



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015济南市高考英语(四月)完形填空、阅读理解小练(9)答案.阅读理解【2014江西省南昌两校高三上学期第四次联考】the american newspaper publisher arthur sulzberger sr died at the age of 86.mr sulzberger led the new york times for more than three decades,before passing the business to his son.he took over the paper in 1963 when it was in financial trouble,and transformed it into the heart of a multibillion dollar media empire.his family announced he had died at his home in southampton,new york state,after a long illness.his son,arthur sulzberger jr,said in a statement that his father,whom he referred to by his childhood nickname of punch,was “one of our industrys most admired executives”“punch,the old marine captain who never backed down from a fight,was an absolutely fierce defender of the freedom of the press,” he said.the new york times was bought by mr sulzberger srs grandfather adolph ochs in 1896.during mr sulzbergers tenure,the new york times won 31 pulitzer prizes.born in new york city,5 february 1926,sr served in marine corps during world war and korean war,joined the new york times in 1951 after graduating from columbia college,took over as publisher in 1963 after his brotherinlaw died suddenly,stepped down in 1997 and passed stewardship to his son,arthur sulzberger jr.he oversaw a huge circulation boost at the paper,and increased its parent companys annual revenues (年收入) from $100m in 1963 to $1.7bn by the time he stepped down in 1997.he also led the paper through highlevel clashes with the political establishment.in 1971,the times published a series of stories saying that politicians had systematically lied over the us involvement in vietnam.the source was thousands of leaked government documents known as the pentagon papers.the nixon administration demanded that the paper stop publishing the stories on grounds of national security.but the paper refused,and then won the subsequent court case by arguing that the first amendment of the us constitution (宪法) guaranteed free speech.the case is seen as a landmark in the history of free speech in the us.mr sulzberger said he read more than 7,000 pages of the pentagon papers before personally deciding to publish them.his family still holds a controlling stake (控股权) in the new york times.he was a strong believer in family ownership of newspapers.he once joked:“my conclusion is simple.nepotism works.”1when did arthur sulzberger sr die?ain 1997.bin 2012.cin 1963.din 1971.2punch,the old marine captain was actually_.aarthur sulzberger jrbadolph ochscarthur sutzberger srs fatherdarthur sulzberger sr3which of the following is true according to the passage?aarthur sulzberger sr took over the new york times from his brotherinlaw.barthur sulzberger jrs grandfather bought the new york times.carthur sulzberger sr resigned when the new york times was in financial trouble.darthur sulzberger jr took over the new york times after graduating from columbia college.4in the political case in the 1970s,mr sulzberger_.afailed the case in the endblost the controlling stake in the new york timescgave in to the governmentd succeeded in guarding free speech of the paper5what does the underlined word “nepotism” probably refer to?afriendship.bpolitics.cfamily ownershipdfreedom of speech.语篇解读本文介绍了纽约时报前总裁arthur sulzberger sr的生平。1解析:考查细节理解。根据第一段第一句中的“arthur sulzberger sr died at the age of 86” 和第四段第一句中的“born in new york city,5 february 1926”可知,他出生于1926年,去世时86岁,由此可知他在2012年去世。答案:b2解析:考查细节理解。根据第二段中的“his son,arthur sulzberger jr,said in a statement that his father,whom he referred to by his childhood nickname of punch,was one of our industrys most admired executives”可知punch,the old marine captain指arthur sulzberger sr。答案:d3解析:考查细节理解。根据第四段中的“sr served in marine corps.took over as publisher in 1963 after his brotherinlaw died suddenly”可知,a项正确。b项中的“arthur sulzberger jrs grandfather”错误;根据第一段最后一句可知c项错误;根据第四段可知d项错误。答案:a4解析:考查细节理解。根据倒数第三段中的“national security.but the paper refused,and then won the subsequent court case”可知,d项符合题意。答案:d5解析:考查词义猜测。根据画线词前面的“he was a strong believer in family ownership of newspapers.”可推测,画线词指的应是family ownership。答案:c。