免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解抓分训练题(42)及答案阅读理解 -a 篇tea drinking was common in china for nearly one thousand years before anyone in europe had ever heard about teapeople in britain were much slower in finding out what tea was like, mainly because tea was very expensive. it could not be bought in shops and even those people who could afford to have it sent from holland did so only because it was a fashionable curiosity. some of them were not sure how to use it. they thought it was a vegetable and tried cooking the leaves. then they served them mixed with butter and salt. they soon discovered their mistake but many people used to spread the used tea leaves on bread and give them to their children as sandwiches. tea remained scarce and very expensive in england until the ships of the east india company began to bring it direct from china early in the seventeenth century. during the next few years so much tea came into the country that the price fell and many people could afford to buy it. at the same time people on the continent were becoming more and more fond of teauntil then tea had been drunk without milk in it, but one day a famous french lady named madame de sevigne decided to see what tea tasted like when milk was addedshe found it so pleasant that she would never again drink it without milk. because she was such a great lady her friends thought they must copy everything she did, so they also drank their tea with milk in it. slowly this habit spread until it reached england and today only very few britons drink tea without milk. at first, tea was usually drunk after dinner in the evening no one ever thought of drinking tea in the afternoon until a duchess (公爵夫人) found that a cup of tea and a piece of cake at three or four oclock stopped her getting “a sinking feeling” as she called it. she invited her friends to have this new meal with her and so, tea-time was born.46which of the following is true of the introduction of tea into britain?a. the britons got expensive tea from india. b. tea reached britain from holland.cthe britons were the first people in europe who drank tea.dit was not until the 17th century that the britons had tea.47this passage mainly discusses_.athe history of tea drinking in britain bhow tea became a popular drink in britainchow the britons got the habit of drinking tea dhow tea-time was born48tea became a popular drink in britain.ain eighteenth century bin sixteenth centurycin seventeenth century din the late seventeenth century49people in europe began to drink tea with milk because.ait tasted like milk bit tasted more pleasant cit became a popular drinkdmadame de sevinge was such a lady with great social influence that people trie o copy the way she drank tea50we may infer from the passage that the habit of drinking tea in britain was mostly due to the influence of_. aa famous french lady bthe ancient chinese cthe upper social class dpeople in holland参考答案4650、bacda“in only six days i lost seven pounds of weight.”“two full inches in the first three days !”these are the kinds of statements used in magazine, newspaper,radio and television ads, promising new shapes and new looks to those who buy the medicine or the device. the promoters of such products say they can shape the legs, slim the face, smooth wrinkles,or in some other way add to beauty or desirability.often such products are nothing more than money-making things for their promoters. the results they produce are questionable, and some are dangerous to health.to understand how these products can be legally promoted to the public,it is necessary to understand something of the laws covering their regulation. if the product is a drug, fda ( food and drug administration) can require proof(证明) under the food, drug, and cosmetic act that it is safe and effective before it is put on the market. but if the product is a device,fda has no authority to require pre-marketing proof of safety or effectiveness. if a product already on the market is a danger to health, fda can request the producer or distributor to remove it from the market voluntarily, or it can take legal action, including seizure (查封) of the product.one notable case a few years ago involved an electrical device called the relaxacisor, which had been sold for reducing the waistline. the relaxacisor produced electrical shocks to the body through contact pads. fda took legal action against the distributor to stop the sale of the devices on the grounds that it was dangerous to health and life.obviously, most of the devices on the market have never been the subject of court proceedings(法律诉讼), and new devices appear continually. before buying, it is up to judge the consumer to judge the safety or effectiveness of such items.【文章大意概括】一些所谓的塑身、健美、美容的商品广告,商家和促销商仅仅是为了挣钱,而实际的结果令人怀疑,有些还有害于健康。事实证明,许多投放在市场上的医疗设备并不受法律约束,在购买前消费者要自己判断它们的安全和效果。1. it can be inferred that the ads mentioned in the text are_.a. objectiveb. costlyc. unreliable d. illegal【详解剖析】推理判断题。由第四段可知,促销商仅仅为了赚钱,而这些产品的效果令人怀疑。【最佳选项】c2. which of the following is true according to the text?athe court is in charge of removing dangerous products.b. new products are more likely to be questionable.c. the production of a device must be approved by fda.d. the promoters usually just care about profits.【详解剖析】事实细节题。由第四段第一句可知,促销商仅仅为了赚钱。【最佳选项】d3. fda can ask for the proof of safety and effectiveness of a product_.a. if it is a drugb. if it is a devicec. if its consumers make complaintsd. if its distributors challenge fdas authority【详解剖析】事实细节题。