免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语篇提分练.阅读理解aheres something to think about next time you ask your teacher for help: trying hard to do schoolwork on your own can help you learn. according to a recent study, the more you try while you are learning new information, the better you can remember it later.this might surprise you. when teachers are presenting new information, they often give students lots of help. but a new study shows this may not be the best way to support learning. “dont be too quick to get help when learning something new,” education expert manu kapur said. “try to work on it yourself even if it means trying different ways.”kapur came up with the idea that trying hard can lead to better learning. then he tested it out on students in singapore. he divided students into two groups. in the first group, students were asked to solve math problems with the teachers help. in the second group, students were asked to solve the same problems by helping one another, instead of getting help from the teacher.with the teachers help, students in the first group were able to find the correct answers. students in the second group did not solve the problems correctly. but they did come up with a lot of good ideas.the students were then tested on what they had learned. the group without any help from a teacher scored much higher than the group who had help. kapur said working to find the answers helped students understand the process (过程), not just the solution.kapurs advice for kids is to put a lot of effort (努力) into learning something new rather than going to your teacher for help. “simply doing a little work or nothing at all wont work,” says kapur. “try to solve a problem in as many ways as possible.”语篇解读本文是一篇说明文。在学习过程中,遇到难题要想办法自己解决,而不是不思考就去找老师寻求帮助。因为自己解决问题更有助于牢记新知识。1what is the best title for the text?a. work your mindb. practice makes perfectc. make teaching more successfuld. good teaching depends on student learning答案与解析a主旨大意题。文章首先提出:自己越努力解决问题,新知识记得越牢固。接着通过实验结果证明了这一点。没有老师帮助的学生在做数学题时,虽然没有做对,但想出了不少好主意,且在考试中获得较高的分数。最后作者再次通过研究者的话表明:要尝试多种方法解决问题,多动脑。2how did kapur test out his idea about better learning?a. by asking questions.b. by solving art problems.c. by group comparisons.d. by playing math games.答案与解析c推理判断题。根据第三、四段内容可知,他是通过比较两组不同的学生来验证他的观点的。3manu kapur holds that _.a. its necessary for students to ask for teachers helpb. students should try to solve problems by themselvesc. students with teachers help have more good ideasd. students in the first group are cleverer than those in the second group答案与解析b推理判断题。根据第二段“dont be too quick to get help when learning something new,” education expert manu kapur said. “try to work on it yourself even if it means trying different ways.”可知,manu kapur鼓励学生们自己解决问题。4the author develops the text mainly by _.a. presenting research findingsb. comparing different opinionsc. showing scientific informationd. setting down general rules答案与解析a推理判断题。作者在第一段提出结论,在第二至五段引用实验来说明这一结论。最后一段建议学生该怎么做。由此可知,作者通过实验结果来证实文章观点。btwo years ago, our 14yearold son, ben, asked us for a set of drums for his birthday. at first, we were very much against the idea because of the noise. “its better than watching television or playing computer games in my free time,” ben argued, “and itll keep me out of trouble.” in the end we gave in. “all right,” we said, “but you must consider the rest of the family and the neighbours when you play.”that was just the beginning. because drums are not the easiest instruments to move, the other members of bens band started appearing at our home with their guitars and other electrical equipment. and so, for several hours a week, the house shakes to the noise of their instruments and their teenage singing.at least bens hobby (爱好) has been good for our health: whenever the band start practising, my husband and i go out for a long walk. and i must admit that, although their music may sound a little strange, they are a friendly and polite group of young men. i cannot judge their musical skillafter all i didnt expect my parents generation (一代人) to like the same music as i did when i was a teenagerbut they do play in local clubs for young people at the same time each week.our main worry is that they wont spend enough time on their schoolwork because of their musical activities, though this hasnt happened yet. i am always stressing (强调) to ben how important his studies are. but one thing is certainben was right: it has kept him out of trouble and he is never bored.