




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015-2016学年广东省湛江第一中学高一上学期第二次考试英语月考试卷考试范围:xxx;考试时间:100分钟;命题人:xxx题号一二三四五六七八总分得分注意事项:1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2请将答案正确填写在答题卡上第i卷(选择题)请点击修改第i卷的文字说明评卷人得分一、阅读理解:共15题 每题2分 共30分are you looking for some new and exciting places to take your kids (孩子) to? try some of these places:visit art museums. they offer a variety of activities to excite your kids interest. many offer workshops for making handmade pieces, traveling exhibits, book signings by childrens favorite writers, and even musical performances and other arts.head to a natural history museum. this is where kids can discover the past from dinosaur(恐龙) models to rock collections and pictures of stars in the sky. also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up.go to a youtheater. look for one in your area offering plays for child and family visitors. preshow play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts. puppet(木偶)making and stage makeup are just a couple of the special offerings you might find.try handson science. visit one of the many handson(亲自实践的) science museums around the country. these science playlands are great fun for kids and grownups alike. theyll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons(按钮), experimenting, and building. when everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums.1if a child is interested in the universe(宇宙), he probably will visit_.a.a youtheaterb.an art museumc.a natural history museumd.a handson science museum2what can kids do at a youtheater?a.look at rock collections.b.see dinosaur models.c.watch puppet making.d.give performances.3what does “handson science” mean in the last paragraph?a.science games designed by kids.b.learning science by doing things.c.a show of kids science work.d.reading science books.4where does this text probably come from?a.a textbook.b.a tourist map.c.a museum guide.d.a news report.【答案】1c2c3b4c【解析】1细节理解题。根据文章第三段中的“this is where kids can discover the past from dinosaur(恐龙) models to rock collections and pictures of stars in the sky.”可知,对宇宙感兴趣的孩子会去自然历史博物馆,故选c。2细节理解题。根据文章第四段中的“puppet(木偶)making and stage makeup are just a couple of the special offerings you might find.”可知,孩子们可以在youtheater观看木偶制作和舞台化妆,故选c。3猜测词义题。根据文章最后一段中的“theyll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons(按钮), experimenting, and building.”可知是通过动手做东西学习科学。故选b。4推理判断题。文章介绍了博物馆的有趣的地方,所以这篇文章可能出自博物馆的指南。故选c。【备注】本文是一篇说明文,介绍了博物馆里孩子会感兴趣的一些地方,对孩子可以参加的活动也进行了介绍。a family in guelph, ontario is spending a year living “in 1982”theyre doing it so their kids can see what life was like before technology like ipads, computers and even coffee machines was part of everyday life.they have stopped using all technology from their home and are relying on the things people would have used back in the 80s.there is a box at the front door where people can put their cell phones in, while theyre visiting the family.blair mcmillan and his wife morgan want their kidstrey, 5, and denton, 2 to have a year without technology.instead of reading ereaders, they are reading books. instead of using a gps, they used paper maps. the home the family is living in was built in the 1980s.even the way they dress and style their hair is from the 80s.the whole idea started when young trey was called to come outside. he didnt because he was busy playing on the ipad. thats why his dad thought of the idea of living “in 1982” for a year. the family plans to