




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
(九)单项填空(谓语大舞台)阅读理解 (限时35分钟).单项填空1(2013山西高三诊断)it _ me how we could improve the situation.astruck bapproachedcaccessed doccurred答案:a考查动词辨析。句意:我突然意识到我们如何才能改善这个局面。“it strikes(struck) sb.从句.”表示“某人突然意识到”,为固定句型。2(2013哈师大附中月考)the moment i completed the 800meter race in the school sports meet, my legs _.agave out bgave awaycgave in dgave up答案:a句意:我在校运动会上一跑完800米比赛,腿就软了。give out“用尽,耗尽”;give away“赠送,泄露”;give in“屈服,认输”;give up“放弃”。根据句意选a项。3(2013河北普通高中高三质量监测)sitting at the corner of the meeting room, he looked sad because there were so many problems _.aremaining to settlebremained settlingcremaining to be settleddremained to be settled答案:c考查非谓语动词。句意:坐在会议室的角落里,他看起来很伤心,因为仍然有那么多问题需要解决。remain在there be结构中作后置定语,由于remain是不及物动词,故应用现在分词remaining;且settle与problems之间构成动宾关系,故用不定式的被动形式。remain后接不定式表示动作还未完成。4(2013辽宁六校高三联考)after walking on the zigzag path to the mountain top for a few hours, the tourists gathered under trees _ shade and _ down to have a rest.aprovided; sit bproviding; sittingcproviding; sat dprovided; sat答案:c考查非谓语动词。句意:在通往山顶的蜿蜒小路上走了几个小时后,游客们都聚集在遮阴的树下,坐下来休息。“providing shade”是现在分词短语作后置定语,修饰trees;sat与gathered是并列的谓语动词,要保持形式上的一致。5(2013皖南八校三次联考)our english teacher often tells us that the meaning of a new word may be _ according to the given context.apicked out bruled outcbrought out dtaken out答案:c句意:我们的英语老师经常告诉我们一个新单词的意思可以由语境显现出来。bring out“使显现,使表现出”符合句意。6(2013辽宁五校第一联合体高三考试)i think london is the best place for us.i dont agree _ your opinion, for the climate there doesnt agree _ us.ato; to bto; withcwith; with dwith; to答案:c考查动词搭配。句意:“我认为伦敦对我们来说是最好的地方。”“我不同意你的观点,因为那儿的气候并不适合我们。”agree with ones opinion表示“同意某人的观点”,agree with sb.表示“适合某人”。agree to表示“应允,答应,同意”。7(2013甘肃兰州名校高三检测)there is one tip from the book that i do follow, and i _ you do, too. cut down on watching tv.arecommend bannouncecconfirm dconsult答案:a考查动词辨析。句意:有一条来自书上的建议,我确实采纳了,我建议你也采纳,即少看电视。recommend“建议,劝告”;announce“宣布,公布”;confirm“确认,证实”;consult“咨询,请教”。根据句意可知应选a。8(2013青岛调研)military helicopters dropped food and medicine to the earthquake survivors that remained _ in remote mountain villages.acut off bpaid off cput off dlaid off答案:a句意:军用直升机把食品和药品空投给仍然被阻断在遥远山村的地震幸存者们。cut off“切掉,阻断”;pay off“还清,付清”;put off“取消,撤销”;lay off“解雇,停止使用”。故选a项。9(2013北京四中期中测试)david, your application for a loan has _.thank goodness! i badly need it now.agone through bpulled throughctaken over dsigned over答案:a句意:“david,你的贷款申请已经被批准了。”“感谢上帝!我现在非常需要它。”go through“(法律、合同等正式)通过,达成”,符合语境。10(2013成都一诊)the chairman _ hold office for five years according to the constitution.amight bcould cneed dshall答案:d句意:根据宪法,这个主席将执政五年。shall用于第三人称,在条约、规定、法令等文件中表示义务或规定。11(2013安徽师大附中高三七模)dont use water to put out the fire if oil catches fire. as is known, oil _ float on water.ashall bmust cmay dwill答案:d句意:如果油着火了不要用水来灭火,我们都知道油会浮在水的上面。will用于陈述真理性的事实。12(2013黄山二检)the red lanterns and colorful banners hanging everywhere _ the festival atmosphere of the school.aadapt to badd to crefer to drelate to答案:b句意:到处悬挂的红灯笼和彩旗增加了学校的节日气氛。add to“增添,增加”符合句意。13(2013凉山一模)life is like riding a bicycle. _ your balance, you must keep moving.akeeping bto keep ckeep dbeing kept答案:b句意:生活就像在骑自行车。