




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019年小升初英语 阅读理解强化训练8 In China, students are very busy every day even(甚至)at the weekend! In the morning, students get up early(早). Then they have a quick(快的)breakfast. Some even dont have breakfast. At school, they have many subjects to learn. After school, their parents also let them learn many other things, such as drawing, dancing, English, playing the piano and so on. At the weekend, they also have to learn these things. They cant do what they like, such as watching TV, playing games, shopping and so on. And they usually do much homework. Zhang Ning, a middle school girl in Nanjing, says she doesnt want to learn so much. But her parents always say, If(如果)you dont learn much, you will fall behind(落后)the other students. Help these busy children! (D)1. When are Chinese students busy? 【详解】细节理解题。根据文中In China, students are very busy every day even at the weekend!可获得明示信息。 A) Only on weekdays. B) Only at the weekends. C) During the holidays(假期). D) Every day. (B)2. Which one is NOT right? 【详解】细节理解题。根据文中Some even dont have breakfast.可获得信息。 A) Some children cant do what they want to do. B) Every student has breakfast every day. C) Some parents ask their children to learn many other things. D) In the morning, students get up early. (A)3. Zhang Ning is _. 【详解】细节理解题。根据文中Zhang Ning, a middle school girl in Nanjing.可获得明示信息。 A) a middle school girl in Nanjing B) a mother C) a happy child D) a bad student (D)4. After school, some students still(仍然)_. 【详解】细节理解题。根据文中After school, their parents also let them learn many other things, such as drawing, dancing, English, playing the piano and so on.可获得明示信息。 A) have piano lessons B) have dancing classes C) learn drawing D) all the other three options (B)5. Which is the best title(标题)for this passage? 【详解】主旨大意题。根据对全文主要内容的理解,特别是本篇最后的点睛之笔,可知“繁忙的孩子们”为最佳标题。 A) The Busy Parents B) The Busy Children C) The Happy Children D) Study HardB Dear Mum, How are you? I feel good in London. The study in my school is relaxing. School starts at 8 am and ends at 3 pm. We have math, English, history, science, music, art, P.E. and many other subjects. Some are boring and some are interesting. My favorite subject is science. It is exciting. And I like history too. We learn English history and it is interesting. I join the school chess club. I go there after school. I can learn to play chess there. The chess teacher is very fun. Love, Michael (B)1. This letter is from _ to his mother. 【详解】根据文中最后的落款Love, Michael 可知答案。 A) Mum B) Michael C) Love (A)2. Michael is in _. 【详解】根据文中I feel good in London. 可知答案。 A) London B) Paris C) Peking (C)3. Michael starts to have class at _ in the morning. 【详解】根据文中School starts at 8 am and ends at 3 pm. 可知答案。 A) 6:00 B) 7:00 C) 8:00 (A)4. Michaels favorite subject is _. 【详解】根据文中My favorite subject is science. 可知答案。 A) science B) music C) art (C)5. Michael joins the school _ club. 【详解】根据文中I join the school chess club. 可知答案。 A) music B) swimming C) chessC American schools begin in September after a long summer vacation(假期). There are two terms in a school year: the first term is from September to January, and the second is from February to June. Most American children go to public schools(公立学校). High school students take only four or five subjects at a time. They usually go to the same classes every day, and they have an assignment for every class. After class they have many activities. After high school, many students go to college. (A)1. Most American children start school life in _. 【详解】根据文中American schools begin in September.可知答案。 A) September B) February C) June D) January (B)2. How many vacations do American children have each year? 【详解】根据文中There are two terms in a school year: the first term is from September to January, and the second is from February to June.可知答案。 A) One. B) Two. C) Three. D) Four. (D)3. Students in the high school have _ subjects at a time. 【详解】根据文中High school students take only four or five subjects at a time.可知答案。 A) four B) five C) six D) four or five (C)4. Which of the following is false(错误)? 【详解】根据文中they have an assignment for every class.可知答案。 A) In July students dont need to go to school because of vacation. B) Students have the same classes every day. C) Students dont have homework for every class. D) Most American children go to public schools. (C)5. After class students _. 【详解】根据文中After class they have many activities.可知答案。 