




免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解抓分训练(14)及答案 todays children are the “result” of the modern society. our parents have jobs that keep them busy almost all day long. they only have a free day in a week. this doesnt allow them to keep an eye on their children.on the other hand, the modern society gives more freedom to the children than they could “handle”. as a child, you dont know how to grow up by yourself until you reach a certain age. that is why you need school and parents to be by your side all the time. if you dont have either of them you may make a lot of mistakes. the social system of the modern society is very lenient especially with the children.most of the children today are rebels (判逆者). they are rude. they are given too much freedom by their families. this is their parents mistake. they ought to know that the freedom they give to their children is misunderstood.for example it is a bad thing for a 17 year old child to go out in the evening on weekends. parents are also guilty of the way their children show up in the street or at school. the same guilt belongs to the teaching system as well. pupils shouldnt be allowed to dress like they were on a fashion presentation at school.another important fact we can think of regarding the freedom of children is their free will of spending money. parents shouldnt allow their children to spend money on whatever they want.i think children are given too much freedom not only by their parents, but also by the society. the latter is more to be blamed!64the writer implies that parents busy lifestyle .amakes their children become independentbmay lead to a tense parent child relationshipcis harmful to their childrens healthdis likely to create a troubled generation65what does the underlined word “lenient” (in para 2) mean?来源: .comanot responsible bnot strict.cunkind.dunfair. 66it seems that the writer agrees that students .ashould stay at home on weekendsbcan wear trendy clothes at schoolchad better wear school uniform at schooldcan be allowed to go out in the evenings67according to the writer, which of the following takes the primary responsibility for childrens problems?athe social environment.bthe educational system.ceach family.dthe school.孩子不公平。【考点定位】考查词义猜测能力。66.【答案】c【解析】根据第四段pupils shouldnt be allowed to dress like they were on a fashion presentation at school.可知孩子在校应该穿校服【考点定位】考查细节推理能力。67.【答案】a【解析】根据文章第一句和最后一段可知是现代社会应该对孩子的问题负主要责任。【考点定位】考查细节理解能力。 monkeys are very similar to us in many ways. we enjoy watching them because they often act like us. in fact, scientists say monkeys and humans share a common ancestor.monkeys make us smile, too, because they are creatures full of playful tricks. this is why many monkey expressions are about tricky people or playful acts. one of these expressions is monkeyshines, meaning tricks or foolish acts. so, when a teacher says to a group of students: stop those monkeyshines right now!, you know that the kids are playing, instead of studying.you might hear that same teacher warn a student not to monkey around with a valuable piece of equipment. you monkey around with something when you are touching or playing with something you should leave alone. also, you can monkey around when you feel like doing something, but have no firm idea of what to do. monkey business usually means secret, maybe illegal, activities. a news report may say there is monkey business involved in building the new airport, with some officials getting secret payments from builders.you may make a monkey out of someone when you make that person look foolish. some people make a monkey out of themselves by acting foolish or silly.if one monkey has fun, imagine how much fun a barrel of monkeys can have. if your friend says he had more fun than a barrel of monkeys at your party, you know that he had a really good time.monkey suits are common names for clothes or uniforms soldiers wear. in earlier years, performing monkeys tight-fitting, colorful jacket looked similar to a military uniform. so, people began to call a military uniform a monkey suit.9. which of the following can best state the main idea of the passage? a. monkeys are connected with our life. b. due respect should be paid to monkeys. c. some english expressions about monkey. d. monkeys share a common ancestor with us. 10. how many expressions about monkey are introduced in the passage? a. 5. b. 6. c. 7. d. 8. 11. the expression “monkeyshine” has the closest meaning to _. a. mischief b. laziness c. making noise d.diligence 12if you drew a funny picture on your friends face while he was sleeping, you were _. a. monkeying around b. doing money business c. enjoying a barrel of monkeys d. making a monkey out of him 9-12 cbad father upset by manchester schools victorian wall of shamejosie robinson, who appeared on a so-called wall of shame at her school in south manchester, was in tears. her father has hit out at the victorian methods. chorlton high school put up pictures of year 10 pupils who teachers believed had behaved badly. children singled out for praise were placed on the wall of fame. its head teacher said the scheme (策划) was designed to motivate pupils. carlo robinson, whose daughter josie was put on the wall after missing lessons, wants to make a complaint. the teenager had been missing school and turning up late because she was upset that her mother was ill. she said: i thought it was embarrassing. mr robinson added: she was in tears. she couldnt tell me at first - it took her about an hour- because she wasnt sure what i would think of it. when she told me i was really shocked. i contacted at least 20 friends and they all agreed it was wrong - its like victorian times.head teacher andy park said: weve successfully used a similar scheme in the past with year 11 students to incentivise pupils and it really did make a difference - pupils took it in the right spirit and were motivated by it to improve their performance. obviously this latest scheme wasnt intended to cause offence to pupils. it was actually developed to praise the students moving forwards successfully and to support pupils who needed to make improvements. no parents have complained directly to the school and id be very happy to meet with any parents to discuss further.mr robinson told the reporter he had contacted the school to schedule a meeting with the head teacher. 13. what does mr. robinson mean by saying this is the “victorian” methods? a. the methods ignore womens rights. b. the methods are totally out of time. c. the methods have a long history. d. the methods worked well in the past. 14. why had josie been missing school, according to her father? a. she got up late. b. she hated the wall of shame. c. she wasnt on the wall of fame. d. her mother was not well. 15. what does the underlined word “incentivise” most probably mean? a. to encourage. b. to exchange. c. to hurt. d. to force. 