为了保持平衡,你必须不断前进。根据句意可知此处需用不定式作目的状语,故选b项。14(2013河南十校三次联考)she wanted to tell him that she didnt want to do that, but she didnt know how to _ it.atake bput ccarry dget答案:b句意:她想要告诉他她不想那么做,但是她不知道如何表达。put意为“表达,说”,符合句意。其他三个选项均无此意。15(2013皖南八校三次联考)do you believe that opportunities always _ the prepared minds?i couldnt agree more.amake bchange ckeep dfavor答案:d句意:“你认为机会总是青睐有准备的人吗?”“我再同意不过了。”favor意为“偏爱,较喜欢”,符合语境,故选d项。.阅读理解a(2013四川成都二次诊断)people think what i do is so wonderful because i interview stars.and i have to admit that when i first started working at sassy in 1987 i was excited about that part of my job for the first couple of months,anyway.then i noticed how stars would fool me around for months.i could never get enough time with a star to find out anything interesting,and some acted just simply rudely.i started hating the way i was treated,and i was really disappointed to see that these people i had worshipped (崇拜) before were pretty ordinary.so i decided i would just tell the truth instead of keeping up their myths (神秘)if the star was a bad guy,i would say so.if i thought anyone was stupid,i did not hold back that information.i thought readers would appreciate that kind of honesty.surprisingly,many of them hated me for it.i have gotten so many attacks on my character.in their eyes,being famous is everything,even more desirable that being truly creative and talented.why do we need stars?in fact,the media created stars to satisfy our basic need for gossip (闲聊)over time,talking about people we have never met and we are never likely to meet has become what we are crazy about.thus,some people are more interested in the personal lives of the stars than in the lives of their own family and their own friends.that is why it is so ridiculous when a star wants to discuss only his or her work in an interviewas we care.we want the dirt on their personal lives.there is another reason we worship stars.as a whole,our society is not as religious as it once was.it seems that people need something to fulfill them the way religion once did.star worship exists as an unfulfilling desire for true heroes.we make them stars,but then their reputation makes us feel unimportant,and we truly feel better about ourselves when they die.i am part of this whole process.no wonder i feel soiled at the end of workday.请相信自己,不要盲目崇拜明星!1what are the stars like according to the author?athey always treat others rudely.bthey always talk about something dull.cthey are actually ordinary people.dthey are usually honest and polite.答案:c细节理解题。根据第一段倒数第四句.these people i had worshipped(崇拜) before were pretty ordinary.可知答案选c项。2we worship stars because _.awe need true mental heroes to support usbwe can learn something useful from famous starscwe concern about the stars,family and friendsdwe like talking about the stars dressing styles答案:a细节理解题。根据倒数第二段最后一句可知,我们崇拜明星是因为我们自己无法实现的英雄梦,所以我们需要一个精神上的英雄来给予我们支持。3when the author is writing this article,his tone sounds _.aexcited bangrycworried dcalm答案:d观点态度题。根据第三、四两段作者对人们为什么会崇拜明星所做的客观分析可知,作者写文章时的语气是平和的。