免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解巩固练习(48)及答案阅读理解outside her shabby cottage, old mrs. tailor was hanging out laundry on a wire line, unaware that some children lay hidden in the leaves of a nearby tree watching her every move. they were determined to find out if she really was a witch.they watched as she took a broomstick to clean the dirt from her stone steps. but, much to their disappointment, she did not mount the broomstick and take flight. suddenly,the old ladys work was interrupted by the cackling of her hena signal that an egg had been laid in the warm nest on top of the haystack.the old broomstick was put aside as she hobbled off towards the haystack followed by sooty, a black cat she had rescued from a fox trap some time back. with only three legs, it was hard for sooty to keep up with the old lady. the cat provided proofthe children were sure that only a witch would own a black cat with three legs.there ,standing on a wooden box, was mrs. tailor, stretching out to gather her precious egg. taking the egg in one of her hands, she began to climb down when, without warning, the box broke and the old lady fell.“we have to go and help her, ”whispered amy.“what if it is a trick?”replied ben.“dont be silly, ben. if she were a witch, she would have turned us into frogs already,”reasoned meg. “come on amy, lets go. ”the girls climbed down the tree and ran all the way to the haystack.approaching carefully, they could see a wound on the old ladys face. she had knocked her head on a stone and her ankle was definitely broken. “go and get dad,” amy yelled to her brother. “tell him about the accident.”the boys did not need another excuse to leave. they ran as fast as they could for help, hoping that mrs. tailor would not wake and turn the girls into frogs.【文章大意概括】孩子们对住在破旧房舍里的、用扫帚柄扫台阶的、后面跟着一只黑色的三条腿的猫的old mrs.tailor是不是巫师很感兴趣,于是躲在附近的树上偷偷观察,结果如何呢?本文的寓意又是什么呢?1. why were the children hiding in the tree?a. they wanted to watch mrs. tailor do her housework closely.b. they were playing a hide-and-seek game.c. they wanted to find out if the rumors about mrs. tailor were true.d. they were pretending to be spies.【详解剖析】事实细节题。由首段尾句they were determined to find out if she really was a witch.可知孩子们想看看人们对老太太是巫师的传言是否是真的。【最佳选项】c2. mrs. tailor stopped sweeping when_.a. her front steps were cleanb. she noticed the children in the treec. she was ready to take a flightd. she heard the hen cackling【详解剖析】事实细节题。由第二段倒数最后一句可知答案为d。【最佳选项】d3. ben did not rush to help mrs. tailor because_.a. he thought that she could be tricking themb. he knew that they should not have been in the treec. he did not see the old lady fall downd. he was afraid of the three-legged cat【详解剖析】推理判断题。从文中描述的内容可知,ben认为mrs. tailor是一个巫师,他认为可能是mrs. tailor在使诡计,所以在两个女孩子前去救助时,他依然没有奔向前去帮助mrs. tailor。【最佳选项】a4which of these old sayings best suits the storys lesson for us?a. make hay while the sun shines.b. never judge a book by its cover.c. people in glasshouses should not throw stones.d. a bird in the hand is worth two in the bush.【详解剖析】推理判断题。通读全文可以推知,作者想告诉我们“不要以貌取人或仅从事物的表象来判断事物”。【最佳选项】b (2011浙江卷,c)in the more and more competitive service industry, it is no longer enough to promise customer satisfaction. today, customer “delight” is what commpaines are trying to achieve in order to keep and increase market share.it is accepted in the marketing industry, and confirmed by a number of researches, that customers receiving good service will promote business by telling up to 12 other people; those treated badly will tell their tales of woe to up to 20 people. interestingly, 80 percent of people who feel their complaints are handled fairly will stay loyal.new challenges for customer care have come when people can obtain goods and services through telephone calls centers and the internet.for example,many companies now have to invest (投资)a lot of money in information technology and staff training in order to cope with the “phone_rage”caused by delays in answering call,being cut off in midconversation or left waiting for long periods.“many people do not like talking to machines,”says dr,storey,senior lecturer in marketing at city university business school.