




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2013届高考英语二轮专题总复习精选综合能力专练:阅读理解15ruben lived in a small village. there was no school there and he had to study in a school in the town. it was nearly five kilometres away from his village. his father couldnt buy a bike for him and he had to go to school on foot. he got up early in the morning. usually he had to run there in order not to miss the first class. he kept running every day and it was helpful to him. hes strong and tall now and he ran faster than any other man in his village. he took part in several sports meetings and won some medals. the young man is proud of and always wants to have a race with others.one day his mother was ill and his father told him to buy some medicine for headache in the town. the young man got there soon. there were many people in the chemists shop while he was waiting there. and when his turn came, he couldnt find his money. an old woman hinted(暗示)a young man had stolen it. he saw the thief had already left the shop. he ran towards him quickly. the thief found it and began to run. he was happy and tried to catch up with him.“lets have a race and see who will run faster,” ruben called out behind.soon after that he caught up with the thief. but he didnt stop and went on running. at a crossing one of his friends asked, “what are you running for, ruben?”“im running after(追)a thief. ”“wheres the thief, then?”“he wants to show that hell run faster than me, but hes fallen behind!”1. ruben had to run to school because _.a. he had no bikeb. he hoped to win some medalsc. his village was a little far from the school d. he was afraid to be late for class2._ , so he won some medals. a. ruben is good at runningb. ruben went to school on timec. ruben often took part in the sports meetings.d. ruben likes to have a race with others3. the phrase “a chemists shop” in the story means _.a. 化工商店 b. 药店 c. 化工厂 d. 制药厂4. rubens money was stolen _.a. on his way to the townb. before he went in the shopc. when he was waiting in the shop d. after he had left the shop5. ruben was happy because _.a. he could easily catch the thiefb. he had a chance(机会)to have a racec. he knew who had stolen his money d. he would win another medal that day1. d。细节理解题。在所给的几个原因当中, ruben怕迟到才是最主要的。2. a。细节理解题。ruben赢得奖牌是因为他跑得快。3. b。猜测词义题。ruben要买的是零售药品。自然在药店, 因此, b项是正确选项。4. c。细节理解题。5. b。推理判断题。1970 was “world conservation year”. the united nations wanted everyone to know that the world was in danger. they hoped that the governments would act quickly in order to conserve nature. here is one example of the problem. at one time there were 1300 different plants, trees and flowers in holland, but now only 860 remain. the others have been destroyed by modern man and his technology. we are changing the earth, the air and the water, and everything that grows and lives. we cant live without these things. if we continue like this, we shall destroy ourselves.what will happen in the future? perhaps it is more important to ask “what must we do now?” the people who will be living in the world of tomorrow are the young of today. a lot of them know that conservation is necessary. many are hoping to save our world. they plant trees, build bridges across rivers in forests and so on. in a small town in the united states a large group of girls cleaned the banks of eleven kilometres of their river. young people may hear about conservation through a record called “no, ones going to change our world.” it was made by scatles, cliff richard and other singers. the money from it will help to conserve wild animals.1. there are few plants, trees and flowers in holland now because _.a. there has been a lot of conservation in hollandb. holland does not need so many plants, trees and flowersc. many plants, trees and flowers dont grow there any mored. some plants, trees and flowers are dangerous2. we shall destroy ourselves if we dont _.a. improve our technology in planting treesb. hear about the record called “no, ones going to change our world”c. try our best to save the worldd. change the earth3. “no, ones going to change our world.” was _.a. an