4what is the main purpose of the author writing the passage?ato show the disadvantages of working with stars.bto remind us not to worship famous stars blindly.cto laugh at the failures of stars he has interviewed.dto talk about the reasons why we worship stars.答案:b推理判断题。通过亲身经历,作者告诉我们明星不过是和我们一样的普通人,没有什么可崇拜的。人们之所以会崇拜明星,一方面是媒体的炒作,另一方面是自身信仰的缺失。由此推断,作者写这篇文章的目的就是要提醒我们不要盲目崇拜明星。bits slimbudget time in las vegaslas vegas? its where halfprice flights are wide open and where reservations are easily booked on a moments notice. tourism is down, so rooms are plentiful, as well as inexpensive.getting there: the best way to get there from mccarran airport is to exit the baggage claim through door 11 and check in at any number of shuttle booths. shuttle vans that run between the airport and the las vegas strip cost $6 for a oneway trip.leaving las vegas:many vegas vacationers are eager to get there and slow to leave. so take the “redeye” back home. most redeye flights leave around midnight, leaving you with an extra night of gaming, and fun without added expense of a higher hotel charge. you can sleep the whole way home.romantic getaway: las vegas is no longer all about gaming. the artwork at the bellagio gallery of fine art is certainly comparable to that at the louvre. speaking of paris, take a trip up the eiffel tower at parislas vegas. the eiffel tower experience costs just $10($7 for kids) and is unquestionably worth the price of admission. for an intimate evening, dont hesitate to book reservations at the eiffel tower restaurant. get an impressive nighttime view of the fountains at bellagio by asking for seating alongside the floortoceiling windows. this is truly a oneofakind finedining experience. details:.be sure to wear comfortable shoes:casinos(娱乐场) can appear very close together, but actually may not be. know the tram systems that run up and down the strip. most tram lines are free.shows:purchase show tickets at one of the many “half priced show” booths on the strip. you can experience a unique show each night of your stay. need a look at whats playing when youll be there? visit .buffets:in vegas you can take anything to the next levelincluding eating. seven casinos on the strip have teamed up to bring you an amazing deal:seven buffetsbreakfast, brunch, lunch and dinnerall for just $44.99 within a 24hour period. details:/total/lasvegas/buffetofbuffets.5what is the authors purpose of writing the passage?ato introduce the present situation of las vegas.bto attract readers to travel to las vegas.cto tell readers how to go to las vegas.dto show his own travel experience.答案:b写作目的题。从文章第一段的内容可以看出,现在拉斯维加斯宾馆有空房而且也便宜,飞机票半价并且容易预订。下文又介绍了它提供的浪漫之旅以及表演、饮食等
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年安徽高考文科题库及答案
- 幼儿园股份合作协议书范文模板
- 2025-2030骨科手术机器人临床应用效果与医保支付政策研究
- 2025-2030非遗食品生产性保护与市场化开发报告
- 2025-2030非洲移动支付生态系统构建与金融科技投资机会分析
- 2025-2030青年公寓细分市场定位与差异化竞争战略研究
- 2025-2030长租公寓智能门锁系统安全漏洞防范报告
- 2025-2030钙钛矿光伏组件稳定性测试与封装方案比选报告
- 2025-2030钙钛矿光伏组件稳定性提升技术路线与分布式能源市场前景预测
- 小学英语公开课教学设计方案
- 2025面向机器学习的数据标注规范
- YY/T 0339-2024呼吸道用吸引导管
- 围手术期高血压专家管理共识
- 外科患者疼痛护理与管理
- 租金延迟缴纳申请书
- DL-T 2563-2022 分布式能源自动发电控制与自动电压控制系统测试技术规范
- 食堂工作人员培训内容
- 骨折康复护理的常见问题和处理方法
- 泛影葡胺在消化道造影中的应用
- 2022年11月四川省凉山州中级人民法院逐级遴选4名法官笔试题库含答案解析
- 两江三镇说武汉智慧树知到答案章节测试2023年武汉纺织大学
评论
0/150
提交评论