高中英语 Module1 4 Sandstorms in Asia模块测评(含解析)外研版必修3.doc_第1页
高中英语 Module1 4 Sandstorms in Asia模块测评(含解析)外研版必修3.doc_第2页
高中英语 Module1 4 Sandstorms in Asia模块测评(含解析)外研版必修3.doc_第3页
高中英语 Module1 4 Sandstorms in Asia模块测评(含解析)外研版必修3.doc_第4页
高中英语 Module1 4 Sandstorms in Asia模块测评(含解析)外研版必修3.doc_第5页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第四模块测评(时间:120分钟满分:150分)第卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。w:what do you think of the film,jim?m:oh,jane,there is too much fighting in the film for me,but tom likes it very much.1.who likes the film?a.jim.b.tom.c.jane.答案:bw:can you hand me four eggs,please?m:sure.do you need anything else?w:yes.give me some sugar and chocolate.now everything is ready for my super chocolate pie.2.what is the woman going to do?a.go shopping.b.make a list.c.make a chocolate pie.答案:cm:are you free on friday?w:no,fridays are busy for me.i go to school at 7:00 am.then at 5:00 pm i start work at a restaurant.i usually work until 11 oclock at night.3.how many hours does the woman work at a restaurant on friday?a.5.b.6.c.7.答案:bw:i wish that the shuttle bus would hurry and get here.im going to be late for my next class.m:why dont you just walk there instead?w:my class is on the other side of the campus.if i walked there,it would take about thirty minutes.4.where is the woman?a.at a bus stop.b.in a classroom.c.on a shuttle bus.答案:am:hey,its thursday.you know what that means“the answer game”.w:i always know where ill be at eight on thursdayin front of the tv to watch “the answer game”.m:those questions they asked last week were really hard,werent they?but that guy answered them all.5.what are the speakers mainly talking about?a.a person.b.a program.c.a hobby.答案:b第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。w:excuse me.i purchased this shirt from your store two days ago,but it is just too small to wear.m:let me see.this is size m.will size l fit you?w:yes.and could you also check if that comes in blue?id like to buy an extra shirt.m:certainly.oh,im sorry,madam.we just ran out of blue.how about a green one?its a popular color as well!6.what is wrong with the shirt the woman got?a.it shrank in the wash.b.it is too small to wear.c.the color isnt to her taste.答案:b7.why does the man recommend a green shirt?a.it suits the woman.b.it is cheap and popular.c.he has no blue shirts in stock.答案:c听第7段材料,回答第8、9题。m:i just got a phone call from jim.im afraid he had to cancel on us again.w:what?thats the third time this month.and i spent hours cleaning the house and preparing this meal.m:i know.there was nothing he could do,though.i just wish he would have called earlier.w:i guess he still has to put in overtime at work.its too bad.we never see him anymore.8.where are the speakers probably?a.at jims house. b.at a restaurant. c.at their house.答案:c9.what does the man think jim should do?a.tell him earlier.b.clean his house.c.work overtime.答案:a听第8段材料,回答第10至12题。w:mike!look at the floor!m:whats wrong with it?w:whats wrong with it!its dirty!m:oh.w:its dirty because you never wipe your shoes.m:im sorry about it.w:what are you looking for now?m:my cigarettes.w:well,they are not here.they are in the dustbin.m:in the dustbin?why?w:because theres cigarette ash everywhere in the house.m:i dont drop ash on the floor,you know.w:oh,yes,you do!anyway,cigarettes are a waste of money.i hate them.m:maybe they are,but i earn the money!i work eight hours a day.remember?w:well,what about my money then?m:what do you mean “your money”?you dont go to work,do you?w:no,i dont go out to work,but i work fifteen hours a day here!m:well,housework is different.w:oh,i see.so housework is different,isnt it?housework doesnt matter!well,you do it then.ill go.m:hey,wait a minute,pat,pat.10.what is the relationship between the speakers?a.husband and wife.b.boss and secretary.c.customer and salesgirl.答案:a11.what is the man looking for?a.his shoes.b.the dustbin.c.his cigarettes.答案:c12.how does the woman feel in the end?a.angry. b.nervous. c.happy.答案:a听第9段材料,回答第13至16题。