16. what can we learn from the passage? a. the scheme proved successful before. b. most students didnt take the scheme in the right spirit. c. twenty other parents have similar complaints. d. the school has apologized to mr. robinson. 13-16 bdaa dear daughter,as we drove off from columbia, i wanted to write to tell you all that is on my mind. first, i want to tell you how proud we are. getting into columbia is a real testament (证明) of what a great well-rounded student you are. you should be as proud of yourself as we are.your college years will be the most important of your life. it is in college that you will discover what learning is about. this will be the period when you go from teacher taught to master inspired, after which you must become a self-learner. so do take each subject seriously, and even if what you learn is of no practical use in real life, the learning skills you get will be something you will value forever.follow your passion in college. take courses you think you will enjoy, dont be bothered by what others think or say, but make up your own mind. most importantly, make true friends and be happy. dont worry about their hobbies, grades, looks, or even personalities.start planning early what youd like to do. where would you like to live? what would you like to learn? i think your plan to study fashion is good, and you should decide where you want to be, and get onto the right courses. i will always be there for you, but the time has come for you to be in the drivers seat-this is your life, and you need to be in control. being in control feels great. try it, and youll love it!so please treasure your college years - make the best use of your free time, become an independent thinker in control of your destiny, and learn through your successes and challenges.may your years at columbia be the happiest of your life, and may you grow into just what you dream to be.lovedad & mom 68. we can read between the lines that _. a. dad has a strong love for his daughter b. dad is very strict with his daughter c. dad always worries about his daughter d. dad is much concerned about his daughters health 69. the underlined word destiny in the passage is the closest in meaning to _.a. weight b. life c. position d. time70. which of the following is not true according to the passage? a. plan things before you do them. b. selflearning is very important in college. c. follow your passion and what other people say. d. leading a life is just like driving a car. 71. the purpose of the author in writing the letter is to tell his daughter to _. a. smile to her trouble in life b. fight till she succeeds c. be confident and happy d. make the most of her college70.【答案】c【解析】根据第四段可知,前半句对,后半句错【考点定位】考查细节判断能力。71.【答案】d【解析】。由最后一段可知,本题考查作者写作意图。【考点定位】考查逻辑推理判断能力。 when we talk about stars ,especially women stars ,it seems that they are always young, pretty and own charming body shapes. but recently a britains got talent(英国达人)star susan boyle has changed our views absolutely. simon cowell ,one of the judges of the talent show spoke of his shock over ms boyles voice. this lady camp up ,and im thinking, this will take five seconds and i can go to have a cup of tea. that changed when she began to sing i dreamed to dream from les miserables. she knew we were going to have that reaction and just to see that look of satisfaction on her face through -it was one of my favorite moments, cowell said. the performance was posted on line and before long, the 47-year-old scottish woman has been famous all over the world. speaking from her home in scotland, ms boyle said that she hasnt thought of changing her appearance. she said that her friend helped her with make-up. i mean, thats hardly a makeover, she added.ms boyle also spoke of the reason she first began to explore her vocal talents, i was kind of slow at school, so getting like singing was a good way of hiding behind that and thus it built my confidence.72.susan boyle is _ a. a judge b. a reporter c. a beautiful d. a scottish woman73.susan boyle had a look of satisfaction on her face when she was singing because_. a. she was confident of her singing b. she was satisfied with the judges c. she was pretty and in good shape d. she sang the song i dreamed a dream from les miserables74.according to the passage, which is not true? a. it was the vocal talents that built susans confidence b. susan boyle was not good at her lesson when at school. c. susan boyle became famous because of her appearance. d. simon cowell didnt think susan boyle a good singer at the first sight.75.what can we learn from susan boyles success a. its never too old to learn. b. its easier to succeed at the age of 47. c. if you have a dream, try to make it come true! d. if you are not able to study well, to be a singer instead.【文章大意】本文是一篇记叙文,讲诉了英国达人”苏珊波伊尔不是以貌红遍全球,而是以她美妙的歌声出名的。72.【答案】d【解析】根据第三段the performance was posted on line and before long, the 47-year-old scottish woman has been famous all over the world可知答案为d。【考点定位】考查细节理解能力。 a powerful earthquake struck the northeastern coast of japan at2:46 p.m. local time on march 11th. japans meteorological agency released its first tsunami warnings just three minutes later. the country has one of the best earthquake early warning systems in the world. more than4,000 seismic intensity meters provide information within two minutes of an earthquake happening. there are also concrete sea walls around much of the japanese coastline. but these measures proved no match for the powerful earthquake and tsunami. costas synolakis is a tsunami expert in the university of southern california in los angeles. he says: japan is one of those most well-prepared countries on earth in terms of tsunami warning. they had a warning. i think what went wrong is that they had not anticipated the size of this event.he says there are two reasons for this. first, scientists had not expected such a large earthquake. the9.0 magnitude earthquake was the 4th most powerful earthquake ever recorded worldwide. it was also the worst ever to hit japan. the tsunami waves reached as high as13 meters in some areas.second, japans concrete sea walls were not built to handle such high waves. in sendai(仙台), they were about three meters. at least in that area they were not expecting such a sizeable wave because they would have built a higher seawall. a ts
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
评论
0/150
提交评论