2019届高考英语一轮题型练Unit24Society(含解析)北师大版选修.docx_第1页
2019届高考英语一轮题型练Unit24Society(含解析)北师大版选修.docx_第2页
2019届高考英语一轮题型练Unit24Society(含解析)北师大版选修.docx_第3页
2019届高考英语一轮题型练Unit24Society(含解析)北师大版选修.docx_第4页
2019届高考英语一轮题型练Unit24Society(含解析)北师大版选修.docx_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

选修7 U24李仕才一、阅读理解AA visit to Australia would not be complete without taking the chance to see some of these animals in their natural environment. Frilled Lizard The Frilled Lizard is found in the eastern and northern parts of Australia, living within the bush. The Frilled Lizards frill normally hangs around its neck, and is made out of a flap of skin. When threatened the Frilled Lizard will raise its frill making it seen more dangerous. Bandicoot There are several species of Bandicoot around Australia, and although occasionally they can be seen during the day, they are generally nocturnal. Bandicoots are small creatures only about the size of a rat and eat small insects and plants. Several of the Bandicoots around Australia include the Eastern Barred Bandicoot, which is now rare around Australia and the Southern Brown Bandicoot found in eastern and western parts of Australia. Koala Koalas are small bear­like creatures that live along the east coast of Australia, with their habitat amongst(在之中) the famous Eucalyptus trees. However, koalas only like to eat a small percentage of the Eucalyptus trees found aroundAustralia. Koalas have hard black noses, with sharp claws and a thick furry coat and can grow to a weight of about 10kg. Most of their time is spent asleep in the trees, which is the best place to see a koala. Dingo Dingoes are found in various areas across Australia, and unlike domestic dogs they do not bark. Instead,the Dingo makes a howling sound that is very particular. Dingoes generally eat mice, rabbits and rats, although sometimes they can also attack livestock when hungry.1.When in danger the Frilled Lizard will raise its frill to _.A.look more beautifulB.make itself comfortableC.frighten its enemyD.attract the opposite sex2.What does the underlined word “nocturnal” mean in the passage?A.Dangerous when attacked.B.Active at night.C.Small in size.D.Gentle in the daytime.3.According to the passage, which animal likes resting in the tree?A.Frilled Lizard.B.Dingo.C.Bandicoot.D.Koala.参考答案: 1.C; 2.B; 3.D解析: 1.细节理解题。根据原文对Frilled Lizard 的描述“When threatened the Frilled Lizard will raise its frill making it seen more dangerous.”可知,当Frilled Lizard遇到危险的时候会raise its frill其目的是为了吓唬来犯的动物。2.词义理解题。根据原文对Bandicoot的描述“and although occasionally they can be seen during the day, they are generally nocturnal.”可知,尽管偶尔在白天可以看到它们,由此推断出它们主要还是通常在夜晚活动,因此可知划线单词的意思与B项的解释最接近。3.细节理解题。根据原文“Most of their time is spent asleep in the trees, which is the best place to see a koala.”可知Koala通常在树上睡觉。B(2017河北衡水中学高三一调)International Studies(BA文学士)Key featuresRecognizes the “global community”Has close connections with practical researchMuch of the teaching is done in small discussion groupsAbout the courseThe course focuses on the complex relations between nation states.It will provide more opportunity to study specific issues such as relationship among countries in the European Union,third world debt, local and international disagreement, and the work of international bodies such as the United Nations, the European Union, NATO, and the World Bank.The course applies theories to the working of the international system with close attention to particular countries.It provides students with a better knowledge of ways to solve international problems.Related coursesBA (Hons) Community ManagementBA (Hons) Public Policy and ManagementEmployment possibilitiesInternational organizationsInternational businessEarth Science(BSc理学士)Key featuresBased on key courses and the latest research findingsPays much attention to practical skillsOffers chances for fieldworkAbout the courseThe demand and competition for natural resources is becoming an increasingly serious problem for the future of mankind.Graduates in Earth Science will play an important role in meeting this demand, and in how these natural resources will be used.The course covers geography and geology(地质学)You will carry out fieldwork in the UK and possibly abroad, and in your final year complete a research project in an area of interest to you.Related coursesBSc (Hons) GeographyBSc (Hons) GeologyEmployment possibilitiesMineral, oil, water or other related engineering industries【解题导语】本文是一篇应用文,主要介绍了两种学位课程的相关信息。