




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
类型9| 政经史地考查要点方法技巧1.常识,基本概念、原理,现实意义。2地理现象的形成、影响,自然灾害的起因、后果、预防。3名胜古迹、文化遗产的形成,特点及其保护。1.弄清文章诸要素之间的内在关系,并据此展开推理判断。2把握诸如位置、方位等细节,绘制简易地图。3掌握一些政经史地方面的常识。(2015湖北高考c)hilversum is a mediumsized city between the major cities of amsterdam and utrecht in the gooi area of north holland,the netherlands.unlike most of the netherlands,hilversum is actually in a hilly area with the soil mostly consisting of sand.once called the garden of amsterdam,it still attracts travelers to come over to cycle and walk through the surrounding forests.they visit it for a relaxing day off from the urban madness.for dutch people,hilversum is all about textile(纺织) and media industries,and modern architecture.in history,hilversum was largely an agricultural area.daily life was marked by farming,sheep raising and wool production.a railway link to amsterdam in 1874 attracted rich traders from amsterdam to hilversum.they built themselves large villas(别墅) in the wooded surroundings of the town.one of the families moving in was the brenninkmeijers,currently the wealthiest family of the netherlands.they moved in after big success in the textile industry and aided a substantial textile industry in hilversum.but the textile boom lasted only several decades.the last factory closed in the 1960s.the change to a media economy started in 1920,when the nederlandse seintoestellen fabriek(nsf) established a radio factory in hilversum.most radio stations settled in the large villas in the leafy areas of the town.television gave another push to the local economy.hilversum became the media capital of the netherlands,and dutch television stars moved into the leafy neighborhoods surrounding the town.in the early 1900s,modern architects wm.dudok and jduiker placed hundreds of remarkable buildings in hilversum.these modern architectural masterpieces (杰作) are so many that hilversum almost feels like an open air museum.dudok alone shaped most of 20th century hilversum and approximately 75 buildings still bear his unique characteristics.his masterpiece,hilversum town hall,was built in 19281931.it has wide international fame and is included in many architecture textbooks.the building has a remarkable shape and looks like a combination of “blocks”actually,one may start his journey of modern architecture by walking or biking the wm.dudok architectural route in hilversum.59hilversum is different from most of the netherlands in that _ait has a large populationbit is cut off from big citiescit has many beautiful gardensdit is in a hilly area with sandy soil60what was the greatest contribution of the brenninkmeijers to hilversum?abuilding a railway link to amsterdam.bhelping its textile industry to develop.cconstructing large villas for the poor.dassisting its agricultural industry.61the beginning of the media industry in hilversum was marked by the establishment of _aa radio factorybthe media capitalca radio stationda tv station62what is known about wm.dudoks hilversum town hall?ait consists of approximately 75 buildings.bit looks like an open air museum in the city.cit is a classic example in architecture textbooks.dit has shaped most of 20th century hilversum.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了荷兰的城市希尔弗瑟姆,向我们展现了这个城市的地理位置、历史概况、经济文化发展状况和建筑等相关信息。长难句解读:once called the garden of amsterdam,it still attracts travelers to come over to cycle and walk through the surrounding forests.分析:本句的主体为it still attracts travelers;once called the garden of amsterdam为过去分词短语作状语;to come over to cycle and walk through the surrounding forests为不定式短语作定语修饰travelers。翻译:曾经被称作阿姆斯特丹的花园,它仍然吸引着骑车和步行通过周围森林的旅行者。59d细节理解题。根据第一段第二句“unlike most of the netherlands,hilversum is actually in a hilly area with the soil mostly consisting of sand.”可知,希尔弗瑟姆区别于荷兰其他诸多城市的一点就是其处在多山地带,且土壤多是沙土,故选d项。60b细节理解题。根据第二段中的“they moved in after big success in the textile industry and aided a substantial textile industry in hilversum.”可知,这个富有的家族经营的是纺织产业,他们的迁入促进了希尔弗瑟姆纺织业的快速发展,故选b项。61a细节理解题。根据第三段第一句“the change to a media economy started in 1920,when .established a radio factory.”可知,希尔弗瑟姆媒体产业的开始是以一家无线电工厂的建立为标志的,故选a项。62c推理判断题。根据第四段中的“his masterpiece,hilversum town hall was built in 19281931.it has wide international fame and is included in many architecture textbooks.”可知,这个地方举世闻名,已被列入许多建筑学的教科书中,故选c项。