m:good morning.w:good morning.um.im looking for a place to rent near the university.m:what are you looking for?a house,a flat.a room?w:well,a house,of course.there are three of us looking together.we thought we might share if we could find something suitable.m:so something near the university?w:yes,if thats at all possible.we are all students so it would be good if we could find something within walking distance.m:are you in your first year?w:no,ive been here a year already.m:ok,so let me have a look at what weve got.well,theres a two-bedroom house in newtown which is quite cheap.w:thatll be good,because its very near the university.but if we all want our own rooms,it isnt really big enough.m:too small.give that one a miss?w:yeah,i think so.got anything else?m:what about this?three-bedroom flat,close to the university.its $400 a week.w:oh,its too expensive.m:well,heres a three-bedroom house with a small garden.its near the airport,miles from the university,but its reasonably priced at $240 a week.why dont you go and have a look?w:all right.13.what is the woman looking for?a.a house.b.a flat.c.a room.答案:a14.in which year is the woman at university now?a.the first year.b.the second year.c.the third year.答案:b15.why doesnt the woman accept the second suggestion?a.the rent is extremely high.b.the place is far from the university.c.the place is not big enough.答案:a16.what do we know about the last place?a.it has a big garden.b.it is well furnished.c.the price is attractive.答案:c听第10段材料,回答第17至20题。m:good morning,everyone.thank you for coming along.im afraid there is a serious matter which im hoping we can clear up as soon as possible.last night,someone broke into the staff room and a number of things are missing.i have already spoken to the police and i trust things will go no further.the police believe that whoever is responsible for the theft is probably a member of this college.now,the things that are missing.first of all,a valuable clock which was presented to the college over a hundred years ago has disappeared.the clock cannot easily be sold as it has the name of the college on the front and would immediately be recognized.a painting of the college by arnolfini has also been stolen,and again this would be easily recognized as it shows the main college buildings.now,whoever took these objects also broke open the cupboard in the staff room and took some antique glasses,eight altogether.these were given to the college many years ago by another director.they could easily get broken and although they were insured they could not be replaced.im glad to say the bottles of drink were not removed.not surprisingly,both the tv and video recorder have been taken.but perhaps the most worrying of all,is the fact that the end-of-term examination papers have been stolen from a filing cabinet.if these papers cannot be marked,everyone in the college will suffer.now if you can help,or if you have seen or heard anything which.17.who could the speaker most probably be?a.a police officer.b.a college director.c.a person who saw the theft.答案:b18.why cant the clock be sold easily?a.it isnt valuable.b.it has an obvious mark.c.it doesnt work.答案:b19.how did the college get the antique glasses?a.they were given by a director.b.they were presented by arnolfini.c.the college bought it from the market.答案:a20.which stolen object worries the speaker most?a.the tv and video recorder.b.a painting of the college.c.examination papers.答案:c第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中选出最佳选项。aearth day is celebrated every year on april 22nd.take some time to find out about how one man,who was determined to change the way we treated our planet,didnt stop until he had made a difference.in 1963,senator gaylord nelson wasnt happy with the earths condition.he wanted to clean up the planet,solve pollution and environmental problems.a senator (参议员)is someone us citizens choose to help make laws,so gaylord had a lot of power.he went to john f.kennedy,the president at the time,with his ideas.the president agreed that the planets environment was a serious issue,so president kennedy went around the country on a five-day tour to promote the idea of cleaning up the planet.people began making small changes but it wasnt enough.a few years later,senator nelson decided to put one day aside every year for the cause of saving the planet.on april 22,1970,the first earth day was celebrated.more than 20 million people took part in earth day activities in 1970.since then,earth day has become an international holiday.people all over the world are doing something to make the earth a cleaner,better place.a rock band named dramarama wrote a song about earth day in 1993 called what are we gonna do.encouraging your family to recycle on a regular basis is a good way to help the earth.21.who is gaylord nelson?a.he is a lawyer.b.he is the president of the usa.c.he is a senator.d.he is a rock singer.