免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解精品训练题(19)及答案(解析)阅读理解yao yunchun, a 24-year-old author who frequently shops online in hangzhou, zhejiang province, has never been so impatient for her parcels as she is now. she has been counting every day while she waits for the products she ordered to arrive, as many deliveries have been delayed over the past month.“it took more than a week for one of my parcels to arrive from beijing while, in the past, it took only four days,”said yao.she is just one of the many who like shopping on t, the countrys largest online shopping site, which has posted apologetic announcements to customers for the delays in deliveries.“many parcels are still at the airport and cannot be delivered on time, but i think i will do my best.”taobao clothes retailer(零售商) im shop said on its website. meanwhile, major express delivery companies in china have put up notices saying they are ready to cope with the delay in recent days.“it was mainly caused by a big increase in online shopping orders because of discounts offered by e-commerce companies,”said chen shousong, an analyst with domestic research company analysis international.taobao mall, the countrys largest business-to-customer shopping site by market share, for example, rolled out a large-scale discount on november 11 in which 150 brands sold their products at half price. the discount attracted the attention of many e-shopping enthusiasts who spent 936 million yuan( $ 142 million) in just one day. the recent shortage of diesel oil, which restricts delivery vehicles capacity, and bad weather conditions in north china, also added to an already overloaded express delivery market.bottlenecks in delivery often appear before long holidays, such as the coming christmas and new year holidays and the chinese traditional spring festival holiday. delivery employees often quit their jobs at that time when faced with lots of work and low pay. so some express delivery companies are applying to build their own teams, even airlines.64. which of the following is the best title for the passage? a. waiting for the postman impatiently b. shopping on t conveniently c. arguing with retailers online heatedly d. suffering from large-scale discounts65. why were many deliveries delayed last month? a. the airport didnt perform their duty properly. b. some customers didnt pay enough money. c. sales volume in online shopping goes up rapidly. d. delivery companies are short of vehicles.【答案】c【解析】根据第三段it was mainly caused by a big increase in online shopping orders because of discounts offered by e-commerce companies,送货慢的原因是意为商家打折,网上订单剧增造成的,可知 c为正确答案。【考点定位】考查细节理解能力。66.the underlined word“enthusiasts”has the same meaning with . a. retailers b. customers c. providers d. owners67. what would be continued with the passage? a. to attract more new delivery employees. b. to call off the holiday for the spring festival. c. to stop online shopping before holidays. d. to build e-commerce companies own delivery teams.【答案】d【解析】由文段最后一句一些快递公司正在创建自己的团队和航线可知,接下来文章就应该讲网络商建立自己的快递团队,故d为正确答案。【考点定位】考查作者写作思路推理的能力。a food additive is any substance that is added to food. many people are put off by the idea of“chemicals in food.”the truth is that all food is made up of chemicals. natural substances like milk, as well as man-made ones like drinks on sale in the market, can be described by chemical formulas. some chemical substances are indeed harmful, but a person who refused to consume any chemicals would find nothing to eat.the things we eat can be divided into natural and man-made substances. some people feel that only natural foods are healthy and that all man-made ingredients are to be avoided. but many natural chemicals, found in plants and animals, are harmful when eaten, and some laboratory-made substances increase the nutritional value of food. other chemicals have natural and man-made forms that are exactly alike: vitamin c is vitamin c, whether it comes from a test tube or from an orange. like“chemical”,“man-made”doesnt necessarily mean“not fit to eat”.food additives are used for many reasons. we add sugar and salt and other things to foods we prepare at home to make them taste better. food producers have developed a range of additives that stabilize, thicken, harden, keep wet, keep firm, or improve the appearance of their products. additives can make food more convenient or nutritious, give it a longer