免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时分层作业(七)语言知识练习固基础.单句语法填空1There is a kind of special decoration(decorate) in the wall.2Taipei will be cloudy with occasional(occasion) rain.3Everybody has something to say,me included(include)4The train came to an abrupt stop,making many passengers fall off their seats.5The car went out of control,and the driver was powerless(power) to stop it.6He put some coals on the fire and made it burn up.7In cold weather,boiling(boil) water can crack the glass.8The celebration(celebrate)started with the National Anthem.9She is reported to earn(earn) over $10 million a year.10He said the book would be returned(return) as soon as he finished it.完成句子1人们相信艰苦工作就能成功。It is believed that hard work can lead to success.2校运动会将在下星期举行吗?Will the school sports meeting be held next week?3我刚完成考试卷这时铃声响了。I had just finished my test paper when the bell rang. 4只有一个小的罢工队将会去包括你和我。Only a small strike team will go including you and me.5我在任何场合都没有说过他的坏话。On no occasion have I said anything against him.高考题型练习提能力.阅读理解One of my wonderful memories is about a Christmas gift.Unlike other gifts,it came without wrap(包装)On September 11th,1958,Mum gave birth to Richard.After she brought him home from hospital,she put him in my lap,saying,“I promised you a gift,and here it is.” What an honour! I turned four a month earlier and none of my friends had such a baby doll of their own.I played with it day and night.I sang to it.I told it stories.I told it over and over how much I loved it!One morning,however,I found its bed empty.My doll was gone! I cried for it.Mum wept and told me that the poor little thing had been sent to a hospital.It had a fever.For several days,I heard Mum and Dad whispering such words as “hopeless”,“pitiful”,and “dying”,which sounded ominous.Christmas was coming.“Dont expect any presents this year,” Dad said,pointing at the socks I hung in the living room.“If your baby brother lives,thatll be Christmas enough.” As he spoke,his eyes filled with tears.Id never seen him cry before.The phone rang early on Christmas morning.Dad jumped out of bed to answer it.From my bedroom I heard him say,“What? Hes all right?” He hung up and shouted upstairs.“The hospital said we can bring Richard home!”“Thank God!” I heard Mum cry.From the upstairs window,I watched my parents rush out to the car.I had never seen them so happy.And I was also full of joy.What a wonderful day! My baby doll would be home.I ran downstairs.My socks still hung there flat.But I knew they were not empty;they were filled with love!【语篇解读】本文是一篇记叙文。讲述作者收到了一份特别的圣诞礼物。这份特别的礼物会带给作者什么呢?欣喜若狂的快乐或是牵肠挂肚的爱恋?或者兼而有之?1What happened to the author on September 11th,1958?AHe got a baby brother.BHe got a Christmas gift.CHe became four years old.DHe received a doll.A细节理解题。根据第二段中的“On September 11th,1958,Mum gave birth to Richard.”可知,作者有了一个小弟弟,故A项正确。2What does the underlined word “ominous” in Paragraph 3 probably mean?AImpossible.BBoring.CDifficult. DFearful.D词义猜测题。根据第三段中的“It had a fever.For several days,I heard Mum and Dad whispering such words as hopeless,pitiful,and dying.”可知,ominous意为“可怕的”。而impossible“不可能的”,boring“让人厌烦的”,difficult“困难的”,均不符合语境,可排除。3Which word can best describe the feeling of the father when Christmas was coming?AExcitement. BHappiness.CSadness. DDisappointment.C细节理解题。根据第四段中的“As he spoke,his eyes filled with tears.”可知,父亲的内心充满了“悲伤(sadness)”。4What is the passage mainly about?AA sad Christmas day.BLife with a lovely baby.CA special Christmas gift.DMemories of a happy family.C主旨大意题。本文讲作者收到了一份特别的圣诞礼物一个小弟弟。A项“一个悲伤的圣诞日”,B项“与一个可爱的婴儿在一起的生活”及D项“一个幸福家庭的记忆”都不切题,只有C项“一份特殊的圣诞礼物”能概括全文。.阅读七选五How to read more and learn moreThese days,more and more Chinese people enjoy sending and receiving messages on the phone.It can help them to get the latest news and communicate with friends.But I think I should read more books besides the textbooks,the more,the better.It can broaden my mind and improve my language skills. 