高考英语一轮基础练Unit10Money(含解析)北师大版必修.docx_第1页
高考英语一轮基础练Unit10Money(含解析)北师大版必修.docx_第2页
高考英语一轮基础练Unit10Money(含解析)北师大版必修.docx_第3页
高考英语一轮基础练Unit10Money(含解析)北师大版必修.docx_第4页
高考英语一轮基础练Unit10Money(含解析)北师大版必修.docx_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 10 Money 阅读理解AIllegally traded endangered species that escape, forming secondary populations, offer hope to their long-term survival, a study suggests. This first came to my attention when I read a news story about the seizure of an illegal shipment of 23 yellow crested cockatoos(小葵花凤头鹦鹉), said Luke Gibson, a college teacher. He learned that the species was critically endangered, which surprised him.This encouraged Dr. Gibson and his colleague to investigate(调查)how a critically endangered species had become self-sustaining outside of its natural range. They discovered 49 cases of a globally threatened species becoming established as a separate population, which they hadnt thought of, including the yellow-crested cockatoo in their city.This is a species which is primarily threatened by wildlife trade, he told BBC News. Poachers(偷猎者)go out into the forest in its native range in eastern Indonesia and capture the bird and then ship them off, usually up to our city where there is a strong demand for pet birds. This is what has fueled the decline of this species in its native range. But its really interesting because that same cause also had another effect: some of the people who were keeping this species here accidentally or intentionally released them.” As a result of enough of the birds set free, it allowed a new self-sustaining population to be established in this city.The government in of Dr. Gibsons city has made it illegal to capture the species, even though it is a non-native species. Because the city is affluent and relatively well educated, the cases of people breaking the law are extremely rare, explained Dr Gibson, unlike in its native range in Indonesia, where capturing birds forms a major source of income.However, there can be downsides(缺点) to the newly established population of endangered species, such as a limited genetic pool, and suffering from novel diseases. It did also present a possible “very interesting” opportunity for conservationists, Dr. Gibson suggested. This would involve harvesting some of the newly established secondary population, which may provide a way to help slow global biodiversity loss.1.What was beyond Gibsons expectations according to the first paragraph?A. The high rate of wildlife trade.B. The preciousness of the birds.C. The fact that the birds nearly disappear.D. The news that the birds were poached.2.What happened unexpectedly when the birds were shipped abroad?A. They formed a separate population.B. They were kept as pet birds.C. They were traded illegally.D. They were killed for research.3.Which can replace the underlined word “affluent”?A. Peace-loving.B. Rich.C. Free.D. Environment friendly.4.For what purpose did the author write the passage?A. To appeal to everyone to stop the wildlife trade.B. To explain the challenge the wild birds are facing.C. To introduce a creative approach to wildlife conservation.D. To raise peoples awareness of protecting endangered species.【文章大意】本文为说明文。讲述的是一项研究表明逃跑的非法交易的濒危物种形成了次级群体,为它们的长期生存提供了希望,也呈现了野生生物保护的一种可能的方法。1.C 【解析】细节理解题。根据第一段最后一句话 He learned that the species was critically endangered, which surprised him.可知他没有料到的是这些鸟是非常濒危的物种,与C项一致,故选C。2.A 【解析】推理判断题。根据第三段最后两句话可知有些养这种鸟的人偶然地或者故意地放了它们,由此在这个城市里形成了单独的自我维持数量的鸟,故选A。4.C 【解析】观点态度题。根据最后一段最后两句话It did also present a possible “very interesting” opportunity for conservationists, Dr. Gibson suggested. This would involve harvesting some of the newly established secondary population, which may provide a way to help slow global biodiversity loss.可知本文作者是为了介绍野生生物保护的一种创新的方法,故选C。B(2017南宁二测)A new taxi service in Stockholm is offering its passengers a chance to relieve stress on the go.Theyve got psychotherapists(心理治疗师) occupying the back seats of the taxis, offering free consultations(咨询)The test was started by a company called Taxi Stockholm, which claimed its the first project of its kind in the world.The idea was formed when the owners of Taxi Stockholm realized that people are more likely to talk about their problems on boring, quiet drives.They even have data to back_up the theory; according to spokeswoman Natalia Santos, around 70 percent of people said their taxi journeys were a good time for reflection and that they often found their minds wandering.“And when you think about it, the drivers can even become like therapists,” she added.Mia Fahln, one of the psychologists on board, said that she would have to be flexible, because she wouldnt know exactly how long a trip could be.But she believed that a lot could be accomplished from even a short 10minute journey.“A lot of people are lonely,” she explained.“There are so many single people in Stockholm.And a lot of the people I meet from abroad tell me theyre frustrated(挫败的) with Sweden.They say its really hard to make the acquaintance of people and that even when they try, the Swedes can be very quiet.”