2014-2015选修6-Module-6-War-and-Peace语篇提能练习题及答案解6-3.doc_第1页
2014-2015选修6-Module-6-War-and-Peace语篇提能练习题及答案解6-3.doc_第2页
2014-2015选修6-Module-6-War-and-Peace语篇提能练习题及答案解6-3.doc_第3页
2014-2015选修6-Module-6-War-and-Peace语篇提能练习题及答案解6-3.doc_第4页
2014-2015选修6-Module-6-War-and-Peace语篇提能练习题及答案解6-3.doc_第5页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

语 篇 提 能阅读理解AHundreds of years ago, a Roman army came north from England to make war on Scotland. The Scots, a brave people, love their country. They fought hard to drive the enemy out of Scotland. But there were too many of the Romans. It looked as if the Romans would win.One night, the leader of the Scots marched his soldiers to the top of a hill. “We will rest here tonight, my men,” he said,“Tomorrow we will fight one more battle. We must win, or we will die.” They were all very tired. So they ate their supper quickly and fell asleep. There were four guards on duty, but they were very tired, too, and one by one, they fell asleep.The Romans were not asleep. Quickly they gathered at the foot of the hill. Slowly they went up the hill. Closer they came to the sleeping Scots. They were almost at the top. A few minutes more the war would be over. Suddenly, one of them put his foot on a thistle(蓟). He cried out and his sudden cry woke the Scots. In a minute they were on their feet and ready for a battle. The fighting was hard, but it did not last long. The Scots wiped out the Romans and saved Scotland.The thistle is not a beautiful plant. It has sharp needles all over it. Few people liked it. But the people of Scotland liked it so much that they made it their national flower.1Hundreds of years ago,the Romans _.Acame from the north through England to make war on ScotlandBcame to the north of Scotland from England to make war on ScotlandCcame from the north of England to fight the ScotsDcame to the north from the south of Britain to fight the Scots2At the shout of a Roman soldier, all the Scots who were asleep at the hill _.Abegan to fight the Romans hardBstood up without putting on their shoes and began to fightCwoke and rose immediately,ready to fightDput their feet into their shoes at once and were ready to fight3The result of the war is that _.Athe Romans killed all the ScotsBthe Scots defeated the RomansCthe Scots were defeatedDthe Scots were driven out of Scotland4The Scots made thistle their national flower because thistle _.Ais lovely, though not beautifulBgave them happinessCis a kind of useful plantDhelped the Scots in wiping out the Romans答案与解析:1解析:细节理解题。由文章第一段第一句可知C项正确。答案:C2解析:细节理解题。由倒数第二段中“He cried out and his sudden cry woke the Scots.In a minute they were on their feet and ready for a battle.”知C项正确。答案:C3解析:细节理解题。由倒数第二段的“The Scots wiped out the Romans and saved Scotland.”可知B项正确。答案:B4解析:细节理解题。根据上下文可知,蓟帮助苏格兰人打败了罗马人。答案:DBRead the following reviews for movies that are showing at the moment. And then answer questions.Happiness(Romance)Happiness tells the story of two people(Lisa Turbot and Danny Roy)who work for different advertising companies. They talk on the phone all the time and dont like each other. But then they correspond by email and fall in love. This movie will be very popular with teenagers and people who like romances. It also has beautiful music.I Scream(Thriller)In I Scream, Paul(Colin Jacks) is a young man who joins a thriller club. Each of the members tries to frighten the others. Paul is told to stay in an old house for the night. Everyone who has tried to stay in the house before he has died. This movie is very frightening but also quite silly. It doesnt make sense for Paul to stay in the house when things start to go wrong. Only for people who like thrillers.Pauls heroes(Comedy)This is a very funny war movie set in World War Two. Six soldiers(including Sammy Turblow) have to get to Italy to take secret messages to the American army there. During the movie, they dress up as women and fight with Italian workers. You can guess the ending but its great fun getting there._(Drama)This is a very good drama with Jack Ross,who pays a hardworking truck driver. His wife becomes ill and he has to find a doctor who can help her. In his travels, he meets Dr. Lioyd(Phil Driver)who has found the cure for the illness, but Jack Ross has only twelve hours to get the medicine back to his wife on the other side of America. This is an excellent movie which is very exciting.5What movie does the reviewer like best?ANo 1. BNo 2.CNo 3. DNo 4.6A thriller is most probably _.AA film which tells an interesting storyBA film full of excitementCA humorous filmDA film which is about a love affair7The underlined word “correspond” can be replaced by _.Acommunicate BmatchCwrite Dexchange8Which of the following is the best title for the fourth film?AA Hardworking Truck DriverBMedicineCA Strange IllnessDTwelve Hours答案与解析:5解析:综合推理题。四则评论中,只有第四个电影没有任何贬义词出现,而第二则作者用了“silly”一词形容,第三则评论中从“You can guess the ending.”可知该电影并非完美无缺,第一则电影评论虽然没有贬义词出现,但“popular with teenagers and people who like romances”说明只有部分人才会喜欢这部电影,因此选择D项。再者,评论中的个数其实就是对电影的评价。答案:D6解析:词义理解题。该电影名叫I Scream(我尖叫),加上评论中“frighten”“died”“fr

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论