




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014届高三英语二轮复习专题突破精品训练:阅读理解a banks view online banking as a powerful “value-added” tool to attract and keep new customers while helping to eliminate costly paper handling or teller(出纳员)interactions in an increasingly competitive banking environment.today, most large national banks, many local banks and credit unions offer some form of online banking, variously known as pc banking, home banking, electronic banking or internet banking. online banks are sometimes referred to as “brick-to-click” banks, both to tell them from “brick-to-mortar” banks that havent yet offered online banking, as well as from “virtual”(虚拟)banks that have no physical branches or tellers whatsoever.the challenge for the banking industry has been to design this new service channel in such a way that its customers will readily learn to use and trust it. most of the large banks can now offer fully safe , fully functional(功能的)online banking for free or for a small cost. as more banks succeed online and more customers use their sites, fully functional online banking will likely become as commonplace as automated teller machines (atm).online banking has a lot of advantages. unlike your corner bank, online banking sites never close; theyre at hand 24 hours a day, seven days a week and theyre a mouse click away. if youre out of state or even out of the country when a money problem appears, you can log on instantly to your online bank and take care of business. online bank sites generally carry out and confirm (确认)deals at or quicker than atm processing speeds. many online banking sites now offer fashionable tools to help you manage all of your valuable items more effectively.1. the word “eliminate” in the first paragraph probably means “ ”.a. keepb. remove c. reduce d. improve 答案解析:答案为b。本题为词义推断题。结合该词在第一段的前后文,银行认为网上银行是一种强大的增值工具, 可以用它来吸引和维护新的客户,同时也可以帮助 “to eliminate costly paper handling or ”,此处costly意为 “昂贵的,代价高的”, 由此可知,eliminate 意为 “去除” 。故选b。2. what is the challenge for the banking industry according to the text?a. to make online banking attractive.b. to open new services all over the world.c. to offer online banking for free.d. to take care of business 24 hours a day. 答案解析:答案为a。本题为段落主旨题。第三段的首句为本段的中心句,提到了“the challenge for the banking industrythat its customers will readily learn to use and trust it.” 即银行业面对的挑战是让客户学习使用和信任这种新的服务,第三段后面的内容都是对中心句进行解释和说明。故答案为a,让网上银行变得具有吸引力。解答此题同样要注意同义句的转换。3. from the text we can conclude that .a. “brick-to-click” banks are in fact another kind of physical banks b. the function of a “brick-to-click” bank is as common as that of an atm c. a “brick-to-mortar” bank is no better than a virtual one d. customers can deal with their banking by a mouse click 答案解析:答案为d。本题为细节理解题。从第二段 “online banks are sometimes referred to as “brick-to-click” banks, both to tell them from “brick-to-mortar” banks that havent yet offered online banking, as well as from “virtual”(虚拟)banks that have no physical branches or tellers whatsoever.”可知,网上银行有时候被称作是“brick-to-click” 银行,不同于没有网上银行业务的 “brick-to-mortar” 银行; 网上银行也是虚拟银行,没有实体的分行,故a不对;c选项中no better than 意为 “和 . 一样不好”, 与文意不符。在第三段最后一句话 “ fully functional online banking will likely become as commonplace as automated teller machines (atm).”中,注意 “will likely” , 故b选项不对。通过分析知,网上银行被称作是 “brick-to-click” 银行, 可知d选项的意思 “顾客凭借鼠标就可以进行网上银行操作”与文意符合。故答案为d。4. what would be the best title for this text?a. banking of various forms b. improvement of banking industry c. development of online banking d. functions of the “brick-to-click” bank 答案解析:答案为c。本题考查文章的标题。本文都是在围绕网上银行展开,故答案为c。bawareness weeks (认知宣传周)have become a regular part of britains cultural landscape over the past few years . they started back in 1957, when one charity (慈善机构), christian aid, decided to make all its money-raising efforts on one time of year. it was thought that by doing this they would get more publicity for their cause.they were right, and soon other charities and campaign (活动)groups followed them. these days , most donations(捐款)to charity are not collected on the streets. so instead of just asking for money, charities prefer to spend their time “raising awareness” spreading knowledge of the work they do or the cause they support . they also compete with businesses and trade groups who use awareness weeks as marketing campaigns for their products.there are now 500 awareness weeks held every year in the uk. no week goes by without one group or another trying to make the british public aware of something, with most held in may or october.the danger with all these awareness weeks is that people start to become cynical(不信任). take national smile week; it seems like a great idea. lets all make each others life a little bit happier with a friendly smile. but really its just a group of dentists and cosmetics companies trying to sell us toothpaste. its enough to make you want to start national forget about it week.