Module 4 第3课时 同步练习.doc_第1页
Module 4 第3课时 同步练习.doc_第2页
Module 4 第3课时 同步练习.doc_第3页
Module 4 第3课时 同步练习.doc_第4页
Module 4 第3课时 同步练习.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Module 4 第3课时 同步练习.单词拼写1She asked him to_(说清楚)what he meant. 2The meaning of the sentence is very_(模糊的)3The man in blue has been_(调查)and found guilty.4We must work hard to_(获得)a good knowledge of English.5To start with,we havent got the_(批准)6His speech gave_(得罪)to everyone attending the meeting.7His action proved that he was a man to_(对不忠)a friend.8She looked into the box out of_(好奇心)答案:1.clarify2.ambiguous3.investigated4.acquire5.approval6.offence7.betray8.curiosity.句型转换1It is reported that seven people were killed in the accident. Seven people were reported _in the accident.2It is comfortable to sit in the sofa.The sofa is comfortable_.3He has failed six times,but he will try again.He has failed six times,but he will try _ time.4He couldnt help laughing at the exciting news.He _ at the exciting news 5His unique genius made him different from other reporters.His unique genius _other reporters 答案:1.to have been killed2.to sit in3.a seventh4couldnt resist laughing5.told him apart from.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。【全国新课标卷题型】Once a manager wanted to test his people about their values of life He announced_1_in their folder (文件夹), there was a PVC pouch (袋) and in it a seed. When they return, they must put the seed in a pot with good soil and look_2_it very well. He would hold a competition at the next years seminar and that the best plants would be awarded_3_(suitable). Everyone did what was told. A year passed quickly. And the next year in a big hall was a great scene! There were hundreds of pots and a great_4_(various) of plantsall except one. In this pot was soil,_5_no plant! The owner of the pot was standing quietly and seemingly ashamed_6_himself.The general manager called him on the stage. He asked him what happened and he told him the truth. He planted the seed,_7_he was given, and did what was to be donebut nothing happened.The general manager declared him the winner!Everyone was_8_(shock)It was announced, “Gentlemen! The seeds I gave you were_9_(boil) seeds. You planted them and nothing happened! You acted smartly and used some other seeds. This man was honest to his work and therefore, he did not cheat me or_10_!” 1_ 2._ 3._ 4._ 5._6_ 7._ 8._ 9._ 10._答案:1thatthat引导宾语从句。2afterlook after“照顾”。3suitably做状语应该用副词suitably。4varietya(great) variety of“多种多样的”。5but前后意思为转折关系。在这个盆里只有土,没有植物。6ofbe ashamed of“感到羞愧,感到惭愧”。7which引导定语从句,在从句中做given的宾语。8shocked表示人因某事“震惊”用shocked。9boiled过去分词表示动作已发生,意为“煮熟的”。10himself由前句“这个人对自己的工作很诚实”可推断经理是说“他没有欺骗我和他自己”。【辽宁卷题型】Sally: So what do you think was the best part? Claire: The part where I said “I do”, of course. Sally: Haha, I knew you would say that. Claire: Actually, I really like it when your parents give their speeches. I have never really seen them express any emotion before, but their words almost made me cry,_1_ your Dads. Sally: Well, it was a really special day for them. They think you and your parents are just great, and it makes the_2_(celebrate)much better when you think about it as gaining a new family. Claire: I_3_ agree more. And it was so_4_(amaze)to have all my friends together. I think everyone had a wonderful time. Sally: The food turned_5_ pretty decent, huh? Claire: It certainly_6_. You never know how these things will go with so many people to feed, but I think everyone was pleased. The