高考英语阅读理解二轮基础训练题(7).doc_第1页
高考英语阅读理解二轮基础训练题(7).doc_第2页
高考英语阅读理解二轮基础训练题(7).doc_第3页
高考英语阅读理解二轮基础训练题(7).doc_第4页
高考英语阅读理解二轮基础训练题(7).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解二轮基础训练题(7)及答案高考英语冲刺阅读理解专项-aive written 14 moviesmy characters smoke in many of them, and they look cool and glamorous(有魅力的) doing itsmoking was an integral(必需的) part of many of my screenplays because i was a heavy smokerit was part of a bad-boy image id cultivated for a long time smoking, drinking, partying, rock n rollsmoking, i once believed, was every persons rightthe second-hand smoke was non-existent problem invented by professional do-goodersi put all these views into my playsremembering all this, i find it hard to forgive myselfi have been an accomplice (帮凶) to the murders of untold numbers of human beingsi am admitting this only because i have made a deal with godspare me, i said, and i will try to stop others from committing the same crimes i dideighteen months ago i was diagnosed with throat cancer, the result of a lifetime of smokingi am alive but disabledmuch of my larynx (喉) is gonei have some difficulty speaking; others have some difficulty understanding mei havent smoked or drunk for 18 months now, though i still take it day by day and pray for helpi believe in prayer and exercisei have walked five miles a day for a year, without missing even one dayquitting smoking and drinking has taught me the hardest lesson ive ever learned about my own weakness; it has also given me the greatest affection and empathy(同感) for those still addictedi dont think smoking is every persons right anymorei think smoking should be as illegal as heroin(海洛因)im no longer such a bad boyi go to church on sundayim desperate to see my four boys grow upi want to do everything i can to undo the damage i have done with my own big-screen words and imagesscreen writers know, too, that some movie stars are more likely to play a part if they can smoke because they are so addicted to smoking that they have difficulty stopping even during the shooting of a scenemy hands are bloody; so are hollywoodsmy cancer has caused me to attempt to cleanse(彻底清洁) mei dont wish my fate upon anyone in hollywood, but i beg that hollywood should stop putting it upon millions of others1. the main idea of this passage probably is _a. the writer is ashamed of the bad effects his screenplays have had on human beingsb. the writers smoking experience nearly killed himselfc. the bad effects that hollywood screenplay have brought to childrend. the determination of the writer to overcome his illness答案解析:答案为a。本题为文章大意题。第一段作者引入话题,在他创作的电影中,很多人物吸烟,吸烟是他的作品中必需的,这些吸烟的场景影响了人们,后面的段落介绍作者因为吸烟而患上了喉癌,深受其苦,也表达了他深深的忏悔之意,最后一段表达作者的希望,希望好莱坞电影不再有吸烟的场景,让厄运降临到别人身上。故本文的大意为作者对他的荧幕剧对人们产生的坏影响感到惭愧。故答案为a。b、d是文中的细节,c选项在文中未提及,均不选。2. how do you think the writer has realized his mistake?a. so many people have found the habit of smoking due to his playsb. his plays have brought great harm to teenagersc. he himself suffered greatly from smokingd. his screenplays have been doing more and more harm to human beings答案解析:答案为c。本题为推理题。由第三段的首句提到的 “i find it hard to forgive myself”和该段最后一句提到的 “and i will try to stop others from committing the same crimes i did.”, 以及第四段首句 “eighteen months ago i was diagnosed with throat cancer, the result of a lifetime of smoking” 可知,作者难以原谅自己,将会努力阻止别人和他一样犯相同的罪,因为他诊断有吸烟导致的喉癌,故答案为c,作者自己深受吸烟之害。 a选项与题干无关;b选项未提及;d选项夸大了他的作品的危害,均不选。3. according to the passage, what does the underlined sentence mean?a. he has made up his mind to give up smoking foreverb. he will try his best to prevent others from writing screen plays encouraging smokingc. he will try his best to bring up his four childrend. he has decided to write his screenplays without smoking scenes答案解析:答案为d。本题为语义理解题。划线部分所在的句意为“我会尽我一切所能来消除我在荧幕上创作的文字和形象给人们带来的伤害”。这种伤害来自第一段提到的作者的作品中吸烟是必需的场景,由此可以推断,划线部分意为作者决定在自己的作品中不再有吸烟场景。故答案为d。4. it can be inferred from the passage that _a. the writer will soon be recovered from his illness thanks to his exerciseb. the writer will soon die because of his deadly diseasec. smoking will be got rid of in all hollywood films d. smoking in hollywood films is still doing great harm to human beings答案解析:答案为d。本题为推理题。由第四段第二句话 “i am alive but disabled” 可知,作者虽然活着但是残疾了,故a、b选项错误。