live like “its 1982” until april next year. to them, one of the hardest things was giving up their cell phones.5what will the visitors do when they come to see a family?a.the way they dress and style their hair must be from the 80s.b.they must leave their cell phones at home.c.they will put their cell phones outside before entering the room.d.they can use the phone prepared by the family.6what is mainly talked about in the fourth paragraph?a.dos and donts.b.reasons and results.c.advantages and disadvantages.d.advice and plans.7who made the family have the idea of living “in 1982”?a.the reporter.b.young trey.c.blair mcmillan.d.morgan.【答案】5c6a7b【解析】5细节理解题。根据文章第二段的“there is a box at the front door where people can put their cell phones in, while theyre visiting the family.”可知,当人们去拜访别人时,常常把电话放在门外,故选c。6段落大意题。文章第四段主要谈到了他们不读电子书而读纸质书;不用导航而用纸质地图,住在建于20世纪80年代的房子里,甚至连穿衣风格和发型也是80年代的,可知这段主要说的是他们做什么,不做什么,故选a。7细节理解题。根据文章最后一段的“the whole idea started when young trey was called to come outside.”可知,全家人的这个想法来自小trey,故选b。【备注】本文是一篇记叙文,讲述了一家原本离不开高科技的人,现在却抛弃了高科技,变成了生活在1982年时的一家人,呼吁人们放下手机,回归真正的生活。on a freezing cold day, a couple had to move into a small apartment because of their failure in business. the husband worked day and night to support the family but with no care of his wife. so she thought, “he doesnt love me any more. he just cares about his business .not me”one day, she was about to take a shower when he stopped her at the door, “let me take it first, okay?”“why not me first?” she asked. “i am tired, honey, you take it later, okay?”she was entirely unhappy.one day, she found nothing to do and turned on his computer. a few words came into her sight. reading them, she burst into tears. it was his diary:today, i was quite sad. she asked me why i was always taking the shower first, and i said to her, “i was exhausted”. she was unhappy. in her mind, i treated her not as well as usual, but what could i do? i was not as rich as before! we moved to the small apartment, and there was only one shower in the bathroom. it was so cold to take a shower in such a cold winter. but i found that if one person took the shower first, the room could get a little warmer. so every day i rushed to the bathroom first. i was thinking that, when she took the shower, the room would get warmer, even if it was only 1.now i cannot give her a comfortable life, take her to good restaurants, or buy expensive dresses for her, but at least, i can give her 1 love.8why did the couple move to the small apartment?a.both of them were out of work.b.they wanted to live a better life.c.the man could take better care of his business.d.they were too poor to live in the former house.9which of the following can replace the underlined word “exhausted”?a.devoted.b.worried.c.tired.d.injured.10what can be inferred from the passage?a.they would live a richer life soon.b.the woman misunderstood her husband.c.the man would care less about his business.d.the woman would get angry after reading the diary.11whats the best title of the passage?a.a love storyb.1 lovec.a suffering coupled.fight for the bathroom【答案】8d9c10b11b【解析】8细节理解题。根据文章第一段的“on a freezing cold day, a couple had to move into a small apartment because of their failure in business.”可知,由于生意失败,他们搬进了一间小公寓,故选d。9猜测词义题。根据文章第二段的内容可知,丈夫说自己先洗澡的理由是他累了(i am tired),而丈夫的日记中记叙当天的事情时是这么说的“i was exhausted”,可知exhausted与tired同义,故选c。10推理判断题。