免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2013届高考英语二轮专题总复习精选综合能力专练:完形填空11suppose(假设) you are going to boston, and you 1 the city before. if someone 2 you about the interesting places in the city, you _3 to get some ideas of what you will see. but dont have a 4_ idea of where these places are or of how to find 5 . however, 6_ someone has a map of the city and 7 you the main roads and buildings, you may say, “ oh, now i see . i can find my way with 8_ trouble at all ”. working in math is somewhat(有点儿) like trying to find your way 9 a new city. perhaps the words may tell you some information and you have 10 it, but you cant see any clear road 11 the answers.maybe you 12 a kind of map of the main roads in maths 13_ you find your way. explore(探究)what lies in maths, and 14 to find the main roads. they will 15 you to the answer. if you can find the “map”, the maths problems will be easily worked out.1. a. are going to visitb. once visited c. have never visited d. have ever visit 2. a. answersb. showsc. meetsd. tells3. a. beginb. likec. learnd. refuse4. a. cleverb. clearc. stranged. wrong5. a. someoneb. boston c. them d. it6. a. ifb. thoughc. whetherd. since7. a. helpsb. givesc. passesd. shows8. a. not b. no c. some d. much9. a. of b. to c. in d around10. a. thought overb. heard about c. written downd talked with11. a. with b. for c. of d to 12. a. need to haveb. dont needc needntd. in need of 13. a. help b. to helpc. helps d help with14. a. try your bestb. take your place c. look up d walk on15. a. keep b. send c. lead d. ask名师点评文章以在陌生的城市找名胜为例,说明了解决数学最重要的是先找出一条通往答案的路径。答案简析1c。下文表明:你要去的是一个一点儿都不熟悉的城市,说明以前没有去过。故选have never visited。2d。show意为“带领某人参观某地”或“向某人展示某物”;tell sb. about sth. 意为“告诉某人关于的情况。根据下文可知tell为正确选项。3a。文章表明:听了别人的介绍后,你对城市的名胜开始有了一些初步的印象。故选begin。4b。根据文意,你对名胜的概况只是听说而已,对名胜的具体位置及如何找到所指的名胜不太清楚。故选clear。5c。指代上文出现的interesting places应用them。6a。根据句意,前半句是后半句的条件状语从句,应用if引导。7d。show sb. sth.意为“把给某人看”,合符文意,为正确选项。8b。根据地图上的位置,你会毫不费力地找到想去的地方。故选no。9b。本文是讲如何在一个陌生的城市里找到目的地,而不是找去某个城市的路。故选in。10a。做数学题时,你肯定要对题目中所给的信息进行思考。故应选thought over。11d。the road to the answers意为“解决问题的路径”,to为正确选项。12a。根据上文列举的根据地图找名胜的例子可知,做数学题目也需要“地图”。故应选need to have。13b。这里应该用动词不定式to help you find your way作目的状语才合符句意。14a。try ones best to do sth.意思是“尽某人最大的努力去做某事”,为正确选项。15c。“lead sb. to某地”意思是“引导某人到达某地”。an increase in students applying to study economics at university is being attributed to (归因于) the global economic crisis awakening a public thirst for knowledge about how the financial system works.applications for degree courses beginning this autumn were up by 15% this january, according to ucas, the universities and colleges admissions service. a spokesman for the royal economic society said applications to do economics at alevel were also up.professor john beath, the president of the society and a leading lecturer at st andrews university, said his firstyear lectures which are open to students from all departments were drawing crowds of 400, rather than the usual 250.“there are a large number of students who are not economics majors, who would like to learn something about it.one of the things i have done this year is to relate my teaching to contemporary events in a way that one hash t traditionally done,” he added.university applications rose 7% last year, but there were rises above average in several subjects. nursing saw a 15% jump, with peoples renewed interest in careers in the public sector(部门), which are seen as more secure in economic crisis.a recent study showed almost two thirds of parents believed schools should do more to teach pupils about financial matters, and almost half said their children had asked them what was going on, although a minority of parents felt they did not understand it themselves well enough to explain.zack hocking, the head of child trust funds, said: “its possible that one good thing to arise from the downturn will be a generation that s financially wiser and better equipped to manage their money through times of economic uncertainty. ”语篇解读本文主要讲述了金融危机下学生们开始更多地选择与经济有关的专业这一现象。