由最后一段最后一句话 “i dont wish my fate upon anyone in hollywood, but i beg that hollywood should stop putting it upon millions of others” 可知,作者不希望自己的命运降临到好莱坞的任何人身上,但是乞求好莱坞应该阻止吸烟导致的危害降临到成千上万人的身上,可以推断,好莱坞电影上出现的吸烟场景仍然在对人们造成伤害,故c选项错误,d选项正确。【广东省2012届高三考前冲刺卷(七)】clove and compassion have no cultural boundaries and have reached china from other parts of the world since the disastrous earthquake hit on may 12.the american hiphop group black eyed peas joined into assist relief efforts for earthquake victims.the band was originally invited to hold a promotional (宣传的) show for some beverage companies in shanghai,but after the earthquake,the concert became a fundraiser.the artists also donated personal items,including a guitar,posters and cds,to a charity auction.in the end,they helped raise nearly 6 million yuan.“we fell in love with china and the chinese people when we visited here and so we wanted to do all we could to help the people in the aftermath (后果) of the earthquake,” one band member will.i.am said.apart from africanamerican will.i.am,black eyed peas has three other members,fergie,apl.de.ap and taboo.allen pineda lindo,also known as apl.de.ap,possesses a blood mixture.jaime gomez,or taboo,is a mexican and american indian descendant,and stacy ferguson,or fergie,is a native californian.their breakthrough album,elephunk,was released in 2003.the antiwar song where is the love became their first major hit,topping the charts almost everywhere else,and was the bestselling single of 2003 in the uk.perhaps their various backgrounds provide them with wonderful capability to produce inventive music,by mixing hiphop,r&b and jazz.along with the positive lyrics and lively shows,black eyed peas has gained devoted fans worldwide.“we were just thinking of good songs,good music,” will.i.am admitted,“we didnt want to say anything typical,like my style is this,and my rhymes are like that.”fergie added,“this group is just totally open to new ideas and directions.”36black eyed peas was invited to china _ at first.ato attend the charity auctionbto advertise for drinking companies in shanghaicto give shows to raise money for the earthquakehit areasdto promote their first album,elephunk37who is a pure american by origin?aapl.de.ap. bwill.i.am.cfergie. dtaboo.38which of the following is not true?ablack eyed peas donated nearly 6 million yuan to the earthquakehit areas.bblack eyed peas became famous by their antiwar song where is the love.cblack eyed peas doesnt belong to any present music style.dblack eyed peas won their followers by their lively performance.39the best title of this passage is _.athey found the lovebblack eyed peascmixing blood creates inventive musicdlove and compassion40in the passage,the attitude of the writer towards black eyed peas is _.aobjective bnegativecappreciative dcomplicated36b细节理解题。根据第二段第二句“the band was originally invited to hold a promotional(宣传的) show for some beverage companies in shanghai.”可知b项为正确答案。37c细节理解题。根据第五段最后一句中的“.stacy ferguson,or fergie,is a native californian.”可知c项为正确答案。38a细节理解题。根据第三段“the artists also donated personal items,including a guitar,posters and cds,to a charity auction(拍卖)in the end,they helped raise nearly 6 million yuan.”可知a项错误,其他选项均可在文中找到依据。39a标题概括题。本文主要讲述的是黑眼豆豆在中国所做的善事,因此标题应将黑眼豆豆及其善行联系起来,结合选项可知a项正确。40c推理判断题。从文中所选用的“wonderful,positive,lively”等极富感情色彩的词汇及本文的语言色彩可推知作者所持的是赞赏的态度。【广东省2012届高三考前冲刺卷(七)】din many asian countries,the left hand is considered unclean.historically,lefthanded people have been given a hard time in the west as well.in some european languages,for instance,words for “left” are derived from words that mean “weak”,“evil”,etc.nowadays,fortunately,the greatest difficulty lefties have is always speculated about why so many people are lefties.the old theory of handedness suggests that humans are largely righthanders as a matter of convenience.in ancient times,mothers could have gotten into the habit of holding babies on their left sides in order to soothe (安慰) them with the sound of a beating heart.as a result,the only hand available for performing other tasks would have been the right.with the recent research,many scientists have turned to a genetic model to explain handedness.to put it simply,you either have the gene for being a righty,or you do not.this theory still needs to be refined,as it does not account for the fact that twothirds of all