高考英语阅读理解巩固精品练习题(13).doc_第1页
高考英语阅读理解巩固精品练习题(13).doc_第2页
高考英语阅读理解巩固精品练习题(13).doc_第3页
高考英语阅读理解巩固精品练习题(13).doc_第4页
高考英语阅读理解巩固精品练习题(13).doc_第5页
免费预览已结束,剩余7页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解巩固精品练习题(13)及答案阅读理解ethe penny is getting a change. the united states mint (制币厂) revealed four new designs for the 1-cent piece, to celebrate the coming 200th anniversary of president abraham lincolns birth. united states mint director ed moy announced the new looks for the penny today in front of the lincoln memorial in washington, d.c. these coins are a tribute (赞辞) to one of our greatest presidents, whose legacy (遗教) has had a lasting impact on our country, moy said.the heads side of the new pennies will continue to bear the profile (侧面) likeness of president lincoln and the motto in god we trust. the back sides will pay tribute to four major parts of lincolns life.the first redesigned penny will feature a log cabin that represents lincolns birthplace, near hodgenville, kentucky. the second design shows lincoln reading a book while sitting on a log with his ax beside him. it shows how young lincoln educated himself while working as a rail-splitter in indiana. the third design shows lincoln as a young man in front of the capitol (议会会堂) in illinois. the fourth and final design shows a half-finished united states capitol dome, which was completed in 1863 despite the violent civil war. the writing, on the back sides of the coins will remain united states of america, e pluribus unum and one cent. the first penny will be released into circulation on february 12, 2009, lincolns 200th birthday. this day is also the 100th anniversary of the release of the first penny, on february 12, 1909. one new coin will be released into circulation every three months in 2009.this is an important occasion in the history of our nations coin-age because these designs represent the first change in the lincoln cent in half a century, said director moy. a commemorative (纪念性的) lincoln silver dollar will also be released in 2009. 56. why does the united states mint get the lincoln cent changed? _a. because the design is out of date. b. because the design doesnt match lincolns life.c. because the old coin is hard to be released into circulation. d. because the country wants to honour lincoln on his 200th birthday.57. which is the correct order of the new coins according to the description in the passage?a. a, b, c, d b. b, a, d, c c. c, d, a, b d. b, c, a, d58. how many new lincoln coins will be released in 2009? _a. one. b. three. c. four. d. five. 59. all the newly designed coins feature the following except _. a. the profile likeness of president lincoln b. the motto in god we trustc. the portrait of young abraham lincoln d. the writing united states of america60. which of the following does penny image 4 show? _a. professional life in illinois. b. presidency in washington, dc. c. formative years in indiana. d. birth and early childhood in kentucky.56. d。细节题。根据第一段第二句可知:为了庆祝林肯诞辰200周年美国造币厂将一分硬币改变图案设计。57. b。图文转换题。根据第三段对四枚硬币的描述,第一枚是关键词是“小木屋”;第二枚的关键词是“坐在圆木上看书”;第三枚的关键词是“年青的林肯在伊利诺斯议会会堂前”;第四枚的关键词是“未竣工的美国国会大厦”。58. d。细节题。短文最后一句“在2009年将发行一枚林肯纪念银币”,再加上文中提到的四种硬币,合计为五枚。59. c。细节题。根据第三段对第二枚和第三枚硬币的描述可知:只有两枚硬币中有林肯年青时的肖像。60. b。推测题。根据短文对第四枚硬币的描述,此枚硬币所反映的主题是林肯在华盛顿特区当总统期间的生活侧面。 c(2012莆田质检)as we know, the earths climate has changed over time.the present rate of climate change depends, in large part, on human activities.today, people all over the world are making everyday choices that help the environment.small actions matter.in other words, climate change is your business.a woman in nicaragua buys fluorescent (荧光的) light bulbs that are 80 percent more energysaving than traditional ones. many governments are now subsidizing energysaving lights to encourage people to turn to them.consumers are discovering that the newgeneration bulbs help them save money in the long run.agriculture accounts for about 14 percent of global greenhouse gas emissions (排放) , and transporting the food around adds to the environmental cost.there is a team of young vegetable growers in the united kingdom who want to encourage kids to start planting their own fruit and vegetables.a young lawyer wearing business clothes rides her bicycle to work in a large us.city.shes been biking to work every day for the past two years and says its a lot easier than many people think.a recent study shows that more americans bike or walk to work today than before.a university student from southeastern china carries a reusable shopping bag to cut back on disposable (一次性的) plastics.some large shopkeepers have removed paper and plastic bags, and consumers are responding.in canberra, australia, summers are hot and winters cold.to save electricity, adam wilson in canberra uses an energysaving heating system, and he keeps the temperature lower than he did in years past.he still makes it through the summer without air conditioning.文章大意:气候变暖和我们每个人都息息相关。从现在做起,从我们自己做起。63the passage mainly tells us that_.a.climate change is concerned with everyoneb.the global warming is getting worsec.saving energy is of great necessityd.human is to destroy the environment答案:a主旨大意题。由文章第一段最后一句话可知,环境变化与我们每个人都息息相关。64the underlined word “subsidizing” in paragraph 2 probably means “_”a.charging b.producing c.giving allowance to d.taking advantage of答案:c猜测词义题。为鼓励人们使用节能灯,许多政府对人们使用节能灯给予补助。因此划线词是“给予补助”的意思。65according to the passage, which of the following is true?a.the governments dont expect consumers to use the newgeneration bulbs.b.agriculture should be responsible for part of the global gas emissions.c.many people in nicaragua go to work on foot or by bike.d.university students from china always carry disposable shopping bags.