important book published in 1970b. a record calling on people to conserve naturec. an idea that nobody would acceptd. a rule worked out by the united states4. what is the most important thing for us to do to save our world?a. we should clean the banks of our rivers.b. we should know what will happen in the future.c. we should know what we should do and do it now.d. we should plant more trees and flowers.5. whats the main idea of the passage?a. 1970 was “world conservation year”.b. the united nations wanted everybody to know that the world is in danger.c. conservation is necessary.d. it is the young people who are helping to save our world. 1.c。推理判断题。根据第一自然段内容可知。2.c。细节理解题。根据第一自然段最后两句we cant live without these things. if we continue like this, we shall destroy ourselves.可知。3.b。推理判断题。根据文章最后一自然段倒数第三句young people may hear about conservation through a record called “no, ones going to change our world. ”可知。4.c。推理判断题。根据文章第二自然段可推出此答案。5.c。主旨大意题。文章最后一自然段中点明了主题:a lot of them know that conservation is necessary. five years ago, david smith wore an expensive suit to work every day. “i was a clothes addict,” he jokes. “i used to carry a fresh suit to work with me so i could change if my clothes got wrinkled.” today david wears casual clothes-khaki pants and sports shirt-to the office. he hardly ever wears a necktie. “im working harder than ever,” david says, “and i need to feel comfortable.” more and more companies are allowing their office workers to wear casual clothes to work in the united states. the change from formal to casual office wear has been gradual. in the early 1990s, many companies allowed their employees to wear casual clothes on friday(but only on friday). this became known as “dress-down friday” of “casual friday”. “what started out as an extra one-day-a-week benefit for employees has really become an everyday thing.” said business consultant maisly jones.why have so many companies started allowing their employees to wear casual clothes? one reason is that its easier for a company to attract new employees if it has a casual dress code. “a lot of young people dont want to dress up for work,” says the owner of a software company, “so its hard to hire people if you have a conservative dress code.” another reason is that people seem happier and more productive when they are wearing comfortable clothes. in a study conducted by levi strauss and company, 85 percent of employers said that they believe that casual dress improves employee morale. only 4 percent of employers said that casual dress has a negative impact on productivity. supporters of casual office wear also argue that a casual dress code helps them save money. “suits are expensive, if you have to wear one every day,” one person said. “for the same amount of money, you can buy a lot more casual clothes.” 1. david smith refers to himself as having been “a clothes addict,” because _.a. he often wore khaki pants and a sports shirtb. he couldnt stand a clean appearancec. he wanted his clothes to look neat all the timed. he didnt want to spend much money on clothes2. david smith wears casual clothes now, because _.a. they make him feel at ease when workingb. he cannot afford to buy expensive clothesc. he looks handsome in casual clothes d. he no longer works for any company3. according to this passage, which of the following statements is false? a. many employees dont like a conservative dress code. b. comfortable clothes make employees more productive. c. a casual clothes code is welcomed by young employees. d. all the employers in the u. s. are for casual office wear.4. according to this passage, which of the following statements is true? a. company workers started to dress down about twenty years ago. b. dress-down has become an everyday phenomenon since the early 1990s. c. “dress-down friday” was first given as a favor from employers. d. many workers want to wear casual clothes to impress people.5. in this passage, the following advantages of casual office wear are mentioned in the passage except _.a. saving employees money b. making employees more attractivec. improving employees motivation d. making employees happier从20世纪90年代起,美国许多公司开始允许员工星期五可以不统一着装上班。