1International Studies is a course in_Ainternational politicsBinternational businessCinternational bodiesDinternational relationsD解析:细节理解题。根据课程一About the course部分第一段第一句The course focuses on the complex relations between nation states.可知,International Studies课程的内容主要是关于国际关系的。故选D。2After taking the course of International Studies, the students will_Abecome practical and openmindedBhave a greater ability to discuss theoriesCknow ways to settle problems between countriesDhave good jobs in any international organizationC解析:细节理解题。根据课程一About the course部分第二段第二句It provides students with a better knowledge of ways to solve international problems.可知,学完International Studies这门课程后,学生可以学会解决国际问题的方法。故选C。3Earth Science, as described in the second text,_Ais attractive because of the chance for fieldworkBpays more attention to theories than practical skillsCis built on important courses and the results of recent studiesDencourages students to play a role in using natural resourcesC解析:细节理解题。根据课程二Key features部分的Based on key courses and the latest research findings.可知,Earth Science课程建立在重要的课程和近期的研究成果之上。故选C。4The above two texts are most probably written for the students who_Aare first year college students Bhave not yet chosen their courseCwant to study in the UK Dare interested in practical study abroadB解析:推理判断题。纵观全文可知,文章除了介绍两种课程的特点之外,还介绍了课程概述以及具体科目;由此可推知,本文应该是为了给还没有做出具体选择的学生提供参考。故选B。C Mahendra, a former senior officer at the State Bank of India, talks about his disabled and wounded dogs like a father about his childrenwith the same love, affection, and warmth. Hes a well­known animal rights activist, the secretary at People for Animals (PFA). But nothing explains Mahendra better than his love for animals. It was this love that led him to establish Indias first shelter home for dogs living with disabilities. It all started in 1998 when, while taking a midnight walk, Mahendra came across a very weak dog on the street, whose bones were seen under its skin. Mahendra decided to feed it and for the next couple of days it became the centre of his life, until the night when he found it dead. Since then, Mahendra started providing treatment to all wounded and sick dogs he came across. After some time, somebody told Mahendra about PFA, Indias largest animal welfare organization, chaired by Mrs Maneka Gandhi. Mahendra contacted her and, impressed by the work he was doing, Mrs Gandhi asked him to start a PFA chapter in Ahmedabad. Thus, in 2014, he started the shelter. It took a long time for Mahendra to find land where the shelter could be set up. Finally, Ramesh Bhai Patel, a farmer from a village named Jundal, agreed to give his land for nothing. Along with a team of four doctors and many volunteers, the shelter now has twenty­five dogs that were unable to walk at all when they were brought in. Today, theyre slowly healing. Dogs that have healed with proper treatment are sent back to where they came from if the environment there is safe. However, the shelter will be home to the blind dogs for all their lives, says Mahendra. The shelter runs on the money coming from Mahendras own pocket. There have been some financial crunches now and then but Mahendra is determined that no matter what challenges come their way, theyll fight through.1.From Paragraph 1, what can we know about Mahendra?A.His affection for animals.B.His love for senior people.C.His care for disabled people.D.His devotion to protecting his children.2.Mahendra decided to do something for animals because of _.A.the death of a homeless sick dogB.his meeting with a sick dog one nightC.the encouragement of Mrs GandhiD.his contact with the organization PFA3.In his effort to build the shelter, Mahendra _.A.spent much money hiring a landB.received little support from othersC.got a free land from a farmerD.was financially supported by the government4.What does the underlined word “crunches” in the last paragraph mean?A.Aids.B.Markets.C.Services.D.Difficulties.参考答案: 1.A; 2.A; 3.C; 4.D解析: 1.细节题。根据第1段“But nothing explains Mahendra better than his love for animals. It was this love that led him to establish Indias first shelter home for dogs living with disabilities”可知,Mahendra热爱动物。2.推断题。根据第2段可知,一只流浪狗的死亡让Mahendra决定为动物做些事情。3.细节题。根据第3段“Finally, Ramesh Bhai Patel, a farmer from a village named Jundal, agreed to give his land for nothing”可知,Mahendra在找地方给狗建庇护所时得到了一块免费的地。4.词义推测题。根据后文“.but Mahendra is determined that no matter what challenges come their way, theyll fight through”可知,他们时常碰到经济困难。