




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Part 3 Reading and writing(第三部分 读写)VI. Reading comprehension(阅读理解)(共50分)A.Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)(12分)Do you want to live with a strong sense of peacefulness, happiness, goodness, and self-respect? The collection of happiness actions broadly categorized as “honor” help you create this life of good feelings.Heres an example to show how honorable actions create happiness.Say a store clerk fails to charge us for an item. If we keep silent and profit from the clerks mistake, we would drive home with a sense of sneaky excitement. Later we might tell our family or friends about out good fortune. On the other hand, if we tell the clerk about the uncharged item, the clerk would be grateful and thank us for our honesty. We would leave the store with a quiet sense of honor that we might never share with another soul.Then, what is it to do with our sense of happiness?In the first case, where we dont tell the clerk, a couple of things would happen. Deep down inside we would know ourselves as a type of thief. In the process, we would lose some peace of mind and self-respect. We would also demonstrate that we cannot be trusted, since we advertise we advertise our dishonor by telling our family and friends. We damage our own reputations by telling others. In contrast, bringing error to the clerks attention causes different things to happen. Immediately the clerk knows us to be honorable. Upon leaving the store, we feel honorable and our self-respect is increased. Whenever we take honorable action we gain the deep internal rewards of goodness and a sense of nobility.There is a beautiful positive cycle that is created by living a life of honorable actions. Honorable thoughts lead to honorable actions. Honorable actions lead us to a happier existence. And its easy to think and act honorably again when were happy. While the positive cycle can be difficult to start, one its easy to continue. Keeping on doing good deeds brings us peace of mind, which is important to our happiness.1.According to the passage, the positive action in the example contributes to our _ . A. self-respect B. sneaky excitement C. financial rewards D. friendly relationship2.The author thinks that keeping silent about the uncharged item is equal to _ . A. lying B. stealing C. cheating D. advertising3.What dose the underlined word “sneaky” mean in paragraph 3? A. secret B. unnoticeable C. silent D. public4.The phrase “bringing the error to the clerks attention” (in Para.5) means _ . A. telling the truth to the clerk B. offering advice to the clerk C. blaming the clerk for the error D. reminding the clerk of the charged item5. How will we feel if we let the clerk know the mistake? A. Well be very excited B. Well feel unfortunate C. Well have a sense of honor D. Well feel sorry for the clerk6. What is the article mainly about? A. How to live truthfully. B. Importance of peacefulness. C. Ways of gaining self-respect. D. Happiness through honorable actions.【答案】1-6 ABAACD【分析】1.细节题。 根据文章例子中所讲的positive action有助于什么。答案可在第1段和第2段中找到,positive action等于文章所提到的honorable actions,BCD所提及的内容均未在第1,2段中出现,排除法可选A,另外第1段中self-respect也在第1段中出现,故选A。2.细节题。作者认为对没有收费的东西,保持沉默不该素收银员相当于什么?第5段开始的部分就围绕这一点展开了论述,用了deep down inside we would know ourselves as a type of thief,故选B。3.词义猜测题。第3段讲keep silent and profit from the clerks mistake, 然后just drive home,也就是意味着不说出来,所以是秘密地,偷偷地 ,故选A。4.词汇语义题。第5段中用了对比法, 先讲如果不告诉收银员意味着什么,如果告诉收银员意味着什么,中间用了in contrast来连接,形成对比,bring.to,也就是答案telling the truth to the clerk,故选A。5.细节题。还是对第5段的内容进行提问,如果告诉收银员,我们会有什么感觉,倒数第2句话说到we feel honorable and our self-respect is increase,故选C。6.主旨题。问文章的标题,也就是主题,happiness和honorable是文章中出现频率最高的两个词,故选D。B. Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文)(12分)Celebrities, in other word, famous people, have become one of the most important representatives of popular culture. Fans used to be crazy about a specific film, but now the public tends to base its consumption on the interest of celebrity attached to a specific product. Besides, fashion magazines have almost (1) the practice of putting models on the cover because they dont sell nearly as well as famous faces. (2) , celebrities have realized their unbelievably powerful market potential, moving from advertising for others products to developing their own.As celebrities become more and more experienced at the market, they expand their production scale rapidly, covering almost all the products of daily life.However, for every success story, theres a related warning tale of a celebrity who (3) his consumer appeal. No matter how famous the products origin is, if it (4) to impress consumers with its own qualities it begins to resemble an exercise in self-promotional marketing. And once the initial attention dies down, consumer interest might fade, loyalty returning to labels which have proved to be reliable.Today, celebrities face even more severe embarrassment. The pop-cultural circle might be bigger than ever, but its rate of