根据文章倒数第二段的“but i found that if one person took the shower first, the room could get a little warmer. so every day i rushed to the bathroom first. i was thinking that, when she took the shower, the room would get warmer, even if it was only 1.”可知,丈夫抢先洗澡的目的是为了使浴室更暖和一些,这样妻子洗澡的时候就不那么冷了,可是妻子却认为丈夫不体贴自己,可见妻子误解了丈夫,故选b。11主旨大意题。这篇短文记述了一对破产的夫妇,丈夫因为忙于工作而缺少了对妻子的关爱,让妻子觉得丈夫不再爱她。在一天洗澡时,因为丈夫抢着先洗澡,更让妻子很伤心。后来妻子在丈夫的日记中发现了丈夫为什么要求先洗澡的原因:只是为了让浴室的温度高一度,让妻子感到暖和些,故b项最符合标题。【备注】本文是一篇记叙文。文章记叙了一对破产的夫妇,丈夫因为忙于工作而缺少了对妻子的关爱,让妻子觉得丈夫不再爱她。在一天洗澡时,因为丈夫抢着先洗澡,更让妻子很伤心。后来妻子在丈夫的日记中发现了丈夫为什么要求先洗澡的原因,深受感动。a new study shows students who write notes by hand during lectures perform better on exams than those who use laptops(笔记本电脑)students are increasingly using laptops for notetaking because of speed and legibility(清晰度)but the research has found laptop users are less able to remember and apply the concepts they have been taught.researchers performed experiments that aimed to find out whether using a laptop increased the tendency to make notes “mindlessly” by taking down word for word what the professors said.in the first experiment, students were given either a laptop or pen and paper. they listened to the same lectures and were told to use their usual notetaking skills. thirty minutes after the talk, they were examined on their ability to remember facts and on how well they understood concepts.the researchers found that laptop users took twice as many notes as those who wrote by hand. however, the typists performed worse at remembering and applying the concepts. both groups scored similarly when it came to memorizing facts.the researchers report said, “while more notes are beneficial, if the notes are taken mindlessly, as is more likely the case on a laptop, the benefit disappears.”in another experiment aimed at testing longterm memory, students took notes as before but were tested a week after the lecture. this time, the students who wrote notes by hand performed significantly better on the exam.these two experiments suggest that handwritten notes are not only better for immediate learning and understanding, but that they also lead to superior revision in the future.12more and more students favor laptops for notetaking because they can _.a.write more notesb.digest concepts betterc.get higher scoresd.understand lectures better13while taking notes, laptop users tend to be _.a.skillfulb.mindlessc.thoughtfuld.tireless14the author of the passage aims to_.a.examine the importance of longterm memoryb.stress(强调) the benefit of taking notes by handc.explain the process of taking notesd.promote the use of laptops15the passage is likely to appear in _.a.a newspaper advertisementb.a physics textbookc.a science magazined.a finance report【答案】12a13b14b15c【解析】12细节理解题。根据文章第二段的第一句“students are increasingly using laptops for notetaking because of speed and legibility(清晰度)”可知,越来越多的学生喜欢用笔记本电脑记笔记,因为这样速度快并且很清晰,故选a。13细节理解题。根据文章第三段的“researchers performed experiments that aimed to find out whether using a laptop increased the tendency to make notes mindlessly by taking down word for word what the professors said.”可知,学生用笔记本电脑记笔记时常常是无意识的,故选b。14目的意图题。文章介绍通过实验发现手写记笔记比用笔记本电脑记笔记好处更多,学生更容易记住所记的材料,所以作者是想强调用手记笔记的重要性。故选b。15推理判断题。根据文章中的“in the first experiment”和“in another experiment”可知,作者是用两个实验来证明自己的观点的,所以应该是出现在科学杂志上,故选c。【备注】本文是一篇记叙文。一个新的研究发现,手写记笔记比用笔记本电脑记笔记好处更多,学生更容易记住要记的材料,这样可以督促学生多用手记笔记。评卷人得分二、七选五:共5题 每题2分 共10分in high school, its important to stay healthy. 