




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
福建大田县2017高考英语(一轮)阅读理解校本练习(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:记叙文话题:最小瑜伽教师词数:295时间:5jaysea devoe is a yoga instructor who has the challenging job of teaching restless preschoolers the ancient practice.devoe knows a thing or two about childhood and focus,for she is only 12 years old and just recently became a certified yoga instructor after completing 200 hours of teacher training.she is believed to be the youngest certified female yoga instructor in the united states.in addition to her students aged 4 to 6,devoe teaches teens and adults in her california beach town of encinitas and is about to start a family yoga class.“i have the dream of being a yoga teacher for a long time because i love teaching so much,” says devoe.“she only goes to school three days a week and we told her you have to figure out what you want to do and youve got four days to do it,” says rick,devoes father.“and hopefully by the time you graduate from high school,you have a career path chosen.”when devoe told her father she wanted to teach yoga,rick let her enter for a yoga training class.“devoe was so interested in the training and she never missed a class.she works hard for her dream,”rick says.“we were really thrilled that she became a certified yoga instructor after her teacher training came_to_fruition”devoe now works at a yoga studio.she was trained to teach adults yoga and is ready for moms and dads in her new family class.and she feels completely prepared to deal with the injuries that are often caused in the practice of yoga.as if teaching yoga to preschoolers,teens and adults isnt enough for a 12yearold girl,devoe also volunteers every week on a local farm.【语篇解读】文章介绍了美国年龄最小的持有资格证的女性瑜伽教师jaysea devoe。1what does jaysea devoe plan to do in the near future?ato start a family yoga class.bto volunteer on a local farm.cto attend a yoga training class.dto work at a yoga studio.答案a细节理解题。根据第二段“devoe teaches teens and adults in her california beach town of encinitas and is about to start a family yoga class.”可知,devoe打算开设一个家庭瑜伽班。2it can be known from the passage that _arick thought highly of yogabdevoe has great passion for yogacdevoe is not interested in her studydrick is not a responsible father答案b细节理解题。根据第二段“i have the dream of being a yoga teacher for a long time because i love teaching so much, says devoe.”以及第四段“devoe was so interested in the training and she never missed a class.”可知,devoe对瑜伽有很大的热情。3what does the underlined phrase “came to fruition” mean?astarted. bpaused.cfinished. dcontinued.答案c词义猜测题。根据第一段“devoe.just recently became a certified yoga instructor after completing 200 hours of teacher training.”可知,200个小时的教师训练结束后,devoe成为一名持有资格证的瑜伽教师。由此可猜出画线短语的含义。4which of the following is not true?adevoe is a kindhearted girl.bthe story of devoe inspires people to help those in trouble.crick supported his daughters decision to be a yoga teacher.ddevoe has confidence in handling injuries caused by practicing yoga.答案b推理判断题。根据第四段“when devoe told her father she wanted to teach yoga,rick let her enter for a yoga training class.”可推知,rick支持女儿成为一名瑜伽教师的决定。由此可知c项正确。根据第五段“and she feels completely prepared to deal with the injuries that are often caused in the practice of yoga.”可知,devoe完全准备好处理练习瑜伽过程中导致的伤痛,即devoe有信心处理练习瑜伽造成的伤痛。由此可知d项正确。再根据最后一段“devoe also volunteers every week on a local farm.”可推知,devoe是一个热心的女孩,由此可知a项正确。阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项。i had just gone to bed after a very hard day when the phone rang. it was an eccentric(怪僻的)farmer. i had never met him before although i had often heard people talk about him. he sounded quite nervous and he had been talking for a minute or so before i understood anything. even then all i could make out was that someone called milly had had a very bad accident. i hadnt the slightest idea who she was but i obviously had to go .it had been snowing heavily that day and i didnt know the way. i had been driving for at least an hour when i finally found his place. he was standing there, waiting for me. it seemed milly had died. “she meant more to me than anyoneeven my own wife!” he said. i could see that he had been crying. i thought something terrible had taken place, a possible scandal(丑闻). i was even more shocked when he told me he had put her in the barn(厩).”i wouldnt leave her out in the cold!” he said.milly had clearly been a secret lover of his. i was about to tell him he could not expect me to cover anything up when he opened the barn door .he lifted his candle and i saw a dark figure on the ground.” she was such a good cow! i wouldnt let anyone but a doctor touch her!” he said, and burst into tears again.46.the underlined phrase “make out” in the first paragraph means _ .a.expect b.understand c.see clearlyd.hear clearly【答案】b【解析】词义猜测题。根据that someone called milly had had a very bad accident.可知作者已经了解了发生了什么事情,故选b。