(新课标Ⅰ卷)2016年高考英语冲刺卷01.doc_第1页
(新课标Ⅰ卷)2016年高考英语冲刺卷01.doc_第2页
(新课标Ⅰ卷)2016年高考英语冲刺卷01.doc_第3页
(新课标Ⅰ卷)2016年高考英语冲刺卷01.doc_第4页
(新课标Ⅰ卷)2016年高考英语冲刺卷01.doc_第5页
免费预览已结束,剩余12页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

(新课标卷)2016年高考英语冲刺卷01注意事项:1. 本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答题前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在答题卡上。2. 回答第卷时,每小题选出答案后,用2b铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在试卷上无效。3. 回答第卷时,将答案填写在答题卡上,写在试卷上无效。4. 考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。 第卷第一部分 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5个小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从每题所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:how much is the shirt? a. 19.15. b. 9.18. c. 9.15.答案是c。1. what does the man want to do? a. take photos. b. buy a camera. c. help the woman. 2. what are the speakers talking about? a. a noisy night. b. their life in town. c. a place of living. 3. where is the man now? a. on his way. b. in a restaurant. c. at home 4. what will celia do? a. find a player. b. watch a game. c. play basketball. 5. what day is it when the conversation takes place? a. saturday. b. sunday. c. monday. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给出的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟,听完后各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答6、7题。 6. what is sara going to do? a. buy john a gift. b. give john a surprise. c. invite john to france. 7. what does the man think of saras plan? a. funny. b. exciting. c. strange. 听第7段材料,回答第8、9题。 8. why does diana say sorry to peter? a. she has to give up her travel pan. b. she wants to visit another city. c. she needs to put off her test. 9. what does diana want peter to do? a. help her with her study. b. take a book to her friend. c. teach a geography lesson. 听第8段材料,回答第10至12题。 10. why does the man call the woman? a. to tell her about her new job. b. to ask about her job program. c. to plan a meeting with her. 11. who needs a new flat? a. alex. b. andrea. c. miranda. 12. where is the woman now? a. in baltimore. b. in new york. c. in avon. 听第9段材料,回答第13至16题。 13. what does jan consider most important when he judges a restaurant? a. where the restaurant is. b. whether the prices are low. c. how well the food is prepared. 14. when did jan begin to write for a magazine? a. after he came back to sweden. b. before he went to the united states.c. as soon as he got his first job in 1982. 15. what may jan do to find a good restaurant? a. talk to people in the street. b. speak to taxi drivers. c. ask hotel clerks.16. what do we know about jan? a. he cooks for a restaurant. b. he travels a lot of his work. c. he prefers american food. 听第10段材料,回答第17至20题 17. what do we know about the plaza leon? a. its new building. b. its a small town. c. its public place. 18. when do parents and children like going to the plaza leon? a. saturday nights. b. sunday afternoons. c. fridays and saturdays. 19. which street is known for its food shops and markets? a. via del mar street. b. fernando street. c. hernandes street. 20. why does the speaker like horatio street best? a. it has an old stone surface. b. it is named after a writer. c. it is a famous university.答案:1-5 acacb 6-10 bbaba 11-15 bacaa 16-20 bcbcc第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。aas a boy, charles robert darwin(达尔文) collected anything that caught his interest: insects, coins and interesting stones. he was not very clever, but darwin was good at doing the things that interested him. his father was a doctor, so darwin was sent to edinburgh to study medicine, and was planned to follow a medical career. but charles found the lectures boring. then his father sent him to cambridge university to study to be a priest. while at cambridge, darwins interest in zoology and geography grew. later he got a letter from robert fitzroy who was planning to make a voyage around the world on a ship, the beagle. he wanted a naturalist to join the ship, and darwin was recommended(推荐). that voyage was the start of darwins great life.as the beagle sailed around the world, darwin began to wonder how life had developed on earth. he began to observe everything. after he was home, he set to work, getting his collection in order. his first great work the zoology of the beagle was well received, but he was slow to make public his ideas on the origin of life. later darwin and wallace, another naturalist who had the same opinions as darwin, produced a paper together. darwins great book “on the origin of species by means of natural selection”(物种起源) appeared. it attracted a storm. people thought that darwin was saying they were descended from monkeys. what a shameful idea! although most scientists agreed that darwin was right, the church was still so strong that darwin never received any honors for his work.afterwards, he published another great work, the descent of man. his health grew worse, but he still worked. “when i have to give up observation, i shall die,” he said. he was still working on 17, april, 1882. he was dead two days later.21. darwins father sent him to edinburgh to _.a. make him like natural history b. make him become a doctor c. let him change his hobbies d. have him give up his collectionb细节理解题。从第二段的句子:so darwin was sent to edinburgh to study medicine, and was planned to follow a medical career.可知父亲是想要达尔文做医生。选b。22. according to the passage, charles darwins whole life was changed by _.a. his study at cambridge university b. his collection of coins c. the naturalists at cambridge d. the voyage of the beagled推理判断题。从第二段最后一段的that voyage was the start of darwins great life.可知这次旅行影响他的一生。选 d。