高考英语一轮复习精练 第一部分 Unit5 Nelson Mandelaa modern hero 新人教版必修1.doc_第1页
高考英语一轮复习精练 第一部分 Unit5 Nelson Mandelaa modern hero 新人教版必修1.doc_第2页
高考英语一轮复习精练 第一部分 Unit5 Nelson Mandelaa modern hero 新人教版必修1.doc_第3页
高考英语一轮复习精练 第一部分 Unit5 Nelson Mandelaa modern hero 新人教版必修1.doc_第4页
高考英语一轮复习精练 第一部分 Unit5 Nelson Mandelaa modern hero 新人教版必修1.doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2013高考英语一轮复习精练:第一部分 必修一 unit5 nelson mandela-a modern hero(人教版).单项填空1he is a man who lacks experience and determination, and i think he is not _ the job.aable forbequal tocequal for dable to解析:句意:他是一个缺乏经验和意志薄弱的人,所以我认为他不能胜任这份工作。equal意为“胜任的”时,常与介词to连用。答案:b2everybody present at the meeting agreed to stick to the _ that everyone should be treated fairly.apurpose bambitioncprinciple dlevel解析:考查名词辨析。principle “原则”, stick to the principle “坚持原则”,符合句意。purpose “目的”; ambition “雄心”; level “水平”。答案:c3(2012龙岩质检)i think we should _ a good attitude towards failures and try to deal with them with a calm and cool mind.asend up bgive upcset up dput up解析:考查动词短语辨析。句意:我认为我们应该树立一个良好的心态去面对失败,试着用平静和冷静的态度去解决它们。set up “树立”,符合题意。send up “发射”;give up “放弃”;put up “张贴”。答案:c4like many cities in our country, shenzhen has _ great changes in the past twenty years.aseen bwatchedcobserved dnoticed解析:see可以用地点或时间作主语,表示“(在某地或某时)经历、发生、经受、目睹了某事”,符合语境。答案:a5(2012阜阳模拟)the little girl had a lucky _ when the earthquake happened.achance bsurprisechope descape解析:考查名词辨析。句意:当地震发生时,那个小姑娘幸免于难。前面的形容词lucky暗示选escape “逃脱;幸免”。答案:d6(2012合肥质检)he was deeply struck by the natural beauty of the west lake _ he went to hangzhou.aat the first time bthe first timecfor the first time dat the first time when解析:考查 the first time 用作连词的用法。句意:他第一次去杭州时就被西湖美丽的自然景色深深地吸引了。the first time用作连词,意为“第一次的时候”。答案:b7(2011复旦大学附中期中考试)_ you work more efficiently are you able to catch up with others in the class.aonly when blong beforecunless duntil解析:考查“only状语”引导的倒装结构。由于后面主句are you able to catch up with others .采用了倒装语序,因此应选择a。“only状语从句”放在句首时,主句用倒装语序,但应注意when从句不倒装。答案:a8most of the audience had a high _ of the performance of our footballers in the match against iran.aidea bsensecopinion dthought解析:考查名词辨析。句意:在这场对伊朗的比赛中,大部分观众对我们的足球队员评价很高。have a high opinion of “对评价很高”。答案:c9i can well remember that there was once a time _ i grew crazy about painting.auntil baftercwhen dbefore解析:考查定语从句。句意:我清楚地记得曾经有一段时间我痴迷于绘画。time 是先行词,其后是定语从句,从句中缺少时间状语,应用when引导。答案:c10the new government made a promise that they would surely improve the _ of peoples life.aoutline bqualitycinsurance dattitude解析:考查名词词义辨析。句意:新政府做出承诺他们将一定提高人们的生活质量。quality “质量;品质”,符合题意。outline “要点;大纲;轮廓”; insurance “保险”; attitude “态度;看法”。答案:b11(2012福州模拟)in this small town, there are many people who are _ now because the only factory here was shut down last year.aat work bout of workcon business din power解析:考查介词短语。句意:在这个小镇,由于这里唯一的一家工厂去年倒闭了,现在有很多人失业了。out of work“失业”,符合句意。at work “在工作”; on business “出差”; in power “执政”。答案:b12mr. wang made up his mind to devote all the time he could spare _ his oral english before going abroad.aimprove bto improvecimproving dto improving解析:devote sth. to doing sth. “把用于做某事”,为固定搭配。he could spare为定语从句,修饰all the time。答案:d13shes having a lot of trouble with the new computer, but she doesnt know whom to _.aturn to blook forcdeal with dtalk about解析:考查动词短语辨析。句意:她使用这台新电脑有很多困难,但她不知道应求助于谁。turn to “求助于”; look for “寻找”; deal with “处理”; talk about “谈论”。根据句意, a项正确。答案:a14as_ matter of fact, _ beauty of _ nature there made an excellent impression on me.aa; the; 不填 ba; the; thecthe; the; 不填 da; 不填; the解析:考查冠词用法。as a matter of fact是固定搭配,意为“实际上”; beauty 后边有限定成分要用定冠词表特指,而nature是抽象名词,不表特指时不加冠词,故答案为a。答案:a15(2012厦门模考)i missed the first part of the film. it was really a pity.you _ home half an hour earlier.ashould have left bmust have leftcshould leave dmust leave解析:句意:“我错过了电影的第一部分,真遗憾。”“你本该早半个小时出家门的。” should have done “本应该(却没有)”。答案:a.阅读理解a(2012武汉市武昌区高三调研)on december 8, 1980, john lennon an english musician who rose to fame as one of the founding members of liverpool pop band the beatles was shot dead outside his new york apartment.in the 1960s and 70s, lennon was one of the most iconic (偶像的) men on the planet. some 30 years ago from his death, he is still respected by many people in the west.the beatles, formed in 1960 in liverpool, were one of the most commercial successful acts in the history of pop music, with, according to some estimates, global record sales over 1.1 billion.the band conveyed the progressive ideals in which many young people of the time believed.in the 1960s and 70s, widespread tension developed in both british and american society, regarding issues such as womens rights and the vietnam war.lennon in particular became known for his message of peace and for his opposition to the war in vietnam. this led to an attempt by former us president richard nixon to drive him away from the us. lennons secondwife yoko ono was also politically active.lennon was also hugely admired for