答案:b细节理解题。由第三段第一句话“agriculture accounts for about 14 percent of global greenhouse gas emissions (排放) , and transporting the food around adds to the environmental cost.”可知,b项正确;由第二段最后一句话可知,顾客们发现使用节能灯从长远看是合算的,所以a项错误;由第二段第一句话可知,nicaragua的人们使用节能灯,没有提到步行或者骑自行车,所以c项错误;由倒数第二段第一句话可知,d选错误,只是提到一位大学生使用环保袋。66we can learn from the last paragraph that_.a.the climate in canberra is mild all the year roundb.an energysaving heating system will come into usec.adam wilson has a good habit of saving energyd.adam wilson is skilled in inventing the energysaving equipment答案:c推理判断题。由最后一段可知,adam wilson有节能的好习惯。阅读理解dbeijingdanny boyle was in beijing last week to promote slumdog millionaire, the oscar-winning movie that is currently showing in over 2,000 cinemas across the country. “its a huge honor as not many films get permission,” boyle said. only 20 major foreign films are released on the mainland every year, and slumdog has received the fastest china premiere (首映) of any oscar-winning film.the british director talked at length about why be believed the film had been such a hit . it helped, as people want to watch different stories now. its not just about money and success,” he said. “ its about love in the end. and i think every culture loves that idea.”boyle was so impressed by his trip to china that he hadnt ruled out a return to the country one day to shoot a film. “when i arrived, we went straight to tiananmen square and it was a wonderful day,” he said. “ when you have city that is full of people and stories like mumbai, beijing or shanghai, its just so much excitement and potential for a filmmaker. its like a dream come true.” in fact he was so enamored of china that he planned to be back in the country in june to judge the shanghai international film festival, tang lijun, the festivals general manager, saw boyles experience in crossing cultures as the ideal quality for a person to be president “slumdog millionaire is a perfect example for the cultural exchange between the east and western worlds,tang said slumdog is still making waves across the international film communitythe movie totaled over $200 million worldwideone writer in the wall street journal described the as,the worlds first globalized masterpiece boyle is keen to focus on how globalization is finally having an effect on cinema and in future potential filmmakers will have to consider the whole world, and not jut their country“when i arrived in india i was expecting everyone to be very aware of britain because the history, but now they are talking about china,brazil,indonesia,the new economics,” boyle noted“they arent talking about britain. its very interesting” perhaps in a few years,a danny boyle film set in china will be the one that sweeps oscars. 67which of the following can be the title for this passage? aa wonderful oscar-winning movie bcross-cultural exchanges in movies cboyle brought his slumdog to china dthe next movie set in china is coming soon68the underlined word “enamored” in the seventhparagraph can be replaced by . aproud b aware cconfident dfond69which of the following is not true about slumdog millionaire? ait has brought in over 200 million yuan in over 2,000 cinemas across china bit has set a new record compared with movies of its kind cit owes its success to the theme of love dit can beregarded as a world movie mixed with eastern and western factors70why is boyle chosen to judge the shanghai international film festival? abecause he has a good knowledge of china bbecause he is good at communicating with local people as he did in india cbecause he saw great changes had taken place in asian peoples minds dbecause he is an expert in crossing international cultures67、cdad 阅读理解e cancer research uk has launched an online chat forum for cancer patients to swap stories or share experiences on how to cope with such a disastrous disease but cancer chat is a forum with a difference:it has an information safety net. this means that a cancer research uk team will keep a watching brief to ensure that patients are not subjected to rogue “cancer cures or scientifically unreasonable information anyone can have access to the messages posted on cancer chat but if people wish to post a message they will need to register and rebekah gibbs,a cancer patient and star e f tvs casualty has voiced her support for the new project“i think cancer chat is a brilliant idea,she said .“i have written a public diary about what i went through with breast cancer and i have had such a heart-warming response from other people going through the same thing “the idea of a cancer chat forum means you can share information about treatment and side effects and you can really open up about your feelings online in a way that can be difficult when talking to close friends and family. and with cancer research ukmonitoring the forum people can be guaranteed the quality of information being exchanged。” cancer chat will also encourage。