讲练测高考英语一轮复习 Unit 1 Festivals around the world(测)(含解析)新人教版必修3.doc_第1页
讲练测高考英语一轮复习 Unit 1 Festivals around the world(测)(含解析)新人教版必修3.doc_第2页
讲练测高考英语一轮复习 Unit 1 Festivals around the world(测)(含解析)新人教版必修3.doc_第3页
讲练测高考英语一轮复习 Unit 1 Festivals around the world(测)(含解析)新人教版必修3.doc_第4页
讲练测高考英语一轮复习 Unit 1 Festivals around the world(测)(含解析)新人教版必修3.doc_第5页
免费预览已结束,剩余10页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 1 festivals around the world单元检测卷(时间50分钟;满分100分) 班级_姓名_考号_得分_i 语言知识及应用 (共两节,满分45分)第一节 完形填空 (共20小题;每小题1.5分,满分30分) 【天津市和平区2015届高三第二次模拟】阅读下面短文,掌握大意,然后从1635各题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。“are you going shopping today?” my husband, roy, asked when i answered the telephone. “i 1 to,” i said. thanksgiving was only a couple days away. my money was 2 and i knew i had to be creative in my shopping that day.for a few seconds, roy sat 3 on the other end of the line. the nervousness gradually increased under the wordlessness, which i couldnt wait to break through. “why do you ask?” i whispered, 4 what he might say.“nancy, theres a family with six kids that will not have anything to 5 for thanksgiving. the little one is only five years old. while youre at the store could you 6 buy something for them?” my head began to spin when i was thinking about the fifty dollars i had 7 for our familys thanksgiving dinner.in the back of my mind i 8 the hungry guests who would be coming to our house for dinner. i put my head down on my desk, already feeling 9 . theres no way possible, i thought. but the compassion (怜悯) i heard in my husbands 10 struck a nerve inside me.i replied, “ 11 but only if god helps.”i finished my work and 12 all the way to the nearest grocery store. i entered the parking lot and noticed a big 13 in the grocery store window: turkeys-14 cents a pound. “thank god!” i said to myself. i went inside, but when i read the sign my heart 14 . “limit one.” but i needed at least two so i decided to find the manager. i 15 the problem. he made an exception. to my 16 , i had enough money. i was even able to purchase a package of cookies for the five-year-old child who had 17 my heart, even though i had never met her.later that afternoon, roy and i made a special delivery to a home 18 with children of all ages. i will never forget the 19 on the six kids faces.by far, that was the greatest 20 of my life.1aplanbrefusecfaildagree2aprivatebenoughcendlessdlimited3anervouslybsilentlycfriendlydexcitedly4aarrangingbreceivingcfearingdblaming5aeatbdocpaydsay6afreelybpossiblycgentlydregularly7alentbpulledchiddendsaved8ainvitedborganizedccounteddconnected9aaffectedbdefeatedcsatisfieddbored10avoicebfacecheartdbody11abadbpoorcsuredafraid12aangeredbworriedcwondereddprayed13aflowerbsigncbookdword14asankbfellcendeddheld15aexplainedbpromisedcrequireddcorrected16ahorrorbsadnessccreditdsurprise17abrokenbstolencoperateddsupported18acoveredbshapedcfilleddmade19asorrowblonelinesscdisappointmentdsmiles20ayearbseasoncthanksgivingdreward1a考察动词。aplan计划;brefuse拒绝;cfail失败,没能做成某事;dagree同意;由下文 i knew i had to be creative in my shopping that day. 可知nancy不得不在感恩节那天创造性地购物,故选a。2d考察形容词。aprivate私人的;benough足够的;cendless无尽的;dlimited有限的;由下文my head began to spin when i was thinking about the fifty dollars i had可知nancy只有50美元,她的钱十分有限,故选d。3b考察副词anervously紧张不安地;bsilently寂静地;cfriendly友好地;dexcitedly激动地;由下文the nervousness gradually increased under the wordlessness, which i couldnt wait to break through.可知在无言相对后,nancy变得紧张不安起来,她迫不及待地打破了寂静,故选b。 4c考察动词。aarranging安排;breceiving收到;cfearing害怕;dblaming责怪;由上文“why do you ask?” i whispered.可知nancy低声问roy“为什么你这样问?” nancy害怕听到roy的回答,故选c。5a考察动词。aeat吃;bdo做;cpay支付;dsay说;由下文for our familys thanksgiving dinner可知roy所说的是感恩节的晚餐,故选a。6b考察副词afreely自由地;bpossibly可能地;cgently轻柔地dregularly有规律地;由语境可知roy希望nancy能买点东西给孩子们,由下文theres no way possible, i thought.可知nancy认为这件事不可能,故选b。7d考察动词。alent借给;bpulled拉;chidden躲藏;dsaved保存;由情理可知nancy攒的50美元是留给自己家过感恩节用的,故选d。8c考察动词。ainvited邀请;borganized组织;ccounted数,计算d. connected联系;由上文in the back of my mind可知nancy在脑海中计算要来吃饭饥饿的客人,故选c。9b考察动词。