阅读理解china has recently been faced with serious issues of product safety. in panama, it is said that medicine made with a poisonous chemical sickened some people. a chinese company had identified it as diethylamide glycol ( 化乙二醇), a low cost substitute commonly used in automobile antifreeze(防冻剂). some countries have banned chinese-made toothpaste containing diethylamide glycol. china has now told companies to discontinue its use, even though it says the toothpaste is safe. another industrial chemical, melamine, was found in wheat flour used to make pet food in north america. thousands of dogs and cats became sick. the united states has restricted some imports of chinese seafood because they contained banned substance. and questions have been raised about other products, including childrens toys covered with lead paint. chinese officials promised to provide the european union, the biggest trading partner, with detailed reports on enforcement efforts against unsafe goods. meglena kuneva, commissioner (理事) for consumer protection of the european union said china should have kept its promise. china recently closed three companies linked to the panama and the pet food scare. and it dismissed the former head of its food and drug administration. he was found guilty of corruption (腐败) for approving unsafe drugs. this week, a conference of the state council approved a proposed special measure on the supervision of food safety. the xinhua news agency said it calls for stronger controls over producers, greater responsibilities for government and more serious punishment for illegal activities. but chinese officials have accused some foreign media of overstating problems with goods made in china. they say food imports from the united states also fail inspection sometimes. next week, american and chinese food safety officials are planning to hold 5 days of meetings in beijing to discuss cooperation.16how many cases with safety problems are mentioned in the passage? asix bfive cfour dthree 17how was panama case dealt with afterwards? athree companies linked to it were closed down. bthe former head of food and drug administration was removed from his position. cmore serious punishment was conducted for leaders linked to it. dboth a and b. 18it can be implied but not clearly stated that _. achinese- made toothpaste is safe bthe safety of “made in china” is doubted cthere are safety problems with one more chinese products dstronger control over chinese products is in need 19the passage is mainly about _. achina is facing product safety problems bmore controls are taken of chinese goods coverstated problems with chinese goods dchina is losing its trade partners 20what does “it” refers to in the last but one paragraph? achina bthe european union cchinese officials dthe chinese company【参考答案】1620、bdbaa【由2014高考英语南京市、盐城市一模改编】完形填空。请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。my parents had always prepared for hurricanes. it is what1people do in florida because “you never know”. for us, that2awhite metal cabinet (储藏柜) in our utility room (杂用间)filled with cans of food. we could3eat anything out of the cabinet because “you never know” when a hurricane will come.as a kid, i was4 about the white cabinet. i thought it was kind of strange to have food in the utility room. but, one look from my mother5 me from opening the door to glance inside.one year, channel 4 reported that hurricane dora was6 for the northern part of florida. soon the storm got 7 and the wind blew. then, the tall pine trees started to sway. and, by“sway”, i meant “8 over or crash down on anything in their way”. we were lucky, as the9 went other directions and didnt take our power out.however, when my mother started cooking, the power was out.10 i figured it was time to crack open that white cabinet. but, dad thought it was time to11 up the charcoal grill outside where it was raining and windy. to this day, i never12 amans love for his grill.our power came back for a while. so, my mother began cooking everything she could and13 it away, to the neighbors, to friends without power, to anyone who was14 up. i was hoping that the fried chicken was going to find its way to our 15. but, it didnt. and, just as the last of the food was sent out and she began to work on our dinner, yes, we lost our16 . it was time for 20 minutes eggs on the grill.oh, the white metal cabinet. no. we never17 it. we werent “that bad off” as i understand it. and, for years i18 how bad off we would have to be to eat out of that cabinet. perhaps it was just the19 of it, the thought that it was there watching our backs20 we wanted
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 城市化与文化多样性保护-洞察及研究
- 串串香店开业活动策划方案
- 袁隆平营销方案
- 稻城营销方案
- 土木安全员题库大全及答案解析
- 工程咨询质量控制方案
- 2025年光伏组件生产设备节能降耗技术报告
- 配网安全知识题库及答案解析
- 会计从业资格考试讲解及答案解析
- 电力安全规范题库及答案解析
- 2025年国家能源集团宁夏煤业有限责任公司招聘笔试考试题库+答案
- 中国邮政储蓄银行2026校园招聘考试参考试题及答案解析
- 网络信息安全培训案例分享课件
- 社区获得肺炎护理
- 高压氧舱培训课件
- 锁骨骨折诊疗指南
- 矩阵论简明教程全课件
- 概率论与数理统计课后答案及概率论与数理统计(第五版)习题答案
- 建筑室外围蔽板材(简化)
- GB/T 250-2008纺织品色牢度试验评定变色用灰色样卡
- GB/T 19816.2-2005涂覆涂料前钢材表面处理喷射清理用金属磨料的试验方法第2部分:颗粒尺寸分布的测定
评论
0/150
提交评论