2014届高三英语大一轮复习 Book 2 Unit 3 Computers单元知识对点练(含解析) 新人教版.doc_第1页
2014届高三英语大一轮复习 Book 2 Unit 3 Computers单元知识对点练(含解析) 新人教版.doc_第2页
2014届高三英语大一轮复习 Book 2 Unit 3 Computers单元知识对点练(含解析) 新人教版.doc_第3页
2014届高三英语大一轮复习 Book 2 Unit 3 Computers单元知识对点练(含解析) 新人教版.doc_第4页
2014届高三英语大一轮复习 Book 2 Unit 3 Computers单元知识对点练(含解析) 新人教版.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 3Computers.单项填空1So many people around the world are learning or using English,so it is considered as a(n)_language. Auniversal Blogical Cartificial Dregular 答案A 解析考查形容词辨析。句意为:全世界那么多人都在学习或使用英语,因而英语被认 为是一种通用语。universal普遍的,通用的;logical合情理的,合逻辑的;artificial人造 的;regular规则的,常规的。2Einstein was thought to be a student of poor_when he began his school and was asked to leave. Apower Btechnology Ccharacter Dintelligence 答案D 解析考查名词辨析。intelligence智力,聪明;power权力;technology科技,技术;character 性格。3Dont worry!We are well prepared to deal with all of the problems that may_. Arise Barise Craise Darouse 答案B 解析句意为:别担心!我们做好了充分准备以应对可能出现的各种问题。arise出现, 符合句意。4Some are laughing at him for his failure, but Im with him._he had the courage to try. AAfter all BAs a result CIn other words DAs usual 答案A 解析after all毕竟;as a result结果;in other words换句话说;as usual像往常一样。分 析句意,after all符合上下文意思。5Only those who can_and learn from failures can reach the top of the hill. Adeal with Bdepend on Ccarry on Dgo with 答案A 解析考查动词短语辨析。deal with处置,处理;depend on依赖,依靠;carry on进行 下去,继续开展,坚持下去;go with伴随,与相配,与持同一看法。句意为: 只有能够对付失败并从中学习的人才能到达顶峰。6Martin Smith who,at 22,is one of the male nannies(保姆) admits that it will be some time_male nannies are totally accepted. Asince Buntil Cbefore Dafter 答案C 解析考查时间状语从句连词辨析。It will be some time before.为固定句型,意思是:要 过才。这里表达的意思是:需要一段时间男保姆才能被社会完全地接受。7He had his camera ready _ he saw something that would make a good picture.(2011山东,28) Aeven if Bif only Cin case Dso that 答案C 解析句意为:他准备好了相机,以便他看到好的东西就随时拍下来。even if即使,引 导让步状语从句;if only如果就好了,引导虚拟条件句;so that引导目的和结果状 语从句,均不符合句意。由句意可知应选in case,意为“以防万一”。8China is no longer_a production base;it is also one of the most important consumer markets. Apartly Bmerely Cshortly Dtotally 答案B 解析句意为:中国不再仅仅是个加工基地了。它也是最重要的消费市场之一。merely 仅 仅;partly部分地;shortly迅速地;totally总共。9_ should be paid to our study,and only in this way can we make more progress. AHeart BMind CNotice DAttention 答案D 解析四个选项中和pay.to搭配的只有attention,其他不符合习语搭配。10He proved himself a true gentleman and the beauty of his_was seen at its best when he worked with others. Aadvantage Bappearance Cqualification Dcharacter 答案D 解析考查名词词义辨析。句意为:他证明了自己是一个真正的绅士,他的人格魅力在 与他人合作时表现得最佳。advantage优点,长处;appearance外表,外貌;qualification 资格;character品质,性格。11When I was at college, I_three foreign languages but I_all except a few words of each. Aspoke;had forgotten Bhad spoken;had forgotten Cspoke;have forgotten Dhad spoken;have forgotten 答案C 解析考查时态。句意为:我在上大学的时候,能说三种外语,但是现在(当时会说的每 种语言)除了几个词汇外,都已经忘记了。第一空强调的是过去的动作,用过去时;第二 空强调的是过去的动作的结果,用现在完成时。12You neednt have taken a taxi.Why didnt you catch the last bus _I told you? Aas Bbecause Cwhen Duntil 答案A解析考查状语从句。句意为:你本不必坐出租车的。为什么不听我的话赶乘末班公共汽车呢?as在此引导方式状语从句,意思是“如同,依照”。13The successful launch of Tiangong1 on Sept.29th_a significant step in Chinas plan to build a space station. Asignaled Bmarked Csigned Dproved 答案B 解析考查动词辨析。mark 标志。句意为:9月29日天宫一号的成功发射标志着中国 在太空站建设的计划中迈出了重要的一步。signal发信号;sign 签署,示意;prove证明。14When did the Asian Games_? I remember that people held the first Asian Games in 1951. Acome into power Bcome into being Ccome true Dcome out 答案B解析考查短语辨析。问句句意为:亚运会是何时开始举办的?come into being产生, 形成,符合题意。come into power当权,执政;come true实现;come out出版,发表。15He ought to have been warned of the danger. _, but he wouldnt listen to me. AYes,he ought to BSo he did CSo it was with him DSo he was 答案D 解析考查特殊句式。“so主语助动词/be动词/情态动词”表示“确实如此”。根 据答语后半句可知空处表示他确实被警告了,因此选D项。.