


全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
阅读理解阅读下面短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳答案。a many people think a telephone is essential. but i think it is a pest and a time waster. very often you find it impossible to escape from some idle or curious chatter-box, or from somebody who wants something for nothing. if you have a telephone in your own house, you will admit that it tends to ring when you are asleep, or in the middle of a meal or a conversation, or when you are just going out, or when you are taking your bath. are you strong minded enough to ignore it, to say to yourself,“ah, well, it will all be the same in a hundred years time” you are not. you think there may be some important news or messages for you. i can assure you that if a message is really important it will reach you sooner or later. have you never rushed dripping from the bath, or chewing from the table, or dazed from the bed, only to be told that you are a wrong number? but you will say, you need not have your name printed in the telephone directory, and you can have a telephone which is only usable for outgoing calls. besides, you will say, isnt it important to have a telephone in case of emergencyillness, an accident, or fire? of course, you are right, but here in a thickly populated country like england one is seldom far from a telephone in case of dreadful necessity. i think perhaps i had better try to justify myself by trying to prove that what i like is good. i admit that in different circumstancesif i were a tycoon(business vip),for instance, or bed ridden i might find a telephone essential. but then if i were a taxi-driver i should find a car essential. let me put it another way: there are two things for which the english seem to show particular talent; one is mechanical invention, the other is literature. my own business happens to be with the use of words but i see i must now stop using them. for i have just been handed a slip of paper to say that somebody is waiting to speak to me on the telephone. i think i had better answer it. after all, one never knows, it may be something important.36.the passage is mainly discussing _.a. that we should be strong enough to ignore a phone callb. that important message will reach you sooner or laterc. whether its necessary to answer all phone callsd. whether it is necessary to have a telephone提示:通读全文,尤其是文章的第一段和最后一段可以得出此结论。答案:d37.judging from the passage, who is strong-minded enough to ignore a phone call?a. the author. b.a tycoon.c.a taxi-driver. d. hardly anyone.答案:d 大意理解,文章的第二段第三段可以看出38.according to the passage, the author_.a. thinks the telephone should go out of our lifeb. likes to be different from other peoplec. thinks the telephone is annoyingd. speaks favourably of a telephone提示:文章的第二句就说明了作者的观点,后面又作了进一步的补充说明。答案:c39.in the authors opinion, which of the following is not true?a. nearly everyone has been told a wrong number.b. its necessary for everyone to have a telephone.c. he himself can not decide whether to answer a call.d.a telephone directory may bring in unexpected calls.提示:从文章的第二段得出答案。答案:bb feel tired lately?has a doctor said he cant find anything wrong with you?perhaps he sends you to a hospital,but all the advanced equipment there shows there is nothing wrong with you. then,consider this:you might be in a state of sub-health(亚健康). sub-health,also called the third state or gray state,is explained as borderline state between health and disease. according to the investigation by the national organization,over 45 percent of sub-health people are middle-aged or elderly.the percentage is even higher among people who work in management positions as well as students around exam-week. symptoms(征兆)include a lack of energy,depression,slow reactions,insomnia(失眠),agitation, and poor memory.other symptoms include shortness of breath,sweating and aching in the waist and legs. the key to preventing and recovering from sub-health,according to some medical experts,is to form good living habits, alternate work and rest, exercise regularly,and take part in open air activities. as for meals,people are advised to eat less salt and sugar.they should also eat more fresh vegetables,fruits,fish because they are rich in nutritional elementsvitamins and trace elements(微量元素)that are important to the body. nutrition experts point out that it is not good to eat too much at one meal because it may cause unhealthy changes in the digestive tract(消化道).they also say that a balanced diet is very helpful in avoiding sub-health.36.when you are in a state of sub-health,you should _.a.stay home and keep silentb.go to a doctor and buy some medicinec.not consider it very seriousd.find out the reasons and relax yourself提示:从全文可以看出,亚健康是身体对压力、疲劳的一种反应,即使最先进的仪器也查不出病因。所以不必去医院,也不必吃药,但是不能听之任之,不认真对待。正确的方法是找出原因、减轻压力、消除疲劳、平衡膳食。答案:d37.middle-aged people may be easy to get sub-health because _.a.they have used up their energyb.they have lost their living hopesc.they have more pressure in life and workd.they have changed their way of life提示:亚健康的起因与疲劳有关系,但不是已将体力用完,排除a项。b、d两项文章没涉及。根据常识和第四段最后一句,我们也能判断正确答案为c项。答案:c38.the key to preventing you from falling into a state of sub-health is to _.a. keep on working regularly b. go to sleep a bit earlierc. form good livin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 地铁工程资料标准化管理措施
- 部编版六年级语文下册学习反馈计划
- 九年级上学期语文多媒体教学计划
- 婚庆公司摄影师后期修图管理制度
- 婚庆公司婚礼场地卫生管理制度
- 2025年老年健康服务行业需求分析及创新策略研究报告
- 2025年地震专用仪器制造及地震服务行业前景分析及投资机遇研究报告
- 石油化工主要材料计划
- 2025年在线教育行业当前发展现状及增长策略研究报告
- 2025年工程交易中心行业前景分析及投资机遇研究报告
- 铸造基础知识及常见铸造缺陷简介演示
- 中式烹调师(高级技师考试资料)
- 仓储技术与库存理论简论
- 日地空间灾害性天气的发生发展和预报研究课件
- 西安大唐不夜城的项目整体推广的策略提案的报告课件
- 可下载打印的公司章程
- 少先队辅导员工作记录表(共7页)
- 公开课教学评价表
- 消防验收规范标准(最新完整版)19844
- 教研工作手册
- 独树一帜的中国画(课堂PPT)
评论
0/150
提交评论