“people feel that many awareness campaigns are just marketing exercises,” says ms ormiston , who edits the awareness campaign register, a news letter which encourages people who run awareness weeks to become more aware of each other . “but 90 per cent of campaigns are run by traditional charities or not for groups to make money.”“theres still no official group for awareness campaigns,” says ms ormiston. “people can do what they like, whatever the size of their budgets(经费)or their public relations machines allows .”this situation has led to calls for laws to stop real charities having their efforts overshadowed by marketing campaigns. this could be done by making the two groups hold their weeks at different times or stopping businesses running imitation(模仿) charity campaigns.but there is another way. maybe its time for national weak awareness week, especially for people whose awareness of awareness weeks is weak.1. whats the main purpose of awareness weeks run by charities in britain?a. to raise money for charities.b. to spread knowledge of charities.c. to take up marketing campaigns.d. to advertise their goods for sale. 答案解析:答案为a。本题为细节题。从第一段第二句话 “decided to make all its money-raising efforts on one time of year.”可知,答案为a。2. why do people start to become cynical about awareness weeks?a. too many awareness weeks make people feel bored.b. people feel many awareness weeks are just for marketing exercises.c. people have a weak awareness of awareness weeks.d. awareness weeks are held too often and too much money is raised. 答案解析:答案为b。本题为细节题。第四段中提到了人们开始对认知宣传周不满意,第五段中首句 “people feel that many awareness campaigns are just marketing exercises”可知,答案为b。3. what does ms ormiston think about awareness weeks?a. most of the awareness weeks should not be for making money.b. official groups should take the place of charities in awareness campaigns.c. people can do what they like in awareness weeks.d. people can get larger budgets through awareness campaigns.答案解析:答案为a。本题为细节题。从第五段的最后一句话 “but 90 per cent of campaigns are run by traditional charities or not for groups to make money.”可知,答案为a。在第六段中ms ormiston提到认知宣传活动没有正式的群体(no official group for awareness campaigns),因而人们可以做他们想做的,不考虑到活动经费或者公共关系机器所允许的范围。故b,c,d都与文意不符。4. which of the following is the right measure to be taken to solve the problems in awareness campaigns?a. laws should stop awareness weeks run by real charities.b. there should be large public relations departments in awareness campaigns.c. business and awareness campaigns should not be held at the same place.d. marketing campaigns should not be in the name of charity ones.答案解析:答案为d。本题为推理题。从倒数第二段首句 “this situation has led to calls for laws to stop real charities having their efforts overshadowed by marketing campaigns.”可知,要解决前面提到的问题就要制定法律来阻止真正的慈善活动被市场营销活动所过度遮蔽,言外之意就是市场营销活动不应在慈善活动的名义下进行。故答案为d。a选项与文意不符;b选项未提及。倒数第二段的第二句话 “this could be done by making the two groups hold their weeks at different times or stopping businesses running imitation charity campaigns.”可知,文中提到了 “different times”,而非c 选项的 “not be held at the same place”, 故c选项不正确。5. whats the writers view on awareness weeks?a. national forget about it week should be held to stop awareness weeks.b. national smile week is a great idea to improve peoples life.c. national weak awareness week can help people better understand awareness weeks.d. awareness weeks should be stopped because of marketing campaigns.答案解析:答案为c。本题考查作者的观点态度。最后一段中,作者提到 “maybe its time for national weak awareness week, especially for people whose awareness of awareness weeks is weak.”,由此可知,作者认为对那些认知宣传周意识薄弱的人要进行宣传,言外之意就是national weak awareness week可以帮助人们更好的理解认知宣传周。故答案为c。 a,b, d 都与文意不符。starving polar bears are eating one another in the arctic. flowers are blooming too soon and die. the ice caps are melting so fast that rising water levels will threaten coastal towns along florida within several decades. these are just a few examples of the serious consequences of climate change supported by a new analysis in nature. in the past three decades, average global temperatures have risen about 1 degree fahrenheit (0.6 degree celsius) and are projected to jump by about 3 degrees f (1. 7 degrees c) by the end of the century, says study lead author cynthia rosenzweig, who heads the climate impacts group at nasas goddard institute for space studies at columbia university in new york city. weve already seen that a relatively low amount of wanning, she says, can result in a broad range of changes. the unnatural warming caused by man-made greenhouse gases, especially carbon dioxide produced by cars and coal-powered plants, brings trouble for entire ecosystems. in north america alone, scientists have identified 89 species of plants, such as the american holly that have flowered earlier in the spring. in spain, apple trees bloom 35 days ahead of schedule in response to the higher temperatures. other wildlife, like the insects that use certain plants for food and the birds that feed on the insects, must then move forward their seasonal stirrings (萌动) and mating patterns to survive. to try to follow this time shift, some birds such as robins, the classic symbol of winters thaw(解冻时期) , are returning to colorado from their migrations (迁徙) some two weeks earlier than in years past. all these changes can throw a food chain in disorder. some bird species that arrive before the insects reappear may starve to death. around the world, plants and animals are waking up to an earlier alarm clock than they used to, says terry root, a biologist from stanford university. 