cake was a bit of_7_(appoint), though. Sally: Yeah, but nobody ever actually likes the cake. I mean, its really only there to be used as face paint for the_8_and groom!Claire: Well, you sure got me good! And you know what? I_9_(forget)what a good dancer you are. It had been a long time since we cut a rug together. I think that was_10_ everything truly sank inthat you were going to be Mrs Kyle Daniels forever. Sally: Um, you mean that you were going to be Mr.Sill Washington forever.1_ 2._ 3._ 4._ 5._6_ 7._ 8._ 9._ 10._答案:1especially考查副词。此处指尤其是父亲的话。2celebration考查名词。此处缺少宾语,所以用名词形式。3couldnt考查情态动词。此处表示完全同意。4amazing考查非谓语动词。Amazing用来修饰事物。5out 考查介词。turn out 表示“结果是,证明是”。6did 考查时态。根据上下文可知此处表示过去的情况。所以用过去时。7disappointment考查名词。a bit of 在此修饰名词,所以用名词形式。8bride 考查固定搭配。Bride and groom 表示“新娘和新郎”。9had forgotten考查时态。根据下文可知此处用过去完成时。10when 考查连词。此处表示时间,所以用when。.完形填空At the 1924 Olympic Games in Paris,the favorite team in the four man canoe race was the United States team. One member of that team was a young man by the name of Bill Havens. As the time for the Olympics _1_,it became clear that Bills wife would give birth to their first child about the time that the US team would be _2_ in the Paris games. In 1924 there were no jet airliners from Paris to the United States,only _3_ oceangoing ships. And so Bill found himself in a _4_ .Should he go to Paris and _5_ not being at his wifes side when their baby was born?Or should he _6_ from the team and remain with his family? Bills wife _7_ that he go to Paris. _8_,competing in the Olympics was his lifelong _9_.But Bill felt _10_ and, after much soul searching,_11_ to withdraw from the competition and remain home,where he could _12_ his wife when the child arrived.As it _13_,the United States four man canoe team won the gold medal in Paris. And Bills wife was _14_ in giving birth to their child. She was so late,in fact,that Bill could have competed in the event and returned home in time to be with her when she gave _15_.People said,“What a shame.” But Bill said he had no _16_.For the rest of his life,he believed he had made the _17_ decision. Bill Havens knew what was most _18_ to him Not everybody figures that out. And he acted on what he believed was best. Not everybody has the _19_ to say no to something he or she truly wants in order to say yes to something that truly _20_.But for Bill,it was the only way to peace;the only way to no regrets.文章大意:Bill Havens即将参加1924年奥运会的四人划艇比赛,但为了即将分娩的妻子,他选择放弃比赛,从而错过了赢得奥运金牌的机会。面对众人的惋惜,他却表示从未为此感到后悔。1. Aneared BstartedCended Dnarrowed答案:A根据下文可知,奥运会临近了,他的妻子也快要分娩了。near作动词时意为“接近,临近”。2A. practicing BcompetingCentering Dtrying答案:B根据空后的in the Paris games可知,此处指他妻子分娩时他应该正在巴黎奥运会上比赛(compete)。3A. expensive BheavyClarge Dslow答案:D此处与空前的jet air liners形成对比,说明当时只有速度很慢的(slow)船只可以到达巴黎。4A. hurry Bpuzzle Cdilemma Dtrap答案:C是参加比赛,还是待在家里陪护妻子,他处于两难的境地,dilemma“(进退两难的)窘境,困境”。5A. avoid BriskCbear Dmiss答案:B 根据上文可知,如果他去巴黎参加奥运比赛就要冒孩子出生时他不在妻子身边的风险。risk“冒的危险”。6A. break BkeepCwander Dwithdraw答案:D根据空后的remain with his family可知,他在考虑自己是否应该从队中退出,待在家里。withdraw from“退出,离开”。7A. complained BpreferredCinsisted Dpromised答案:C根据空后的that he go to Paris可知,这里用的是虚拟语气,四个选项中只有insist符合这一要求,从语义上也可得此答案。8A. After all BAbove allCIn all DAt all答案:A此处强调比赛对他的重要性,用“毕竟”来加强语气。above all“首先,最重要的是”,in all“总共,合计”,at all“根本,究竟”,都不符合语义。9A. purpose BstruggleCopportunity Ddream答案:D根据语境可知,他之所以处于两难境地,他的妻子之所以劝他去,都是因为参加奥运比赛是他一生的梦想(dream)。10A. disappointed BconflictedCconfused Dencouraged答案:B根据上文可知,他处于进退两难的境地,内心很矛盾。conflicted“冲突的,矛盾的”。