答案:c解析:根据第二段内容可知,盖洛德纳尔逊是一位参议员。22.what did president kennedy do to promote the idea of cleaning up the earth?a.he named gaylord nelson senator.b.he went around the country on a five-day tour.c.he cleaned his office every day.d.he decided to put one day aside for earth day.答案:b解析:根据第二段倒数第二句中的“.so president kennedy went around the country on a five-day tour to promote the idea of cleaning up the planet.”可知答案为b项。23.which of the following is better for us to do to help the earth?a.to work hard to be a senator.b.to take a five-day tour around the world.c.to take part in earth day activities every year.d.to recycle on a regular basis.答案:d解析:根据最后一句“.to recycle on a regular basis is a good way to help the earth.”可知答案为d项。24.which of the following about earth day is not true according to the passage?a.earth day is celebrated on april 22nd every year.b.earth day has become an international holiday since 1970.c.earth day is celebrated by 20 million people every year.d.dramarama wrote what are we gonna do about earth day in 1993.答案:c解析:根据倒数第二段内容可知,第一届“地球日”庆祝活动有2000万人参加,而不是每年都是这些人。故答案为c项。bwe already know the fastest,least expensive way to slow down climate change:use less energy.with a little effort,and not much money,most of us could reduce our energy diets by 25 percent or moredoing the earth a favor while also helping our wallets.not long ago,my wife,pj,and i tried a new dietnot to lose a little weight but to answer an annoying question about climate change.scientists have reported recently that the world is heating up even faster than predicted only a few years ago,and that the consequences(后果)could be severe if we dont keep reducing emission(排放)of carbon dioxide(co2)and other greenhouse gases that are trapping heat in our atmosphere.we decided to try an experiment.for one month we recorded our personal emission of co2.we wanted to see how much we could cut back,so we went on a strict diet.the average us household produces about 150 pounds of co2 a day by doing common things like turning on air conditioning or driving cars.thats more than twice the european average and almost five times the global average,mostly because americans drive more and have bigger houses.but how much should we try to reduce?for an answer,i checked with tim flannery,author of the weather makers:how man is changing the climate and what it means for life on earth.in his book,he had challenged readers to make deep cuts in personal emission to keep the world from reaching extremely important tipping points,such as the melting(融化) of the ice sheets in greenland or west antarctica.“to stay below that point,we need to reduce co2 emission by 80 percent,”he said.good advice,i thought.id opened our bedroom windows to let in the wind.wed gotten so used to keeping our air-conditioning going around the clock.id almost forgotten the windows even opened.we should not let this happen again.its time for us to change our habits if necessary.25.why did the author and his wife try a new diet?a.to take special kinds of food.b.to respond to climate change.c.to lose weight.d.to improve their health.答案:b解析:根据文章第二段中的“not to lose a little weight but to answer an annoying question about climate change”可知,作者和妻子这么做的目的是回答一个令人烦恼的气候变化问题。26.the underlined words“tipping points”most probably refer to “”.a.freezing pointsb.burning pointsc.melting pointsd.boiling points答案:c解析:在他的书中,他要读者大幅减少个人温室气体排放量,以免世界来到“熔点”,下面给出的例子“such as the melting of the ice sheets in greenland or west antarctica”,可以判断出c项正确。27.according to the passage,tim flannery.a.made deep cuts in his personal emission of co2b.wrote a book about the climate changesc.succeeded in reducing co2 emission by 80 percentd.was an author popular among readers答案:b解析:根据文章第四段可知,tim flannery的书the weather makers:how man is changing the climate and what it means for life on earth是有关气候变化的,故b项正确。a、c两项都是tim flannery书中的观点,而非他自己做到的事情;d项文中没有提及。28.which of the following would be the best title for this passage?a.saving energy starts at homeb.changing our habits begins at workc.changing climate sounds reasonabled.reducing emission of co2 proves difficult答案:a解析:作者通过讲述自己一家人切实有效地减少温室气体排放量的行动,向我们证明了“节约能源从家庭做起,从我做起”,故a项正确。