lefties are born to righthanded parents,or that identical twins sometimes favor opposite hands.another theory,based on studies of chimpanzees (黑猩猩),suggests that handedness is related to birth order.scientists have long been aware that the firstborn and lastborn chimpanzees in a family are more likely to suffer from developmental problems.these chimps are also the most likely to be lefthanded.the implication is that if something goes wrong before the chimpanzee is born,this might be reflected later in its hand preference.does this mean that lefties are more closely related to chimpanzees than the rest of us? certainly not.what is interesting to note,however,is that without the bias towards the right in the human brain,there is more unusual brain organization.this correlates (与有关系) to more lefthanded people occupying top and bottom places on the scale of human ability,and fewer in the middle.as a result,lefties are more likely than righthanders to be musicians,members of highiq societies,and us.presidents.41nowadays lefties may feel uncomfortable because _.athe left hand is considered uncleanbpeople who use left hand are considered weak or even evilcthe ordinary tools are not convenient for them to usedlefties are considered less intelligent than righthanders42if a man is lefthanded,his brain _.ais more similar to the brain of chimpanzeesbis the same as the brains of righthanded peoplechas more unusual brain organization than that of the righthandersdhas developed better than any righthanded peoples brain43which of the following is not true according to the passage?ascientists have managed to explain peoples lefthanded habit by a genetic model.bthe old theory of handedness is not reasonable.cso far,no theory has completely explained handedness.dlefties can be more likely to become successful.44it can be concluded from the studies of chimpanzees about handedness that _.athere are more lefties in chimpanzees familybthe handedness of chimpanzees is most likely related with humanscdevelopmental problems before the birth of chimpanzees will influence their handednessdlefthanded chimpanzees may be less intelligent45how many explanations about lefties are referred to in the passage?a3. b4. c5. d6.41c细节理解题。从原文第一段可知,在历史上有的地区左手被认为不洁净,有的地区将使用左手看作软弱,甚至邪恶。但现在,左撇子感到不自在是因为许多工具都专为右手设计。42c细节理解题。阅读第五段可知,人类大脑中如果缺乏“右”的倾向,就会有更多与众不同的脑部组织,c项正确。43a推断理解题。这道题涉及的内容较多,需仔细阅读全文。通过阅读可知,到目前为止,仍没有一个权威论证解释左撇子的用手习惯问题,故a项与原文不符,为正确选项。44c推理判断题。参考第四段科学家对黑猩猩的研究,可以看出,黑猩猩在出生前的发育问题,会反映在它以后惯用手的偏好上,c项正确。45b细节理解题。本文共有4种理论支撑,从2、3、4、5段可以得知。高考英语冲刺阅读理解专项-bpeople who enjoy a dream-filled sleep are better at recalling information and making links between facts when waking. but recharging with a shallow (小睡) offers no such mental improvement, the research suggests. the results of the study added to the growing body of evidence that rapid eye movement (rem) sleep is very important to the brains ability to form strong memories.an average nights rest includes four or five spells of rem sleep, but these bursts tend to be lengthier towards the end of the night. this means adults getting less than the recommended seven to eight hours a night - and therefore inadequate rem sleep - may be damaging their minds ability to memorize: although rem sleep is not classified as a type of deep sleep, it is only reached after the brain has passed through deep sleep stages.in the recent study, participants were shown groups of three words - such as “cookie”, “heart”, and “sixteen”-and asked to find another word that can be associated with all three words. they were tested once in the morning and then given the same task again in the afternoon. in between, some were allowed a nap with rem sleep, some a nap without rem sleep, while the others had a quiet rest period. the quiet rest and non-rem sleep groups didnt improve, but the rem sleep group improved on their morning performance by an average of almost 40 per cent. dr sara mednick, a sleep researcher at the university of california who led the study, believes the formation of connections between previously unassociated information in the brain occurs during rem sleep. people woken while their closed eyes made rapid movements recalled much more colorful and detailed dreams than people woke

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论