陕西省西安市高考英语冲刺选练10.doc_第1页
陕西省西安市高考英语冲刺选练10.doc_第2页
陕西省西安市高考英语冲刺选练10.doc_第3页
陕西省西安市高考英语冲刺选练10.doc_第4页
陕西省西安市高考英语冲刺选练10.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2015西安市高考英语冲刺选练10阅读理解。 (2014濮阳模拟)our world natural park is one of the most famous parks in the world. millions of visitors from different countries visit this park every year. in order to protect it, please do as follows: protect the natural and cultural heritage. dont damage or deface any buildings, displays and other facilities. take care of all plants. put rubbish in the bins provided. take care when you are going up and down steps or stairs and when you are walking nearby the waters. please buy tickets before entering the scenic spot. one ticket is only for one person. adult: $60 per ticket. children over 6 and under 18, half price. people over 60 and children under 6 are free. if you are going into the wooded and hilly lands, for your own safety, please go with three people at least and dont take any tinder(易燃物)along with you. the hill is steep, so please take care of yourself. this scenic spot is the reserve of water source: no fishing, swimming, washing and any behaviors that are harmful to the water source. meanwhile, please follow the management rules of the scenic spot conscientiously. opening time: from monday to friday, 8: 00 a. m. -18: 00 p. m. ; from saturday to sunday, 6: 00 a. m: -24: 00 p. m. small animals such as rabbits, peacocks, squirrels, frogs must be taken care of: none of them shall be killed. if you have any trouble in visiting our world natural park, please call 4778667044. our staff will do our best to help you. 【文章大意】在世界自然公园中游玩时, 应该注意些什么呢? 1. how much will be paid for a 65-year-old man with his 8-year-old grandson? a. free. b. $30. c. $60. d. $120. 【解析】选b。细节理解题。根据游客须知: 60岁以上老人和6岁以下儿童免费, 6岁以上18岁以下孩子半价, 成人价60美元。可知b项正确。2. on weekends, the opening time ishours longer than weekdays. a. 4b. 6c. 8d. 10【解析】选c。细节理解题。根据“from monday to friday, 8: 00 a. m. -18: 00 p. m. ; from saturday to sunday, 6: 00 a. m. -24: 00 p. m. ”可知, c项正确。3. from the passage, we can infer that the water in this park is. a. cleanb. pollutedc. dangerousd. colorful【解析】选a。推理判断题。根据游客须知第五条第一句话可以推断选项a正确。该风景区是饮用水的水源, 因此可以推断这里的水是清洁的。4. which of the following is true according to the passage? a. tourists can hike alone in the hilly lands. b. small animals are under protection in the park. c. children can play with small animals. d. tourists can have a swim in the water. 【解析】选b。细节理解题。根据游客须知最后一条“small animals such as rabbits, peacocks, squirrels, frogs must be taken care of: none of them shall be killed. ”可知, 小动物受到保护。阅读理解。heres a familiar version of the boy-meets-girl situation. a young man has at last mastered up courage to invite a dazzling young lady out to dinner. she has accepted his invitation and he is overjoyed. he is determined to take her to the best restaurant in town, even if it means that he will have to live on memories and hopes during the month to come. when they get to the restaurant, he discovers that this graceful creature is on a diet. she mustnt eat this and she mustnt that. oh, but of course, she doesnt want to spoil his enjoyment. let him by all means eat as much fattening food as he wants: its the surest way to an early grave. they spend a truly memorable evening together and never see each other again.what a miserable lot dieters are! you can always recognize them from the sour expression on their faces. they spend most of their time turning their noses up at food. they are forever consulting calorie charts; gazing at themselves in mirrors; and leaping on to weighing-machines in the bathroom. they spend a lifetime fighting a losing battle against spreading hips, protruding bellies and double chins. some wage all-out war on fat. mere dieting is not enough. they exhaust themselves doing exercises, sweating in sauna baths, being (用拳头连打) pummeled and massaged by weird machines. the really wealthy diet-mongers (商人) pay vast sums for “health cures”. for two weeks they can enter a nature clinic and be starved to death for a hundred pounds a week. dont think its only the middle-aged who go in for these fads (一时流行的风尚) either. many of these bright young things you see are suffering from long-term malnutrition: they are living on nothing but air, water and the goodwill of god. dieters venture to starve themselves of their own free will; so why are they so miserable? well, for one thing, theyre always hungry. you cant be hungry and happy at the same time. all the horrible stuffs they eat instead of food leave them permanently dissatisfied. wonder food is a complete food, the advertisement says. “just dissolve a teaspoonful in water” a complete food it may be, but not quite as complete as a juicy steak. and, of course, theyre always miserable because they feel so guilty. hunger just proves too much for them and in the end they quit and devour five huge cream cakes at a sitting. and who can blame them? at least three times a day they are exposed to temptation. what a torture (折磨人的事) it is always watching others tucking into lots of mouth-watering food while you munch a water biscuit and sip tasteless lemon juice!whats all this self-inflicted torture for? saintly people deprive themselves of food to attain a state of grace. unsaintly people do so to attain a state of misery. it will be a great day when all the dieters in the world abandon their slimming courses; when they hold out their plates and demand second helpings!16. what is the best title for this passage? a. on fat b. we should all grow fat and be happy c. many diseases are connected with fat d. diet deprives people of normal life17. what can we infer from the underlined sentence in paragraph 1?a. the restaurant offers expensive foods.b. it deserves to spend money for memories and hopes.c. the dating turned out to be a failure.d. he may not successfully impress the girl.18. why do they never see each other again? a. because it is a memorable evening. b. because she lets him eat as much fattening food as he wants. c. because she does not eat this and drink that. d. because eating fattening food is the surest way to an early grave.19. which of the following ways is not mentioned for diet? a. doing exercises. b. not eating fat. c. not eating sugar. d. taking sauna baths.20. what is the authors attitude toward diet? a. persuasiveb. criticalc. indifferentd. supportive【参考答案】b d d c b 阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。all ric o barry wants is to stop the dolphin-killing, so he is headed to this seaside japanese town, taijithe american activist, who is the star of a new award-winning documentary that portrays the dolphin-killing here, got an unwelcome reception when he showed up here this week for the start of the annual hunthis movie, the cove(海豚湾), directed by national geographic photographer louie psihoyos, was released in the united states a month ago but has not yet to come out in japanscenes in the film, some of which were shot secretly, show fishermen banging on metal poles stuck in the water to create a wall of sound that scares the dolphinswhich have supersensitive sonar(声纳系统)and sends them fleeing into a covethere, the fishermen sometimes pick a few to be sold for aquarium shows, for as much as $150,000they kill the others, spearing(刺)the animals repeatedly until the water turns redthe meat from one dolphin is worth about 50,000 yen, and is sold at supermarkets across japangreenpeace and other groups have tried to stop the hunt for yearsactivists hope the cove will bring the issue to more people internationallyand eventually in japanalready, the australian town of broome dropped its 28-year sister-city relationship with taiji last month, partly because of the movie“some regions have a tradition of eating dolphin meat,” said fisheries official toshinori uoya“dolphin-killing may be negative for our international image, but it is not something orders can stop”the town government in taijiwhich has made whales and dolphins its trademarkrefused to comment about the cove, or the growing international criticism against dolphin-killingmany in taiji take the dolphin hunt for granted as part of everyday lifethey are defensive about the cove, seeing themselves as powerless victims of overseas pressure to end a simple and honest way of making a living1ric o barry made the cove because he wanted to astop the dolphin-killingbwin an international awardcsupport green peaces effortsdmake taiji well-known in the world2viewers can learn from the cove athe advanced techniques to catch dolphinsbthe cruel and bloody dolphin-killingcthe beautiful japanese seaside town taijidthe sale of dolphin meat around the world3what is the response to the cove on the japanese side?ataiji broke up with its western sister-city broomebjapanese officials decided to ban dolphin-killingcthe town government in taiji kept silent on criticismdmost japanese people were against eating dolphin meat4what does the underlined word “defensive” probably mean?afeeling guilty for killing dolphinsbprotecting themselves against criticismcattacking those against dolphin-killingdmaking the determination to change5what can we infer from the passage?amany people in japan have seen the cove in the cinemabthe cove has not influenced japans international imagectaijis dolphin-killing industry has been seriously damageddthe cove has brought international attention to dolphin-killing【参考答案】15、a b c b d (2014辽宁卷)假定你是学生会主席李华。学校将举办一次以”校园生活,创意无限”(innovations on campus)为主题的创意作品展评活动。请你根据以下图示,以短文形式用英语写一份书面通知。 注意:1词数100左右; 2可以适当增加细节,以使行文连贯。3. 开头及结尾已为你写好,不计入总词数。 参考词汇:校园campus 创意作品innovation 颁奖prize-giving【考点】考察看图作文【写作指导】本文属于看图作文,实际上属于是通知布告。学校将举办一次以”校园生活,创意无限”(innovations on campus)为主题的创意作品展评活动。要特别注意通知的格式和一些惯用语。要点:1.介绍本次活动的主题”校园生活,创意无限”(innovations on campus);2.作品出阿姨说明;3.展评地点:体育馆,时间:6月16-18日;颁奖时间:18日15:00-17:00.看图作文要求考生将画面所包含的有效信息直接运用英语思维转换成英语语言文字,再根据这些要点谋篇布局。要求考生把看到的图画用文字表达出来,除了能表达清楚图画中的信息外,考生还需要根据词数要求,适当拓展并发挥想象,从而使文章的叙述不单调。【一句多译】除了你很棒的创意之

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论