a(2016苏北四市摸底考试)the best time to visit sydneyif you prefer the cold to heat,especially if seeking to escape the northern summer,the best time to visit sydney could be in the australian winter from june 1 to august 31.the sydney winter isnt really harsh and the weathers generally pleasant.its great for touring the city on foot and for bushwalking.and the ski slopes are not too far away.holiday timeyou get the queens birthday holiday weekend in june and the school holidays in july.aside from within those periods,accommodation costs in the city will generally be lower.winter weatherexpect generally cool conditions. the average temperature should range from around 8(46) at night to 16(61) in the daytime in midwinter.expect from 80mm to 131mm of rain in a month,with the most rain in june tapering into august.winter accommodationoutside of the holiday periods,sydney accommodation will usually be available and should be relatively cheaper.winter activitiesthe weathers fine for a walking tour of sydney.visit the rocks,the sydney opera house,the royal botanic gardens,art gallery of new south wales,australian museum,hyde park,chinatown,darling harbour.go on a harbor cruise.at the very least,take a sydney ferry and cross the harbor to manly.take a daytrip north,south and west of sydney.spot the whales as they travel north in the whale migration season.go bushwalking at the royal national park.这是一篇介绍旅游景点的广告信息类阅读理解。介绍了澳大利亚悉尼的一些旅游项目。1considering weather and accommodation,the best time to visit sydney is in _ajunebjulycaugustddecemberc推理判断题。文章第一段告诉我们,到悉尼旅游的最佳时间是6月初至8月底;再根据holiday time这一段的前两句话可知,六月和七月的悉尼分别有女王的生日庆典和学校假期,等过了这段时间,食宿费用会降低。因此选c项符合语境。2which of the following activities is not recommended in the passage?agoing skiing near sydney.bhunting whales in the royal botanic gardens.ctouring sydney on foot.dbushwalking at the royal national park.b细节理解题。根据winter activities这一部分的倒数第二句可知,b项hunting一词错,因为在这里可以看到鲸鱼,而不是捕杀鲸鱼。 【导学号:57732029】b(2016兰州市高三实战考试)beginning with the marvelous tales of marco polos travels across eurasia to china,the silk road has never ceased to entrance the world.now the ancient cities of samarkand,baku,tashkent,and bukhara,are once again firing the worlds imagination.china is building the worlds greatest economic development and construction project ever undertaken: the new silk road.the project aims at no less than a revolutionary change in the economic map of the world.it is also seen by many as the first shot in a battle between east and west for dominance (优势) in eurasia.the ambitious vision is to resurrect(复兴) the ancient silk road as a modern transit,trade,and economic corridor that runs from shanghai to berlin.the “road” will traverse china,mongolia,russia,belarus,poland and germany,extending more than 8,000 miles,creating an economic zone that extends over onethird the circumference of the earth.the plan envisions(想象) building highspeed railroads,roads and highways,energy transmission and distribution network,and fiber optic networks(光纤网络)cities and ports along the route will be targeted for economic development.an equally essential part of the plan is a seabased “maritime(海上的)silk road (msr)” component,as ambitious as landbased project,linking china with the persian gulf and the mediterranean sea through central asia and the indian ocean.when completed,like the ancient silk road,it will connect three continents: asia,europe,and africa.the chain of infrastructure projects will create the worlds largest economic corridor,covering a population of 4.4 billion and an economic output of $21 trillion.本文是一篇说明文。讲述了新丝绸之路将带给人们的影响。3the passage mainly tells us that _athe new silk road is a dream of all chinesebthe new silk road is a dream of the whole worldcthe new silk road could influence global economydthe construction of the new silk road is an idea of marco poloc主旨大意题。根据第三段中的“theroadwill traverse china,mongolia.extending more than 8,000 miles,creating an economic zone that extends over onethird the circumference of the earth.”和最后一段中的“the chain of.the worlds largest economic corridor,covering.”可知,新丝绸之路将会影响全球经济。故选c。4some aspects which may be effectively improved with the development of the new silk road are those except _apublic healthbgoods movementccommunication channelsdtransportation constructiona细节理解题。根据第四段中的“the plan envisions(想象)building highspeed railr
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 农发行池州市青阳县2025秋招小语种岗笔试题及答案
- 农发行长春市朝阳区2025秋招笔试综合模拟题库及答案
- 广安邻水县中储粮2025秋招面试典型题目及答案
- 国家能源鄂尔多斯市东胜区2025秋招心理测评常考题型与答题技巧
- 国家能源揭阳市榕城区2025秋招笔试言语理解与表达题专练及答案
- 国家能源柳州市柳城县2025秋招半结构化面试模拟30问及答案
- 2025年甘肃省天水市秦安县中医医院招聘编外人员34人模拟试卷及答案详解(必刷)
- 关爱农民工子女服务活动总结
- 参加家长会心得体会
- 员工个人工作总结12篇
- 2025河北水发节水有限公司公开招聘工作人员16人笔试参考题库附答案解析
- 新版中华民族共同体概论课件第十二讲民族危亡与中华民族意识觉醒(1840-1919)-2025年版
- 2025-2026学年人教版(2024)九年级物理全册第十四章 内能的利用(单元同步检测练习)(含答案)
- 第1课时 10的加、减法(教学设计)-2024-2025学年一年级上册数学人教版
- 2025至2030中国聚烯烃行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 2025四川达州宣汉县国有资产管理服务中心县属国有企业招聘劳动合同职工26人笔试历年参考题库附带答案详解
- 新教科版小学1-6年级科学需做实验目录
- 《电子商务法律法规》课程标准
- 医院关于印发《即时检验临床应用管理办法》的通知
- 三年级下册书法练习指导全册教案(湖南美术出版社)
- GB/T 17880.5-1999平头六角铆螺母
评论
0/150
提交评论