免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语二轮阅读理解基础训练精品题(21)及答案阅读理解-ain the animal kingdom, weakness can bring about aggression in other animal. this sometimes happens with humans also. but i have found that my weakness brings out the kindness in people. i see it every day when people hold doors for me, pour cream into my coffee, or help me to put on my coat. and i have discovered that it makes them happy.from my wheelchair experience, i see the best in people, but sometimes i feel sad because those who appear independent miss the kindness i see daily. they dont get to see this soft side of others. often, we try every way possible to avoid showing our weakness, which includes a lot of pretending. but only when we stop pretending were brave or strong do we allow people to show the kindness thats in them.last month, when i was driving home on a busy highway, i began to feel unwell and drove more slowly than usual. people behind me began to get impatient and angry, with some speeding up alongside me, horning (按喇叭) or even shouting at me. at the moment i decided to do something i had never done in twenty-four years of driving. i put on the car flashlights and drove on at a really low speed.no more angry shouts and no more horns!when i put on my flashlights, i was saying to other drivers, “i have a problem here. i am weak and doing the best i can.” and everyone understood. several times, i saw drivers who wanted to pass. they couldnt get around me because of the stream of passing traffic. but instead of getting impatient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in some way weak.sometimes situations call for us to act strong and brave even when we dont feel that way. but those are few and far between. more often, it would be better if we dont pretend we feel strong when we feel weak or pretend that we are brave when we are scared.( ) 1. the author has discovered that people will feel happy when _. a. they offer their help b. they receive others help c. they feel others kindness d. they show their weakness( ) 2. the author feels sad sometimes because _. a. he has a soft heart b. he relies much on others c. some people pretend to be kind d. some people fail to see the kindness in others( ) 3. what did the other drivers do when they saw the flashlights?a. they speed up to pass. b. they waited with patience. c. they tried their best to help. d. they put on their flashlights too.( ) 4. in this passage, the author advises us to _. a. handle problems by ourselves b. accept help from others c. admit our weakness d. show our bravery( ) 5. which of the following is the best title for the passage? a. a wheelchair experience. b. weakness and kindness. c. weakness and strengthd. a driving experience本文是一篇记叙文,讲述作者对weakness思考,建议我们应该承认自己的软弱的一面1. a 细节理解题 根据第一段最后一句话“and i have discovered that it makes them happy.”及此句之前的内容可以得出答案。2. d细节理解题 根据第二段第一句话“but sometimes i feel sad because those who appear independent miss the kindness i see daily”可以得出答案。3. b 细节理解题 根据倒数第二段最后一句话“but instead of getting impatient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in some way weak”可以得出答案。4. c 主旨大意题,文中反复提示weakness给作者带来的好处,不难得出答案为c5. b 主旨大意题 综合原文,以及运用排除法,不难得出答案为c。a和d太片面, c选项中的strength文中没有提及。 (201*陕西卷)in early autumn i applied for applied for admission to college. i wanted to go nowhere but to cornell university,but my mother fought strongly againsnst it. when she saw me studying a photograph of my father on the sports ground of cornell,she tore it up.“you cant say its not a great university,just because papa went there.”“thats not it at all.and it is a top university.”she was still holding the pieces in her hand. “but we cant afford to send you to college.”“i wouldnt dream of asking you for money.do you want me to get a job to help suppont you and papa?things arent that bad,are they?”“no,”she said. “i dont expect you to help support us.”father borrowed money form his rich cousins to start a small jewellery shop,his chief customers were his old college friends.to get new customers,my mother had to help.she picked up a long-forgotten membership in the local league of women,so that she cound get to know more people. whether those people would turn into customers was another question. i knew that my parents had to wait for quite a long time before their small investment (投资) could show returns.whats more ,they had not wanted enough to be roch and successful ;otherwise they cound not possibly have managed their lives so badly.i was torn between the desave to help them and change,their lives,and the determinstion not to repeat their mistakes.i had a strong belief in my power to go what i wanted.after months of hard study i won a full college scholarship(奖学金).my father could hardly contain his pride in me,and my mother eventually gave in before my success.53.the author was not allowed to go to cornell university mainly because【d】a. his father grduated from the universityb. his mother did not thinks it a great universityc. his parents needed him to help support the familyd. his parents did not have enough money for him54.the father srarted his small shop with the money from .【c】a.a local league b.his universityc.his relatives d.his college friends55.why did the mother renew her membership in the league? 【a】a.to help with her husbands business b.to raise money for her sonc.to meet her long-forgotten friends d.to better manage her life56.according to the text,what was the author determined to do in that autumn? 【c】a. to get a well-paid job for himselfb. to improve relations with his motherc. to go to his dream universityd. to carry on with his fathers business维b2 阅读理解(每题2分,满分8分) 选材相似度:设题相似度:难度系数:almost 300 students at the four top high schools in beijing have given up plans to sit college entrance exams in favor of studying overseas for the international experience.the capitals other three top high schoolsno.four,no.eight and no.11 high schoolsalso have overseas study classes.fan xiaozhou,18,is a student in the overseas study class at the experimental high school attached to beijing normal university.she is waiting for an offer from the 12 universities she applied to in the us.her first choice is pennsylvania state university.