aaffected影响,感动;bdefeated打败;csatisfied满意;dbored烦扰;由上文i put my head down on my desk可知nancy将头耷拉在桌上,觉得自己想不出方法应对,完全被打败了,故选b10a考察名词。avoice声音;bface脸;cheart心脏;dbody身体;由上文“but the compassion i heard ” 可知nancy听到丈夫的声音,故选a。11c考察形容词。abad糟糕的;bpoor可怜的;csure一定的;dafraid害怕的;由but only if god helps.可知namcy选择帮助这些客人,她希望如果有上帝的帮助就好了,故选c。14a考察动词。asank沉落;bfell落下,跌倒;cended结束;dheld握住;由下文“limit one.” but i needed at least two so i decided to find the manager.可知限购一只火鸡,但nancy至少需要两个火鸡,所以她心里一沉,故选a。15a考察动词。aexplained解释;bpromised保证;crequired要求;dcorrected改正;由语境可知,我向经理解释了我的问题,他为我破例,故选a。16d考察名词。ahorror恐惧;bsadness伤心;ccredit信用;dsurprise惊讶。由下文i was even able to purchase a package of cookies可知nancy的50美元足够了,她甚至还可以买一些饼干给客人的孩子们,to ones surprise令某人惊讶的是,故选d。17b考察动词。abroken破碎;bstolen偷窃;coperated运转,操作;dsupported支持;由下文even though i had never met her. 可知即使nancy从未见过那个5岁的孩子,但是孩子仿佛已经赢得了nancy 的欢心,故选b。18c考察动词。acovered覆盖;bshaped形成;cfilled填满;dmade制作;由下文children of all ages可知,这个家里全是年龄不一的孩子们,故选c。考点:考查记叙文阅读第二节 语法填空 (共10小题,每小题1.5分,满分15分) two little children were sitting by the fire one cold winters night. suddenly, they heard a knock at the door. “who can it be?” they wondered. one ran _21 (curious) to open it. there, outside in the cold and the darkness, stood a child 22 no shoes on his feet and clad (穿的衣服)in old thin garments. he 23 (tremble) with cold, and he asked to come in and warm himself. “ yes, come,” cried both the children. they drew the little stranger to their warm seat, shared their supper with him, and gave him their bed, and they slept on 24 hard bench.on the night, they were awakened by sweet music, 25 was played by a band of children in shining garments. suddenly the stranger child stood before 26 : no longer cold and ragged, but clad in silvery light. he said, “ i am the christ child, 27 (wander) through the world to bring peace and 28 (happy) to good children as you. as you have helped me so much, this tree will give rich fruit to you every year.” 29 he was saying that, he broke a branch from the tree that grew near the door, and planted it in the ground and disappeared. but the branch grew 30 a great tree, and every year it bore wonderful golden fruit for the kind children.【答案】curiouslywithwas tremblingawhichthemwanderinghappinessas / when / whileintowas trembling:过去进行时表示彼时彼刻的情形。他冻得直哆嗦。a:不定冠词表“泛指”。一张硬长椅。which:关系代词,指代music并在定语从句中作主语。夜里,他们被一阵美妙的音乐弄醒,是一群穿着漂亮上衣的儿童乐队演奏的。them:指两个好心肠的男孩。突然,那个陌生的男孩站在了他们面前。wandering:现在分词做状语,对christ child做补充说明。陌生男孩说他是christ child, 周游世界,为好孩子送去和平与幸福。happiness:名词,动词bring的宾语。as / when / while:连词,引导状语从句。陌生男孩一边说话,一边从门口树上折下一根树枝并将它插在地上。into:介词。grow into:长成、长大成为。树枝长成一棵大树。考点:考查语法填空ii阅读 (共两节,满分30分)第一节 阅读理解 (共1小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。a mark and his brother jason both were looking at the shining new computer enviously. jason was determined not to go against their fathers wishes but mark was more adventurous than his brother. he loves experimenting and his aim was to become a scientist like his father.“dad will be really mad if he finds out youve been playing with his new computer” jason said, “he told us not to touch it.”“he wont find out,” mark said, “ill just have a quick look and shut it down.”mark had been scolded before for touching his fathers equipment. but his curiosity was difficult to control and this new computer really puzzled him.it was a strange-looking machine one his dad had brought home from the laboratory where he worked. “its an experimental model,” his father had explained, so dont touch it under any circumstances.” but his fathers warning only served to make mark more curious. without any further thought, mark turned on the power switch. the computer burst into life and seconds later, the screen turned into colours, shifting and changing, and then two big white words appeared in the centre of the screen: “space transporter.” “yes!” mark cried excitedly, “its a computer game. i knew it! dads only been pretending to work. hes really been playing games instead!” a new message appeared on the screen:“enter names voyage voyage marks finger flew