turnover(逆转) has (5) as well. Each misstep threatens to reduce a celebritys shelf life and the same newspaper or magazine that once brought him fame has no problem severely criticizing him and taking everything from him when the opportunity appears. Still, the egos(自我的) potential for expansion is limitless. Having already achieved great wealth and public recognition, many celebrities see (6) as the next frontier to be conquered. As the saying goes, success and failure always go hand in hand. Their success as designers might last only a short time and as a matter of fact, fashion - like celebrity - has always been temporary. So the next time celebrities introduce their lines of fashion, lets just wait and see how long they will stay.1. A. abandoned B. promoted C. enhanced D. developed2. A. All in all B. As a resultC. Above all D. On the contrary 3. A. ignored B. disapproved C. overvalued D. estimated 4. A. intends B. fails C. manages D. strengthens 5. A. slowed down B. called off C. speeded up D. faded away 6. A. audience B. fashion C. charm D. performance 【答案】16 ABCBCB【分析】1.考察动词。 A abandoned 遗弃;丢弃。B. promoted 提高C. enhanced 加强D. developed 发展。“时尚杂志几乎已将封面只放模特的这种做法遗弃了”,根据翻译,故选A2.考察连词。A. All in all 总的来说B. As a result 结果C. Above all 总体来说D. On the contrary 相反。前面说到了时尚杂志这么做的原因,后因出结果,最终,他们从代言广告到不断发展自我,由此推断,选B3.考察动词。A. ignored 忽视B. disapproved 不支持;反对C. overvalued 过于重视;估价过高D. estimated 估计 。前面有转折词,however,那么后面引出有些名人自己对消费者的影响力自视过高,即高估了自己,由此推断,选C4.考察动词。A. intends to do sth. 打算做.B. fails to do sth. 做.失败C. manages to do sth.成功做成.;D. strengthens 加强;“不管什么产品,如果质量没过关,给顾客留下不好印象,那么也会直接影响到名人本身” 因此,选B5.考察动词词组。A. slowed down 减速B. called off 取消C. speeded up 加速D. faded away 逐渐消失;前面已经说了流行文化圈越来越大,那么转动速度也会越来越快。因此,选C6.考察名词。A. audience 观众;听众B. fashion 时尚C. charm 魅力;D. performance 表演 名人在收获了财富和名利时,就会将时尚作为下一个要征服的目标。因此,选BC. Read the passage and fill in the blanks with proper words.(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺。每空格限填一词,首字母已给)(14分)【答案】【分析】DAnswer the questions.(根据短文内容回答下列问题)(12分)When Danny Bowman was at school, he was so desperate to attract girls, he spent 10 hours a day taking more than 200 selfies trying to find the perfect image.But his addiction, which began at the age of 15, caused him to drop out of school and lose almost two stone in weight. He would take 10 photos of himself before he washed and would sneak out of class three times every hour. At 16, he dropped out of school so he could focus on his addiction, and his diet began to deteriorate.He did not leave his house in Newcastle upon Tyne for six months, and when he failed to take the flawless shot, he tried to kill himself by taking an overdose. His mother, Penny, managed to save him, but he was forced to seek help after his addiction had spiralled out of control.The 19-year-old believed to be Britains first selfie addict, has now had therapy to treat his technology addiction, OCD and Body dysmorphic disorder an excessive anxiety about personal appearance.He has not taken a picture of himself in seven months, and has realized that achieving perfection is impossible. He told the Sunday Mirror: I was constantly in search of taking the perfect selfie and when I realized I couldnt I wanted to die. I lost my friends, my education, my health and almost my life. The only thing I cared about was having my phone with me so I could satisfy the urge to capture a picture of myself at any time of the day. He would look at photos of his idol Leonardo Di Caprio and would then replicate his poses. Dannys dream was to become a male model.The selfie craze has grown in past five years, with stars, politicians and even Pope Francis posting getting involved in the sensation. But one psychologist at a clinic where Danny was treated said the addiction with taking selfies has now become a mental illness. Now determined to raise awareness of the anxiety disorder, Danny is working with Fixers a national charity helping young people to fix the issues that matter to them. He said their help h
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广西物流职业技术学院才招聘262人考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解
- 2025年中共大庆市委督查考评办公室所属事业单位公开选调工作人员5人模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025年4月15日广西梧州市龙投人力资源有限公司招聘2人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(完整版)
- 2025贵州金沙能源投资集团有限公司招聘经理层高级管理人员(财务总监)1人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(完整版)
- 2025昆明市西山区海口街道招聘第二批辅助性岗位人员(6人)考前自测高频考点模拟试题及答案详解(有一套)
- 2025河南新乡市长垣市高章士学校招聘模拟试卷及完整答案详解1套
- 2025广东佛山市顺德区公办中小学招聘教师92人(编制)考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解1套
- 2025年丹东银行春季招聘(柜员类)考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解1套
- 2025湖州德清县教育局择优招聘浙江开放大学德清学院和职业类教师15人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解一套
- 2025湖南湘西凤凰县直机关事业单位公开选调工作人员40人模拟试卷及完整答案详解1套
- 2025年度社区工作者真题题库及答案
- 2025年9月 基孔肯雅热疫情防控工作的经验总结报告
- 2025年中国硅灰石超细粉市场调查研究报告
- 2025年幼儿园班级管理考试题及答案
- 鞘内药物输注技术
- 2025年物联网领域射频识别(RFID)技术创新与产业融合发展报告
- 2025年工会财务知识竞赛考试题库及参考答案
- 军队伤病员管理暂行办法
- 上海婚恋婚介培训课件
- 《中国高血压防治指南(2024年修订版)》解读课件
- 基层应急管理培训课件
评论
0/150
提交评论