高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(14).doc_第1页
高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(14).doc_第2页
高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(14).doc_第3页
高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(14).doc_第4页
高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(14).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(14)及答案社会生活型阅读理解(二)-ban “apple polisher” is one who gives gifts to win friendship or special treatment. it is not exactly a bribe(贿赂), but is close to it.all sorts of people are “apple polishers”, including politicians and people in high officesjust about everybody. oliver cromwell, the great english leader, offered many gifts to win the support of george fox and his party, but failed.there are other phrases meaning the same thing as “applepolishing”“softsoaping” or “butteringup”. a gift is just one way to “softsoap” somebody, or to “butter him up”. another that is just as effective is flattery, giving someone high praisetelling him how good he looks, or how well he speaks, or how talented and wise he is.endless are the ways of flattery. who does not love to hear it? only an unusual man can resist the thrill of being told how wonderful he is. in truth, flattery is good medicine for most of us, who get so little of it.we need it to be more sure of ourselves. it cannot hurt unless we get carried away by it. but if we just lap it up for its good value and nourishment, as a cat laps up milk, then we can still remain true to ourselves.sometimes, however, flattery will get you nothing from one who has had too much of it. a good example is the famous 12th century legend of king canute of denmark and england. the king got tired of listening to endless sickening flattery of his courtiers(朝臣). they overpraised him to the skies, as a man of limitless power.he decided to teach them a lesson. he took them to the seashore and sat down. then he ordered the waves to stop coming in. the tide was too busy to listen to him. the king was satisfied. this might show his followers how weak his power was and how empty their flattery was.1. which of the following activities has nothing to do with “applepolishing”?aa boy tells his girlfriend how pretty she looks.ban employee tells her boss how good he is at management.ca knight is said to be of limitless power by his followers.da teacher praises her students for their talent and wisdom.2. what does the writer want to prove with cromwells example?aeverybody can be an “applepolisher”bcromwell was not a good “applepolisher”cgeorge fox and his party were not “applepolishers”dthere are people who dont like being “applepolished”3. which of the following statements about flattery is true according to the author?atoo much flattery can carry us away.bflattery is too empty to do people any good.cflattery can get you nothing but excessive(过度的) pride.dflattery is one of the ways to applepolish people.4. why did king canute of denmark and england take his followers to the seashore?abecause he was sick of his normal life.bbecause he disliked being overpraised any more.cbecause he wanted them to realize how wise he was.dbecause he wanted them to see how weak he was as a king.5. who does the author think that flattery can do good to?athose who are politicians or in high offices.bthose who lack confidence.cthose who are really excellent.dthose who think highly of themselves.阅读理解第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。a its 5:00 in the morning when the alarm (闹钟) rings in my ears. i roll out of bed and walk blindly through the dark into the bathroom. i turn on the light and put on my glasses. the house is still as i walk downstairs while my husband and three kids sleep peacefully. usually i go for a long run, but today i choose my favorite exercise dvd insanity. sweat pours down my face and into my eyes. my heart races as i face my body to finish each movement. as i near the end of the exercise, i feel extremely tired, but a smile is of my face. its not a smile because the dvd is over, but a smile of success from pushing my body to its extreme limit. some people enjoy shopping, smoking, food, work, or even chocolate. but i need exercise to get through each day. some shake heads when they see me run through the town. others get hurt when i refuse to try just one bite of their grandmothers chocolate cake. they raise their eyebrows, surprised by my “no thank you,” or by my choice to have a salad. over the years, i have learned its okay to just say “no.” i shouldnt feel sorry for refusing food that i dont want to eat.so what drives me to roll out of bed at 5:00 a.m.? what gives me the reason to just say to ice cream? commitment. a commitment to change my life with a way that reduces daily anxiety, increases self confidence and energy, extends life and above all improve my body shape. this is the point where a smile appears on my face as i look at myself in the mirror or try on my favorite pair of jeans that now fit just right. its through commitment and sweat that i can make a difference within myself inside and out.( ) 1.why is there a smile on the authors face in the morning?a. because she sees her family sleeping peacefully.b. because she finishes her favorite exercise c. because she enjoys the interesting dvdd. because she feels a sense of achievement( ) 2. which of the following is true according to paragraph 2?a. she doesnt treat others politelyb. she likes to make others surprised c. others dont understand what she doesd. others try to help her by offering her food( ) 3. what does the underlined word “commitment” in the last paragraph mean?a. good health b. firm belief c.a strong power d.a regular half( ) 4. what can we learn about the author from the text?a. she acts in a strange wayb. she wants to look different from othersc. she aims to develop a good body shaped. she has difficult getting along with others【答案与解析】【要点综述】本文叙述了作者不辞辛苦地坚持锻炼,有时还不为他人所理解的故事;她只为自己的坚定信念,即通过锻炼来改变自己。1. d 细节理解题。从第一段最末一句“its not a smile because the dvd is over , but a smile of success from pushing my body to its extreme limit.”可知答案为d。