across the keyboard as he typed in both of their names. “input accepted. start transport program. auto-retrieve initiated(自动回收程序已启动).” the screen turn even brighter and a noise suddenly rose in volume. “i think wed better shut it off, mark,” jason yelled out in terror, reaching for the power switch. a beam(光束) of dazzling white light burst out of the computer screen, wrapping the boys in its glow(光芒),until they themselves seemed to be glowing. then it died down just as suddenly as it had burst into life. and the boys were no longer there. on the screen, the letters changed:“transport successful destination: mars. retrieve date: 202531.why did mark touch the computer against his fathers warning? a. he wanted to take a voyage. b. he wanted to practice his skills. c. he was so much attracted by it. d. he was eager to do an experiment.32.where did the boys father most likely work? a. in an electronic factory. b. in a computer company. c. in a scientific research center. d. in an information processing center.33.mark thought “space transporter” on the screen was the name of _. a. a computer game b. a company website c. a software producer d. an astronomy program34.why did jason want to shut off the computer? a. he was afraid of being scolded. b. he didnt like the loud noise and light. c. he didnt want to play games. d. he was afraid something dangerous might happen.35.what happened to the boys at the end of the story? a. they were blown into the air.b. they were sent to another planet. c. they were hidden in the strong light.d. they were carried away to another country.【答案】ccadbc细节理解题。根据第五段的第一句话:it was a strange-looking machine-one his dad had brought home from the laboratory where he worked.这是一台很奇怪的机器他爸爸从他工作的实验室里带回家的。由laboratory可以得知答案选c a scientific research center科学研究中心。a 细节理解题。用space transformer定位在第五段。答案在第六段“its a computer game. i knew it !”,故答案选a。 d 细节理解题。此题混淆选项是a。在第十三段“i think wed better shut it off, mark”jason yelled, reaching for the power switch. he was really frightened.我认为我们最好把它关掉,jason大叫道,去碰开关。他真的受到了惊吓,可根据frightened这个单词,我们得知这并不只是怕被责备这么简单,而是感受到可能会有危险的事情发生。故选d。b 推理判断题。问的是故事的最后发生了什么事。由最后一段“transport successful.destination(目的的):mars.retrieve date: 2005.当中的mars是可以得知他们去了火星。故选b、被送去了其他的星球。考点:考查科幻故事类短文阅读 b there has been a dramatic increase in the number of natural disasters over the past few years, and it is assumed that global warming and climate change could cause even more disasters in the future. some of the worlds leading cities are facing disasters like floods and heat waves. london londons flood defences are getting older. since 1982, the thames barrier(水闸)has protected the city from the threat of flooding, but it was only designed to last until 2030 and close once every two or three years. about 26 years later the barrier now closes five or six times a year and according to environment agency predictions, by 2050 the barrier will be closed on almost every tide if the problem is not addressed. there are 26 underground stations, 400 schools, 16 hospitals, an airport and 80 billion worth of property in londons flood risk area, so large scale flooding would be disastrous. paris over a six week period in july and august 2003, more than 1 1,400mainly elderly peopledied in france from dehydration(脱水)and extremely high body temperature in a deadly heat wave. heat waves of similar intensity(强度)are expected every seven years by 2050, so what can be done to make sure such a disaster does not happen again? one solution is to have air-conditioners installed in elderly care homes. but this is considered a short-term solution, as the increase in demand for electricity also increases carbon emissions(排放). in paris the local authorities are encouraging architects to design new types of buildings such as the building “flower tower,” which uses a covering of bamboo to act as a natural air-conditioner.shanghai shanghai is the fastest growing city on earth. it has a population of 18 million and is only 4 meters above sea level. sea levels are predicted to rise by 20 cm