语篇解读本文是一篇记叙文。文章从一个母亲的角度,讲述了儿子爱好打鼓并成功说服自己为他买了一套鼓。母亲虽然担心儿子的音乐活动会影响学业,但看到打鼓能使他远离烦恼,也觉得很欣慰。5what is the authors purpose in writing this text?a. to introduce her sons friends.b. to give advice to teenagers.c. to describe her sons hobby.d. to compare herself with her parents.答案与解析c写作目的题。文章主要讲述了男孩本爱好打鼓并成功说服了作者为他买鼓,以及作者对这件事的一些看法。以上都是围绕本的爱好展开的,故选c。6why did the author give ben the present he wanted?a. she wanted to reward him for studying hard.b. he doesnt like computer games.c. she knew he would use it properly.d. he persuaded her it would be a good idea.答案与解析d事实细节题。由第一段“its better than watching television or playing computer games in my free time,” ben argued, “and itll keep me out of trouble.” in the end we gave in. 可以看出,最终作者是在被儿子说服后满足了他的愿望,故选d。7why do the band always practise at bens house?a. it is difficult for ben to move his drums.b. the neighbours dont mind the noise.c. bens parents enjoy listening to them.d. they can leave their equipment there.答案与解析a事实细节题。根据文章第二段可知因为鼓不是很容易被挪动,所以乐队的其他成员开始带着他们的吉他和其他电子设备来到本的家里演奏,故a项正确。8what does the author say about the band members?a. their influence on her son worries her.b. their taste in music is different from hers.c. they play their instruments well.d. they avoid any touch with her.答案与解析b推理判断题。作者对乐队成员的看法可以从文章倒数第二段得出:作者不指望自己的父母与少年时代的自己有一样的音乐喜好,说明作者与这些孩子的音乐品位不同。.完形填空i was the youngest of the three children in our family. i liked stories and would always ask, “please tell me _1_ story. please read to me.”my mother, along with my older sister, shirley, usually _2_. over and over, i would listen to the dangerous adventures of little red riding hood, goldilocks, the gingerbread man and cinderella. they came to life in my _3_. even though i never _4_ why humpty dumpty was an egg, _5_ why jack homer put his thumb in a pie, it never seemed to _6_.what i heard was the rhythmic music of it all, and the stories became _7_ to learn by heart. i would _8_ examine the color pictures in the old fallingapartattheseams (在接缝几乎散架) book. most of all, i would take in all the _9_ i got during those reading times when closeness, imagination, curiosity and love of learning were _10_.books cost money and money was scarce (缺乏的) in those depression days in the 1930s and 1940s. the one small bookcase in the hallway of our home _11_ some worn copies of fairy tales, a few volumes of classic _12_, like charles dickens and oscar wilde, and an encyclopedia (百科全书). the _13_ encyclopedia volume our family had went from a to b.that first book in the set was sent to us _14_, no obligation . if you werent satisfied, you could still _15_ it. i know that my parents were _16_, but we just couldnt _17_ to buy the rest of the alphabet. so if i needed to look up any word _18_ with a c or beyond, the _19_ was the place to go.that was not such a hardship. i loved the bainbridge library in our neighborhood, with its seemingly _20_ supply of stories. besides, the library was the place everyone i knew went to borrow, read and return. all for free. free!1a. nextb. anotherc. otherd. every2a. set outb. set off c. gave upd. gave in3a. mindb. way c. opiniond. house4a. explainedb. imaginedc. understoodd. doubted5a. unlessb. but c. so d. or6a. matterb. happen c. existd. work7a. readyb. terriblec. stranged. easy8a. proudlyb. actuallyc. carefullyd. secretly9a. introductionb. attentionc. relationd. impression10a. improvedb. followedc. mixedd. formed11a. containedb. offered c. lost d. added12a. authorsb. singers c. musiciansd. speakers13a. remainingb. single c. last d. lost14a. by mistakeb. by chancec. for freed. for rent15a. keepb. buy c. selld. return16a. surprisedb. puzzledc. disappointedd. satisfied17a. agreeb. expect c. affordd. decide18a. endingb. startingc. comparingd. playing19a. bookstoreb. neighborsc. libraryd. study20a. indirectb. endlessc. limitedd. impossible答案与解析语篇解读本文是一篇记叙文。作者小时候酷爱听故事,更喜欢读书。尽管当时经济低迷,家人还是给作者买了很多书,由于家里的书已经不能满足作者的需求,作者就到附近的图书馆里去读书。1b从下文看,作者的母亲及姐姐
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 46456.2-2025信息技术设备互连智能家居互联互通第2部分:测试方法
- 【正版授权】 ISO 11154:2023/Amd 1:2025 EN Road vehicles - Roof load carriers - Amendment 1
- 假手假肢采购合同范本
- 北京户口三方协议合同
- 关于石材雕刻合同范本
- 婚乐服务合同示例文本
- 营销推广项目方案
- 公司酒水购销合同范本
- 即将到期合同补充协议
- 农村房屋占地合同范本
- JG/T 342-2012建筑用玻璃与金属护栏
- T/CGCC 95-2024书画艺术品溯源鉴证方法和要求
- 2025欧盟REACH法规高关注物质清单
- 《过渡金属稀土金属》课件
- 图文广告服务投标方案(技术方案)
- 2025年公共卫生流行病学理论试题及答案
- 2025版校园食堂日管控、周排查、月调度记录表
- kpmg -2025年香港就业市场展望
- 2021年10月23日内蒙古事业单位联考C类职业能力倾向测验试题及答案(完整版)
- 《城乡规划管理与法规系列讲座课件-建设项目规划与审批》
- 【银行】外包风险评估报告模板
评论
0/150
提交评论