his musical abilities. lennon and his fellow paul mccartney were the beatles songwriting team.after lennon was shot by crazy fan mark chapman,one of his most iconic songs, imagine, became a humanist anthem(颂歌)lennons legacy survived his death and continued till this day.in 2008, he was ranked the fifth greatest singer of all time in usbased rolling stone magazine.former possessions of lennon or furnishings from his homes continue to be sold for vast sums.in an auction (拍卖) to be held next week in london, lines written by lennon on the back of a demand for an outstanding bill are expected to sell for 350,000.in august, a bathroom from his last home in britain, was auctioned for 9,500. and in 2009, a british film describing his early years before the beatles began, was one of the most successful films of the years in the uk.but do lennon and his music continue to resonate (共鸣) with the young people of today?语篇解读:甲壳虫乐队的灵魂人物之一约翰列侬遭枪击身亡,但是他的辉煌成就不可否认,他的深远影响让人赞叹。1the passage is written here to show that lennon has _.alasting appeal ba long historycexciting records dgreat success解析:主旨大意题。虽然他被谋杀了,但是结合他生前的成就以及死后的影响可知他拥有持久的魅力。答案:a2which of the following is right about the beatles according to the passage?ait was founded in the 1960s in london.bit had 1.1 billion sales in britain.cit was commercially successful.d. many of todays young people believe its ideals.解析:细节理解题。根据第三段前半部分的内容可知甲壳虫乐队的商业运作极其成功。答案:c3lennon was forced to leave the us as a result of _.athe tension between britain and americabhis wifes political activitychis struggle for womens rightsdhis opposition to the war in vietnam解析:细节理解题。根据第六段的内容可知他在美国之所以被尼克松总统驱逐,是因为他反对在越南的战争。答案:d4we can guess that the rest of the passage will tell us _.awhy lennon and his music are still popular with todays young peoplebwhy lennon and his music spoil todays generations of young peoplecthat todays generations of young people dont like lennons songsdthat todays generations of young people like lennons songs better解析:推理判断题。文章最后一段以问句的形式吸引读者注意,结合上文提到的他的成就以及影响不难推测这位甲壳虫乐队的创始人之一和他的音乐仍然会受到当今年轻人的欢迎,所以下文可能会解释其中的原因。答案:ab(2012西安第二次质量检测)on sundays my father always wore that black apron the one with the race cars all over it. after breakfast dad always announced:“go ahead everyone.ill take care of the dishes!” with that my mother disappeared into the sunday paper.off_came_the_suit_coat_he_had_worn_to_church_that_morning._up_went_the_shirtsleeves._on_went_that_apron._for the next hour dad did the dishes, singing songs like “who put the chow in mrs. murphys chowder?”i suppose it was strange for a father to wear an apron even one with race cars but i never thought much of it until that sunday when we walked home from church together.“tommy,” he said,“there comes a time in every boys life when he must take on responsibilities.”“responsibilities?”i asked. “yes. its time you took a greater role in the household. starting today, i want you to do the dishes on sunday morning so your mother and i can relax.”“the dishes!?”“anything wrong with taking over the dishes?” i started to say something about a mans job, but i knew immediately that my protests would fall on deaf ears.i didnt taste a bit of breakfast that morning. my father announced to my mother,“lets go to read the paper, honey.our oldest son has generously offered to fill the position.” so this was what my life had come to.people often say there is a special chemistry between a father and a son. he came back into the kitchen just as i was about to storm out. in his right hand was the old apron.“i want you to have this, tommy. itll keep your clothes from getting wet.” and before i could do anything, he had put that apron on me. “thanks, son. your mother and i appreciate this.”with that he disappeared into the sunday paper. i looked down at the apron.it had seen better days.i could see my dad reaching for the dishes. soon i was singing about mrs. murphys chowder.语篇解读:一条黑色的围裙,一对心照不宣的父子,维系着一个无比温馨的家庭。5what is the main purpose of the underlined sentences in the first paragraph?ato show the unwillingness of his father when doing dishes.bto instruct the main steps of how his father does dishes.cto emphasize his fathers clumsy way of doing dishes.dto stress the enjoyment and happiness of his fathers doing dishes.解析:推理判断题。下一句提到作者的父亲一边唱歌一边洗刷餐具,再结合本段中他所说的话可推测这三个倒装句是为了强调作者的父亲非常享受这个过程,乐在其中。答案:d6what does the underlined word “responsibilities” in the second paragraph refer to?ataking care of the brothers.bmaking progress academically.cdoing all the dishes.dwashing the apron with race cars.解析:词义猜测题。根据下文中的“starting today, i want you to do the dishes .”可知画线词指的是“洗刷所有的餐具”。答案:c7what did the author mean by saying “people often say there is a special chemistry between a father and a son” in the fourth paragraph?amind acts upon mind.blike father like son.ca child is better unborn than untaught.dobedience is the first d

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论