shelf life, and make it more attractive to the consumer, thus increasing the sales and profits of the producers.food additives are presently the centre of a storm of serious argument. food producers have been known to use additives that have not been proved safe; some substances in common use have been proved unsafe and have been taken off the market. many people feel theres a risk of eating food to which anything has been added. but food additives are now regulated by the fda of the federal government, and new additives are subjected to strict testing before they can be placed on the market. for most people, the chances of developing serious side effects from the long-term use of presently approved food additives are very slim.68. from the passage we can learn that . a. all foods consist of chemical substances b. it is right to reject chemicals in food c. food additives are harmful to our health d. natural foods are much safer than man-made ones【答案】a【解析】由第一段the truth is that all food is made up of chemicals.事实上所有的食物都含有化学物质。可知a为正确答案。【考点定位】考查细节理解题。69. which of the following is true according to the passage? a. foods with more additives have higher nutritional value. b. to ensure food safety, the fda will ban food additives. c. foods free of additives can keep a much longer shelf life. d. food additives can improve the quality of foods in many ways.【答案】d【解析】由第三段介绍食品添加剂可以防潮,改善品味,提高营养等可知d为正确答案。【考点定位】考查细节理解题。70.we can infer from the regulation to the food additives by the fda that . a. new additives will be approved more easily than before b. food producers wont be allowed to use new food additives c. food with common-used additives will be taken off the market d. food additives will be used in a safer and more scientific way71. according to the writer, the food additive is . a. worrying b. acceptable c. poisonous d. avoidable while it is impossible to live completely free of stress,it is possible to prevent stress as well asreduce its effect when it cant be avoidedthe us department of health and human services offers the following suggestions for ways to deal with stress try physical activity when you are nervous,angry or upset,try releasing the pressure through exercise or physicalactivityrunning,walking,playing tennis,and working in your garden are just some of the activities you might try take care of yourself you should make every effort to eat well and get enough restif you easily get angry and cant sleep well enough,or if youre not eating properly,it will be more likely that you will fall into stressful situationsif stress repeatedly keeps you from sleeping,you should consult a doctor make time for yourself schedule time for both work and entertainmentdont forget,play can be just as important to your overall well-being as workyou need a break from your daily routine to just relax and have fungo window-shopping or work on a hobbyallow yourself at least a half hour each day to do something you enjoy make a list of things to do stress can result from disorganization and a feeling that “theres so much to do,and not enough time”trying to take care of everything at once can be too much for you and as a result,you may not achieve anythinginstead,make a list of everything you have to do,then do one thing at a time,checking off each task as it is completedset out to do the most important task first64which of the following statements shows that you have fallen into stressful situations? ayou cant sleep well all the time byou have a break after work cyou always feel happy and relaxed dyou only do one thing at a time65according to the passage,how do you make a list of things to do? atry to take care of everything at once bdo one thing at a time conly do the most important thing dhave a break from your work66why does the writer write this passage? ato give opinion bto give suggestions cto make a request dto ask for advice67what is the best title for the passage?ahow to deal with stress? bhow to make time for yourself?chow to take care of yourself? dhow to make a list of things to do?参考答案 64-67 abba 重庆南开中学高三下期3月月考英语试题第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下面短文,从每题所给的四个选项a、b、c和d中,选出最佳选项。 