阅读理解-athe pound new library of birmingham(lob)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life.set to open in 2013, the 188 m lob is already beginning to tale shape next to the birmingham repertory theatre, with which it will share some equipment.as digital media(媒介)is important to its idea. the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.brian gambles, the lob project director, says it is about giving people the right tools for learning, “the aim is to mix the physical with the digital. providing 24-hour services which can be used through many different ways. it is important to enable us to reach more people, more effectively.”the digital library will, he says, be as important as the physical one, allowing the distant use of the services, making sure that it is never closed to the public.even before the lob is complete, the public has been able to go online to visit the virtual(虚拟的)lob, designed by baden, the birmingham virtual worlds specialists. not only have the public been able to learn about lob, but the virtual one has also enabled those working on the lob to understand the building and how it will work before it even opens.two other small birmingham-based digital companies are working on the lob projects. substrat, a digital design company, is developing what it calls “enlarge reality” project. it is about the use of an exciting smart phone, an important part of the lob which is in the early stages of development is an online library of figures of the city being built by a digital content company in cahoots, in which users will be encouraged to add to and comment on the material. gambles says: “technology will enable us to make the librarys content and services open to citizens as sever before.”( ) 1. the underline part “its idea” in paragraph 3 refers to the idea of_. a. the equipment b. the projectc. the digital media d. the physical library( ) 2. while visiting the virtual lob, the public can_. a. get a general idea of the lobb. meet many world-famous expertsc. learn how to put up a library buildingd. understand how the specialists work on the project( ) 3. which of the following is true of the lob when it opens? a. it offers better learning toolsb. it reaches users in different waysc. it provides users with smart phoned. it allows users to enrich its materiale. it gives non-stop physical and digital servicesa. a, b, d b. a, c, e c. b, c, d d. b, d, e( ) 4. this text is most probably taken from .a. a put book b. a library guidec. a handbook d. a newspaper report【答案与解析】【要点综述】本篇文章为新闻报道类文体。文章报道了library of birmingham(伯明翰图书馆)将会投巨资改建成一个全新的数字化图书馆的事情。1b词义推断题。通过分析单词所在的这个句子,可知its(它的)指代的是主句中的主语“这个工程的”,its idea便是指the idea of the project。2a细节理解题。根据第6段第2句“not only have the public been able to learn about lob, but the virtual one has also enabled those working on the lob to understand the building and how it will work before it even opens.”可知答案为a。b、c、d说法均有误。3a细节理解题。根据第4段“it is about giving people the right tools for learning”, “which can be used through many different ways”及第7段“in which users will be encouraged to add to and comment on the material”可知。4d推理判断题。文章首段便简明地概括了文章主题,全文体现较明显的及时性,这是新闻类文体的典型特征,据此可判断文章应来源于一篇新闻报道。【参考答案解析】b【要点综述】 本文论述了现代社会存在的一种普遍现象:人们往往为了自己的一点儿利益去送礼或者说一些阿谀奉承的话,而且有时即使这样做了也未必就能实现自己的愿望。1d根据“an apple polisher is one who gives gifts to win friendship or special treatment.”可知选d项。2a根据第二段“all sorts of people are apple polishers, including politicians and people in high officesjust about everybody.oliver cromwell, the great english leader, offered many gifts to win the support of george fox and his party, but failed.”可知高层的领导者都可能是拍马屁的人,可以想象每个人都可能是这种人。故选a项。3d根据第一段“an apple polisher is one who gives gifts to win friendship or special treatment.”和第三段“a gift is just one way to softsoap somebody, or to butter him upanother that is just as effective is flattery”可知选d项。4b根据第六段“the king got tired of listening to endless sickening flattery of his courtiers(朝臣)”可知国王厌烦了朝臣的阿谀奉承,故选b项。5b根据第四段“in truth, flattery is good medicine for most of us, who get so little of it.”以及第五段“we need it to be more sure of ourselves.it cannot hurt unless we get carried away by it.”可知,阿谀奉承对于缺乏自信的人是有好处的。故选b项。社会生活型阅读理解(二)-cover 70 per cent of the “double singlechild couples” in china need help from their parents in taking care of their own kids, according to a recent survey.women of china magazine and a consulting company carried out a survey recently on young couples of the “singlechild” generation, the morning post reports. the couples surveyed were around 29 and have been married for three years on average, with university education and monthly income of 4,000 yuan ($531). among them, 43.5 per cent have kids.results show that 71.9 per cent of the young couples have help from their parents in taking care of their kids.grown up as the “singlechild”, the only child in a family since the family planning policy which was adopted in 1979, this generation depends much on their parents.the parents of the “singlechild” generation focused more on their childrens physical wellbeing rather than their attitudes and values, according to some psychologists. the research also found that the “double singlechild couples” follow a rather traditional value system.survey shows that 27.5 per cent of them got married after dating for one to two years, 25.2 per cent two to five years, and 20 per cent didnt tie the knot until dating for five years. also, 30 per cent of the couples were schoolmates, while 43.8 per cent were introduced by someone.since their marriage is based on enduring relationships, 65.2 per cent of the husbands and 62.9 per cent of the wives think that compromise(妥协)and tolerance(宽容) are necessary in their marriage. meanwhile, 21.7 per cent of the husbands and 37.1 per cent of the wives support the idea that happiness is the key standard for a marriage.1. the best title for the passage should be “_”amum and dad, take care of my kid pleasebdouble singlechild couplescthe problem of the single childda recent survey by women of china2. which of the following is not supported by the passage?athe majority of the “double singlechild couples” in china depend much on their parents.bthe parents of the “singlechild” generation cared more about their study and education.conefifth of the couples surveyed didnt get married until dating for five years.dall the couples surveyed have university education and 30 per cent of them were schoolmates.3. which o

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论