陕西省汉中市高考英语二轮复习 阅读理解选练(37).doc_第1页
陕西省汉中市高考英语二轮复习 阅读理解选练(37).doc_第2页
陕西省汉中市高考英语二轮复习 阅读理解选练(37).doc_第3页
陕西省汉中市高考英语二轮复习 阅读理解选练(37).doc_第4页
陕西省汉中市高考英语二轮复习 阅读理解选练(37).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

陕西汉中市2016高考英语(二轮)阅读理解选练(37)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。britains long-term unemployed could be forced to carry out manual work or risk losing their welfare benefits under plans being put forward by the government. the u. s. -style scheme would see the long-term jobless ordered to take up four-week placements in order to get them used to having a full-time job. the idea is part of major reforms, due to be unveiled this week, to make cuts to britains huge welfare bill, reduce dependency on benefits and weed out those earning money but not declaring it, papers said. “what we are talking about here is people who have not been used to working having both the opportunity and perhaps a bit more of a push as well, to experience the workplace from time to time. the vast majority of people in britain will think that is the right thing to do. ”foreign secretary william hague told bbc tv. shortly after the conservative-liberal democrat union took power in may, work and pensions secretary iain duncan smith unveiled plans to simplify the complex web of benefits available to reduce errors and inefficiencies. duncan smith said the system had become regressive and was not giving people the right encouragement to work as many were financially better off unemployed. under his plans, separate benefits for items such as housing, income support or disability will be replaced by a“universal credit”system whereby(靠那个)individual households would get a single welfare payment to ensure those in work would be better off. the observer newspaper said that in return, long-term unemployed would be told to take up work placements of at least 30 hours a week for a four-week period. if they refuse or fail to complete the programme, their jobseekers allowance, worth 64. 30 pounds a week for those over 25, could be stopped for at least three months. 【文章大意】由于英国的福利过高, 再加上近年来的经济危机造成的高失业率, 越来越多的英国人不愿再去劳心费力地工作, 干脆赖在家里向政府伸手要钱。当局为了减少养“好逸恶劳者”的经费, 出台强制性劳动方案, 要求失业的人从事劳力工作, 以此督促他们积极寻找工作。1. what will the unemployed with welfare benefits face if the major reform takes effect? a. they will lose their welfare benefits if they dont work. b. they will be encouraged to buy their own farms. c. they will do some kinds of jobs. d. either a or c. 【解析】选d。细节理解题。第一段第一句话的carry out manual work or risk losing their welfare benefits说明在新政下“懒汉”们面临的两种选择。2. what will most british people think of the new reform according to william hague? a. they are against it since the unemployed are poor. b. they are for it since the unemployed should keep fit. c. they are for it since its unfair for the employed and unemployed. d. they dont care as therere a few unemployed people having welfare benefits. 【解析】选c。推理判断题。第四段中the vast majority of people in britain will think that is the right thing to do. 说明绝大多数英国人支持新政。4. the underlined word in paragraph 6 most likely means. a. well-receivedb. far-reachingc. old-fashionedd. live-and-let-live【解析】选c。词义猜测题。从该词所在句的was not giving people the right encouragement to work可知即将取消的措施就要过时了。4. what is the aim of britains major reform for the long-term unemployed? a. to reduce the cost of welfare bill with healthy economy system. b. to make them healthier and save cost in medical care. c. to help more people go through financial crisis. d. to increase pay and bonus for those employed. 【解析】选a。主旨大意题。第三段的to make cuts to britains huge welfare bill是直接目的, 最终的目的还是要建立合理健康的福利制度体系。阅读下列短文,从没题所给的四个选项(a, b, c, d)中选出最佳选项。nine years ago, after leo had died, people said to me. i never knew he was your stepfather. you see, i never called him that. at first, he was no one special in my life. then he became my friend. in time, i felt he was also my father.leo married my mother when i was eleven. two years later we moved into a house in a new suburban development, where we put down roots. at first our lawn was just a mud with wild grass, but leo saw bright possibilities. well plant trees there to give us shade as well as some flowers, he said. and just these little touches made our house different from all the others. more important, a real family was forming. leo was becoming a full-time parent, and i was learning what it meant to have a father.weekday mornings when the weather was bad, leo often drove me to school. having a father drop you off may have been something my classmates took for granted, but i always thought it was wonderful. saturday mornings, we went to the hardware shop, then stepped into the five-and-ten, buying a sports magazine or something else. some people might think that doing shopping together is nothing special, but i, who had ever before spent my childhood watching other families do their everyday activities, experienced them now with extreme delight. looking back, i realized that leo gave me what i needed mostthe experience of doing ordinary things together as a family.soon after we moved to the suburbs, one of our new neighbors introduced herself to me. she had already met my mother and leo. you know, she said, you look just like your father. i knew she was just making conversation-but even so. thank you, i said. why tell her anything different?1the writers purpose in writing this passage is _.ato show his pride to have a good