cscientists are trying to make the deserts into good land again.they want to bring water to the deserts so that people can live and grow food there.they are learning a lot about the deserts,but more and more of the earth is becoming deserts all the time.scientists may not be able to change the desert in time.why is more and more land becoming deserts?scientists think that people make deserts.people are doing bad things to the earth.for example,scientists tell the people how important plants are for stopping land becoming desert,but people dont pay enough attention to the green plants.some places on the earth dont get much rain.but they still dont become deserts.this is because some green plants are growing there.small green plants and grass are very important to dry places.plants dont let the sun make the earth even drier.plants dont let the wind blow the soil away.when a bit of rain falls,the plants hold the water.without plants,the land can become desert more easily.the present fact is that green plants on the earth are fewer and fewer.if there were no green plants on the earth,the whole earth would become desert.29.deserts .a.never have any plants or animals in them beforeb.can all be turned into good land soonc.have little water or plantsd.make the earth drier答案:c解析:由文章第一段第二句“they want to bring water to the deserts so that people can live and grow food there.”可推出deserts为缺水的地区,再由常识“沙漠就是缺水、少植物的地区”我们也可选出答案。30.small green plants are very important to dry places because .a.they dont let the sun make the earth into good landb.they dont let the wind blow soil awayc.they are greend.they have leaves答案:b解析:本题由第三段第六句“plants dont let the wind blow the soil away.”可知植物可以阻止风把土壤吹走,由此得出答案为b项。31.after reading this,we learn that .a.plants can keep dry land from becoming desertsb.it is good to get rid of the grass in the desertsc.all places without much rain will become desertsd.it is better for the dry land to grow grass than to grow trees答案:a解析:整篇文章都在告诉我们这样一个不争的事实:植物对于阻止土壤沙化起着非常重要的作用。dclimate change has caused a rise in sea levels.this has increased an amount of salt in fresh water used on farms near the sea.as a result farmers are unable to use fields close to the sea.scientists call this process “salinization(盐碱化)”,which is reducing the worlds farm lands by 1 to 2 percent every year.but a farmer in holland,marc van rijsselberghe started with an experiment,using a mixture of sea and fresh water to grow healthy and tasty vegetables.he put several kinds of plants in the fields.mr.van rijsselberghe worked on the project with scientists from the free university of amsterdam.he divided a farm into eight areas.every area was watered by different water.“we put in a lot of plants in the fields and then we put them in fresh water and in sea water with all the varieties(变化) between them,and then we saw which variety was surviving and which variety was dying.”a computer program created water with eight levels of salinity(盐度).computerized measuring devices(测量仪器)controlled the water levels and the levels of salinity.mr.van rijsselberghe said he was able to harvest vegetables from most of the eight test areas.he said the vegetables were smaller than those grown in fresh water.but he said they had more sugar and salt,so they tasted better.the farmer grew carrots,potatoes,cabbage and onions.he found that potatoes grew better than the other vegetables in the combination of sea and fresh water.mr.van rijsselberghe said four kinds of these potatoes were recently sent to pakistan,where thousands of hectares(公顷)of land have been damaged by salinization.farmers in pakistan will test the dutch potatoes to see if they can be grown in those fields.32.what does the passage mainly talk about?a.farms near the sea are becoming less and less in holland.b.the damage salinization brings to the farms in holland.c.farmers improve the skills to make full use of fresh water.d.a dutch farmer uses a mixture of sea and fresh water to grow vegetables.答案:d解析:主旨大意题。根据第二段中第一句“but a farmer in holland,.using a mixture of sea and fresh water to grow.”可知d项正确。33.what does the underlined word “them” in paragraph 2 refer to?a.the plant.b.fresh water.c.sea water.d.fresh and sea water.答案:d解析:根据第二段上文的“with all the varieties”及下文的“which variety was surviving and which variety was dying”,them指

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论