高考英语阅读理解抓分训练(4) 外研版.doc_第1页
高考英语阅读理解抓分训练(4) 外研版.doc_第2页
高考英语阅读理解抓分训练(4) 外研版.doc_第3页
高考英语阅读理解抓分训练(4) 外研版.doc_第4页
高考英语阅读理解抓分训练(4) 外研版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解抓分训练(4)及答案the answer is right there above you.if you put a buzzard in a fence six to eight feet square and entirely open at the top,the bird,in spite of its ability to fly, will be an absolute prisoner. the reason is that a buzzard always begins a flight from the ground with a run of ten to twelve feet. without space to run,as is its habit, it will not even attempt to fly, but remain a prisoner for life in a small jail with no top.the ordinary bat flying around at night is a remarkable quick-moving creature in the air. but placed on the floor or flat ground, it has to shuffle about helplessly and, no doubt, painfully ,until it reaches some slight elevation from which it can throw itself into the air. then,at once,it takes off like a flash,a bumblebee if dropped into an open tumbler (平底玻璃杯)will be there until it dies, unless it is taken out. it never sees the means of escape at the top,but keeps trying to find some way out through the sides near the bottom.in many ways, there are lots of people like the buzzard, the bat and the bumblebee. they are struggling about with all their problems and frustrations,not realizing that the answer is right there above them.64. based on paragraph 1, in what case can a buzzard fly?a. it s not old enough.b. its caught in a fence.c. its a prisoner in a small jail.d. its got enough space to run.65 the underlined word “shuffle”(in para. 2) is closest in meaning to “_a. walk slowlyb, mix upc. fly lowd. run fast66. how can the bumblebee get out of an open tumbler by itself according to the text? a. it can be taken out,b. it can escape at the top.c. it can get out through the side,d. it can jump up from the bottom.67. the author expresses his views by_.a making a speechb. using examplesc. making a comparisond. giving advice【文章大意】抬头就是希望。本文讲的是把秃鹫放在一个68平方英尺的无围顶栏里,这只大鸟尽管会飞也绝对会成为这栏中之囚。同样也有蝙蝠和大黄蜂。其实很多人也像他们一样,使尽浑身解数解决问题,克服挫折,却没有意识到答案就在正上方。注意:阅读文章有标题的一定要注意标题。64. 【答案】d【解析】根据第一段最后一句话可知。【考点定位】考查细节推断。65. 【答案】a【解析】句意:如果把它放在地板或平地上,它只会无助的挪动。根据上下句可知它不能飞翔。故选a。b项,混合;c项,低飞;d项,速跑【考点定位】考查词义猜测。66. 【答案】b【解析】根据第三段第二句可知选b【考点定位】考查细节理解。67. 【答案】c【解析】根据文章最后一段第一句可知文章通过把人和buzzard,bat以及bumblebee进行对比而阐述事理的。故选c。【考点定位】考查写作手法。“the worlds oceans are slowly getting more acidic(酸的),” say scientists. the researchers from california report that the change is taking place in response to higher levels of carbon dioxide in the atmosphere.the lowering of the waters ph value is not great at the moment but could cause a serious threat to current ocean life if it continues, they warn. ken caldeira and michael wickett, from the lawrence livermore national laboratory, report their concerns in the journal nature. increasing use of oil fuels means more carbon dioxide is going into the air, and most of it will eventually be absorbed by seawater. once in the water, it reacts to form carbonic acid. scientists believe that the oceans have already become slightly more acidic over the last century.these researchers have tried to predict what will happen in the future by combining what we know about the history of the oceans with computer models of climate change. “this level of acidity will get much more extreme in the future if we continue releasing co2 into the atmosphere,” said dr caldeira. and we predict the amount of future acidity will be greater than anything we have seen over the last several hundred million years.however, it is not absolutely clear what that means for ocean life. most organisms live near the surface, where the greatest ph change would be expected to occur, but deepocean life forms may be more sensitive to ph changes. coral reefs and other organisms whose shells contain calcium carbonate(碳酸钙) may be particularly affected if the waters acidity levels keep going up, the team predict. they could find it much more difficult to build these structures in water with a lower ph.in recent years some people have suggested storing carbon dioxide from power station in the deep ocean as a way of dealing with global warming. but dr caldeira said that such a strategy should now be reconsidered. “previously, most experts had looked at ocean absorption of carbon dioxide as a good thingbecause in releasing co2 into the atmosphere we warm the planet, and when co2 is absorbed by the ocean, it reduces the amount of greenhouse warming.”17. the ocean is becoming more acidic due to_.a. the lower water ph valueb. the warming atmospherec. the higher level of co2 in the aird. the increasing use of oil fuels18. according to dr caldeira, _.a. ocean absorption of carbon dioxide is a good thingb. more oil fuels will be used in the near futurec. scientists may predict climate changes with computer modelsd. the future situation of the amount of acidity is extremely serious19. if the waters acidity level keeps rising, _. a. ocean life whose structures contain calcium carbonate may be affectedb. the waters ph value will become higher and higherc. organisms living near the surface are more sensitive to ph changesd. some disastrous events will occur more often than before20. most experts once believed storing carbon dioxide in the ocean would reduce_.a. the co2 absorbed by the oceanb. the amount of greenhouse warmingc. the acidity of the oceand. the gradual release of co21720 cdab it was mollys job to hand her father his brown paper lunch bag each morning before he headed off to work. one morning, in addition to his usual lunch bag, molly handed him a second paper bag. this one was worn and held together with staples(书钉). “why two bags?”her father asked. “the other is something else,”molly answered.“whats in it?”“just some stuff(东西). take it with you.” not wanting to discuss the matter, he put both sacks into his briefcase, kissed molly and rushed off. at midday he opened mollys bag and took out the contents: two hair ribbons(丝带),three small stones, a plastic dinosaur, a tiny sea shell, a small doll, and 13 penniesthe busy father smiled, finished eating, and swept the desk clean into the wastebasket, mollys stuff included. that evening, molly ran up behind him as he read the paper,“wheres my bag?”“what bag?”