5professor john beath s lectures are_.a. given in a traditional wayb. connected with the present situationc. open to both students and their parentsd. warmly received by economists解析事实细节题。从第四段第二句话可知他把教学与当前的一些重大事件紧密相连,即贴近现实生活,故b(与当前的形势相联系)为正确答案。答案b6careers in the public sector are more attractive because of their_.a. greater stability b. higher payc. fewer applications d. better reputation解析事实细节题。从第五段最后可知在当前金融危机下这些公共部门的工作以其安全性和稳定性吸引了求职者,故a(极大的稳定性)为正确答案。答案a7in the opinion of most parents,_.a. economics should be the focus of school teachingb. more students should be admitted to universitiesc. the teaching of financial matters should be strengthenedd. children should solve financial problems themselves解析事实细节题。由倒数第二段的内容可知应该“加强关于经济问题方面的教学”,答案为c。答案c8according to hocking, the global economic crisis might make the youngsters _.a. wiser in money managementb. have access to better equipmentc. confident about their future careersd. get jobs in child trust funds解析推理判断题。hocking认为经济下滑带来的一个好处就是让年轻人学会了更明智地处理金钱方面的问题,在经济不稳定时期更好地理财。所以答案为a。答案a9what s the main idea of the text?a. universities have received more applications.b. economics is attracting an increasing number of students.c. college students benefit a lot from economic uncertainty.d. parents are concerned with children s subject selecttion.解析主旨大意题。第一段提到全球性的金融危机使公众想更多地了解有关经济体系方面的一些问题,所以更多的学生申请经济学专业,本文正是对此展开的论述,故答案为b。答案ba volcanic eruption in iceland has sent ash across northern europe. airlines have stopped or changed the flights across the atlantic ocean, leaving hundreds of passengers stuck in airports.grimsvotn is one of the largest and most active volcanoes in europe. what makes grimsvotn different is that it lies under a huge glacier(冰川) of ice up to 12 meters thick. the hot volcano heats up the ice above it, which then forms a layer (层) of water between the glacier and the volcano. this layer of water puts pressure on the volcano, keeping it stable. as the water flows ont from under the glacier, the pressure lifts. the lava(岩浆) from the volcano then comes up to the surface.this is exactly what happened today.now, airlines have to make changes to their flights so as not to fly through the clouds of volcanic ash.according to klm, one of europe s biggest airlines, airplanes cannot go under the cloud or over it. going through the cloud can result in ash getting stuck in the airplane s engines, causing damage to the plane.the eruption has also caused problems for animals in iceland. the volcano left ash and sharp, glasslike rocks all over the countryside.farmers are keeping their animals inside to stop them from eating ashcovered grass or the sharp objects?语篇解读本文向我们介绍了一座叫做crimsvotn的火山。这座火山与其他火山最大的不同在于
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 建筑工程施工阶段的进度监控系统
- 突发事件应急管理与响应方案
- 企业信息化营销管理方案
- 2025广东中山市桂山中学物理临聘教师招聘1人考试笔试参考题库附答案解析
- 2025黑龙江伊春乌翠区招聘第二批公益性岗位人员20人考试笔试备考题库及答案解析
- 2026年福建省宁德市儿童福利院招聘考试笔试参考题库附答案解析
- 2025甘肃酒泉肃州区招聘专职社区工作者106人考试笔试备考题库及答案解析
- 2025年11月四川西南石油大学考核招聘高层次人才35人笔试考试备考题库及答案解析
- 2025湖南张家界市永定区市场监督管理局招聘公益性岗位工作人员2人笔试考试备考试题及答案解析
- 永新县永鸣人文礼仪有限公司2025年面向社会公开招聘2名接运员笔试考试参考题库附答案解析
- GB/T 304.9-2021关节轴承第9部分:通用技术规则
- GB/T 28046.4-2011道路车辆电气及电子设备的环境条件和试验第4部分:气候负荷
- 专业分包合同审批表
- 第五讲佛教在中国的传播及流变课件
- 安全教育培训记录表91987
- 犬的训练课件
- 《可爱中国我的家》地方思政课
- 南头竣工报告1验收报告
- 幼儿园禁毒教育珍爱生命远离毒品动态课件
- 宝沃bx5说明书电子版
- 办公楼装饰工程施工组织设计方案
评论
0/150
提交评论