【优化指导】(全国通用)高考英语总复习 3.4Sandstorms in Asia课时作业 外研版.doc_第1页
【优化指导】(全国通用)高考英语总复习 3.4Sandstorms in Asia课时作业 外研版.doc_第2页
【优化指导】(全国通用)高考英语总复习 3.4Sandstorms in Asia课时作业 外研版.doc_第3页
【优化指导】(全国通用)高考英语总复习 3.4Sandstorms in Asia课时作业 外研版.doc_第4页
【优化指导】(全国通用)高考英语总复习 3.4Sandstorms in Asia课时作业 外研版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

【优化指导】(全国通用)2013高考英语总复习 3.4sandstorms in asia课时作业 外研版2i had no idea that you were in trouble at that time,_i would have lent you a hand.aanywaybmeanwhilecotherwise dtherefore解析:考查副词辨析。anyway无论如何;meanwhile其间;otherwise否则,要不然;therefore因此,所以。根据句意“当时我不知道你遇到麻烦了,要不然我会帮你一把的”可知答案为c。答案:c3i want to send an email,but i cant find an internet bar.i know _nearby.ill show you there.aonebthe onecitdthat解析:考查代词的用法。one相当于“a/an名词”,这里onean internet bar。答案:a4being a man of a _mind,the old man tends to get angry when people do not agree with him.ashallowbcreativecnarrowdsharp解析:考查形容词辨析。shallow浅薄的;creative创造性的;narrow心胸狭隘的;sharp敏锐的。句意:老人心胸狭隘,听到不同意见时,总是不高兴。答案:c5to tell you the truth,ive come to the point_i can no longer stand the boss complaining all day long.awhenbwherecwhichdthat解析:考查定语从句。定语从句的先行词为point,关系副词whereat which。句意:老板整天埋怨,我实在受不了。答案:b6though he witnessed the traffic accident on his way to work that morning,he said nothing when_by the police.aquestioningbquestioned cto be questioneddhaving questioned解析:he是question的动作承受者,when questioned by the police是when he was questioned by the police的省略形式。句意:尽管他上班路上亲眼目睹了这起交通事故,但当警方询问时却一言不发。答案:b7did you see the manager last week?no.he_for tokyo on business by the time i arrived there.ahas leftbleftcwas leavingdhad left解析:考查时态。根据时间状语by the time i arrived there可知left发生在arrive之前,故用过去完成时表示“过去的过去”。答案:d8the fire spread fast and became out of control.as a result,the crew had to_the burning ship for survival.aabandonbrepaircoperatedsubstitute解析:考查动词辨析。abandon放弃;repair修补;operate操作;substitute代替。根据句意“大火蔓延很快,无法得到控制,结果,水手们只好放弃燃烧中的船逃生”可知答案为a。答案:a9ive just borrowed a book from the school library,_there are true stories about great scientists of the 20th century.awhatbthatcin whichdof which解析:考查定语从句。in which在此指in a book。句意:我刚从学校图书馆借了一本书,里面都是20世纪伟大科学家的真实故事。答案:c 10not able to_the extreme heat in singapore,the canadians were looking forward to going back home.aadjust tobdevote toccontribute todreact to解析:考查短语辨析。adjust to调整适应;devote to把献给;contribute to捐献;react to与起反应。句意:由于无法适应新加坡酷热天气,这些加拿大人渴望回到家乡。答案:a11ive an appointment with dr smith._he arrives before i get back,please ask him to wait for a while.aunlessbalthoughcin casedeven if解析:考查状语从句。in case此处表示“如果;以备”。句意:如果他在我回来之前到,请让他等我。答案:c12does this plan_with your arrangements?if not,i can make another one.acome upbfit incget alongdkeep in解析:考查短语辨析。come up with想出,提出;fit in with适合,适应;get along with与相处,进展;keep in with与某人友好相处。答案:b13they could not avoid_into the argument,for it was they who had put forward this program.ato drawbdrawingcto be drawndbeing drawn解析:考查被动语态。avoid后跟动名词作宾语;they是draw的动作承受者,故用动名词的被动式。答案:d14though he is not rich,he always tries to help those most_.ain returnbin vain cin publicdin need解析:考查短语辨析。in return作为报答;in vain徒然;in public公开地;in need在贫困当中。根据句意可知选d。答案:d15the job is more than i can do myself._.we will do all we can to help you out.athats all rightbdont worrycjust go aheadddont mention it解析:考查交际用语。a、d均表示“不用谢”;c表示许可;b表示“别着急”。只有b符合语境。答案:b二、阅读理解aa hong kong airline is making its cabin crew(客舱机组成员)take kung fu lessons to help them deal with passengers who are drunk or rude to them.the hong kong airline said,“all staff have been invited to receive training in wing chuna form of popular kung fu used in closerange fightsbut it is only a must for the cabin crew.other members dont have to learn it if not interested.”the airline had around three incidents involving rude passengers every week,said general manager eva chan.two weeks ago a crew member had to put her martial art(武术)training into practice on a flight from beijing to hong kong.“one of the passengers was sick but he was drunk.the crew member took care of him and she realized her fitness was helping her,especially because the guy was quite heavy,” chan told the newspaper.