“banks ,for example,encourage staff at call centers to use customer data to establish instant and good relationship with them. the aim is to make the customer feel they know you and that you can trust themthe sort of comfortable feelings people have during facetoface chats with their local branch manager.”recommended ways of creating customer delight include:underpromising and overdelivering (saying that a repair will be carried out within five hours,but getting it done within two) replacing a faulty product immediately;throwing in a gift voucher (购物礼券)as an unexpected “thank you” to regular customers; and always returning calls, even when they are complaints.aiming for customer delight is all very well,but if services do not reach the high level promised,disappointment or worse will be the result.this can be eased by offering an apology and an explanation of why the service did not meet usual standards with empathy (for example,“i know how you must feel”),and possible solutions (replacement,compensation or whatever fairness suggests best meets the case)airlines face some of the toughest challenges over customer care. fierce competition has convinced them that delighting passengers is an important marketing tool,while there is great potential for customer anger over delays caused by weather, unclaimed luggage and technical problems.for british airways staff,a winning telephone style is considered vital in handling the large volume of calls about bookings and flight times.they are trained to answer quickly, with their name,job title and a “we are here to help”attitude.the company has invested heavily in information technology to make sure that information is available instantly on screen.british airways also says its customer care policies are applied within the company and staff are taught to regard each other as customers requiring the highest standards of service.customer care is obviously here to stay and it would be a foolish company that used slogans such as “we do as we please”on the other hand,the more customers are promised,the greater the risk of disappointment.本文阐述了顾客的满意度对企业发展的重要作用。11we can learn from paragraph 2 that _.acomplaining customers are hard to satisfybunsatisfied customers receive better servicecsatisfied customers catch more attentiondwelltreated customers promote business答案:d。推理判断题。a抱怨中的顾客难以令其满意;b不满意的顾客得到更好的服务;c满意的顾客得到更多的注意;d良好的对待顾客促进企业的发展。根据信息句“it is accepted in the marketing industry, and confirmed by a number of researches, that customers receiving good service will promote business”可以看出d项正确。12the writer mentions“phone rage”(paragraph 3)to show that_.acustomers often use phones to express their anger bpeople still prefer to buy goods onlineccustomer care becomes more demandingdcustomers rely on their phones to obtain services答案:c。细节理解题。a顾客常常用电话表达自己的愤怒;b人们依然偏爱网上购物;c客户关注更加成为人们的关注;d顾客靠电话得到服务。根据本段首句“new challenges for customer care have come when people can obtain goods and services through telephone call centers and the internet”可知c项正确。13what does the writer recommend to create customer delight?acalling customers regularly.bgiving a “thank you” note.cdelivering a quicker service.dpromising more gifts.答案:c。细节理解题。a定期给顾客打电话;b给“感谢”便条;c给予快捷服务;d许诺更多的礼物。根据文中信息“saying that a repair will be carried out within five hours ,but getting it done within two”和“replacing a faulty product immediately”可知c项正确,其他三项曲解了文意。14if a manager should show his empathy (paragraph 6),what would he probably say?a“i know how upset you must be.”b“i appreciate your understanding.”c“im sorry for the delay.”d“i know its our fault.”答案:a。词义猜测题。a我知道你准是很难过;b我很感激你的理解;c很抱歉,耽误您了;d我知道,这是我们的错。根据其后信息句“for example,i know how you must feel”可知a项正确。15customer delight is important for airlines because _.atheir telephone style remains unchangedbthey are more likely to meet with complaints cthe services cost them a lot of moneydthe policies can be applied to their staff答案:b。推理判断题。a他们的电话样式没变;b他们很有可能遇到投诉;c这些服务花费了他们很多钱;d这些政策可以应用到职员身上。根据文中信息“.delighting passengers is an important marketing tool, while there is great potential for customer anger over delays caused by weather ,unclaimed luggage and technical problems”推理可知,航空公司很有可能因为恶劣天气、行李主人不明以及技术等问题导致耽误顾客,以及被投诉,此时使顾客满意是很重要的市场手段。16which of the following is conveyed in this article?afacetoface service creates comfortable feelings among customers.bcompanies that promise more will naturally attract more customers.ca company should promise less but do more in a competitive market.dcustomer delight is more important for airlines than for banks.答案:c。事实理解题。a面对面的服务创造顾客中舒适的感觉;b承诺更多的公司自然吸引更多的顾客;c在激烈的市场竞争中,公司应该少承诺,多做实事;d顾客满意度对于航空公司来说比银行更重要。通读全文不难排除a、b、d三项,根据最后一段可知c项正确。d(2011全国卷,e)“i didnt hear them call my name,” explained shelley hennig to active teens (at) as she talked about that exciting moment on national television when she won the honor of miss teen usa 2004. “are you ready?”is what she heard.then she said,“i shook my head no,and then they said yesand it was announced again.”it was four days after that life changing moment for the seventeenyearold high school student from destrehan, louisianashe was still on_cloud_nine.