高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(22).doc_第1页
高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(22).doc_第2页
高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(22).doc_第3页
高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(22).doc_第4页
高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(22).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(22)及答案 社会生活型阅读理解(一)-(一)ive spent over a year in india, and in those 365 plus days, ive learned a lot about getting around indian cities. my biggest lessons have been learned through being cheated, particularly by taxi and rickshaw (人力车) drivers, but that doesnt mean those are bad ways to travel, as long as you know what youre doing. below are the best ways to get around the city of delhi, india, and tips for how to keep from being the victim of scams (欺诈)taking taxis is a great way to get around the city of delhi and chances are, if you arrive in delhi by plane, as soon as you make it through customs, youll be swarmed by indian taxi drivers. at the delhi airport, be sure to arrange for a taxi to your hotel at one of the two delhi traffic police taxi booths. one is inside the airport, and one is outside. the key is to make sure to go to a booth run by the police, rather than by independent taxi drivers.rickshaws are one of my favourite ways to get around indian cities, in part because its how the locals often travel. autorickshaws are more common, but bicycle rickshaws are still used in old delhi. if you do have a chance to take a bicycle rickshaw, you should do it at least once for a unique experience that should only set you back about 15 rupees. autorickshaw rates around delhi range between 30 and 80 rupees, depending on the distance.if you really want to travel around delhi like the locals, take a public bus. indian buses become very crowded and most do not have air conditioning. they are, however, very cheap. a bus trip wont set you back any more than 15 rupees, as long as you stay within the city limits. since indian buses get so crowded, try to board the bus at the start of the route so you can get a seat.the train is a great way to get around within the city of delhi. fares are reasonable, between 6 and 22 rupees. all departure announcements are in both hindi and english, and tokens can be purchased for between 6 and 22 rupees.1the author is trying to _ in delhi through this text.agive some advice of travellingbexpect us to travel aroundcshow his/her experiencesdexplain the difficulties of travelling2to avoid being cheated, you ought to _ if you want to take a taxi at the delhi airport.apay more to the drivers to keep safebshow your ticket to the drivercgo to a policerun boothdgo out of the airport3the author suggests taking a rickshaw in order to _asave some moneybenjoy the comfortable tripcgain a unique experiencedhelp the local rickshaw drivers4what can we infer from the passage?ayou wont have to pay much if you travel around by bus in india.bit will be difficult for you to get a seat if you get on the bus halfway.ca rickshaw driver only charges whatever amount you give him.dyoull have to speak english if you travel around in india.5which may be the topic that follows?ahotel recommendations in delhi.bweather conditions in delhi.cfood and drink in delhi.dcar rentals in delhi.(一)【要点综述】本文作者就在印度德里旅行时的交通方面提出了几点建议。1a细节理解题。通读全文我们可以看出,作者在本文中给读者提出了一些建议,告诉读者在德里旅行时应注意的几个问题。因此,本文的写作目的是要给读者提出建议。2c细节理解题。根据第二段的最后一句我们可以知道,在机场搭乘出租车时,应到警察经营的摊位。3c细节理解题。根据第三段的第三句我们可以知道,作者建议乘坐人力车以获得一种独特的体验。4b推理判断题。根据第四段的最后一句我们可以知道,为了上车后能有一个座位,作者建议最好从起点站上车。这就意味着如果中途上车的话,就很难有座位了。5d推理判断题。由本文第一段的最后一句可知,本文主要介绍关于德里交通方面避免受骗的几个建议。因此,在所给的几个选项当中,只有d项与交通有关。据此,我们可以确定后面接着讨论的最有可能是汽车租赁业务。阅读理解-a people from east asia tend to have more difficulty than those from europe in distinguishing facial expressions and a new report published online in current biology explains why. rachael jack, university of glasgow researcher, said that rather than scanning evenly(均匀的) across a face as westerners do, easterners fix their attention on the eyes. we show that easterners and westerners look at different face features to read facial expressions, jack said. westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, whereas easterners favor the eyes and neglect (忽略) the mouth. according to jack and her colleagues, the discovery shows that human communication of emotion is more complex than previously believed. as a result, facial