47.before he arrived at the farmers house, the writer expected to see milly lying _ .a.on the ground of a barn b.on the floor of a room.c.in bed in a room d.in bed in a barn【答案】c【解析】细节理解题。根据that someone called milly had had a very bad accident.可知作者认为应该是一个人出了事,应该躺在床上,故选c。48.what do we know about milly from the story?a.she had met with an accident.b.she had caused a scandalc.she was seriously ill.d.she was hidden somewhere.【答案】a【解析】细节理解题。根据milly had had a very bad accident.可知她除了事故,故选a。49.the farmer wished that the writer might _ .a.look into the matterb.bring milly back to lifec.free him from a scandald.keep the whole thing a secret【答案】b【解析】细节理解题。根据i wouldnt let anyone but a doctor touch her!”可知作者是一个医生,这个农民想让他去救活他的这头牛,故选b。50.the person who told the story is probably a _ .a.farmerb.policeman c.country doctord.newspaper reporter【答案】c【解析】细节理解题。根据i wouldnt let anyone but a doctor touch her可知他可能是乡村医生,故选c。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。mr and mrs gordon were sitting on the sand, reading their magazines. mr gordon was too stingy(吝啬)to rent a chair. their twelve-year-old daughter,sandra, was playing at the waters edge. suddenly a huge wave lifted sandra up and carried her out to sea. fortunately,a lifeguard was on duty and he saw the wave carry sandra away. he ran along the beach and dived into the sea. he swam quickly to where the girl, with her head only just above the water, was shouting for help. she was very frightened. when the lifeguard reached her,she struggled with him, as drowning people often do. however, he was a skilful lifeguard and quickly took hold of her and swam with her back to the beach. by the time he reached it, mr and mrs gordon had realized what had happened. they had run down to the waters edge. neither of them could swim. they just stood in the shallow water, and worried about their daughter. had the lifeguard reached her in time? fortunately, he had. “that was quick work,young man,”mr gordon said. he turned to his wife, “give the lifeguard a dollar.” “a dollar!” sandra cried. “dad,how can you give him a dollar! he saved my life. i was half dead.” “quite right, girl !” mr gordon said, pleased by his daughters awareness of the value of money. he turned to his wife again and said, “shes right. she was only half dead. give him fifty cents.”51. what happened to sandra?a. she ran into the sea. b. her life was saved by a lifeguard.c. she was drowned. d. she died.【答案】b【解析】细节理解题。根据he saved my life.门卫救了她的生命,故选b。52. what would probably have happened to sandra if the lifeguard had not been on the beach? a. her father would have saved her. b. her mother would have saved her. c. she would have swum back to the beach. d. she would have been drowned.【答案】d【解析】细节理解题。根据he swam quickly to where the girl, with her head only just above the water, was shouting for help.如果没有门卫在海滩,有可能她被淹死了,故选d。53. what did mr and mrs gordon do when sandra was carried out to sea by the wave? a. they shouted to the lifeguard. b. they dived into the water.c. perhaps they were reading magazines.d. they offered the lifeguard money to save sandra.【答案】c【解析】细节理解题。根据mr and mrs gordon were sitting on the sand, reading their magazines.他们正在看报纸,故选c。54. why was sandra angry with her father? a. he did not give the lifeguard any money. b. he did not swim out to save her.c. he did not show the lifeguard hearty thankfulness.d. he gave the lifeguard too much money.【答案】c【解析】细节理解题。根据“a dollar!” sandra cried. “dad,how can you give him a dollar! he saved my life. i was half dead.她生气因为父亲没有显示出诚意来,故选c。55. why was mr gordon pleased with her daughter?a. she was safe again.b. she was polite to the lifeguard.c. he thought she did not want him to give the life-guard too much money.d. she gave the lifeguard fifty cents.【答案】c【解析】细节理解题。根据mr gordon said, pleased by his daughters awareness of the value of money. he turned to his wife again and said, “shes right. she was only half dead. give him fifty cents.”父亲看见女儿的大叫他认为给门卫的钱多了。他原来认为她不想给门卫太多的钱,故选c。阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。my newly-rented small apartment was far away from the centre of london and it was becoming essential for me to find a job, so finally i spent a whole morning getting to town and putting my name down to be considered by london transport for a job on the underground. they were looking for guards, not drivers. this suited me. i couldnt drive a car but thought that i could probably guard a train, and perhaps continue to write my poems between stations. the writers keats and chekhov had been doctors. t.s. eliot had worked in a bank and wallace stevens for an insurance company. id be a subway guard. i could see myself being cheerful, useful, a good man in a crisis. obviously id be overqualified but i was willing to forget about that in return for a steady income and travel privileges those being particularly welcome to someone living a long way from the city centre.the next day i sat down, with almost a hundred other candidates, for the intelligence test. i must have done all right because after about half an hours wait