“i was so shocked! i never believed that it could actually really happen. ”present in the audience (观众) that day were: her mother and father, older brother, her friends, and her dance teacher.understanding why members of her family and her friends would be there,at asked why her dance teacher had traveled so far to see her compete (比赛). “shes always been my role model. ive danced with her since i was six. shes been through so many difficulties and came through them all. ive learned to get over bad lifes experiences and learned how to move on because of her.”one of those bad lifes experiences for shelley happened three years ago when her brother brad was killed in a drunk driving accident. he was 18. she found writing helped her get through the rough days. she said, “i write a lot about my brother. i write a lot, a lot,a lot.” as miss louisiana teen, she traveled around the state speaking to teens (青少年) about the dangers of drinking and driving. in her role as miss teen usa, shelley will continue to speak to youth about safe driving,in addition to many other things to help the youth.when at asked miss teen usa if she had any advice for our readers, she said, “dont let anyone change you. hang out with people that make you feel good about yourself. that way,it is easy to be yourself.”人生要经历许多苦难,但不管怎样都要勇敢面对,不能让任何人改变你自己。17. what do the underlined words “on cloud nine” in paragraph 2 probably mean?a. frightened b. troubledc. very happy d. very angry答案:c。词义猜测题。由第一段中“.as she talked about that exciting moment.”可知c项正确。18shelley takes her dance teacher as a role model mainly because she is _.a. determined b. friendlyc. strict d. experienced答案:a。细节理解题。由第四段“shes been through so many difficulties and came through them all”可知答案为a项。19how many children did the hennigs have according to the text?a. 1. b. 2. c. 3. d. 4.答案:c。细节理解题。第三段中提到“older brother”,第五段中提到“her brother brad”以及shelley hennig,由此可知the hennigs共有三个孩子。20what did shelley often do after she became miss louisiana teen?a. she visited drunken drivers.b. she gave dance performances.c. she made speeches on safe driving.d. she helped other teens with their studies.答案:c。细节理解题。由倒数第二段中“.she traveled around the state speaking to teens (青少年) about the dangers of drinking and driving.”可知正确答案为c。21what suggestion does shelley give to the teens?a. be yourself with the support of friends.b. meet friends whenever possible.c. go easy on yourself and others.d. have a good role model.答案:a。细节理解题。由最后一段shelley所说的话可知她对青少年的建议是a项。 we once had a poster competition in our fifth grade art class.“you could win prizes,” our teacher told us as she wrote the poster information on the blackboard. she passed out sheets of construction paper while continuing,“ the first prize is ten dollars. you just have to make sure that the words on the blackboard appear somewhere on your poster.”we studied the board critically. some of us looked with one eye and held up certain colors against the blackboard, rocking the sheets to the right or left while we conjured up our designs. others twisted their hair around their fingers or chewed their erasers while deep in thought. we had plans for that ten-dollar grand prize, each and every one of us. im going to spend mine on candies, one hopeful would announce, while another practiced looking serious, wise and rich.everyone in the class made a poster. some of us used parts of those fancy paper napkins, while others used nothing but colored construction paper. some of us used big designs, and some of us preferred to gather our art tidily down in one corner of our poster and let the space draw the viewers attention to it. some of us would wander past the good students desks and then return to our own projects with a growing sense of hopelessness. it was yet another grown-up trick of the sort they seemed especially fond of, making all of us believe we had a fair chance, and then alwaysalwaysrewarding the same old winners.i believe i drew a sailboat, but i cant say that with any certainty. i made it. i admired it. i determined it to be the very best of all of the posters i had seen,and then i turned it in.minutes passed.no one came along to give me the grand prize, and then someone distracted me, and i probably never would have thought about that poster again.i was still sitting at my desk, thinking, what poster? when the teacher gave me an envelope with a ten-dollar bill in it and everyone in the class applauded for m
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年广东省集体经营性建设用地使用权出让合同(宗地出让)
- 2025关于上海市金融行业系统经营管理责任制合同书
- 2025年河北秦皇岛卢龙县医院公开选聘事业单位工作人员2名笔试考试备考试题及答案解析
- 2025太阳能热水器安装合同
- 2025专利权许可合同模板
- 2025合同协议范本示例
- 航空设备考试题及答案
- 2025年滁州凤阳县第三批青年见习基地(中都街道)招募4人考试笔试备考试题及答案解析
- 社工考试笔试题目及答案
- 2025电力系统建设工程施工合同
- 品质意识培训内容
- 西藏美食课件
- 2025年学校公开招聘教师简章
- 2025年电力行业安全生产考试题库(规范试题)试卷(含答案)
- 2025中国远洋海运集团有限公司校园招聘1200人笔试历年参考题库附带答案详解
- 脓毒性休克相关课件
- 全国大学生职业规划大赛《交通运营管理》专业生涯发展展示【高职(专科)】
- RTO岗位安全培训课件内容
- 2025山东省超越科技股份有限公司社会招聘备考考试题库附答案解析
- 《公共管理研究方法教程》课件第二章
- 全国大学生职业规划大赛《历史学》专业生涯发展展示
评论
0/150
提交评论