“Of course, youd not have to be lucky to catch these taxis, but if youre really excited about the idea, you could book a trip in advance.It will work out cheaper than seeing a regular therapist; an hourlong session with Fahln costs up to 1,200 kronor($165),” Natalia Santos said.When asked if this is all a publicity stunt (作秀) in the wake of their new competitors, taxiapp service Uber, Santos denied(否认) it.She said that the staff at Taxi Stockholm are actually quite optimistic about being able to help people through their service.【解题导语】本文主要讲述了瑞典一家出租车公司提供的特别服务:为乘客提供心理咨询。1What can we know about from Paragraph 1?AMost of the Swedes are suffering from stress.BDrivers at Taxi Stockholm offer good services.CTaxi Stockholm is the first to carry out the project.DPsychotherapists charge a little during the drives.C解析:细节理解题。根据第一段的最后一句“The test was started by a company called Taxi Stockholm, which claimed its the first project of its kind in the world.”可知, Taxi Stockholm是世界上首家发起这项活动的公司。2What does the underlined phrase “back up” in Paragraph 2 probably mean?ASupport. BOppose.CImprove. DTest.A解析:词义猜测题。根据画线词后的 “according to spokeswoman.wandering”可知,他们甚至有支持该理论的数据,由此可推知back up与support意思最接近。3According to Mia Fahln, it may be hard to _Amake passengers feel happyBdeal with quiet passengersCadjust properly to different routesDperform well in a short journeyC解析:推理判断题。根据第四段的第一句“Mia Fahln, one of the psychologists on board, said that she would have to be flexible, because she wouldnt know exactly how long a trip could be.”可推知,Mia Fahln认为适应不同的路线有难度。4It can be inferred from the passage that Stockholmers _Aare too shy to show their emotionsBenjoy living a single and peaceful lifeCmay be concerned about the new serviceDare considered hard to approach by foreignersD解析:推理判断题。根据第四段的“And a lot of the people I meet from abroad tell me theyre frustrated(挫败的) with Sweden.They say its really hard to make the acquaintance of people and that even when they try, the Swedes can be very quiet.”可推知, 外国人想要与斯德哥尔摩人亲近并不容易。CIn the tiny village of Angelica, New York, the post office is more than a place to get mail or send packages. There youll find the heart of this lovely community. Its where villagers meet and greet friends.When Angelicas post office was threatened with being closed in the 1980s,a villager,Pat, came up with a plan to save it. “At Christmas time I would hear on the news about towns named Snow or Bethlehem having celebrations,” says Pat, “Why couldnt we do the same thing with Angelica?”Pat, who is an artist,created a postal cancellation (邮戳) design featuring an Angelica angel.She drew her angels in a traditional fashion and submitted her suggestion to the U.S. Postal Service. Once approved, the drawing was carved into a cancellation stamp that could be used for one day only. The postmistress (女邮局局长) then had another idea to make the day even more special calling the post office Angel Station.The large increase in mail amount saved Angelicas post office from being closed and keeps the doors open today.Now its tradition that on the first Friday in December,people come to Angelica to mail their Christmas cards. Each year the amount of mail going through the Angelica Post Office increases during late November and early December. Stamp collectors from around the world have accepted the Angel Station cancellation, some sending mail from as far away as France.Because the stamp is destroyed each season, Pat draws a new angel that conveys seasons greetings from Angel Station every year. Post offices may close in other parts of the country, but this tiny one continues.1.What did Pat do to save the post office?A. She invented a new cancellation.B. She hosted Christmas celebrations.C. She gave the office a better name.D. She designed a special set of stamps.2.Which of the following can best describe Pat?A. Curious and friendly.B. Humorous and intelligent.C. Creative and warm-hearted.3.What can we learn about Angelicas post office from the passage?A. It was completely closed in the 1980s.B. Its name has been changed many times.C. It is also the centre of local social life.D. Its stamp remains the same each season.【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了Angelica邮局及制作邮票的人Pat。1.A 【解析】细节理解题。 根据文中Pat, who is an artist,created a postal cancellation (邮戳) design featuring an Angelica angel.的描述可知为她发明了一个新的邮戳,故选A。3.B 【解析】推理判断题。根据文中Because the stamp is destroyed each season, Pat draws a new angel that conveys seasons greetings from Angel Station every year.的描述可知它的名字曾经被改过很多次,故选B。D(2017山西太原高三模拟)More and more people keep pets nowadays.The dog and the cat are lovable, beautiful and intelligent animals.A dog and a cat can teach us a lot about human nature.More than one owner of a dog has said that the animal understands everything he says to it.So a mother or father who has ever cared for pets is likely to be more patient and understanding with their children as well, and especially to avoid making negative or rude remarks in the presence of children, no matter how young.A cat can teach us a valuable lesson about how to be contented, how to calm down at ease, how to sit, whereas a dog can teach us lessons of loyalty and devotion.So theres plenty to be said in favor of keeping pets.But with all that in mind, I still say lets stop keeping pets.To be practical, I am suggesting that if we do not now have a pet we should not get one; second, if