广东省斗门县高考英语二轮复习 阅读理解联训题(4).doc_第1页
广东省斗门县高考英语二轮复习 阅读理解联训题(4).doc_第2页
广东省斗门县高考英语二轮复习 阅读理解联训题(4).doc_第3页
广东省斗门县高考英语二轮复习 阅读理解联训题(4).doc_第4页
广东省斗门县高考英语二轮复习 阅读理解联训题(4).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广东斗门县2016高考英语阅读理解(二轮)联训题(4)2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 when most of us look at our hands, we might notice that we need to clean, or stop biting our fingernails, and thats about it. but if you ask a doctor, he can see a whole lot more. everything from poor diet and stress to serious kidney (肾) problems can be revealed by a glance at your fingernails.there are about 30 different nail signs that can be associated with medical issues, though may indicate more than one problem, according to dr.amy derick, a clinical instructor of dermatology at northwestern university.here are five of the things a doctor can tell about your health based on your fingernails.1. people who arent eating well and lack vitamin or dietary may have thinner than normal nails, which are more likely to break.2.horizontal (水平的) lines are associated with serious physical stress. they frequently occur in people who have gone through chemotherapy(化疗).they can also occur after some illnesses, injuries, or with severe malnourishment(营养不良).interestingly, there may be an altitude connection too. theyve also been found in people who dove 1,000 feet and others who participated in an everest exploration.3. vertical (垂直的)lines, however, are generally not such a big deal. some people are more genetically prone to them than others, but theyre commonly associated with aging.4. when people lack iron, their nails can turn spoon-like. instead of curving down and covering the finger normally, they ll start to rise up on the sides and front, like the part of a spoon that holds liquid.5. kidney and liver problems can create “half-and-half nails”, where one part of the nail is white and the other part dark or pink, according to derick.doctors note that because disease diagnosis is complex and some symptoms can be associated with different diseases, you should always see a medical professional if you are concerned about something you notice.24. what is the main idea of the passage? a. doctors can tell us something about our health by looking at our nails. b. we should see a doctor if we find nails in bad condition. c. a famous doctor in the usa conducted an interesting research. d. if we dont want to get ill, we need to clean and stop biting our fingernails. 25. if we dont eat well or regularly, our fingernails may _.a. become harder than normal nails. b. become thinner than normal nails. c. become “half-and-half” nails. d. have horizontal and vertical lines.26. who will have horizontal lines on the nails ? a. a cancer patient who has received normal treatment. b. hungry african children suffering from severe malnourishment. c. an explorer who had reached zhangjiajie in hunan province. d. a patient with serious illness, like kidney and liver problems.27. which of the following best describes the nails that show people lack iron? a. the nails are thinner and more likely to break. b. the nails will curve down and cover the fingers. c. the nails will start to rise up on the sides and front. d. the nails will change their colours on the surface. 参考答案24-27 abbc 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。【2013潍坊5月模拟】when you tidy your messy bedroom,it gets a lot easier to find things.dreams may work the same way for a messy brain,helping you learn by organizing memories and ideas.to test how much dreams can help learning,robert stickgold had some students play a shapefitting game called tetris (俄罗斯方块) for a few hours and then go to sleep.soon they were dreaming of falling tetris shapes.interestingly,the worst tetris players had the most tetris dreams and improved their game the most.similar tests have shown the same results for all kinds of skills.as we dream,many important tasks are getting done.the brain decides what to keep and what to forget.it is connecting new experiences to older learning.in fact,the brain is learning all night long.another important task of dreams may be to help us deal with emotions (情绪)at night,emotions are in the drivers seat.people who have had an upsetting experience often dream about it afterward.often the dream event changes somehowanother way the brain tries to make the memory less upset.so if your best friend moves away,you might dream that youre the one whos moving.in fact,dreams have a proven power to improve mood,and people who dream about whats bothering them usually feel better sooner than those who dont.everybody dreams for a couple of hours every nightin the course of your life,youll spend about 25 years asleep and 6 years dreaming.theres probably no single answer to the question why we dream,but there doesnt have to be.one dream might help you remember your math facts,while another might lead to a new invention,or give you a fun,crazy story to tell your friends.its all in a nights work for our busy,mysterious brains.1robert stickgolds test shows that_.agames are useful for memorybdreams can help improve skillscplayers stop learning in dreamsdtasks can only be settled through dreams2we can learn from paragraph 4 that_.adreams can get rid of sufferingsbonly drivers can deal with emotionscone may be less upset after a dreamddreams can copy what one experienced3which of the following does the author probably agree with?adreaming does harm to ones mood.bdreaming affects the quality of sleep.cits hard to find out the secrets of dreaming.dits not so important to know the cause of dreaming.4what does the text focus on?adreams and memories.bdreams and emotions.cthe benefits of dreams.dthe patterns of dreams.5in which part of a magazine can this text be found?aentertainment.btourism.cscience.dadvertisement.