“the one i gave you this morning,”“i left it at the office. why?”“i forgot to put this mote in it,”she said.“and, besides, daddy, the things in the sack are the things i really like-i thought you might like to play with them. you didnt lose the bag, did you daddy?”“oh, no,” he said lying.“i just forgot to bring it home. ill bring it tomorrow.”while molly hugged her fathers neck, he unfolded the note that read:“i love you, daddy.” molly had given him her treasures-all that a 7-year-old held dear. love in a paper bag, and he missed it-not noly missed it, but had thrown it in the wastebasket. so back he went to the office. just ahead of the night janitor(看门人), he picked up the wastebasket. heput the treasures inside and carried it home carefully. the bag didnt look so good, but the stuff was all there and thats what counted. after dinner, he asked molly to tell him about the stuff in the sack. it took a took a long time to tell. everything had a story or a memory. “sometimes i think of all the great times in this sweet life,” he thought. we should all remember that its not the destination that counts in life but the journey. that journey with the people we love is all that really matters. it is such a simple truth but it is so easily forgotten.5.why did molly give her father a second bag? a.she didnt want to keep the things in the bag. b.she hoped those things would bring happiness to her father. c.she wanted to remind her father of the stories behind the things. d.she enjoyed playing with her father.6.how did father deal with the bag after he opened it? a.he kept it in the drawer. b.he took it back home c.he threw it into the wastebasket. d.he put it on his table.7.after father heard what his daughter said, he felt . a.regretful b.surprised c.sad d.satisfied8.which of the following is the most suitable title of the passage? a.an important journey b.two bags c.father and daughter d.love in a paper bag 58、bcad renowned chinese author mo yan has gained many new admirers after winning the 2012 nobel prize for literature. several major publishing houses in china said they would include some of mo s short stories in their textbooks for middle and high school students.these announcements have given rise to fierce debate. some criticize publishers for seeking fame and others wonder if middle school students have enough literary knowledge to truly appreciate mo s works. mo yan has been a well-regarded writer in china for many years. but textbook publishers never showed their interest in his works before. now they are all rushing to include mo s short stories, weeks after the author won a nobel prize their timing invites suspicion.in contrast,supporters say that mo s prose is beautiful and can inspire students love for the chinese language.by having won a nobel prize, mo can have a very positive effect on getting more young people interested in literature. including mo s works in textbooks can draw the attention of young students and improve their literary skills.so, what is your opinion? should mo yan s works be featured in middle school textbooks?68. from the text, we can learn_a. textbook publishers have been showing their interest in mo s worksb. the inclusion of mo s short stories in textbooks causes heated debatec. mo s works have been included to the textbooks for middle and high school studentsd. criticizers think it unnecessary for middle school students to enjoy mo s short stories69. what does the underlined word they” in the second paragraph refer to? a. announcements. b, middle school students, c. mo s works. d, textbook publishers.70. the author writes the text mainly for_.a. collecting the readers opinionsb. introducing mo yan s worksc. arguing with the textbook publishersd. encouraging students to improve their literary skills 【文章大意】本文讨论的是诺贝尔文学奖获得者中国作家莫言的短片小说是否要选入中学教学书的话题。文章分别描述了支持者和反对者的观点。68. 【答案】b【解析】通过第一段最后一句和第二段第一句可知。【考点定位】考查推断判断。69. 【答案】d【解析】本题考查的是代词的指代作用。根据前一句可知they指的是textbook publishers.【考点定位】考查推理判断。70. 【答案】a【解析】通过最后一句可知选a【考点定位】考查写作意图。like most people, ive long understood that i will be judged by .my occupation, that my profession is a standard people use to see how smart or talented i am. recently, however, i was disappointed to see that it also decides how im treated as a person.last year i left a professional position as a small-town reporter and took a job waiting tables. as someone paid to serve food to people, i had customers say and do things to me i suspect theyd never say or do to their most casual acquaintances(泛泛之交). one night a man talking on his cell phone waved me away, then asked me back with his finger minutes later, complaining he was ready to order and asking where id been.i had waited tables during summers in college and was treated like a peon (勤杂工) by plenty of people. but at 19 years old, i believed i deserved inferior treatment from professional adults. besides, people responded to me differently after i told them i was in college. customers would joke that one day id be sitting at their table, waiting to be served.once i graduated, i took a job at a community newspaper. from my first day, i heard a respectful tone from everyone who called me. i assumed this was the way the professional world worked .i soon found out differently. i sat several feet away from an advertising sales representative with a similar name. our calls would often get mixed up and someone asking for kristen would be transferred to christie. the mistake was immediately evident. perhaps it was because money was involved, but people used a tone with kristen that they never used with me. .my job title made people treat me politely. so it was a shock to return to the restaurant industry.its no secret that theres a lot to put up with when waiting tables, and fortunately, much of it can be easily forgotten when you pocket the tips. the service industry, by definition, exists to satisfy others needs. still, it seemed that many of my customers didnt get the difference between server and servant.im now applying to graduate school, which means someday ill return to a profession where people need to be nice to me in order to get what they want. i think ill take them to dinner first, and see how they treat so

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论