1 Here are some tips for you.Clear your purpose for reading. 2 Most people read for two main reasons,pleasure or knowledge.Clearing about your reading purpose can not only help you choose the books you really need to read,but also remind you why reading the book is important to you,so you will keep reading and complete the book faster. 3 No matter what you are reading,it is important to enjoy what you are reading.Your friends tell you the books they love,but those books might not necessarily be the ones you enjoy.Give up books that you dont enjoy.You may have chosen books that you are interested in,and they are right purpose.But while you are reading them,there may still be some books that you dont enjoy reading.Whenever you realize that you arent enjoying the book you are reading,give it up. 4 Set a reading goal.It is interesting that I read the books borrowed from libraries faster than those I bought.The reason is the books I bought dont have a due date! I dont need to return those books. 5 Before you read each book,ask yourself what time you need to complete this book by.ARead only what you are interested in.BRead the books borrowed from others.CRemember reading shouldnt be a chore.DOf course,it also can help me to get good grades.EWe need to get the latest news and communicate with friends.FBefore you start reading,ask yourself why you are reading this book.GHaving a reading goal helps you work out how much reading you need to do in a week or even a day.【语篇解读】在越来越多的人喜欢发手机短信的今天,作者认为应该多读书,越多越好。它可以开阔眼界,提高语言能力,当然也可以帮助取得好成绩。怎样多读多学呢?有以下窍门:明白阅读的目的、只读感兴趣的、放弃不喜欢的书、确定阅读的目标等等。1D推理判断题。根据前文“But I think I should read more books besides the textbooks,the more,the better.It can broaden my mind and improve my language skills.”可知它也可以帮助我取得好成绩。故选D。2F推理判断题。根据后文“Most people read for two main reasons,pleasure or knowledge.Clearing about your reading purpose can not only help you choose the books you really need to read”可知在你开始阅读之前,问问你自己为什么要读这本书。故选F。3A推理判断题。根据后文“No matter what you are reading,it is important to enjoy what you are reading.”可知只读你感兴趣的书。故选A。4C推理判断题。根据前文“Whenever you realize that you arent enjoying the book you are reading,give it up.”可知要记住,阅读不应该是一件琐事。故选C。5G推理判断题。根据后文“Before you read each book,ask yourself what time you need to complete this book by.”可知帮助你计算出一周甚至一天你需要做多少阅读。故选G。 .语法填空A healthy lifestyle is related to physical and mental fitness.Do you think it is time to make changes to lead 1. healthier life? Nowadays many people say they just dont get much time to look after 2. (they)health.However,it is what you do and eat every day 3. guarantees(保证) you a healthy body.So make some little changes in your schedule to improve your lifestyle.Its never too late.Here are some suggestions 4. (give) by health experts which can help you achieve your goal.First of all,add healthy food items to your diet.For example,eating green vegetables and fruits 5. (be) a must because they contain lots of vitamins and minerals 6. are necessary to your body.Do remember to exercise 7. (regular) because it will burn extra fats in your body and help you gain control of your 8. (weigh)If you cant exercise every day,at least go for a walk every day.Sleep at least 8 hours every day 9. (make) you feel fresh and energet
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 实训室触电应急预案
- 注册核安全工程师绩效考核指标体系及方法
- 应急预案检测方案
- 管片破损应急预案
- 应急预案精炼化
- 民航应急处置预案
- 电缆集团应急预案
- 面向未来的技能发展与培训体系构建-洞察及研究
- 体育经纪人中级面试成功关键
- 媒介经理的日常工作流程与规范
- 2025年军队文职人员招聘考试题库附答案(满分必刷)
- 办公室文秘工作流程优化策略
- 2025高中政治主观题答题模板
- 3.1生活中的立体图形(教学设计)- 华东师大版(2024)七上
- 2025贵州天健福康医养供应链有限责任公司招聘劳动合同制人员18人实施考试参考试题及答案解析
- 2025下半年厦门市总工会招聘工会专干和集体协商指导员50人考试参考题库及答案解析
- 【新教材】2025-2026学年人教版(2024)信息科技六年级全一册教案(教学设计)
- 档案数字化项目实施监督方案
- 2025年节能减排在铁路运输业中的实施策略可行性研究报告
- 液压设备安全培训课程课件
- 国开2025年《行政领导学》形考作业1-4答案
评论
0/150
提交评论