已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解抓分精品练习(38)及答案 Although the Spring Festival is generally regarded as the most import celebration of the year, the fall and winter have a number of non-native holidays that are gaining popularity among the Chinese.These include Halloween, Christmas and Valentines Day. In the past, these foreign holidays were observed only by those who worked for foreign companies or those who had studied or live abroad. But today, many Chinese celebrate the holidays in some manners, such as sending text messages to friends and having a large dinner in a restaurant. Valentines Day is mainly for young couples, while Halloween is most celebrated by children.Christmas is becoming increasingly popular among the Chinese, although originally it was heavily promoted by business. During the holiday, some shopping malls put up Christmas trees, inducing(劝说) visitors to write down their Christmas wishes and hang the notes on the trees. In just one or two days, the trees will be filled with all kinds of Christmas messages. For example, “I wish those who love me and whom I love happiness in the next year.” “May God bless my parents health and happiness.” “I hope my girlfriend will be admitted by renowned universities.”Sociologists say the rising popularity of Christmas is due to the cheerful and bright colors associated with the holiday. Red is the most popular holiday color in China, representing harmony and indicating a happy event. On Christmas, people may find that Santa Claus and traditional red Chinese lanterns go well together.1、. What can be inferred from the passage?A. Foreign holidays are as important as the Spring Festival in China now.B. People wanted to get profit from Christmas at first.C. Only people who come back from other countries celebrate foreign holidays.D. People hang their wishes on trees when foreign holidays come.2、 What does the underlined word “renowned” in Paragraph 3 mean?A. Strictly- ruledB. FarawayC. Newly builtD. Well-known3、. Christmas becomes popular in China because_.A. people can do shopping during ChristmasB. people like the color of ChristmasC. people can send text messages to their friendsD. children can play happily on this day 4、 What can we conclude according to the passage?A. Christmas is the only non-native holiday that the Chinese like.B. All foreign holidays are celebrated in China now.C. More and more foreign holidays are popular in China now.D. Young couples in China like celebrating Halloween most.参考答案BDBC*结束C22013浙江卷 DIn 1974, after filling out fifty applications, going through four interviews, and winning one offer, I took what I could geta teaching job at what I considered a distant wild area: western New Jersey. My characteristic optimism was alive only when I reminded myself that I would be doing what I had wanted to do since I was fourteenteaching English. School started, but I felt more and more as if I were in a foreign country. Was this rural area really New Jersey? My students took a week off when hunting season began. I was told they were also frequently absent in late October to help their fathers make hay on the farms. I was a young woman from New York City, who thought that “Make hay while the sun shines” just meant to have a good time. But, still, I was teaching English. I worked hard, taking time off only to eat and sleep. And then there was my sixthgrade classseventeen boys and five girls who were only six years younger than me. I had a problem long before I knew it. I was struggling in my work as a young idealistic teacher. I wanted to make literature come alive and to promote a love of the written word. The students wanted to throw spitballs and whisper dirty words in the back of the room. In college I had been taught that a successful educator should ignore bad behavior. So I did, confident that, as the textbook had said, the bad behavior would disappear as I gave my students positive attention. It sounds reasonable, but the text evidently ignored the fact that humans, particularly teenagers, rarely seem reasonable. By the time my boss, who was also my taskmaster, known to be the strictest, most demanding, most quick to fire inexperienced teachers, came into the classroom to observe me, the students exhibited very little good behavior to praise. My boss sat in the back of the room. The boys in the class were making animal noises, hitting each other while the girls filed their nails or read magazines. I just pretended it all wasnt happening, and went on lecturing and tried to ask some inspiring questions. My boss, sitting in the back of the room, seemed to be growing bigger and bigger. After twenty minutes he left, silently. Visions of unemployment marched before my eyes. I felt mildly victorious that I got through the rest of class without crying, but at my next free period I had to face him. I wondered if he would let me finish out the day. I walked to his office, took a deep breath, and opened the door. He was sitting in his chair, and he looked at me long and hard. I said nothing. All I could think of was that I was not an English teacher; I had been lying to myself, pretending that everything was fine. When he spoke, he said simply, without accusation, “You had nothing to say to them.”