D(2017山西八校第一次联考)Ive been really lucky this year.Not only did I have the opportunity to live in France, but I was able to see some other countries with my girlfriend.Now she is studying in Essen, a large city in Western Germany.I recently went to stay with herit was my first visit to Germany! Essen is a very large city.It has all the conveniences of any large city so I felt immediately at home.I loved the variety of shops, restaurants, shopping malls, cocktail bars, nightclubs, parks and even a lake.There is also a citywide network of trams, which makes getting around a piece of cake!I found the people to be really friendly,and most Germans speak very good English which made life easy for me.I was surprised by the casual attitude to alcohol in Germany, where it seems normal for people to drink beer on the street, or on the tram.My girlfriend and I visited two famous local cities,Dsseldorf and Cologne, which are both on the Rhine River.Dsseldorf is an urban metropolis with a great variety of restaurants.We took a boat tour on the river and went up the Rhine Tower, a really tall building which offers great views across the city.Cologne, as you might know, is worldfamous for its perfumes. The cathedral there is anunmissable landmark.We made the effort to climb to the top of one of the cathedrals towers.The spiral(螺旋的) stairs seemed endless,but it was worthwhile for the impressive sights from the top.We also went in a cable car over the river and tasted a German delicacy called “Spaghettieis” which is ice cream with strawberry sauce! I also got to try the famous German sausage.I must admit, I reallyenjoyedthefood!Theonly disappointment was the grey and rainy weather, which proves that Britain does not have the worst weather in Europe!【解题导语】本文是一篇记叙文,讲述了作者第一次去德国旅游的经历以及对这个国家的印象。1Why did the writer feel lucky this year?AHe will have a chance to live in Germany.BHe met his girlfriend in France by chance.CHe got an opportunity of learning in Germany.DHe was able to live in France and visit other countries.D解析:细节理解题。根据第一段中的“Not only did I have the opportunity to live in France,but I was able to see some other countries with my girlfriend.”可知,作者认为自己今年幸运是因为他不但有机会在法国生活,而且也能和女朋友一起参观几个其他的国家。故选D项。2What do Dsseldorf and Cologne have in common?AThey are both famous for unique perfumes.BThey both serve traditional German sausage.CThey both have many towers with a long history.DThey both offer wonderful views from the tower top.D解析:推理判断题。根据第二段中的“Dsseldorf.went up the Rhine Tower, a really tall building which offers great views across the city.”以及“We made the effort to climb to the top of one of the cathedrals towers.but it was worthwhile for the impressive sights from the top.”可知,两座城市都能让人从塔顶欣赏到美景。故选D项。.3According to the writer,which country has the worst weather in Europe?ABritain.BGermany.CFrance.DItaly.B解析:推理判断题。根据最后一段中的“The only disappointment was the grey and rainy weather, which proves that Britain does not have the worst weather in Europe!”可知,作者对德国阴沉、多雨的天气感到失望,并表示这证明了英国不是欧洲天气最糟的国家。由此可推知作者认为在欧洲天气最差的国家为德国。故选B项。4What can be the best title of the passage?AAn Unforgettable TripBA Guide to GermanyCMy First Visit to GermanyDA Brief Introduction of GermanyC解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了作者第一次去德国旅游的经历以及对这个国家的印象,故C项最能概括文章的大意。二、七选五The exam period is always a stressful time and it does not do justice to our mindset(思维模式)and our physical body._1_ Yet you have no fear because there are ways to keep a healthy mind and healthy body.Whether you are planning your week or planning your day of study,a revision timetable will keep you focused.This will make it a lot less difficult to achieve glorious high marks._2_ Besides,you also enjoy the satisfaction you get as a result of completing the most impossible timetable._3_ They can increase your confidence and make you work more fruitfully.Unfortunately,the work does not stop after perfecting the revision timetable._4_ So it is fundamental that you choose to study in a quiet place,making sure that any disturbance is out of sight.However,the one mistake we all make is where we sit down,plant our heads into our books and remain in the same position until the sun goes down._5_ Therefore,it is vital that you get some fresh air throughout the day.These breaks help to absorb what you have learnt and help avoid information overload.AWe all su

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论