we now have a pet, we let it be our last one.I could never say that pets are bad.Im saying lets give up this good thingthe ownership of a pet.The purchase, the health care, the feeling and housing and training of a petI chiefly mean the larger, longlived petscost time and money.The caring of a pet costs from a dollar a week to a dollar or more a day.I would not for a moment deny it is worth that.But the_fact outside the walls of our home keeps breaking in on our awareness.Though we do not see the povertystricken people of India and Africa and South America, we can never quite forget that they are there.Now and then their faces are shown in the news, or in the begging ads of relief organizations.Probably we send a donation, whenever we can.The money and the time we spend on pets is simply not our own.Doing without pets and then sending the money saved to a relief organization would mean saving a lifeover the years, several human lives.To give what we would spend on a cat might not feed a child, but it would probably pay for his medical care or basic education.The point needs no longer laboring.That is all that needs to be said.【解题导语】本文讲述了作者对于养宠物的看法:在养宠物的过程中,我们会领悟到很多的道理;但是养宠物费时又费钱,我们应尽可能地把钱捐给那些穷人。1Which of the following is TRUE according to the passage?APeople usually spend so much money on pets without rewards.BPeople have no money to solve the problem of poverty in the world.CTaking care of pets can help make us kinder.DThe author calls on people to stop raising pets at home because of diseases.C解析:推理判断题。根据第一段中的 “A dog and a cat can teach us a lot about human nature.”“So a mother or father.patient and understanding”和第二段中的“A cat can teach us a valuable lesson about how to be contented, how to calm down at ease.loyalty and devotion.”可知,照顾宠物能够帮助我们了解人性, 变得更友好。故选C。2How are most pet owners different from others according to the passage?AThey can be more loyal and devoted.BThey tend to be more patient and caring.CThey seem to be contented and calm.DThey are likely to be busy and independent.B解析:细节理解题。根据第一段中的 “So a mother or father who has ever cared for pets is likely to be more patient and understanding with their children as well, and especially to avoid making negative or rude remarks in the presence of children, no matter how young.”可知, 养宠物会让人更有耐心和更体贴。故选B。3What does the underlined part “the fact” refer to?AMore and more people like to keep dogs and cats.BNobody cares about the povertystricken people.CKeeping pets causes much waste of money and time.DMany people on earth are still suffering from poverty.D解析:推理判断题。根据画线词后面的“outside the walls of our home keeps breaking in on our awareness.Though we do not see the povertystricken people of India and Africa and South America, we can never quite forget that they are there.”可知,“the fact”指的是印度、非洲和南美洲还有很多人处于贫困之中。故选D。4What is the authors view about petkeeping?AKeeping pets can make us understand more about human and nature.BKeeping pets for a long time makes people feel lack of communication.CWe should stop keeping pets to donate the money to the poor people.DWe must keep all kinds of pets to protect man and the environment properly.C解析:观点态度题。根据第二段中的 “But with all that in mind, I still say lets stop keeping pets.Im saying lets give up this good thingthe ownership of a pet.”和第三、四段的内容可知, 作者认为我们应该停止养宠物, 把钱捐给那些穷人。故选C。 七选五(2017河南六市第一次联考)Every day, in hundreds of ordinary situations, actions speak far louder than words.We talk with our mouth, but we communicate with our facial expressions, our tone of voice and our whole body.1_ When we can read what others are saying unconsciously, we can deal with thingsat work and at home before they become problems.By understanding how to use body language, you can communicate more effectively.Here is how:2._ Throughout the day, notice details about the way you speak, gesture and move.When standing, keep your shoulders straight, your body open and your weight balanced on both feet.Work on your handshake.3._ The handshake most likely to show confidence is firm and dry with strong but not too much pressure.Use eye contact.Eye contact is very important in forming an impression of someone.You should have the ability to keep direct eye contact if you want to be taken seriously.But some people feel uncomfortable when it is too strong.4._Be yourself.Nonverbal(非言语的)messages come from deep inside you, from your own sense of selfrespect.If you are comfortable with yourself, it shows.5._ They always give others a deep impression.AUse hand gestures carefully.BPay attention to your body language.CA mirror can be useful to examine facial expressions.DPeople who know who they are have a relaxed way of talking and moving.EIn the business world, the handshake shows important messages about power.FUnderstanding body language is one of the most useful skills you can develop.GTo avoid this problem, change your focus so that you look at somewhere between the eyes and the chin.【解题导语】本文主要介绍了肢体语言的作用以及使用肢体语言的四条建议。1F解析:根据下文内容可知,本段主要介绍了读懂肢体语言的作用,故选F “理解肢体语言是你能发展的最有用的技能之一”。2B解析:通读本段可知,本段主要介绍了应当如何注意日常生活中的肢体语言;结合空后一句中的“notice”可以判断,选B项。3E解析:由空前一句可知,本段主要谈的是“如何握手”这一话题,所以选E项,E项介绍了生意场上正确握手的重要性。4G解析:由空前一句可知,如果你和某人的眼神交流过于直接,这种强烈的“直视”可能会让对方不舒服;据此可以判断,空处介绍的是避免此问题

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论