“You had nothing to say to them,” he repeated. “No wonder theyre bored. Why not get to the meat of the literature and stop talking about symbolism. Talk with them, not at them. And more important, why do you ignore their bad behavior?” We talked. He named my problems and offered solutions. We roleplayed. He was the bad student, and I was the forceful, yet, warm, teacher. As the year progressed, we spent many hours discussing literature and ideas about human beings and their motivations. He helped me identify my weaknesses and my strengths. In short, he made a teacher of me by teaching me the reality of Emersons words: “The secret to education lies in respecting the pupil.”Fifteen years later I still drive that same winding road to the same school. Thanks to the help I received that difficult first year, the school is my home now. 55It can be inferred from the story that in 1974 _. A. the writer became an optimistic personB. the writer was very happy about her new jobC. it was rather difficult to get a job in the USAD. it was easy to get a teaching job in New Jersey56According to the passage, which of the following is most probably the writers problem as a new teacher? A. She had blind trust in what she learnt at college. B. She didnt ask experienced teachers for advice. C. She took too much time off to eat and sleep. D. She didnt like teaching English literature. 57What is the writers biggest worry after her taskmasters observation of her class? A. She might lose her teaching job. B. She might lose her students respect. C. She couldnt teach the same class any more. D. She couldnt ignore her students bad behavior any more. 58Which of the following gives the writer a sense of mild victory?A. Her talk about symbolism sounded convincing. B. Her students behaved a little better than usual. C. She managed to finish the class without crying. D. She was invited for a talk by her boss after class. 59The students behaved badly in the writers classes because _. A. they were eager to embarrass herB. she didnt really understand themC. they didnt regard her as a good teacherD. she didnt have a good command of English60The taskmasters attitude towards the writer after his observation of her class can be best described as _A. cruel but encouraging B. fierce but forgivingC. sincere and supportive D. angry and aggressive【要点综述】 这是一篇感人的文章,作者历经千辛万苦获得了一份教师的工作,但由于初为人师,教条主义和理想化成了她教学的最大问题。有一天老板来听课,却看到作者对学生恶劣的行为置之不理,所以只听了二十分钟便离开了,作者感觉自己可能要失去教学的工作。她虽然没有在课堂上哭泣而坚持讲完了剩下的课,但毫无疑问,这仍然是一堂失败的课。终于,老板告诉她问题的症结所在没有真正了解学生。55C考查推理判断。从全文第一段提到的“In 1974, after filling out fifty applications,”推知,在1974年要想在美国得到一份工作是非常艰难的事情,所以答案选C项。56A考查推理判断。从文章第三段的“I was struggling in my work as a young idealistic teacher.”和第四段中的“In college I had been taughtbut the text evidently ignored the fact”推知,作为一位新老师,作者过于理想化和教条主义,所学知识和现实之间有很大的差异,这是作者的问题所在,由此可知A项为最佳答案。57A考查推理判断。从文章第五段“Visions of unemployment marched before my eyes.”可以推断出,当老板坐在课堂上听课,而我却对学生束手无策时,一种要丢掉工作饭碗的预感深深困扰着我,由此答案选A项。58C考查细节理解。从第六段“I felt mildly victorious that I got through the rest of class without crying”可知,令作者还有些成就感的是她终于顺利地上完了课,而且也没有哭,答案选C项。59B考查推理判断。从文章倒数第三段“You had nothing to say to them”推断知,老板认为作者没有真正地对学生发问,也就是说作者没有真正地了解学生,走近学生,所以学生们在她的课堂中表现很差,答案选B项。60C 考查观点态度。从倒数第三段中“He named my problems and offered solutions.”知,作者的老板对作者非常友善,他指出了作者的不足并积极提供解决方法,由此可知他是一个很真诚并且给予帮助的人,故答案C项最佳。C22013重庆卷 AThe morning had been a disaster.My tooth was aching,and Id been in an argument with a friend.Her words still hurt:“The trouble with you is that you wont put yourself in my place.Cant you see things from my point of view?”I shook my head stubbornlyand felt the ache in my tooth.Id thought I could hold out till my dentist came back from holiday,but the pain was really unbearable.I started calling the dentists in the phone book,but no one could see me immediately.Finally,at about lunchtime,I got lucky.“If you come by right now,”the receptionist said,“the dentist will fit you in.”I took my purse and keys and rushed to my car.But suddenly I began to doubt about the dentist.What kind of dentist would be so eager to treat someone at such short notice?Why wasnt he as busy as the others?In the dentists office,I sat down and looked around.I saw nothing but the bare walls and I became even more worried.The assistant noticed my nervousness and placed her warm hand over my icecold one.When I told her my fears,she laughed and said,“Dont worry.The dentist is very good.”“How long do I have to wait for him?”I asked impatiently.“Come on,he is coming.Just lie down and relax.And enjoy the artwork,”the assistant said.“The artwork?”I was puzzled.The chair went back. Suddenly I smiled.There was a beautiful picture,right where I could enjoy it:on the ceiling.How considerate the dentist was!At that moment,I began to understand what my friend meant by her words.What a relief!56Which of the following best describes the authors feeling that morning?AC
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年大学《基础医学-医学实验技术实训》考试参考题库及答案解析
- 2025年大学《信用风险管理与法律防控-信用违约法律救济》考试备考试题及答案解析
- 2025年大学《警卫学-警卫学概论》考试备考题库及答案解析
- 2025年大学《航空航天工程-航空航天工程概论》考试模拟试题及答案解析
- 公共卫生医师面试题及答案
- 2025年大学《科学史-生物学史》考试参考题库及答案解析
- 2025年大学《金属材料工程-金属热处理原理与工艺》考试备考试题及答案解析
- 2025年大学《动物医学-动物解剖学》考试备考试题及答案解析
- 低空交通管制员面试题及答案
- 2025年大学《葡萄与葡萄酒工程-葡萄酒庄园设计与管理》考试模拟试题及答案解析
- 2025年湖南环境生物职业技术学院单招职业适应性测试题库一套
- 钣金加工工艺流程优化研究
- 坑尾桥危桥改造工程应急救援预案
- 家庭消防安全产品的市场机遇与挑战
- 旅游业智能导览系统建设方案
- 大学生就业与创业指导知到智慧树章节测试课后答案2024年秋辽宁广告职业学院
- 糖尿病并发症课件
- 《精益创业方法论》课件
- 公司派车单及公司车辆管理制度流程
- 【MOOC】法理学-西南政法大学 中国大学慕课MOOC答案
- 2025年大学英语四级词汇表(乱序版)
评论
0/150
提交评论