within the next century. an estimated 250,000 people move to shanghai every year in search of work, placing extra demands on energy consumption. china relies heavily on coalfired power stations, but these emissions increase temperatures and, in turn, warmer seas increase the risk of typhoons.36.what problem should be settled now in london? ahow to protect the citys property bwhere to build its flood defences chow to use the thames barrier to protect the city dhow to improve the function of the old flood defences 37.which of the following measures cant solve the heat wave disaster in paris? aputting up new types of buildings with a covering of bamboo bhaving air-conditioners installed in elderly care homes cforbidding the city to build“flower tower” dencouraging architects to design new types of buildings 38.the major threats to shanghai are aincreasing population and coal-fired power stations brising sea levels and typhoons cextremely high temperature and rising sea levels dextra demands on energy consumption and typhoons39.the purpose of the passage is ato tell us how to protect the big cities bto give advice on how to defend natural disasters cto explain what causes flood and heat wavesdto warn us of the increasing natural disasters in big cities40.which of the following would be the best title for the passage? abig cities facing big disasters bbig disasters in the futurecthe increase of natural disasters dsolutions to natural disasters【答案】dcbda推理判断题。在介绍巴黎时,说到了解决问题的两种办法,一种是使用空调,但这种办法不是长久之计;另外一种就是在建筑上使用竹子屋顶型的花塔,所以a、b、d三项均正确,而c项forbid正好与文章要表达的意思相反。细节理解题。在介绍上海这一城市时,第一段说的是海平面,第二段说的是台风。选b。写作意图题。作者写这篇文章的目的就是呼吁人们关注全球变暖和气候变化对地球的影响,就全文来说,是希望引起人们关注灾害对大城市的破坏。选d。主旨大意题。抓住关键词,全文主要是围绕着三个闻名于世的大城市面临的灾难展开介绍的,关键词是big city和disasters。选a。考点:考查环保类短文第二节 阅读填空 (共5小题;每小题2分,满分10分)the attraction of television is undeniable when it comes to kids. 41 here are guidelines we created to help us decide whats appropriate for our family: monitor television time. choosing good shows isnt a big issue if youre not watching a lot of television, so really the best solution to finding appropriate television is saying, “go play.” 42 dont trust network ratings. a kid-approved stamp given by a television network is a general guide that doesnt take into account your parenting style and the things your family feels are important. 43 there are plenty of adult cartoon shows on television now, many with highly inappropriate topics. 44 the bottom line is, i want to know what my kids are watching, and if the tv is on my time in our home, i want to first approve of the show ahead of time, and second to watch it with my kids so that im aware of anything they might be seeing that needs intervention(干涉). talk about the show with your kids. as kids get older, we realize that we cant shelter them from every single person/show/behavior that doesnt fit exactly with our values. theyre going to hear a swear word from time to timeand might walk into the room while the characters in the romantic comedy were watching are kissing. 45 a. if it doesnt feel good, turn it off. b. and be aware of cartoons! c. we can talk about what we see, though, using story-lines to teach lessons when possible. d. the standard for what our kids can watch might be difficult to set. e. but how do you choose which shows are appropriate for the younger set? f. watch tv with them. g. still, a little bit of television doesnt hurt and can be fun.【答案】32. e33. g34. b35. f36. c37.g考查对上下文的理解和推理判断能力。第一个建议:控制孩子看电视的时间。前句介绍说最好的方法就是鼓励孩子出去玩,g选项内容still, a little bit of television doesnt hurt and can be fun.非常完美的承接了上文,故答案为g。38.b考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下句说,很多成人卡通片中含有不健康的内容,b选项内容刚好将话题转到cartoon上,符合题意。39.f考查对上下文的理解和推理判断能力。根据后文i want to first approve of the show ahead of time, and second to watch it with my kids“我想先允许他看电视,然后和我的孩子一起看。”可知本段说的是父母如果实在拗不过孩子,可以陪同孩子一起看。f选项符合内容,起统领全段的作用。 40.c考查对上下文的理解和推理判断能力。本段的主题为talk about the show with your kids.“和孩子们讨论电视节目”,上句介绍说孩子们看电视时会听见角色说出的誓言

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论