23. the underlined part “they were descended from monkeys” probably means “_”.a. they gave monkeys life b. they were different from monkeys c. they were developed from monkeys d. they had to live with monkeysc推理判断题。descend from意为由传流下来,这里可理解为人类是由猴子演进发展而来的。选c。考点:考查人物传记类阅读blaptop computers are popular all over the world. people use them on trains and airplanes, in airports and hotels. these laptops connect people to their workplace. in the united states today, laptops also connect students to their classrooms. westlake college in virginia will start a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere they want. within five years, each of the 1500 students at the college will receive a laptop. the laptops are part of a 10 million computer program at westlake, a 110-year-old college. the students with laptops will also have access to the internet. in addition, they will be able to use e-mail to “speak” with their teachers, their classmates, and their families. however, the most important part of the laptop program is that students will be able to use computers without going to computer labs. they can work with it at home, in a fast-food restaurant or under the treesanywhere at all! because of the many changes in computer technology, laptop use in higher education, such as colleges and universities, is workable. as laptops become more powerful, they become more similar to desktop computers. in addition, the portable computers can connect students to not only the internet, but also libraries and other resources. state higher-education officials are studying how laptops can help students. state officials are also testing laptop programs at other universities, too. at westlake college, more than 60 percent of the staff use computers. the laptops will allow all teachers to use computers in their lessons. as one westlake teacher said, “here we are in the middle of virginia and were giving students a window on the world. they can see everything and do everything.”试题分析:本文讲述了当前社会很多人使用笔记本,笔记本电脑对人们的生活有很重要的影响。而在西湖大学正准备启动一个笔记本项目。它计划在五年之内为学校的每一位学生配备一台电脑,让学生随时随地能够做作业。也能够通过邮件和老师同学交流,更能了解更多的关于外部世界的信息。24. the main purpose of the laptop program is to give each student a laptop to _.a. use for their schoolwork b. access the internet c. work at home d. connect them to librariesa细节理解题。句意:笔记本电脑项目的主要目的是给每个学生配备电脑让他们做什么?根据: a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere they want. 一个能够允许学生在任何地点做学校作业的笔记本项目,故选a。25. which of the following is true about westlake college? a. all teachers use computers. b. 1500 students have laptops. c. it is an old college in america. d. students there can do everything.26. a window on the world in the last paragraph means that students can _. a. attend lectures on information technology b. travel around the world c. get information from around the world d. have free laptopsc细节理解题。句意:最后一段中a window on the world意味着学生能够做什么?根据:they can see everything and do everything.他们能看见所有,能够做所有。可知,通过电脑,学生能够得到关于这个世界更多的信息,故选 c。27. what can we infer from the passage? a. the program is successful. b. the program is not workable. c. the program is too expensive. d. we dont know the result of the program yet.d推理判断题。句意;从这篇文章我们能够推出什么?根据:within five years, , each of the 1500 students at the college will receive a laptop.五年之内,每个学生将会收到地难熬。可知文章并没有告诉我们结果,故选d 。考点:考查科普类阅读cammie reddick from east kilbride, lanarkshire, was only 18 months old when she had the accident that had scarred(留下创伤) her for life. the curious child reached up to grab the wire of a hot kettle in the family kitchen and poured boiling water over her tiny infant frame.her mother ruby turned round and, seeing ammie horribly burnt, called an ambulance which rushed her daughter to a nearby hospital. twenty percent of ammies body had been burned and all of her burns were third-degree. there, using tissue(组织) taken from unburned areas of ammies body, doctors performed complex skin transplants(移植) to close her wounds and control her injuries, an operation that took about six hours. over the next 16 years, ammie underwent 12 more operations to repair her body.when she started school at maxwelton primary at age 4, other pupils made cruel comments or simply wouldnt play with her. “i was the only burned child in the street, the class and the school,” she recalled, “some children refused to become friends because of that.”today, aged 17, ammie can only ever remember being a burned person with scars; pain is a permanent part of her body. she still has to have two further skin transplants. yet she is a confident, outgoing teenager who offers inspiration and hope to other young burns victims.she is a member of the scottish burned childrens club, a charity set up last year. this month, ammie will be joining the younger children at the graffham water center in cambridge shire for the charitys first summer camp. “ill show them how to get rid of unkind stares from others,” she says. ammie loves wearing fashionable sleeveless tops, and she plans to show the youngsters at the summer camp that they can too. “i do not go to great lengths to hide my burns scars,” she says, “i gave up wondering how other people would react years ago.”试题分析:本文讲述了ammie reddick在年幼时就遭遇了一场意外,被电水壶严重烫伤。多次进行了复杂的皮肤移植手术,但是她还是充满自信、勇气,经常鼓励其他被烧伤的小受害者,让他们充满希望。28. what did other children do when ammie first went to school?athey were friendly to her. bthey showed sympathy to her.cthey were afraid of her. dthey looked down upon her.29.ammie will teach the younger children at the graffham water center to_.aface others unkindness bravely bhide their scars by proper dressingclive a normal life drecover quicklya推理判断题。从最后一段“ill show them how to get rid of unkind stares from others,” 得知ammie教他们怎么对别人那些不友好的注视嗤之以鼻,故选择答案a。