阅读理解Have you ever heard of Florida pompano(鲳参鱼)?Its a flat,silvery fish and very delicious!In fact,people who know a lot about fish say its one of the besttasting kinds of fish in the world to eat.Maybe thats one reason why it costs so much to buy pompano at the fish market or at a restaurant.Agricultural Research Service scientists in Florida are discovering many new and important secrets about this tasty fish.It lives in the warm waters off the Atlantic and Gulf coasts.The scientists are studying pompano.Because they want fish farmers to be able to grow them in big tanks,somewhat the same way trout and catfish are grown in big outdoor ponds.Raising pompano in big tanks inland could help everyone be sure that there will always be lots of wild pompano in the sea.People could buy them from the fish farm instead of mostly only being able to buy pompano caught from the sea.Sometimes,if a fish is too popular,a problem called “overfishing” can happen.The fish could become harder and harder to find in the ocean.The fish might even disappear completely.The trouble with pompano is that no one really knows very much about how to grow big,healthy pompano in big tanks at a fish farm.Thats why scientists are trying to learn as much as they can about pompano.Maybe someday soon it will be easy to buy and eat pompano raised at fish farms,instead of pompano fished from the sea.When that happens,you may remember this story about these scientists who helped find out how to raise delicious pompano in a new,earthfriendly way.1Pompano costs so much to buy maybe because _. Ait remains a secret for the scientists Bit cannot be raised in big tanks inland Cits the besttasting kind of fish in the world Dit lives warmly off the Atlantic and Gulf coasts 答案B 解析细节理解题。根据题干中“costs so much to buy”定位到第一段的最后一句,得知 其中一个原因可能是pompano是最好吃的鱼“之一”,可知C项错。因此答案只能在后 文,A、D两项都是文中的事实,却不是造成鱼贵的原因。而无法进行人工养殖最有可 能是造成鱼贵的原因,故B项为最佳答案。其中D项的干扰性可能比较大。2Paragraph 4 mainly tells us raising pompano at fish farms _. Amakes it easier to buy and eat the pompano Bprevents people catching pompano from the sea Cstops people buying pompano caught from the sea Dhelps make sure wild pompano will remain in the sea 答案D 解析段落大意题。本段主要说明人工养殖pompano的必要性,它可以方便人们购买, 但最重要的是它可以避免因过度捕捞而灭绝。根据instead of可知其后所说的才是重点, 故A项所描述的只是事实细节。3The underlined word “overfishing” in Paragraph 5 means _ in Chinese. A过度捕捞 B太受欢迎 C完全消失 D难以搜寻 答案A 解析词义猜测题。思路1:根据a problem called “overfishing” 可知overfishing是一 种问题,它会导致鱼类大量减少,甚至彻底消失。思路2:over前缀表示比较程度及差 别关系时意为“超过,过度,太”;fish是捕鱼,人类的行为。4The best title of the passage may be _. APompano:the tasty fish BSecrets of the big fish CA challenge:growing the big fish DThe way of raising the big fish 答案C 解析标题归纳题。综合全文可知从第三段起直到文章结束都在讲述这种鱼的人工养殖 问题。.阅读填空Psychologists tell us that there are four basic stages that human beings pass through when they enter and live in a new culture.This process,which helps us to deal with culture shock,is the way our brain and our personality react to the strange new things we encounter when we move from one culture to another.Culture begins with the “honeymoon stage”.1._We are thrilled to be in the new environment,seeing new sights,hearing new sounds and language,eating new kinds of food.2._3_After we have settled down into our new life,we can become very tired and begin to miss our homeland and our family,friends and pets.All the little problems in life seem to be much bigger and more disturbing when you face them in a foreign culture.This period of cultural adjustment can be very difficult and lead to the new arrival rejecting or pulling away from the new culture.The third stage is called the “adjustment stage”.4._Your sense of humour usually becomes stronger and you realize that you are becoming stronger by learning to take care of yourself in the new place.Things are still difficult,but you are now a survivor!The fourth stage can be called “at ease at last”Now you feel quite comfortable in your new surroundings. 5._ You may still have problems with the language,but you know you are strong enough to deal with them.AYou can cope with most problems that occur.BThis is when you begin to realize that things are not so bad in the host culture.CIt is extremely difficult to get through the first stage of culture.DYou may feel sad,anxious,frustrated,and want to go home.EUnfortunately,the second stage can be more difficult.FThis stage can last for quite a long time because we feel we are involved in some kinds of great adventure.GThis is the period of time when we first arrive in which everything about the new culture is strange and exciting.答案1.G2.F3.E4.B5.A.短文改错When I walked into the classroom,the teacher was handing in the test papers.I was feeling very nervous.I had not studied at all at the weekend as I had thought it would be easy test.I went through the test for many times but I could only answer three out from the twenty questions.I did not want to

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论