“normally,a female cabin crew cant handle a fat guy,especially if hes drunk,but because of the training,she can handle him quite easily.”new worker lumpy tang,22,said she never imagined kung fu would be part of the job.“we were surprised in the beginning,but after a few lessons we really liked wing chun,” tang said.“you cannot predict what will happen on the plane,so wing chun is good because its so fast.i feel safer because i can defend myself and im really happy to be one of the first cabin crew to learn wing chun in the world.”wing chun instructor katherine cheung said the martial art was ideal for the airline crew.“wing chun can be used in small spaces so its suitable for an airplane,”cheung said.“its easy to learn but difficult to master.”语篇解读:香港一家航空公司为客舱机组人员开设功夫培训课程,学习咏春拳,以应对旅途中醉酒或粗鲁的乘客。1why did the airline ask its cabin crew to learn wing chun?to stay healthy.to protect themselves.to help drunk passengers.to protect passengers.abcd解析:细节理解题。根据第一段“.help them deal with passengers who are drunk or rude to them.”可知,该航空公司让客舱机组人员学习功夫的目的是帮助醉酒的乘客以及保护他们自己的人身安全。答案:c2the airline chose wing chun for its cabin crew because_.athis kung fu is more suitable for the female to learnbthis kung fu is the worlds fastest and most popular martial artcthis kung fu doesnt take learners much time to learn and masterdthis kung fu brings obvious advantages during a fight in narrow spaces解析:细节理解题。根据第二段“wing chuna form of popular kung fu used in closerange fights”和最后一段“wing chun can be used in small spaces so its suitable for an airplane”可知,咏春拳在近距离对抗中优势大,适合在像飞机上这样的狭窄空间里使用。因此该航空公司为客舱机组人员开设咏春拳学习课程。答案:d3what can we know from the passage?aonly the cabin crew in the airline were invited to learn wing chun.bthe airline has rude passengers to deal with about three times a week.cone of the crew members fought an impolite passenger two weeks ago. dnow all the crew members can handle overweight passengers due to the training.解析:细节理解题。根据第三段“the airline had around three incidents involving rude passengers every week,said general manager eva chan.”可知,在该航空公司,每周会发生大约三次无理乘客闹事的事件。答案:b4the passage is most probably_.aa want adba news storyca research reportdan official document解析:推理判断题。根据第五段“chan told the newspaper”可以推知,本文是一篇新闻报道。答案:bbwhile firing off pictures of a curious fivemonthold fox,photographer simon czapp soon realized his subject had quite an interest in photography herself.the clever fox was so curious about the camera equipment that she climbed right on top of it.and while she was supposed to be the subject of the shoot,the fox stood on the shutter release button(快门按钮)and took her own frames.mr czapp visited the new forest wildlife park to capture images of new arrival jessie.she has been at the animal park in ashurst,hampshirehome to wolves,deer and other animals in 25 acres of ancient woodlandafter being abandoned by her mother.mr czapp said,“jessie was very playful and curious and not at all camera shy.soon after i arrived she was chewing my shoes and everything seemed to be a game to her.then she started exploring the camera i had set up on a tripod(三脚架)she stood on her back legs to look at the back of the camera.she balanced her front paws on it and at one point knocked it over.”he put the camera back on the tripod and jessie soon jumped back up.at one point she had all four paws on the camera and was keeping her balance.mr czapp added,“she jumped up there several times and i realized it could make a good picture.as i was leaving with the publics viewing window behind me,i thought i heard the camera go off but didnt think much of it.but when i checked the memory card afterwards,i was amazed to see jessie had actually taken two pictures of me photographing her.i couldnt believe a fox had gained an advantage over me!jessie is a lovely little fox.there were some lovely photos of her but she obviously thought the photographer was worthy of a picture too!”语篇解读:英国一名摄影师在试图为一只狐狸幼仔拍照时,反而被狐狸拍进了照片。5the underlined word “frames”in

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论