16how can you study well if youre sick? so you should pay attention to your health in order to study well in high school. in order to enjoy good health, you should have some good habits. here are some tips for you.drink water regularly every day. some students dont like drinking water. they only drink water when they are extremely thirsty.17you should drink water regularly so that your body and brain can function well. avoid sports drinks and soda when you are thirsty. they are not good for your health.18some students dont eat three meals a day. no matter what happens, you should not skip any meal of the day. eating regularly helps keep your metabolism(新陈代谢)high and keeps your energy up. its especially important to eat a good breakfast every day with protein, carbohydrates(碳水化合物), and fiber to set up your body for the day of activity. if you dont eat, how can you stay focused in class?eat the right foods. some students eat whatever they can get. this is wrong. 19choose whole grains like rice and whole wheat flours. skip muffins, donuts, and other processed foods. instead, choose whole grains, protein, fruits and vegetables.20if you do that, you can get distracted. therefore, you may not pay attention to how much you are eating. you may eat too much. eating too much harms your health. and you may gain too much weight because of it. try to eat slowly so your brain sends the right signals to tell your belly that its full.dont skip meals.this is bad for your health.eat a good breakfast every day.avoid eating too much at one time.dont watch tv or movies when you eat.if you are unhealthy, you may fall ill easily.you should eat the foods that are good for your body.【答案】16f17b18a19g20e【解析】16空格前谈到,高中时期健康很重要,空格后又指出:如果你病了怎么能学习好呢?可知空格处承上启下:如果你不健康,你就可能很容易生病。故选f。17空格处谈到,有些学生只在口渴时才喝水,空格后指出了正确的喝水方式(应该有规律地喝水),可知前面那种“口渴时才喝水”的做法不利于健康,故选b。18本段内容谈论的是一日三餐的好处,而且在本段开头就指出“some students dont eat three meals a day. no matter what happens, you should not skip any meal of the day.”,故选a:不要不吃饭。19空格前谈到,一些学生吃任何他们能买到的东西,这是错误的,可知空格处选g:你应该吃对你的身体有好处的食物。20联系下文的“if you do that, you can get distracted.(如果那样做,会分散你吃饭的注意力)”可知,空格处应该是分散注意力的事情,故选e:吃饭时不要看电视或电影。【备注】本文是一篇说明文。高中时期健康很重要,为了保持健康,应该养成良好的习惯,作者对此进行了解释说明。评卷人得分三、完形填空:共20题 每题1分 共20分the fitting-in of suzy khanthe first time i saw suzy khan, i knew i had to help her. she was really small for her age of 12. the boys in my class often21 about her and laughed their heads off. she would open a book, pretending to read, with tears dropping on the open page.all i knew was that she was an orphan (孤儿) from africa. she had just been adopted by a family in town who 22 that the best way for her to learn american ways of life was to be with american kids. i looked down at this 23 girl and promised myself that somehow i would help her.but how could i help her24in with us? there had to be a25 .one day, when i went into the classroom, i saw that suzy had 26 her geography book to a picture of a train, and in her notebook, she had made a(n) 27 copy. i was surprised and thought that she could do something in the coming 28 show. so, i took her to see the art teacher, miss parker, and showed her what suzy had 29 . “why, its wonderful,” said miss parker, who then showed us a poster she had painted 30 the talent show. “i need more of these, but i just dont have enough 31 .could you help me, suzy?”on the day of the talent show, suzys 32 were everywhereall over the hall and all over the school, each one different.