语篇解读本文是一篇说明文。文章说明了梦的好处,即可以改善学习和情绪。1解析:推理判断题。根据第二段可知,为了证实梦对学习有帮助,robert stickgold做了这次实验,而实验结果表明选手的技能有所提高,根据本段最后一句“similar tests have shown the same results for all kinds of skills.”可推知,梦对学习各种技能都是有帮助的,故选b。答案:b2解析:细节理解题。根据第四段第一句“another important task of dreams.emotions (情绪)”和最后一句“in fact,dreams have a proven power to improve mood.”可知,梦有助于改善心情,故选c。 答案:c3解析:细节理解题。根据最后一段第二句“theres probably no single answer to the question why we dream,but there doesnt have to be.”可知,作者认为关于我们为什么会做梦的解释不止一个,但也没必要非要有一个解释。答案:d4解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要说明了梦的好处:有助于改善学习和情绪。答案:c5解析:推理判断题。根据文章主旨可知,文章是关于梦的科学研究方面的知识,所以最可能在杂志的有关科学的栏目里找到此文章,故选c。答案:c。2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。the booking notes of the play the age of innocence: price:$10booking there are four easy ways to book seats for performance: -in person the box office is open from monday to saturday,10 a.m.8 p.m. -by telephone ring 01324976 to reserve your tickets or to pay by credit card(visa, mastercard and amex accepted) -by post simply complete the booking form and return it to global theatre box office. -on line complete the on-line booking form at www. s discounts: saver: $ 2 off any seat booked any time in advance for performances from monday to thursday. savers are available for children up to 16 years old, over 60s and full-time students. supersaver: half-price seats are available for people with disabilities and one companion. it is advisable to book in advance. there is a maximum of eight wheelchair spaces available and one wheelchair space will be held until an hour before the show.standby: best available seats are on sale for $ 6 from one hour before the performance for people eligible (suitable) for saver and supersaver discounts and thirty minutes before for all other customers. group bookings: there is a ten percent discount for parties of twelve or more. school: school parties of ten or more can book $6 standby tickets in advance and will get every tenth ticket free. please note: we are unable to exchange tickets or refund money unless a performance is canceled due to unforeseen circumstances.28. if you want to book a ticket, you cannot _. a. use the internet b. ring the booking number and pay for the tickets by credit cardc. go to the box office on sundays d. complete a booking form and post it to the box office29. according to the notes, who can get $ 2 off? a. a 20-year-old full-time college student. b. a 55-year-old woman. c. an 18-year-old teenager. d. the people who book the tickets on fridays.30. if you make a group booking for a group of l4 adults, how much should you pay? a. $120. b. $126. c. $140. d. $150.31. from the passage we can know all the following information except that _ . a. it is advisable to book tickets in advance b. the audience cant refund money if the performance is on show c. a group of 13 persons can get a 10 percent discount d. a school party of 15 students should pay $90 for the standby tickets参考答案28-31 cabd 阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2013天津,d)when asked about happiness, we usually think of something extraordinary, an absolute delight, which seems to get rarer the older we get.for kids, happiness has a magical quality. their delight at winning a race or getting a new bike is unreserved(毫不掩饰的)in the teenage years the concept of happiness changes. suddenly its conditional on such things as excitement, love and popularity. i can still recall the excitement of being invited to dance with the most attractive boy at the school party.in adulthood the things that bring deep joylove, marriage, birthalso bring responsibility and the risk of loss. for adults, happiness is complicated(复杂的)my definition of happiness is “the capacity for enjoyment”. the more we can enjoy what we have, the happier we are. its easy to overlook the pleasure we get from the company of friends, the freedom to live where we please, and even good health.i experienced my little moments of pleasure yesterday. first i was overjoyed when i shut the last lunchbox and had the house to myself. then i spent an uninterrupted morning writing, which i love. when the kids and my husband came home, i enjoyed their noise after the quiet of the day.psychologists tell us that to be happy we need a mix of enjoyable leisure time and satisfying work. i dont think that my grandmother, who raised 14 children, had much of either. she did have a network of close friends and family, and maybe this is what satisfied her.we, however, with so many choices and such pressure to succeed in every area, have turned happiness into one more thing weve got to have. were so selfconscious about our “right” to it that its making us miserable. so we chase it and equal it with wealth and success, without noticing that the people who have those things arent necessarily happier.happiness isnt about what happens to usits about how we see what happens to us. its the skillful way of finding a positive for every negative. its not wishing for what we dont have, but enjoying what we do possess.文章大意:本文是一篇议论文,通过诸多的对比体验点明了幸福的真谛:幸福不是希望获得我们没有的东西,而是享受我们所拥有的东西。幸福就是满足。16as people grow older, they _.afeel it harder to experience happiness bassociate their happiness less with others cwill take fewer risks in pursuing happiness dtend to believe responsibility means happiness答案:a细节理解题。由第一段which seems to get rarer the older we get 我们越老,幸福变得越来越少。可知随着人们变老,人们越难以体验幸福。故选a项。17what can we learn about the author

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论