a thousands of dead red-winged blackbirds fell from the sky in an arkansas town on new years eve alter massive injuries, tests by arkansas officials concluded on monday. some 5,000 birds mysteriously fell from the sky in beebe, arkansas after dark on new years eve. the birds suffered from serious physical injuries leading to internal hemorrhage ( 大量出血) and death. there was no sign of infectious disease, the arkansas game and fish commission said in a statement. the birds were otherwise healthy, it said. one theory is that birds were frightened by new years fireworks and flew into buildings or other objects. loud noises were reported shortly before the birds began to fall from the sky, the statement said, adding that blackbirds have poor night vision and seldom fly at night. another theory was that severe weather such as lightning accounted for the loud noises but this was unbelievable because the violent weather had already left the area. were leaning more toward a stress event. said arkansas game and fish commission spokesman keith stephens. the commission also is trying to determine what caused the deaths of up to 100,000 fish over a 20-mile stretch of the arkansas river near a dam in ozark, 125 miles west of beebe. the fish were discovered on december 30. stephens said the commission expected results on the fish tests in probably a month. since almost all the fish were one species - bottom-feeding drum, stephens said, the test was very important. stephens also said: the events do not appear related. both that section of the river and the air at the site of the bird deaths were tested for toxins(毒素). beebe is a town of about 4,500 people located 30 miles northeast of the state capital.56. what is not the probable reason why the dead red-winged blackbirds fell from the sky? a. internal hemorrhage b. fireworks c. lightning weather d. murder57. according to stephens, we can infer the probable cause of the dead fish is . a. cold weather b. poor management c. disease d. lack of food58. which word can be properly used to describe the altitude of the commission toward the two issues? a. supportive b. cold-blooded c. subjective d. cool-headed59. the passage is mainly developed by . a. analyzing causes b. making comparisonsc. examining differences d. following the time order参考答案 56-59 dcda we live in a very competitive world. everybody seems to be competing with someone at some level. each week we spend hours playing or watching others compete in sporting activities all over the world. we cannot help being impressed by the level of excellence that these people achieve.in sport and business, competition encourages excellence in performance. where there is no competition, improvement in performance is less likely. some level of competition is a have-to in all aspects of life.the following story makes this point.as two friends are hiking in the forest they come across a huge, ferocious and obviously hungry bear. its next meal has just come into sight, and they are it! the first friend calculates that the bear will catch them in 27.3 seconds. at that point, she panics, realizing there is no escape. she faces her friend, with the fear of death in her eyes. to her amazement, she observes that her friend is not scared at all. on the contrary, her friend is quickly but calmly taking off her hiking boots and putting on running shoes. “what do you think youre doing?”the first hiker says to her companion. “youll never be able to run faster than that bear”. “thats true,” says the companion,“but all i have to do is escape, faster than you.”we all compete when the motivation is strong enough. however, competition is not the real purpose of life. fulfilling the measure of our creation can only be achieved individually.most of time, we are not in competition with any other person, so we do not have to compare ourselves with others. there is only one person that can fulfill our role and that is us. this means that others cannot beat us to the finish line because
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030中国弹性地板市场运行形势与多样化经营策略分析研究报告
- 2025-2030日化洗涤用品品牌市场供需竞争及生活必需品投资评估规划报告
- 2025-2030无糖饮料原料植物蛋白提取供需调研规划分析研究报告
- 2025-2030无人飞行器动力系统行业市场供需分析及投资评估规划分析研究报告
- 2025-2030新能源航空燃油行业市场现状供需分析及投资评估规划分析研究报告
- 建筑工程成品保护具体方案案例
- 中国农业科学院2026年度第一批统一公开招聘备考题库-兰州畜牧与兽药研究所及完整答案详解一套
- 中小企业财务内控制度及风险防范措施
- 桩基施工技术方案与组织设计
- 牡丹江市东安区(2025年)社工考试真题及答案
- 2026长治日报社工作人员招聘劳务派遣人员5人备考题库及答案1套
- 河道清淤作业安全组织施工方案
- 2026年七台河职业学院单招职业技能测试题库附答案
- 2021海湾消防 GST-LD-8318 紧急启停按钮使用说明书
- 烟花爆竹零售经营安全责任制度
- 2023年和田地区直遴选考试真题汇编含答案解析(夺冠)
- ICG荧光导航在肝癌腹腔镜解剖性肝切除中的应用2026
- 江苏徐州泉丰建设工程有限公司招聘笔试题库2025
- 质量、环境与职业健康安全管理方针与目标
- 学堂在线 雨课堂 学堂云 批判性思维-方法和实践 章节测试答案
- 语音厅新人培训课件
评论
0/150
提交评论