免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
【名师一号】2014-2015学年高中英语 unit 5 rhythm lesson 3双基限时练 北师大版必修2.单词拼写1id like to _ (辞职) my job because its too hard for me.答案quit2a famous _ (音乐家) will perform in my city theatre tomorrow evening.答案musician3his sister is such a _ (美人) that many young men want to marry her.答案beauty4he still hasnt found his own _ (才能) in painting.答案talent5your _ (发型) is not allowed in our school.答案hairstyle6she enjoys playing the piano and hopes to be a _ (钢琴家) when she grows up.答案pianist7mr. smith has _ (剃) all of his moustache and looks more handsome.答案shaved8plants get their supplies of food from the ground through their _ (根)答案roots9the business card is your _ (身份), you must have one at all times.答案identity10we cant judge a person only by his or her _ (外貌)答案appearance.同义句转换1the little girl surprised the audience by performing a short play in english.the little girl _ the audience _ by performing a short play in english.答案made; surprised2he got too nervous to express himself clearly.he got _ nervous _ he could not express himself clearly.答案so; that3the bus arrived very late because the weather was bad.the bus arrived very late _ _ the bad weather.答案because of4because of the terrible flood, farmers had a poor harvest that year._ _ _ _ the terrible flood, farmers had a poor harvest that year.答案as a result of5when he was only ten years old, the boy began to earn his living by selling newspapers._ _ _ _ ten, the boy began to earn his living by selling newspapers.答案at the age of.单项填空1he is one of the disabled people who have _ success.a. achieved b. gainedc. got d. earned答案与解析aachieve“获得;达到;完成”,宾语一般为success, goal, aim等。2there is a good chance to go abroad. youd better _ it.a. go for b. get onc. put up d. run for答案与解析ago for“尝试”;get on“上车”;put up“举起”;run for“竞选”。结合句意可知,应选a项。3the old hostess stood _ for a moment when she saw a beggar appear in front of her suddenly.a. surprising b. to surprisec. surprised d. having surprised答案与解析c本句要填的部分是表示the old hostess的主观感受和情绪变化,需用过去分词形式。4in modern times, people have to learn to _ all kinds of pressure although they are leading a comfortable life.a. keep with b. stay withc. meet with d. live with答案与解析d句意:在现代社会,尽管人们过着舒适的生活,但他们还得学会忍受各种各样的压力。live with在此意为“忍受”。5not until he left his home _ to know how important the family was for him.a. did he begin b. had he beganc. he began d. he had began答案与解析a句意:直到他离开了家时他才意识到家对他来说是多么重要。not until置于句首,引导时间状语(从句)时,应把主句进行部分倒装。由left一词可知应用一般过去时态。6we learn english _ we may get more knowledge.a. as soon as b. as a resultc. in case d. so that答案与解析d前后为两个分句,故空格处应填连词,排除b项。as soon as“一就”,引导时间状语从句;as a result“结果”;in case“以防;万一”;so that“以便”,引导目的状语从句,符合句意。7 i think he is taking an active part in social work. i agree with you _.a. in a way b. on the wayc. by the way d. in the way答案与解析ain a way“在某种程度或某一点上”,符合句意。8they _ work at five pm.and then go home.a. quilt b. quit c. do d. start答案与解析b由后面一部分“then go home”可知“他们在下午五点的时候下班”。quit work “停止工作”。9he regarded his wife as _, though others found her plain.a. beautify b. beauty c. a beauty d. beautiful答案与解析cbeauty本来是不可数名词,但在特定的环境下,被赋予了具体的含义,成了可数名词(一般不用其复数形式),可译为“一件美丽的东西;一个美丽的人”这种现象称为“抽象名词具体化”。又如:10in the last 20 years, south korea has been _ into an advanced industrial country.a. transformed b. translatedc. transplanted d. transported答案与解析a句意:在过去20年里,韩国已转变成一个先进的工业国。transform“(使)转化/改观”;translate“翻译”;transplant“移植”;transport“运输”。.阅读理解aheres something to think about the next time you ask your teacher for help:trying hard to do schoolwork on your own can help you learn. according to a recent study,the more you try while you are learning new information, the better you can remember it later. this might surprise you. when teachers are presenting new information,they often give students lots of help. but a new study shows this may not be the best way to support learning. “dont be too quick to get help when learning something new,” education expert manu kapur said. “try to work on it yourself even if it means trying different ways.”kapur came up with the idea that trying hard can lead to better learning. then he tested it out on students in singapore. he separated students into two groups. in the first group,students were asked to solve math problems