A) do homework B) go back home C) have many activities D) go to movies附送:2019年小升初英语 阅读理解强化训练9In China, students are very busy every day even(甚至)at the weekend! In the morning, students get up early(早). Then they have a quick(快的)breakfast. Some even dont have breakfast. At school, they have many subjects to learn. After school, their parents also let them learn many other things, such as drawing, dancing, English, playing the piano and so on. At the weekend, they also have to learn these things. They cant do what they like, such as watching TV, playing games, shopping and so on. And they usually do much homework, Zhang Ning, a middle school girl in Nanjing, says she doesnt want to learn so much. But her parents always say, If(如果)you dont learn much, you will fall behind(落后)the other students. Help these busy children! (D)1. When are Chinese students busy? 【详解】根据文中In China, students are very busy every day even at the weekend!可获得明示信息。 A) Only on weekdays B) Only at the weekends C) During the holidays(假期) D) Every day (B)2. Which one is NOT right? 【详解】根据文中Some even dont have breakfast.可获得信息。 A) Some children cant do what they want to do B) Every student has breakfast every day C) Some parents ask their children to learn many other things D) In the morning, students get up early (A)3. Zhang Ning is _. 【详解】根据文中Zhang Ning, a middle school girl in Nanjing.可获得明示信息。 A) a middle school girl in Nanjing B) a mother C) a happy child D) a bad student (D)4. After school, some students still(仍然)_. 【详解】根据文中After school, their parents also let them learn many other things, such as drawing, dancing, English, playing the piano and so on.可获得明示信息。 A) have piano lessons B) have dancing classes C) learn drawing D) all the other three options (B)5. Which is the best title(标题)for this passage? 【详解】根据对全文主要内容的理解,特别是本篇最后的点睛之笔,可获得推断信息。 A) The Busy Parents B) The Busy Children C) The Happy Children D) Study HardB Dear Mum, How are you? I feel good in London. The study in my school is relaxing. School starts at 8 a.m. and ends at 3 p.m. We have math, English, history, science, music, art, P.E. and many other subjects. Some are boring and some are interesting. My favorite subject is science. It is exciting. And I like history too. We learn English history and it is interesting. I join the school chess club. I go there after school. I can learn to play chess there. The chess teacher is very fun. Love, Michael (B)1. This letter is from _ to his mother. 【详解】细节理解题。根据文中最后的落款Love, Michael 可知答案。 A) Mum B) Michael C) Love (A)2. Michael is in _. 【详解】细节理解题。根据文中I feel good in London. 可知答案。 A) London B) Paris C) Peking (C)3. Michael starts to have class at _ in the morning. 【详解】细节理解题。根据文中School starts at 8 am and ends at 3 pm. 可知答案。 A) 6:00 B) 7:00 C) 8:00 (A)4. Michaels favorite subject is _. 【详解】细节理解题。根据文中My favorite subject is science. 可知答案。 A) science B) music C) art (C)5. Michael joins the school _ club. 【详解】细节理解题。根据文中I join the school chess club. 可知答案。 A) music B) swimming C) chess (A)1. The passage is _. 【详解】主旨大意题。结合表格内容可知这是一则宣传艺术俱乐部的广告。 A) an ad(广告) B) a report C) a test paper D) a timetable (D)2. We cant learn about _ in the club. 【详解】细节理解题。广告中只提到:钢琴、小提琴、鼓、喇叭、长笛、吉他、唱歌、跳舞、美术,并没有提到象棋(chess)。 A) drums B) the flute C) art D) chess (A)3. If you want to learn about the guitar and dancing, you should pay _ together. 【详解】细节理解题。从广告中的信息:guitar-¥40, dancing-¥35, 可知答案。 A) ¥75 B) ¥80 C) ¥70 D) ¥65 (C)4. The word satisfied in the reading means “_” in Chinese. 【详解】猜测词义题。satisfied出现在If you like art, you can be satisfied, too. e and join our club!, 结合该句句意“如果你喜欢美术,你也会感到满意的。快来加入我们的俱乐部吧!”可知satisfied意为“满意的”。 A) 失望的 B) 艺术家 C) 满意的 D) 被拒绝 (B)5. Jim is free on Saturday morning. He can only learn _. 【详解】细节理解题。从广告中的信息:singing-9:00-10:00 Saturday morning, 可知答案。 A) the guitar B) singing C) dancing D) the fluteC Today is October 11th. Its Jacks birthday. But he isnt feeling happy. No one wishes him a happy birthday. Mother says nothing about his birthday. She just tells Jack to play outside(在外面). At lunchtime, his mother calls, e in for lunch, Jack! Jack slowly(慢慢地)walks into his house. But the living room looks different. Jack sees a big Happy Birthday banner(横幅). Then, he sees a birthday cake, balloons(气球), presents, and all of his friends. Happy birthday! everyone shouts. Jacks face lights up. He is happy and surprised(吃惊的). No one forgets(忘记)his birthday after all! (D)1. Why is Jack not happy? 【详解】细节理解题。根据文章第三句话No one wishes him a happy birthday.以及文章最后一句话No one forgets(忘记)his birthday after all!可知,Jack以为没有人记得他的生日,因此很不开心。 A) Because he doesnt like his party. B) Because he does
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 刑事侦查学考试题及答案
- 中国广电临汾市2025秋招行业解决方案岗位专业追问清单及参考回答
- 曲靖市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案机械与动力工程岗
- 安康市中储粮2025秋招笔试行测高频题库及答案
- 渭南市中储粮2025秋招信息技术岗高频笔试题库含答案
- 2025年重庆木工考试题及答案
- 中国联通乐山市2025秋招笔试行测题库及答案市场与服务类
- 潮州市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案财务与审计岗
- 北京市中储粮2025秋招财务资产岗高频笔试题库含答案
- 岳阳市中储粮2025秋招面试典型题目及答案
- 编钟教学课件教学课件
- 餐饮连锁店设计合同范本
- 北京初一新生分班(摸底)语文考试模拟试卷(10套试卷带答案解析)
- 乌鲁木齐家乡介绍旅游攻略
- (高清版)JTGT 3365-01-2020 公路斜拉桥设计规范
- 专业技术人员年度考核情况登记表
- GB/T 33285.2-2024皮革和毛皮烷基酚及烷基酚聚氧乙烯醚的测定第2部分:间接法
- 医院护理培训课件:《成人早期预警评分系统介绍》
- 2023保密知识测试题库含答案
- 危险化学品安全作业(氧化工艺)考试题库(含答案)
- GA 1808-2022军工单位反恐怖防范要求
评论
0/150
提交评论