免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
初中英语学习室2011中考英语阅读理解练习题(有答案解析)阅读理解。(每小题3分,共45分)A You are watching a film in which two men are having a fight. They hit one another hard. At the start they only fight with their fists. But soon they begin hitting one another over the heads with chairs. And so it goes on until one of the men crashes (撞击) through a window and falls thirty feet to the ground below. He is dead! Of course he isnt really dead. With any luck he isnt even hurt. Why? Because the men who fall out of high windows or jump from fast moving trains, who crash cars of even catch fire, are professionals. They do this for a living. These men are called stuntmen. That is to say, they perform tricks. There are two sides to their work. They actually do most of the things you see on the screen. For example, they fall from a high building. However, they do not fall on to hard ground but on to empty cardboard boxes covered with a mattress (床垫). Again, when they hit one another with chairs, the chairs are made of soft wood and when they crash through windows, the glass is made of sugar! But although their work depends on trick of this sort, it also requires a high degree of skill and training. Often a stuntmans success depends on careful timing. For example, when he is blown up in a battle scene, he has to jump out of the way of the explosion just at the right moment. Naturally stuntmen are well paid for their work, but they lead dangerous lives. They often get seriously injured, and sometimes killed. A Norwegian stuntman, for example, skied over the edge of a cliff (悬崖) a thousand feet high. His parachute (降落伞) failed to open, and he was killed. In spite of all the risks, this is no longer a profession for men only. Men no longer dress up as women when actresses have to perform some dangerous action. For nowadays there are stunt girls, too.( )1. Stuntmen are those who _. A. often dress up as actors B. prefer to lead dangerous lives C. often perform seemingly dangerous actions D. often fight each other for their lives( )2. Stuntmen earn their living by_. A. playing their dirty tricks B. selling their special skills C. jumping out of high windows D. jumping from fast moving trains( )3. When a stuntman falls from a high building, _. A. he needs little protection B. he will be covered with a mattress C. his life is endangered D. his safety is generally all right( )4. Which of the following is the main factor (因素) of a successful performance? A. Strength.B. Exactness.C. Speed.D. Carefulness.( )5. What can be inferred from the authors example of the Norwegian stuntman? A. Sometimes an accident can occur to a stuntman. B. The percentage of serious accidents is high. C. Parachutes must be of good quality. D. The cliff is too high.BAcademy Awards The Academy Awards are the most prominent film award in the United States. The Awards are granted by the Academy of Motin Picture Arts and Sciences. Academy Awards are nicknamed “Oscars”, which is also the nickname of the statuette(小雕像). The name is said to have been born when Margaret Herrick saw the statuette on a table and said, “It looks just like my uncle Oscar!”Berlin Film Festival One of the “A” festivals in Europe. The Berlin International Film Festival, also called the “Berlinale”, is held annually in February and started in 1951 after an initiative of the American, who occupied part of the city after World War. The jury(专家评奖团)always placed special emphasis on representing films from all over the world, from the former Eastern Bloc(集团)Countries as well as from western countries. The awards are called Golden and Silver Bears(as the Bear is the symbol of Berlin).Venice Film Festival The Venice Film Festival takes place every year in late August/early September on the Lido in the historic Palazzo del Cinema, in Venice, Italy. Its main award is the “ Leone dOro” (Golden Lion). Recently, a new award has been added, the San Marco Award for the best film.Cannes Film Festival The Cannes Film Festival is a famous international film festival. It has been held annually in Cannes, in the south of France, since 1946 with a few exceptions. Given massive media exposure, the Festival is attended by many movie stars and is a popular venue for movie producers to launch their new films and attempt to sell their works to the distributors who come from all over the globe. The most famous award given out at Cannes is the “Palme d Or” (Golden Palm)for the best film; this is sometimes shared by multiple films in one year.( )6. Which Award can be shared by multiple films in one year? A. Golden Lion. B. Golden Palm. C. Academy Awards. D. San Marco Award. ( )7. Which of the following statements about “Oscars” is not true? A. Its the nickname of Academy Awards. B. Its also the nickname of the statuette. C. It got its name because Margaret said the statuette looked like his uncle. D. Its an award in France.( )8. Which Award has the shortest history? A. Golden Lion. B. Golden Palm. C. Academy Awards.D. San Marco Award.