“for students who take university entrance exams,they only need to study hard for the final year of high school.the next four years of university life would be stressfree,” she said,“but if i get the chance to study in the us,i will have to study hard right now and ill also cherish every moment there.”a key feature of overseas study classes is that english and chinese cultures are essential parts of the curriculum.there are additional courses created by the advanced placement program in the us,but mostly the syllabus deals with reviewing knowledge learned during the previous two years of high school education.the emphasis is always on preparing for the university entrance examination.most of the students in the class have beyond average academic performance and some also have overseas study experiences.it was reported that in the past three years,more than 30,000 high school graduates chose to study overseas instead of taking university entrance exam.more than 100,000 students sat in the national college entrance exams in beijing last year,16,000 less than the previous year.notes:curriculum n课程syllabus n课程提纲长短句分析:there are additional courses created by the advanced placement program in the us,but mostly the syllabus (课程提纲) deals with reviewing knowledge learned during the previous two years of high school education.句法点睛:本句中,created by the advanced placement program in the us与learned during the previous two years of high school education为过去分词短语作定语。句意:还有由美国高级选修课程设置的课程,但是课程提纲主要涉及在过去两年高中里所学习的课程。【语篇解读】 本文主要讲了在北京的高中毕业生中,许多人放弃报考国内的大学而申请到国外留学。1what does the whole passage mainly tell us?amany high schools in beijing have overseas study classes.bmany students want to give up plans to sit college entrance exams to study abroad in beijing.cwhats the advantage of studying abroad.dwhy middle school students choose to study abroad.答案b主旨大意题。全文讲述了北京很多高中生放弃国内大学的入学考试,打算到国外学习的事情。2besides the curriculum required for the university entrance exams,if you want to study abroad you must _.alearn englishblearn chinese cultureclearn some other courses required by the university in us d prepare for the exams two years答案c细节理解题。从“there are additional courses created by the advanced placement program in the us”可知,要到国外上大学,除了学习高中要求的课程外,还要学习国外大学要求的一些课程。3according to the writer,most of the students who want to study abroad _.ahave a good knowledge of overseas studybknow little about overseas studychave little hope in being admitted to a key university at homedwant to major in hot courses in the foreign country答案a细节理解题。从“most of the students in the class have beyond average academic performance and some also have overseas study experiences.”可知,这些学生的知识很丰富,有的已经有了国外学习的经历。 4from the passage we can see _.athe number of senior students is less and lessbfewer and fewer students want to go to collegecmost senior students in china do not value a college educationdmore and more senior students choose to go to foreign universities答案d推理判断题。从最后一段可知,今年北京报考国内大学的人数减少了许多,这表明很多人报考了国外的大学,因此说越来越多的人选择到国外读大学。阅读理解can dogs and cats live in perfect harmony in the same home? people who are thinking about adopting a dog as a friend for their cats are worried that they will fight. a recent research has found a new recipe of success. according to the study, if the cat is adopted before the dog, and if they are introduced when still young (less than 6 months for cats, a year for dogs), it is highly probable that the two pets will get along swimmingly. two-thirds of the homes interviewed reported a positive relationship between their cat and dog.however, it wasnt all sweetness and light. there was a reported coldness between the cat and dog in 25% of the homes, while aggression and fighting were observed in 10% of the homes. one reason for this is probably that some of their body signals were just opposite. for example, when a cat turns its head away it signals aggression, while a dog doing the same signals submission.in homes with cats and dogs living peacefully, researchers observed a surprising behavior. they are learning how to talk each others language. it is a surprise that cats can learn how to talk dog, and dogs can learn how to talk cat.whats interesting is that both cats and dogs have appeared to develop their intelligence. they can learn how to read each others body signals, suggesting that the two may have more in common than we previously suspected. once familiar with each others presence and body language, cats and dogs can play together, greet each other nose to nose, and enjoy sleeping together on the sofa. they can easily share the same water bowl and in some cases groom (梳理) each other.the significance of the research on cats and dogs may go beyond pets-to people who dont get along, including neighbors, colleagues at work, and even world superpowers. if cats and dogs can learn to get along, surely people have a good chance.( ) 1. the underlined word swimmingly in paragraph 1 is closest in meaning to _. a. earlyb. sweetlyc. quicklyd. smoothly( ) 2. some cats and dogs may fight when _. a. they are cold to each other b. they look away from each other c. they misunderstood each others signals d. they are introduced at an early age( ) 3. what is found surprising about cats and dogs? a. they eat and sleep each other. b. they observe each others behaviors. c. they learn to speak each others language. d. they know something from each others voices.( ) 4. it is su
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025建筑工程拆除补偿安置合同 合同范本
- 2021年推动高质量发展测试题库及答案
- 《中国共产党章程》知识测试题库及答案
- 2025年团播经纪合同期限规定
- 2025年环境治理服务合同范本大全
- 粤教粤科版(2024)小学科学一年级上册期中测试卷及答案(三套)
- 2025年房屋抵押借款合同协议
- 社区运营品牌塑造-洞察与解读
- 2025年房地产代理合同协议
- 2025年防汛物资捐赠接收协议
- 医务人员职业道德准则2025
- 双翼之下的三重人生陶渊明诗歌中的鸟意象解读
- 国际压力性损伤-溃疡预防和治疗临床指南(2025年版)解读 3
- 产品碳足迹培训课件
- 河北省临西县2025年上半年事业单位公开招聘试题含答案分析
- 2025年版小学数学新课程标准测试题含答案【附新课标解读】
- 无机化学教学设计案例分享
- 2025年宝武作业长培训考试题库
- 《产品创新设计》课件 第5章 产品创新设计与人工智能
- 2025年中国大唐集团校园招聘试题及答案解析
- 2025年《新时代幼儿园教师职业行为十项准则》幼儿园教师应知应会测试题(含答案)
评论
0/150
提交评论