“and finally,” said mr. brown, the schoolmaster, at the end of the show, “we have a (n) 33 award. im sure youve all noticed the wonderful posters.” everyone nodded.” one of our own students 34 them.”i could hear everyone whispering. “who in our school could draw35 well?”mr. brown waited a while before saying, “ 36 this student worked so hard on the posters, she deserves a 37 ,too. our mystery(神秘) artist is our new studentsuzy khan!”mr. brown thanked her for all the wonderful posters and gave her a professional artists set. “ thank you!” she cried.i38 , at that time when i was looking at her excited face, shed probably never 39 anything in her whole life.everyone started to40 their hands. suzy khan gave them a shy smile and the applause was deafening. i knew then suzy was going to be all right.21a.jokedb.caredc.trainedd.worried22a.reportedb.decidedc.complainedd.questioned23a.richb.proudc.tinyd.popular24a.comeb.fallc.fitd.tie25a.mannerb.patternc.choiced.way26a.readb.takenc.openedd.put27a.freeb.perfectc.finald.extra28a.artb.talkc.quizd.talent29a.coloredb.writtenc.carvedd.drawn30a.atb.afterc.ford.around31a.roomb.timec.paperd.interest32a.giftsb.booksc.photosd.posters33a.specialb.academicc.nationald.royal34a.paintedb.foundc.printedd.collected35a.veryb.soc.quited.too36a.ifb.thoughc.unlessd.since37a.prizeb.rankc.restd.place38a.repliedb.realizedc.rememberedd.regretted39a.offeredb.valuedc.ownedd.controlled40a.clapb.wavec.raised.shake【答案】21a22b23c24c25d26c27b28d29d30c31b32d33a34a35b36d37a38b39c40a【解析】21考查动词。joke about拿开玩笑;care about担心,在乎;train训练;worry about担心。联系下文的“laughed their heads off”可知选a:班里的男孩子会拿她开玩笑,然后就是哄堂大笑。22考查动词。report报道,报告;decide决定,下决心,断定,认定;complain抱怨;question怀疑,询问。这个非洲孤儿刚刚被镇上的一家美国人收养,这家美国人断定和美国孩子在一起才能让她学会美国生活方式。故选b。23考查形容词。rich富裕的;proud骄傲的;tiny微小的,极小的;popular流行的,受欢迎的。联系上文的“she was really small for her age of 12.”可知这个小女孩比12岁的同龄孩子都要瘦小。故选c。24考查动词。联系上文的“i looked down at this girl and promised myself that somehow i would help her.”可知,“我”决心帮助这个女孩,但是“我”如何能帮她融入到我们中来呢?fit in with适应,适合,同合得来,故选c。25考查名词。联系上文,“我”决定帮助小女孩与大家融洽相处,就必须寻找一个办法/方法。manner做事或行为方式,多指行动的特殊方式或独特的方法;pattern模式、花样、图案等;choice选择;way指方式、方法、手段等,可指一般的方法,有时也指个人的方法或方式。因为这里没有谈到什么方法,所以只能用笼统的方法way。故选d。26考查动词。一天,我走进教室时,看到suzy把她的地理书打开翻到了一张火车图片那里。opento把打开到,to是介词,故选c。27考查形容词。free自由的,空闲的,免费的;perfect完美的,极好的;final最后的;extra额外的。联系下文的“why, its wonderful”可知,suzy模仿着书上的图片画了一张极好的图,故选b。28考查名词。联系下文的“on the day of the talent show”可知,即将到来的是一个才艺表演,故选d。29考查动词。联系上文语境可知,suzy照着书上的图画了一列火车,所以这里应该是“我”把她“画”的东西展示给艺术老师看。故选d。30考查介词。联系语境可知,这里是老师拿出一张自己“为才艺表演”画的海报。for意为“为”,故选c。31考查名词。由该空前面“more”和空后的“help”两个词可知,老师还需要更多的海报,但老师“没有足够的时间”,所以才请suzy帮忙画海报。故选b。32考查名词。联系上文的“who then showed us a poster she had painted”可知,老师要suzy帮忙制作海报,所以才艺表演当天应该到处都能看到suzy制作的海报。故选d。33考查形容词。special特别的,专门的;academic学术的;national国家的,民族的;royal皇家的,忠诚的。因为制作海报不是才艺表演的内容,所以要颁发一个“特别奖”,故选a。34考查动词。paint绘画,油漆;find发现;print印刷;collect收集。联系上文的“who then showed us a poster she had painted”可知,“画海报”可以用paint,故选a。35考查副词。修饰形容词或副词,表示“那么,那样”,一般用so,也可以用that,二者意思相近。that well=so well,故选b。句意:我们学校里谁能画那么好?36考查连词。因为这
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 云南省新平彝族傣族自治县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 煤粉锅炉技术创新探讨
- 河北省清河县2025年上半年公开招聘村务工作者试题含答案分析
- 2025版危废运输废弃物处理废弃物处理设施设备维护保养合同
- 2025版委托挂靠合同范本:城市综合体项目合作
- 2025年度水利工程质量检测服务合同
- 2025版新兴产业项目抵押借款合同范本
- 2025年景区灯光秀工程安装施工合同
- 2025年度智能办公设备租赁与维护服务协议书
- 2025年度离婚协议中子女医疗费用承担补充协议样本
- GB/T 31989-2015高压电力用户用电安全
- GB/T 24338.6-2018轨道交通电磁兼容第5部分:地面供电设备和系统的发射与抗扰度
- 幼儿园中层干部培训心得体会
- 燃料电池课件
- 学校学生评教表
- 《风力机理论与设计》全套教学课件
- 1999年版干部履历表
- 丽声北极星自然拼读绘本第六级 The Clever Beaver 课件
- 1-AMS2628A-2013-中文版
- 食品安全“五常法”管理制度
- PEP小学英语五年级上册全册教案表格式
评论
0/150
提交评论