1. what does the first paragraph mainly present to the readers?a. the survival of polar bears in the arctic.b. the terrible situation for the coastal town along florida.c. a brief description of what a warming world will look like.d. a new analysis of climate change in nature. 答案解析:答案为c。本题为段落大意题。细读第一段,先描述气候变化的几个严重后果的例子,最后进行概括总结,故答案为c。a,b选项都是后果之一,d选项不是第一段的重点。注意把握最后一句 “these are just a few examples of the serious consequences of”, 答案就不难选择。2. according to the passage, what has happened to plants as a result of warming climate?a. many species of plants have died out. b. some flowers have appeared ahead of time.c. apple trees have produced less fruit. d. plants have provided no food to birds.答案解析:答案为b。本题为细节推理题。由第三段 “in north america alone, scientists have identified 89 species of plants, such as the american holly that have flowered earlier in the spring. in spain, apple trees bloom 35 days ahead of schedule.”可知,花卉提前开放。故答案为b。3. what can be learnt about robins from the passage?a. they are good at telling the direction.b. they can predict the change of weather.c. they usually come back when spring comes. d. they have to move away for cool weather.答案解析:答案为c。本题为细节推理题。由倒数第二段 “to try to follow this time shift, some birds such as robins, the classic symbol of winters thaw, are returning to colorado from their migrations some two weeks earlier than in years past.” 可知,robin鸟是冬天解冻时期的象征,比往年要早两周回到colorado,故可以推断,这些鸟在春天天气暖和后才回来,由于全球气温升高,他们可以早点回到colorado。故答案为c。4what does the passage mainly tell us?a. man-made warming changes natures clock.b. global warming is unavoidable.c. both plants and animals will change. d. people need to adapt to climate change.答案解析:答案为a。本题为文章主旨大意题。结合全文内容,人类活动导致全球气温升高,造成了生态系统中动植物生物钟的紊乱,最后一段 “around the world, plants and animals are waking up to an earlier alarm clock than they used to,”再次点题。故答案为a。barnold followed eugie down the slope, stealing, as his brother did, from one stock of wheat to another. eugie paused before climbing through the wire fence that divided the wheatfield from the marshy pasture(牧场) around the lake. they were screened from the ducks by the trees along the lakes edge.“if you hit your duck, you want me to go in after it ?” eugie said. “if you want.” arnold said.eugie lowered his eyelids, “youd drown before you got it, the legs of yours are so weak.” he said contemptuously(轻蔑地)。he shoveled the tub under the fence and, pressing down the centre wire, climbed through into the pasture.arnold pressed down the bottom wire, thrust a leg through and leaned forward to bring the other leg after. his rifle caught on the wire and he pulled at it. the air was rocked by the sound of the shot. feeling foolish, he lifted his face, baring it to an expected shower of dersision(嘲弄)from his brother. but eugie did not turn around.instead, from his crouching position, he fell into his knees and then pitched forward onto his face. the ducks rose up crying from the lake, cleared the mountain background and beat away northward across the pale sky.amold squatted beside his brother. eugie seemed to be climbing the earth, as if the earth ran up and down, and when he found he couldnt scale it he lay still.“eugie?”then arnold saw it, under the rolling hair at the back of the neck - a solw rising of bright blood. it han an unpleasant movement, like that of a parasite(寄生虫)。“hey, eugie,” he said again. he was feeling the same discomfort he had felt when he had watched eugie sleeping; his brother didnt known that he was lying face down in the pasture. again he said, “hey, eugie,” an anxious push in his voice. but eugie was as still as the morning about them.1. what does the underlined word “screened” in para 1 probably mean? a. separated b. stopped c. dragged d. hidden 答案解析:答案为d。本题为词义推断题。结合前四段可知,eugie 和arnold想去偷鸭子,可以推断,为了不被人发现,他们躲在隐蔽的地方,d选项“隐藏”最符合文意。 a选项意为 “分离”,b选项意为 “阻止”,c选项意为“拖、拉”,均不符合文意。2. from para 2 to para 4,we know that . a. eugie always laughed at arnold. b. eugie would help arnold hit the ducks. c. arnold begged eugie to go in after the ducks. d.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年及未来5年中国花生休闲食品市场运行态势及行业发展前景预测报告
- 团体心理辅导保密协议书6篇
- 2025贵州省文化和旅游厅所属事业单位第十三届人博会引进人才3人模拟试卷带答案详解
- 供应链风险预警-第35篇-洞察与解读
- 2025湖南益阳市资阳区教育系统下属学校公益性岗位招聘10人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(各地真题)
- 2025北京协和医院麻醉科合同制科研助理招聘模拟试卷及答案详解(夺冠系列)
- 2025年河北衡水冀州区公开招聘留置保障队伍辅警人员12名模拟试卷及答案详解参考
- 2025安徽淮南联合大学招聘硕士研究生及以上人才14人模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025年河北石家庄教联高级职业中学公开招聘工作人员45名考前自测高频考点模拟试题及答案详解(各地真题)
- 班组安全生产培训目的课件
- 2025年全国中小学校党组织书记网络培训示范班在线考试题库及答案
- 产品配送方案及措施
- 教学课件正文字体设计
- 法治护航-健康成长课件
- 口令信息安全管理办法
- 护理重点专科评审解读
- 内科消化道出血诊疗规范
- 时空数据建模与预测算法-洞察阐释
- 城市污水处理厂运行承诺及保障措施
- 2025年长江引航中心招聘笔试备考题库(带答案详解)
- 压力性损伤的个案护理
评论
0/150
提交评论