i was sent into another room for a psychological test. this time there were only about fifty candidates. the interviewer sat at a desk. candidates were signaled forward to occupy the seat opposite him when the previous occupant had been dismissed, after a greater or shorter time. obviously the long interviews were the more successful ones. some of the interviews were as short as five minutes. mine was the only one that lasted a minute and a half.i can remember the questions now: “why did you leave your last job?” “why did you leave your job before that?” “and the one before that?” i cant recall my answers, except that they were short at first and grew progressively shorter. his closing statement, i thought, revealed a lack of sensitivity which helped to explain why as a psychologist, he had risen no higher than the underground railway. “youve failed the psychological test and we are unable to offer you a position.”failing to get that job was my low point. or so i thought, believing that the work was easy. actually, such jobs being a postman is another one i still desire demand exactly the sort of elementary yet responsible awareness that the habitual dreamer is least qualified to give. but i was still far short of full self-understanding. i was also short of cash.1the writer applied for the job chiefly because _.ahe wanted to work in the centre of london bhe could no longer afford to live without oneche was not interested in any other available job dhe had received some suitable training2the writer thought he was overqualified for the job because _.ahe often traveled undergroundbhe had written many poemsche could deal with difficult situations dhe had worked in a company3the length of his interview meant that _.ahe was not going to be offered the job bhe had not done well in the intelligence testche did not like the interviewer at all dhe had little work experience to talk about4what does the writer realize now that he did not realize then?ahow unpleasant ordinary jobs can be. bhow difficult it is to be a poet.chow unsuitable he was for the job.dhow badly he did in the interview.5whats the writers opinion of the psychologist?a. he was very aggressive(有进取心的). b. he was unhappy with his job.c. he was quite inefficient. d. he was rather unsympathetic.【参考答案】15、bcacd 阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。napoleon bonaparte died on may 5, 1821, on the island of st. helena off the coast of africa. he was 51 years old at the time. when doctors examined napoleons body, they said that the former emperor of france had died from cancer of the stomach. that was the cause of death recorded in the official report. however, other doctors disagreed. one doctor who was present during the examination of the body said that napoleon died of hepatitis(肝炎). other historians and medical experts have suggested that napoleon died of syphilis(梅毒), tuberculosis(肺结核), or perhaps malaria. now, after careful research, a british chemist thinks that napoleon might have been poisoned - not by a person, but by his wallpaper. napoleon was sent to the island of st. helena in 1815 after he lost the battle of waterloo. he was a prisoner on the island. although he had servants to attend to him, he had to live in one small building. st. helena is a very wet island, so the walls of the building were always covered with mold. napoleon became ill from spending too much time inside his house. almost constantly he had a fever, chills, and felt sick to his stomach. he often felt pain in his shoulders and in his side. his skin turned yellow. he got frequent headaches, and he would become dizzy and vomit. none of the medicine that the doctors gave napoleon seemed to help. they were not sure what was the matter. finally, napoleon was too weak to leave the house. one night, while he was sleeping, he went into a coma (昏迷)and died.many doctors who later reviewed the reports of napoleons illness found that the symptoms did not show a man who suffered from stomach cancer. it seemed obvious that napoleon had died from so
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025鄂尔多斯市消防救援支队招聘50名政府专职消防队员模拟试卷附答案详解(完整版)
- 2025湖南娄底市教育局直属事业单位公开选调教师(教研员)30人模拟试卷及答案详解(有一套)
- 2025江西赣州市会昌县小镇时代文化传媒有限公司招聘劳务派遣人员1名模拟试卷附答案详解(完整版)
- 2025年3月湖北东津国投集团及子公司社会招聘拟聘用人员考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 2025年浙江台州温岭市中医院公开招聘编外员工9人(第四批)模拟试卷及1套参考答案详解
- 2025内蒙古镶黄旗蒙金矿业开发有限公司招聘25人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解
- 2025河南新乡育才高级中学新乡市育才实验学校招聘70人模拟试卷及1套参考答案详解
- 2025湖北巴东县溪丘湾乡人民政府招聘公益性岗位工作人员11人考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解1套
- 2025湖南湘西古丈县教育类事业单位公开引进高层次急需紧缺人才6人模拟试卷有完整答案详解
- 2025年甘肃省定西市临洮县中铺镇选聘摩云村文书考前自测高频考点模拟试题及答案详解(必刷)
- 2024年度教育培训机构投资合作协议范本3篇
- 广东省广州市荔湾区西关广雅实验学校2024-2025学年八年级(上)期中物理试卷(含答案)
- 【MOOC】生物统计学-南京农业大学 中国大学慕课MOOC答案
- 食品安全制度和公示栏
- 增材制造技术在铸造行业的应用
- 食品生产许可审查通则试题
- 医保定点零售药店申请表
- 天津大学物理化学教研室《物理化学》(第5版)笔记和课后习题(含考研真题)详解
- 院感及院感管理基本概念课件
- 山西美锦华盛化工新材料有限公司化工新材料生产项目环评报告
- 大体积混凝土裂缝控制大体积混凝土裂缝修复
评论
0/150
提交评论