( )9. Why is the Award for Berlin Film Festival called “Golden and Silver Bear”? A. It looks like a bear. B. It is made up of bear fur. C. The bear is the symbol of Berlin. D. Bear is rare in Berlin. ( )10. Which of the following best states the main idea of the passage? A. An introduction of famous film festivals and film awards. B. An advertisement for films and TV programmes. C. Introduce the nicknames of famous film awards. D. A guide of how to spend famous film festivals.C1 If you have ever been rock climbing, then you will know that it is not a very easy sport. In fact you probably felt quite defeated when you first tried to do any serious climbing. Indoor and outdoor rock climbing are both extremely demanding and, like anything else, require practice, to get good at. What most people dont know is that the sport of rock climbing is one of the most physically and mentally demanding sports there is.2 There are three basic types of rock climbing. Top roping is probably one of the most common types and is basically climbing with a partner. The second type, which is very similar to top roping, is called lead climbing. In both of these types of rock climbing the climber can sit off the wall and rest on the rope.3 The third type of rock climbing is called bouldering. Bouldering is a type of free climbing without any ropes. This is the most demanding of all climbing types. The climber must be able to complete the climbing without taking a rest on the rope.4 Believe it or not, climbing is said to be about 75% legs and only 25% arms. To climb efficiently and successfully, a person needs to have a wonderful technique. One of the major rules of rock climbing is to always have three points touching the wall, whether it is both feet and one hand, or one foot and both hands, as it is much easier to have your weight rest on three points than on two. Another important idea to grasp is that your arms in most cases will do the climbing; they only hold you into the wall so that your legs are actually pushing you upward. Also, the closer you are to the wall, the easier it is to climb.5 Rock climbing may sound a bit too extreme for the everyday person but it really is an amazing workout. Once you get into the sport, and learn how to position your body and rest your weight, then you can begin to deal with some difficult problems. The great thing about rock climbing is that it is mentally challenging as well. You are constantly analyzing the way your body moves and how to do certain moves on the wall. For anyone who wants to get into shape, rock climbing is a fun and effective way to exercise muscles.( )11. What does the author think of rock climbing? A. It is an easy sport.B. It is challenging. C. It is quite dangerous.D. It is extremely difficult.( )12. According to this passage, we know that _.A. indoor rock climbing is much easier than outdoor rock climbingB. while rock climbing, people depend mainly on their armsC. ordinary people can practise rock climbingD. during climbing, the climber can always stop for a rest( )13. It is much easier for a rock climber if he _ while climbing.A. takes a ropeB. has a partnerC. has three points touching the wallD. uses feet more often( )14. _ will make rock climb easier.A. Keeping the body closer to the wallB. Resting more often on the armsC. Resting more often on the feetD. Pushing forward without thinking of the problems( )15. By rock climbing, one can _.A. get more weight and stronger musclesB. get both physical and mental exercisesC. have a terrible experience that will last long.D. probably feel quite defeated三、阅读理解。(每小题3分,共45分)A篇:1-5 CBDBA1.正确答案:C 正确率:88%解析:对于Stuntman(特技替身演员)的解释出现在文章第1段的开头举例之后,有关键字professional, do this for a living而判定为B选项。2. 正确答案:B正确率:64%解析:根据Stuntman这类人的定义可知A选项曲解了特技演员的谋生手段,而CD两项范围过小而排除。3. 正确答案:D正确率:40%解析:文章定位于第1段第8行,A项错在little的表述,little表示否定含义“几近没有”,与原文不符,B项错在是演员落下的地面上覆盖着床垫,而非演员被覆盖着床垫,C项与原文不符,原文强调演员的生命安全是受保护的。4. 正确答案:B正确率:35%解析:原文定位于第1段倒数第4行关键转折词:BUT。后面解释了特技演员并不是仅仅依靠trick(伎俩、把戏)来完成工作,还有技能和训练。以及一个关键短语depend on直指答案的出现为careful timing,仔细谨慎的(把握)时机,与B选项Exactness(精准)相符。5. 正确答案:A正确率:61%解析:CD选项很容易即被排除,而B选项是文中没有提到的关于意外发生比例的问题。B篇: 6-10 BDDCA 6. 正确答案:B正确率:62%解析:此题违背了一般的出题规律,即题目顺序依序文章顺序,此题的答案确实出自全文的最后一句话,即可确定答案为B。7. 正确答案:D正确率:75%解析:通过文章第1段判定,Oscars(奥斯卡)奖是美国的奖项而非法国。8. 正确答案:D正确率:50%解析:由第3段的最后一句话 “Recently, a new award has been added, the San Marco Award for the best film.”可知。9. 正确答案:C正确率:84%解析:首先定位于文章第2段寻找答案,由第2段最后一句话 “The awards are called Golden and Silver Bears(as the Bear is the symbol of Berlin).” 可知柏林的象征是熊,所以柏林电影节的奖杯为金熊奖和银熊奖。10. 正确答案:A正确率:79
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 装修装饰工程施工合同
- 2025年Python二级考试培训试卷:实战技巧提升解题技巧
- 背景音乐合同
- 科比生涯合同
- 备战2026中考英语语法百题分类训练 专题01 宾语从句100题(中考真题+中考模拟)(原卷版)
- 电子旅游合同
- 借款合同与保证合同
- 2026秋季国家管网集团福建公司高校毕业生招聘笔试参考题库(浓缩500题)附参考答案详解(能力提升)
- 代理品牌合同
- 青岛购房合同
- 灯具安规基础知识培训课件
- 社区眼科知识培训课件
- 2025贵州黔南州荔波县面向社会招聘城市社区工作者7人考试参考试题及答案解析
- 银行从业资格2025年法律法规模考训练冲刺试卷(含答案)
- 2025年宁夏中考英语试卷附答案
- 2025年教育系统学校中层后备干部选拔考试题(含答案)
- 塑料吹瓶生产工艺技术指导手册
- 第11课西汉建立和“文景之治”课件-七年级历史上册新教材
- 2025年成考英语试卷及答案
- 2025年专升本计算机基础模拟试题及答案(操作系统深度解析)
- 2025年高考语文真题分类汇编专题07 语言文字运用(全国)(解析版)
评论
0/150
提交评论