expressions that had been considered universally recognizable cannot be used to reliably convey emotion in cross-cultural situations. the researchers studied cultural differences in the recognition of facial expressions by recording the eye movements of 13 western caucasian and 13 east asian people while they observed pictures of. expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral. they compared how accurately participants read those facial expressions using their particular eye movement strategies. it turned out that easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than did westerners. the cultural difference in eye movements that they show is probably a reflection of cultural difference in facial expressions, jack said. our data suggest that whereas westerners use the whole face to convey emotion, easterners use the eyes more and mouth less. in short, the data show that facial expressions are not universal signals of human emotion. from here on, examining how cultural factors have diversified these basic social skills will help our understanding of human emotion. otherwise, when it comes to communicating emotions across cultures, easterners and westerners will find themselves lost in translation.( ) 1. the discovery shows that westerners . a. pay equal attention to the eyes and the mouth b. consider facial expressions universally reliable c. observe the eyes and the mouth in different ways d. have more difficulty in recognizing facial expressions ( ) 2. what were the people asked to do in the study?a. to make a face at each other. b. to get their faces impressive. c. to classify some face pictures. d. to observe the researchers faces. ( ) 3. what does the underlined word they in paragraph 6 refer to?a. the participants in the study.b. the researchers of the study.c. the errors made during the study. d. the data collected from the study. ( ) 4. in comparison with westerners, easterners are likely to .a. do translation more successfullyb. study the mouth more frequentlyc. examine the eyes more attentivelyd. read facial expressions more correctly( ) 5. what can be the best title for the passage? a. the eye as the window to the soulb. cultural differences in reading emotionsc. effective methods to develop social skillsd. how to increase cross-cultural understanding【语篇解读】本文为科普说明文。主要介绍了最新的科学研究发现:东方人比西方人更难于读懂他人的面部表情。66. 答案:a考点:细节理解题解析:根据第三段 “westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, whereas easterners favor the eyes and neglect (忽略) the mouth.” 可以得出答案67. 答案:c考点:细节理解题解析:根据第五段 “by recording the eye movements of 13 western caucasian and 13 east asian people while they observed pictures of. expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral.”可以判断选c68. 答案:a考点:词义猜测解析:根据定语从句 “that they show”所修饰的 eye movements 在研究中为the participants 所作(从the eye movements of 13 western caucasian and 13 east asian people”可知)可判断选a69. 答案:c考点:细节理解题解析:根据第六段 “it turned out that easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than did westerners.”可判断选c70. 答案:b考点:主旨大意题解析:文章首先指出科学研究的最新发现:东方人比西方人更难于读懂人的面部表情。之后更具体地介绍研究的结构及其研究过程,最后得出结论:文化差异丰富了理解情感的基本社会技巧,即:不同的文化背景使人理解他人情感的方式也不尽相同。由此判断最佳标题应为b。阅读理解-abusinesses are witnessing a difficult time, which has in turn produced influence on consumers desire to go green. however, shoppers are still laying stress on environmental concerns.two thirds of customers say that environmental considerations inform their purchases to the same degree as they did a year ago, while more than a quarter say that they are now even better aware of the environmental effect on what they buy.this may help to influence how shops store goods on their shelves. and the companies should still make efforts to become more environmentally friendly. two out of three people think it is important to buy from environmentally responsible companies, with about one in seven saying that they had even decided to take their custom elsewhere if they felt a companys environmental reputation was not good enough.harry morrison, chief executive(主管)of the carbon trust, sympathizes:“i understand this situation where survival is very important now. but from environmental considerations, the clock is tickingwe dont have much time. in addition, cutting carbon has an immediate effect as costs drop and a medium-term benefit for the brand.”larger companies have an extra motivation to look at reducing their carbon footprint, as new rules next