with the teachers help. in the second group,students were asked to solve the same problems by helping one another, instead of getting help from the teacher. with the teachers help,students in the first group were able to find the correct answers. students in the second group did not solve the problems correctly. but they did come up with a lot of good ideas. the students were then tested on what they had learned. the group without any help from a teacher scored much higher than the group who had help. kapur said working to find the answers helped students understand the process (过程), not just the solution.kapurs advice for kids is to put a lot of effort into learning something new rather than going to your teacher for help. “simply doing a little work or nothing at all wont work. ”says kapur. “try to solve a problem in as many ways as possible. ” 1what is the best title for the text?a. work your mindb. practice makes perfectc. the best way to learnd. teachers role in schoolwork答案与解析a文章对比了两种学习方法:一种是先思考再求助老师;另一种是老师直接帮助引导。事实证明前一种方法会得到更好的成绩。a项“动动脑筋”作标题比较合适。2manu kapur holds that _.a. its necessary for students to ask for teachers helpb. students should try to solve problems by themselvesc. students with teachers help have more good ideasd. students in the first group are cleverer than those in the second group答案与解析b由第三段可知,manu kapur支持b项观点。本题选b项。3the author develops the text mainly by _.a. presenting research findingsb. comparing different opinionsc. showing scientific informationd. setting down general rules答案与解析a文章在第三、四两段用新加坡的学生分组做了实验,从而得出结论。a项正确。bfor a 400yearold art form, operas had a bad fame:overweight actresses singing the words which are hard to understand in one of those romance languages you were supposed to learn in high school. and with tickets costing as much as $145 a performance, opera goers also have a certain appearance in peoples mind: rich, welldressed and old.but now opera companies around the country are loosening_their_ties_and_kicking_off_their_shoes in an attempt to bring the opera to the audience. it needs to keep it alive, the young and notsorich.opera producers have found that to attract this crowd, they need to make the opera closer to common people. that means no formal suits, oldstyled theatre or bandbreaking ticket prices. and because young people dont or wont come to the opera, companies are bringing the opera to them, giving performances in such unusual places as parks, libraries and public schools.the houston grand operas choice is the public library, where it performs shortened versions (版本) of childfriendly operas. this summers production is hansel & gretel. by performing smaller versions of large productions, producers are able to make people interested, while keeping costs at a reasonable level. the san francisco opera, which will be celebrating its 75th anniversary this year, is staging cinderella free of charge, keeping costs down by employing students from its young artists training program.4which of the following is the main idea of this passage?a. opera is famous for its long history.b. opera is only performed for rich people.c. young people arent interested in opera.d. opera companies are trying to keep the opera alive.答案与解析d本文讲述歌剧团为了使歌剧复活而做的各种努力,通读全文后我们不难判断本文的主旨大意。5the underlined phrase“loosening their ties and kicking off their shoes” in para.2 means _.a. breaking up the old rulesb. changing the formal suitsc.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025北京首都医科大学附属北京回龙观医院面向应届毕业生(含社会人员)招聘17人考试笔试备考题库及答案解析
- 2025江苏省文化和旅游厅所属事业单位招聘10人笔试考试参考试题及答案解析
- 2025浙江丽水云和县气象局招聘见习生1人考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025年下半年宜宾市一中翠屏初级中学校公开考核招聘合同制教师招聘考试笔试备考试题及答案解析
- 2025新疆生产建设兵团建设工程(集团)有限责任公司招竞聘14人(第二批次)笔试考试参考题库及答案解析
- 2025年西安某国企运检运行招聘(3人)笔试考试备考题库及答案解析
- 2025年山东省卫生健康委员会医疗管理服务中心公开招聘博士考试笔试备考题库及答案解析
- 2025年齐齐哈尔市克山县辅警招聘考试题库附答案解析
- 2025年鸡西市公安局恒山分局公开招聘警务辅助人员10人笔试考试备考试题及答案解析
- 2025西南交通大学医院招聘3人笔试考试备考题库及答案解析
- 医防管交叉复合型战略人才队伍建设的策略及实施路径
- 法人贷款跟股东协议书
- 2025年北京市东城区九年级初三一模英语试卷(含答案)
- 超星尔雅学习通《考古与人类(复旦大学)》2025章节测试答案
- 清雪施工方案
- 2025年江苏省职业院校技能大赛中职组(大数据应用与服务)考试题库(含答案)
- 汽车租赁合同模板
- 医药行业研发项目激励机制管理制度
- 冷库管理规章制度和管理制度
- 第04辑一轮阅读 专题10 阅读理解说明文选标题专练15篇(满分攻略+高考真题+名校模拟)-2025届新高三英语提分培优通关练(高考真题+名校模拟)教师版
- 1、安全管理领导机构和安全管理专职机构制度
评论
0/150
提交评论