现在越来越多的公司许可领员工穿便装上班了,这对调节他们的心情,调动其工作热情有一定的作用。1. c。语义理解题。大卫自嘲以前是服装爱好者,衣服一起皱,他就得换上备穿的服装。2. a。语义理解题。从第 1 段最后一句话 “im working harder than ever,” david says, “and i need to feel comfortable.” 可找到答案。3. d。细节判断题。根据最后一段中的 only 4 percent of employers said that casual dress has a negative impact on productivity 可知还有一些雇主不赞同穿便装上班。4. c。细节判断题。从第 2 段最后 1 句 “what started out as an extra one-day-a-week benefit for employees has really become an everyday thing.” 可以做出正确判断。5. b。推断题。通读最后一段可知选项a(为雇员省钱)、b(提高雇员的工作热情)、d(使雇主高兴)在原文中均被提到,只有a未被提到。mankind is still evolving(进化), according to a recent study by a team of scientists led by a yale university evolutionary biologist. but research suggests that the natural selection process is no longer driven by survival, perhaps because of differences in womens fertility(能生育性)the team examined 2,238 women in framingham, massachusetts, the us and studied the medical histories of some 14,000 residents since 1948.they found that strong,slightly fat women tend to have more children. and if this trend were to continue for the next 10 generations, by 2409 the average woman would be 2 cm shorter,1 kg heavier, and have a healthier heart.that rate of evolution is pretty similar to what we see in plants and animals. humans_don_t_seem_to_be_any_exception,_the team said.other recent genetic research backs up that belief. one study by john hawks, an anthropologist at the university of wisconsin at madison, found that some 1,800 human gene variations (变异) are common in recent generations because of evolution. among the changes are mutations (突变) that allow people to digest milk or resist malaria(疟疾) and others that govern brain development.since the industrial revolution, modern humans have grown taller and stronger. it s easy to assume that evolution is making humans fitter. but according to anthropologist peter mcallister, the contemporary male has evolved physically into “the sorriest example of male ever on the planet”. an average neanderthal woman, mcallister notes, could have beat arnold schwarzenegger in an armwrestling (腕力) match. and early australian aborigines could easily defeat usain bolt in a 100-m dash.however, douglas ewbank, of the university of pennsylvania, says that cultural factors tend to have a much greater impact than natural selection on future generations, so people tend to ignore evolution s effects.and, despite evidence indicating evolution still works, steve jones, an evolutionary biologist at university college london, thinks that the impact of evolution on humans is not the most important. “what makes humans what we are is in our minds, in our society, and not in our evolution,” said jones.语篇解读科学家们发现人类还在不断地进化,但是他们认为自然选择对人类进化的影响已经没那么大了。1what does the underlined sentence “humans don t seem to be any exception” imply?a. plants and animals are evolving faster than humans.b. evolution doesnt work in humans any longer.c. the rate of evolution in plants and animals also applies to humans.d. humans are unique in their evolution.解析推理判断题。根据第四段内容可知,人类的进化速度和动植物的很相似,人类并不例外,由此可判断动植物的进化速度也适用于人类。答案c2why is the recent genetic research quoted in the fifth paragraph?a. to support the belief that mankind is still evolving.b. to show human gene variations are common in recent generations.c. to prove modern humans have grown fitter.d. to suggest that the natural selection process is no longer driven by survival.解析细节理解题。根据第五段中的other recent genetic research backs up that belief可知最近的其他基因研究也支持“人类还在进化”这一观点,和文章开头的主题句照应。答案a3according to the pas
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 智能温控包装材料创新创业项目商业计划书
- 微控制器MCU技术创新创业项目商业计划书
- 2025-2030青年公寓适老化改造市场需求前瞻报告
- 2025-2030青年公寓精细化运营与成本控制管理优化方案
- 2025-2030青年公寓公共空间设计与社交功能开发策略
- 2025-2030都市青年合租行为特征与产品设计优化建议
- 2025-2030费托蜡行业安全生产标准提升与风险管理体系完善
- 2025-2030费托蜡新产品开发失败案例深度剖析报告
- 2025-2030费托蜡副产品制高碳醇的技术经济性比较
- 2025跨境电商平台运营合作协议
- 《中国诗词大会》必背经典古诗词100首
- 高中生物必修1知识点清单
- 百鸟朝凤中国经典神话故事中文绘本故事演示课件两篇
- 大于号小于号等于号田字格描红
- 五年级语文上册第二单元作业设计案例
- 设计报价单模板
- 《事业编制人员入职信息填写表》
- 市政道路改造工程 投标方案(技术标)
- 普通心理学第六版PPT完整全套教学课件
- 寻梦环游记-英文版ppt
- 高中语文必修1、2、3、4必背古诗词、文言文
评论
0/150
提交评论