由第五段的第二句可知。【最佳选项】a4. the relaxacisor is mentioned as_.a. a product which was designed to produce electricityb. a product whose distributor was involved in a legal casec. a successful advertisement of a beauty productd. an example of a quality beauty product【详解剖析】事实细节题。由第六段可知,relaxacisor是一种有害于身体的医疗设备,并因此引发了一个案件。【最佳选项】b5. the author intends to _.a. make consumers aware of the promoters false promisesb. show the weakness of the law on product safetyc. give advice on how to keep young and beautifuld. introduce the organization of fda【详解剖析】推理判断题。综观全文,作者的目的是想让消费者意识到广告的虚假承诺。【最佳选项】a i know what youre thinking: pizza (比萨饼)? for breakfast? but the truth is that you can have last nights leftovers in the a. m. if you want to.i know lots of women who skip breakfast(不吃早餐), and they have a ton of different excuses for doing it. some say they dont have time, others think theyre saving calories (卡路里) , still others just dont like breakfast food.but the bottom line is that eating in the morning is very important when youre trying to lose weight. “eating just about anything from 300 to 400 calories would be better than nothing at all,” says katherine brooking, r. d. , who developed the super-easy eating plan for this years “self challenge”. and even pizza can be healthy if its loaded with vegetables,and you stick to one small piece.breakfast is one meal i never miss, and the same goes for most weight loss success stories. research shows that eating breakfast keeps you from overeating later in the day. researchers at the university of southern california found that breakfast skippers have a bigger chance of gaining weight than those who regularly have a morning meal.so eat something in the morning, anything. i know plenty of friends who end up having no breakfast altogether,and have just coffee or orange juice. i say,try heating up last nights leftoversit may sound crazy, but if it works for you, do it! i find if i tell myself,“you can always eat it tomorrow, ”i put away the leftovers instead of eating more that night. try it.you may save yourself some pre-bed-time calories. and watch your body gain the fat-burning effects.【文章大意概括】随着科技的进步、社会的发展,人们的生活节奏也越来越快。为了节省时间或者是为了保持苗条身材,很多人不吃早餐。然而这样做是绝对不科学的,尤其对于那些想要减肥的人是极其不利的。1. the word“ leftovers” in paragraph 1 probably means_.a. food remaining after a mealb. things left undonec. meals made of vegetablesd. pizza topped with fruit【详解剖析】猜测词义题。从第一段last night可以猜测出leftovers的含义为“剩饭”。【最佳选项】a2. what can we infer from the text?a. working women usually have breakfast in a hurry.b. many people have wrong ideas about breakfast.c. there are some easy ways of cooking a meal.d. eating vegetables helps save energy.【详解剖析】推理判断题。第二段告诉我们很多人有种种借口不吃早餐,第三段开始“but”一词告诉我们这样做是不对的。【最佳选项】b3. according to the last paragraph,it is important to_.a. eat something for breakfastb. be careful about what you eatc. heat up food before eating itd. eat calorie-controlled food【详解剖析】事实细节题。最后一段第一句告诉我们:早餐吃什么都可以,但要吃。【最佳选项】a4the text is written mainly for those_.a. who go to work earlyb. who want to lose weightc. who stay up lated. who eat before sleep【详解剖析】主旨大意题。第三段第一句以及第四段第一句都提示我们:本文主要写给那些想减肥的人。【最佳选项】b 阅读理解-b篇tea drinking was common in china for nearly one thousand years before anyone in europe had ever heard about teapeople in britain were much slower in finding out what tea was like, mainly because tea was very expensive. it could not be bought in shops and even those people who could afford to have it sent from holland did so only because it was a fashionable curiosity. some of them were not sure how to use it. they thought it was a vegetable and tried cooking the leaves. then they served them mixed with butter and salt. they soon discovered their mistake but many people used to spread the used tea leaves on bread and give them to their children as sandwiches. tea remained scarce and very expensive in england until the ships of the east india company began to bring it direct from china early in the seventeenth century. during the next few years so much tea came into the country that the price fell and many people could afford to buy it. at the same time people on the continent were becoming more and more fond of teauntil then tea had been drunk without milk in it, but one day a famous french lady named madame de sevigne decided to see what tea tasted like when milk was addedshe found it so pleasant that she would never again drink it without milk. because she was such a great lady her friends thought they must copy everything she did, so they also drank their tea with milk in it. slowly this habit spread until it reached england and today only very few britons drink tea without milk. at first, tea was usually drunk after dinner in the evening no one ever thought of drinking tea in the afternoon until a duchess (公爵夫人) found that a cup of tea and a piece of cake at three or four oclock stopped her getting “a sinking feelin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 44626.2-2025微细气泡技术表征用样品中气泡消除方法第2部分:消除技术
- 物业管理与维修操作规范(标准版)
- 2025年企业财务报表分析与应用手册
- 财务报告编制与审查制度
- 办公室员工培训计划执行制度
- 办公室办公用品采购与审批制度
- 2026年重庆远达烟气治理特许经营有限公司科技分公司招聘备考题库及答案详解一套
- 2026年重庆一国企招聘11人备考题库完整参考答案详解
- 2026年达拉特旗工人文化宫招聘备考题库带答案详解
- 2026年集美区双岭小学产假顶岗教师招聘备考题库及答案详解参考
- 2025年煤矿安全规程新增变化条款考试题库及答案
- 2025年教师师德师风自查问题清单及整改措施范文
- 2026年广东农垦火星农场有限公司公开招聘作业区管理人员备考题库及参考答案详解
- 养老护理服务的法律监管与执法
- 降排水应急预案(3篇)
- 隧道施工清包合同(3篇)
- 围手术期疼痛的动物模型与转化研究
- 八年级地理长江流域综合教学设计方案
- 工业旅游综合规划与管理手册
- 国家安全生产十五五规划
- 代位追偿培训课件
评论
0/150
提交评论