30.what does the underlined word “permanent” in the 4th paragraph mean?a. necessary b. life-long c. difficult d. importantb词意猜测题。permanent意为永久的,根据句意可猜测为疼痛是她身体上永恒的一部分,故选b。31. what can be the best title of the passage?aa seriously burned girl survives bways to get rid of unkind starescpermanent scars and pain for a girl da seriously burned angel of hoped主旨归纳题。纵观全文,不难看出本文主要讲述了一个被烧伤的女孩,身残志坚的励志故事,故选答案d。考点:人物传记类阅读dthe death of languages is not a new phenomenon. languages usually have a relatively short life span as well as a very high death rate. only a few, including egyptian, chinese, greek, latin, have lasted more than 2,000 years. what is new, however, is the speed at which they are dying out. europes colonial conquests caused a sharp decline in linguistic diversity, eliminating at least 15 percent of all languages spoken at the time. over the last 300 years, europe has lost a dozen, and australia has only 20 left of the 250 spoken at the end of the 18th century.the rise of nation-states has also been decisive in selecting and consolidating national languages and sidelining others. by making great efforts to establish an official language in education, the media and the civil service, national governments have deliberately tried to eliminate minority languages.this process of linguistic standardization has been boosted by industrialization and scientific progress, which have imposed new methods of communication that are swift, straightforward and practical. language diversity came to be seen as an obstacle to trade and the spread of knowledge. monolingualism became an ideal.more recently, the internationalization of financial markets, the spread of information by electronic media and other aspects of globalization have intensified the threat to “small” languages. a language not on the internet is a language that “no longer exists” in the modern world. it is out of the game.the serious effects of the death of languages are evident. first of all, it is possible that if we all ended up speaking the same language, our brains would lose some of their natural capacity for linguistic inventiveness. we would never be able to figure out the origins of human language or resolve the mystery of “the first language”. as each language dies, a chapter of human history closes.multilingualism is the most accurate reflection of multiculturalism. the destruction of the first will inevitably lead to the loss of the second. imposing a language without any links to a peoples culture and way of life stifles the expression of their collective genius. a language is not only used for the main instrument of human communication. it also expresses the world vision of those who speak it, their ways of using knowledge. to safeguard languages is an urgent matter.试题分析:本文是一篇科教类短文,主要讲述了语言的消亡问题。32. which of the following does not contribute to the death of languages? a. colonial conquests of europe b. the boom of human population c. advances in science and industrialization d. the rise of nation-states33. the underlined word “ stifles” in the last paragraph probably means “_”. a. boosts b. fuels c. imposes d. killsd词意猜测题。此句意为:如果将一门语言强加给别人,却没有那个民族的文化和生活联系,那么这只是在扼杀语言这一集体智慧的表达。由文意也可推测出stifles应为贬义词,是扼杀,毁灭的意思,故选d34. the serious effects of the death of languages include all except that_. a. people would fail to understand how languages originated b. language diversity would become an obstacle to globalization c. monolingualism would lead to the loss of multiculturalism d. human brains would become less creative linguisticallyb细节理解题。根据倒数第二段可得出a,d是正确的,由最后一段一二两句可得出c是正确的。故选b。35. what is the authors purpose of writing this passage? a. to explain the reasons why languages are dying out. b. to warn people of the negative aspects of globalization. c. to call peoples attention to the urgency of language preservation. d. to argue how important it is for people to speak more languages.c主旨归纳题。阅读全文可知作者写这篇文章是为了让人么意识到语言消亡的严重性并呼吁人们重视语言的保护。故选c。考点:考查科教类短文阅读第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。taking good notes is a time-saving skill that will help you to become a better student in several ways_36_.second, your notes are excellent materials to refer to when you are studying for a test. third, note-taking offers variety to your study time and helps you to hold your interest.you will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook or doing research for a report. _37_whenever or however you take notes, keep in mind that note-taking is a selective process. _38_the following methods may work best for you.read the text quickly to find the main facts and ideas in it.carefully read the text and watch for words that can show main points and supporting facts. write your notes in your own words. _39_ note any questions or ideas you may have about what was said or written.as you take notes, you may want to use your own shorthand(速记). when you do, be sure that you understand your symbols(符号) and that you use them all the time. _40_ause words, not complete sentences. bthere are three practical note-taking methods.cyou must write your notes on separate paper.dotherwise, you may not be able to read your notes latee. you will also want to develop your own method for taking notes.f. that means you must first decide what is important enough to include in your notes.g. first, the simple act of writing something down makes it easier for you to understand and remember it.【答案】36. g37. e38. f39. a40. d考点:考查信息匹配第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。a 16-year-old in foster care has finally found a home. his adoption caseworker (社会工作者), who has known him since he was 7, will become his adoptive mother this month.in october 2013, davion o

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论