stepfatherbto show how interesting a person leo wascto remind us of our parentsdto explain why they moved to the suburbs2the phrase “put down roots”in the second paragraph means .afarmedbplantedcsettled dworked3in the writers opinion, _.ait is not easyto live with a stepfatherbnot all the stepfathers are as good as leocthe husband and wife must think more about their children before they divorcedin stepfamilies the love and friendship are extremely precious4the last sentence “why tell her anything different?”means that .ahe should have told the truth bhe wouldnt tell her the truthche wanted to tell her something that had nothing to do with leodhe wanted to keep silence whenever he met the neighbors【参考答案】14、acdb2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 “cleverness is a gift while kindness is a choice. gifts are easy theyre given after all. choices can be hard.” jeff bezosi got the idea to start amazon 16 years ago. i came across the fact that the internet usage was growing at 2,300 percent per year. id never seen or heard of anything that grew that fast, and the idea of building an online bookstore with millions of titles was very exciting to me. i had just turned 30 years old, and id been married for a year. i told my wife mackenzie that i wanted to quit my job and go to do this crazy thing that probably wouldnt work since most start-ups dont, and i wasnt sure what to expect. mackenzie told me i should go for it. as a young boy, id been a garage inventor. id always wanted to be an inventor, and she wanted me to follow my passion.i was working at a financial firm in new york city with a bunch of very smart people, and i had a brilliant boss that i much admired. i went to my boss and told him i wanted to start a company selling books on the internet. he took me on a long walk in central park, listened carefully to me, and finally said, “that sounds like a really good idea, but it would be an even better idea for someone who didnt already have a good job.” that logic made some sense to me, and he convinced me to think about it for 48 hours before making a final decision. seen in that light, it really was a difficult choice, but ultimately (最后), i decided i had to give it a shot. i didnt think id regret trying and failing. and i suspected i would always be haunted by a decision to not try at all.after much consideration, i took the less safe path to follow my passion, and im proud of that choice. for all of us, in the end, we are our choices.1. what inspired the author with the idea of building an online bookstore? a. his dream of being an inventor.b. the support of his wife. c. the greatly increasing usage of the internet.d. millions of exciting titles.2. which of the following is closest in meaning to the underlined sentence?. a. the idea of not trying would keep coming to his mind and disturb him.b. he would be very excited if he tried it out.c. he would be always having a doubt if he didnt try.d. the decision to not try the online bookstore would terrify him.3. we can know from the passage that _. a. the boss thought the idea was suitable for the authorb. the author wanted someone else to try the ideac. the author might not regret if he failed the idead. the author might go back to his boss if he failed4. which of the following would be the best title for the passage? a. cleverness and kindnessb. the starting of amazonc. following my passiond. we are what we choose参考答案14 cacd 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。they were just grasshoppers(蚂蚱). but there were millions of them, which was why dad was so anxious to get rid of them. “theyre totally destroying our beans, ”he told mom over lunchtime one saturday. “ive been trying to keep them out of the tomatoes, but i dont know if i can make it. ”“isnt there something you can do about them? ”mom asked. she was mostly concerned about the tomatoes. “i think theres a spray(喷雾)or something, ”dad said. “im going down to the garden center after lunch and see if they have any suggestions. ”im pretty sure thats what he said. but what i heard was, “while im gone, why dont you and george come up with your own plan for getting rid of the grasshoppers? ”and so thats what we did. it was the summer between fifth and sixth grade, so we were feeling pretty clever and mature. certainly we knew how to get rid of these grasshoppers. that seemed simple enough. finally ron and don joined us but then, things got a little crazy. before we knew it we were doing terrible experiments. i wont describe our experiments. lets just call it“the adventures of the marquis de orkin”. dad came home and saw these different deaths. we were laughing, but the laughter quickly turned to silence when we saw the look on my dads face. “what are you boys doing? ”he asked. “were just sort of helping to get rid of the grasshoppers, ”i said. “this isnt getting rid of grasshoppers, ”dad said. “this is killing. ”i was confused. i looked at the insecticide he was carrying. “but arent you going to kill grasshoppers with that? ”i asked. “yes, because its something we need to do for the protection of our garden, ”he said seriously. “but im not going to enjoy it. ”【文章大意】本文是一篇记叙文。作者家的菜园遭到蚂蚱的破坏, 天真的作者想帮助父亲除掉蚂蚱, 不想他和同伴使用的方法让父亲很生气, 父亲告诫他们: 不能杀生取乐, 要学会仁慈。1. it can be inferred from the text that. a. the tomatoes in the garden were badly damaged by grasshopp

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论