11A. expected B continuedCdecided Dstopped答案:C根据下文可知,此处表示经过深思,他决定(decide)退出比赛,待在家里。12A. support BwatchCcomfort Dappreciate答案:A他最终决定留在家里,这样他就可以在孩子降生时支持、帮助妻子,故用support。13A. fed back Bpointed outCcame out Dturned out答案:D最后的结果是,美国四人划艇队获得了巴黎奥运会的金牌。turn out“结果是”。14A. effortless BsorryClate Dhard答案:C根据下一句中的She was so late可知,此处应用late,表示他妻子分娩的时间比预产期晚。15A. expression BbirthCway Dbreak答案:B根据14空后的giving birth to their child可知此处应用birth。16A. pains BsufferingsCdefeats Dregrets答案:D由上一句可知,人们为他感到惋惜,而But一词说明他的想法和众人不同,也就是说他不后悔。regret“后悔,遗憾”。17A. better BbiggerCworse Dmore答案:A上文说他自己并不后悔,说明他相信这是他做出的最好的决定。18A. obvious BtrueCimportant Dclose答案:CBill能做出这样的决定是因为他知道什么对自己最重要(important)。19A. responsibility BloveCkindness Dstrength答案:D此处是作者的观点:并不是每个人都有“力量”对他或她真正想要的东西说不。20A. lasts BmattersCworks Drecords答案:B他放弃了自己的梦想是为了选择对自己来说重要的事情。matter“有重要性,有重大关系”。.阅读理解English around the worldToday,nearly 350 million people across every continent use the English vocabulary as a mother tongue. Three quarters of the worlds mails and letters are in English. So are more than half the worlds technical and scientific periodicals(期刊)it is the language of technology from Silicon Valley(硅谷) to Shanghai. English is the medium for 80 percent of the information stored in the worlds computers. Nearly half of all business deals in Europe are conducted in English. It is also the language of sports and glamour(魅力)the official language of the Olympics and the Miss Universe competition. Five of the largest broadcasting companies in the world(CBS,NBC,ABC,BBC,CBC)transmit in English to audiences that regularly exceed one hundred million.Though English is a language as old as Greek or Chinese,its truly significant development has occurred only in the last one hundred years or so. Taking the most conservative estimates,there are three or four hundred million people using English,but not as a native language. English has become a second language in countries like India,Nigeria or Singapore where it is used for administration,broadcasting and education. In these countries,English is a vital alternative language,often unifying huge districts and diverse populations. When Rajiv Gandhi appealed for an end to the violence that broke out after the murder of his mother,he went on television and spoke to his people in English. Then English is used as a foreign language in some countries,like Holland or Yugoslavia,where it is backed up by a tradition of English teaching. It is used to have contact with people in other countries ,usually to promote trade and scientific progress. A Dutch poet is read by a few thousands. However,translated into English,he can be read by hundreds of thousands. As either a first,second or foreign language,English has been a global phenomenon.1According to the passage,which of the following is TRUE?ANearly half of the worlds mails and letters are written in English.B70 percent of the information in the worlds computers is stored in English.CEnglish is not as old as Chinese.DIn the last one hundred years,English developed greatly.答案:D细节判断题。从文章第一段第二句可排除A项,第四句话排除B项,第二段第一句话排除C项。2In the countries like India,Nigeria or Singapore English is used for the following purposes except_.Aadministration BbroadcastingCeducation Dbusiness答案:D细节判断题。从文章第二段第三句可看出A,B,C项都提到了,只有D项没有提到。所以选择D项。3Which of the following words can be used to explain the underlined one in paragraph one?Abroadcast BsendCtake Dtranslate答案:A词义猜测题。从本句可看出这句话的主语是广播公司,所以它的谓语应该是向听众广播。.短文改错假定英语课上老师要求

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论