year will require businesses to buy carbon allowances to make up for their emissions(排放). those that have taken early action will have a head start. more than two thirds of consumers are not clear about which companies are environmentally responsible. this suggests that firms that are able to relay clearly their message to the public will be in a pole position to attract shoppers.the carbon trust believes that it can help by informing customers about the good work companies are doing. “when companies are granted(授予)the standard, they can use a logo(标识)in all their marketing which makes it clear that they are working towards cutting emissions,” mr. morrison said. () 1. whats the main idea of the passage?a. businesses are finding ways to send their message to the shoppers.b. companies will soon get information about cutting carbon emissions.c. firms are making efforts to encourage customers to keep goods at home.d. firms are urged to cut carbon emissions by shoppers environmental awareness.( ) 2. the underlined word “inform” in paragraph 2 probably means“ ”.a. affect b. change c. disturb d. reject( ) 3. according to harry morrison, businesses .a. will benefit from cutting carbon emissionsb. should buy carbon allowances for shoppersc. are required to make up for their carbon emissionsd. have encouraged shoppers to take their custom elsewhere( ) 4. we can learn from the passage that businesses will .a. have a strong desire to reduce costsb. use the same logo in their marketingc. gain advantages by taking early actiond. attract more shoppers by storing goods【语篇解读】本篇文章为说明文。现在顾客购物已经开始考虑环保的问题。面临顾客环保的心理需求,企业只有主动采取措施,减少排放,才会更好地赢得顾客的信赖,进而获得更好的收益1.答案 d。【解析】主旨大意题。根据第一段最后一句“however, shoppers are still laying stress on environmental concerns”及最后一段第一句可知,企业因购买者的环保意识而去减排。故选d项。ks*5u.c2.答案 a。【解析】词义猜测题。由本段中“while more than a quarter say that they are now even better aware of the environmental effect on what they buy”可知,现在三分之二的顾客在购物时对环境的考虑比一年前程度加深了。因此a项符合句子意思3.答案 a。解析】推理判断题。根据第四段最后一句“cutting carbon has an immediate effect as costs drop and a medium-term benefit for the brand”可以推断出:商业会受益于减排。因此a项符合文章。4.答案 c。【解析】推理判断题。根据第五段最后一句“this suggests that firms that are able to relay clearly their message to the public will be in a pole position to attract shoppers”可知,早采取行动减排的企业可以更好地吸引顾客。因此可以推断出c项。史地自然型阅读理解(二)- (三)earlier this year, the environmental protection agency proposed a stricter nationwide health standard for smogcausing pollutants that would bring substantial benefits to millions of americans. with a final rule expected by the end of this month, some opponents, mainly from industrial and oilproducing states, are pushing back. they say investments required to produce cleaner air are too expensive and not scientifically justified.lisa jackson, the ep.a.administrator, needs to stick to her guns. this is only the first of several political tests to come this fall, as she also seeks to tighten rules governing individual pollutants like mercury and global warming gases like carbon dioxide.the health standard she is proposing covers groundlevel ozone, commonly known as smog, which is formed when sunlight mixes with pollutants from factories, refineries, power plants and automobiles. ozone is a major health threat, contributing to heart disease and various respiratory (呼吸道的) problems.ms jacksons proposalto reduce the permitted level of smog in the air from the current 75 parts per billion to between 60 parts per billion and 70 parts per billionis sensible, no matter what industrys defenders may claim. it had been recommended by the agencys independent scientific panel but rejected by the bush administration, which proposed a weaker standard.industry will have to make investments in cleaner power plants, and new technologies may be required. as it is, about half the countries that monitor ozone levels are not yet in compliance with current standards, let alone the proposed standard.fears about burdening industry raised by critics like george voinovich, a republican of ohio, and mary landrieu, a democrat of louisiana, cannot be dismissed out of hand, especially in the middle of a recession (萧条). but the health benefits, ep.a.says, far outweigh the costs, and the time frame for compliance is generous.1why are some people strongly against a stricter limitation of smogcaused pollutants?abecause they have to live a poorer l

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论