its users to check out any cancer questions on its cancerhelp uk website which is specially designed to give patients and their families 6,000 pages of up-to-date information that is easy to understand and explains a wide range of treatments for different types of cancer and give details of clinical trialsthere is also a uk database of cancer clinical trials, the award-winning website attracts around lone million visitors a month and cancer research uk hopes that some of these visitors will also want to post comments on the cancer chat forum. for those who do not have access to computers and have questions about cancer,,the charitys team of cancer information nurses are available during office hours to talk over patients concerns on the phone.71cancer chat is quite different from other forums in that . ait has the support of a famous tv actress bit is a source of reliable information cit provides a huge amount of cancer information dit attracts a great number of visitors from all over the world each month72the underlined word “swap in the first paragraph most probably means ainvent: bwrite cprint dexchange73“the charity” in the last paragraph refers to acancer research uk bcancer chat ccancerhelp uk dtvs casualty74which of the following is not true according to the passage? arebekah gibbs has written aprivate diary about her breast cancer bcancerhelp uk offers lots of information on cancer treatment and clinical trials cthe messages posted on this forum ale available to all visitors dpeople with no computers available can also receive help75which of the following can be the best title for this passage? aa wonderful website cancerhelp uk bcome on,turn to cancer research uk conline cancer chat with a safety netda major breakthrough in cancer7175 bdaabd(2012三明普高联考)its true that quite a few most respected scientific authorities have confirmed that the world is becoming hotter and hotter. theres also strong evidence that humans are contributing to the warming. countless recent reports have proved the same thing. for instance, a 2010 summary about the climate science by the royal society noted that: “the global warming over the last halfcentury has been caused mainly by human activity.”you may not believe that humans could change the planets climate, but the basic science is well understood. each year, billions of tons of greenhouse gases are released into the atmosphere because of human activity. as has been known for years, these gases hold heat that would otherwise escape to space, wrapping the planet in an invisible(看不见的) blanket.of course, the earths climate has always been changing due to “natural” factors such as volcanic eruption(熔化) or changes in solar, or cycles concerning the earths going around the sun. according to the scientific research, however, the warming observed by now matches the pattern of warming we would expect from a buildup of greenhouse gas in the atmospherenot the warming we would expect from other possible causes.even if scientists did discover another reasonable explanation for the warming recorded so far, that would give birth to a difficult question. as robert henson puts it: “if some newly discovered factor is to blame for the climate change, then why arent carbon dioxide and the other greenhouse gases producing the warming that basic physics tells us they should be?”the only way to prove with 100% certainty that humans are responsible for global warming would be to run an experiment with two identical earthsone with human influence and one without. that obviously isnt possible, and so most scientists are careful not to state human influence as an absolute certainty. 文章大意:全球变暖是不是人类活动的原因?本文进行了探讨。67in most scientists opinion, the global warming is mainly caused by_.a. solar activity b. volcanic activityc. natural factors d. human factors答案:d细节理解题。由第一段可知,全球变暖是由人类活动这一因素引起的。68the text is developed by_.a. giving typical examplesb. following the order of spacec. analyzing a theory and arguing itd. comparing and finding differences答案:c推理判断题。由全文可知,本文先提出了一个理论,然后进行了反驳。69the underline word “identical” in the last paragraph probably means_.a. totally differentb. exactly the samec. extremely importantd. partly independent答案:b猜测词义题。唯一能证明全球变暖百分之百是人类活动引起的办法是运行两个“完全相同的”地球,一个有人类影响,一个没有。70which of the following can be the best title?a. are all the scientists really scientific?b. where is global warming leading us to?c. are humans definitely causing global warming?d. whats relation of global warming and greenhouse gases?答案:c主旨大意题。由文章大意可知,本文主要讲述了人类活动造成全球变暖这一理论的探究,所以c项符合。e(2012淄博一模)in wiltshire, england, volunteers are being sought to visit a nature protection area to count the butterflies living there and on surrounding fields. the project is promoted by an environmental protection organisation, which has contributed to improving the living environment for wild animals. recently,the organisation has issued an appeal to help it observe environmental changes based on the record of butterflies and protect the environment.in the area, the local people have planted many special flowers with the help of the organisation,aiming to see whether these flowers will interest the rare and beautiful butterflies. the project officer sarah marshall says, “it will be a suitable habitat(栖息地) for butterflies. they are great indicator species as they are easily affected by climate changes so they make a brilliant earlywarning system for the environment.” she also points out that volunteers are needed to recount the number or species of butterflies,and based on the change happening to the butterflies, the hidden environmental problems in the area can be found out in time.the organisation is seeking volunteers to help monitor butterflies from april through to september. they will walk a fixed route and record the different butterflies they encounter along the way. each visit should take no more than two hours, and each volunteer is expected to visit once a month to count the wildlife. “staff will provide back up, so if the weather is poor on the day you are to visit(butterflies dont like to fly in the rain, wind or if its too cloudy)we can have someone else do your job,” sarah points out.no previous experience is necessary as training and support will be provided, but a keen interest is essential. if you

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论