【优化指导】高中英语总复习 课时作业1 (Book Ⅰ Units 1~2) 人教版.doc_第1页
【优化指导】高中英语总复习 课时作业1 (Book Ⅰ Units 1~2) 人教版.doc_第2页
【优化指导】高中英语总复习 课时作业1 (Book Ⅰ Units 1~2) 人教版.doc_第3页
【优化指导】高中英语总复习 课时作业1 (Book Ⅰ Units 1~2) 人教版.doc_第4页
【优化指导】高中英语总复习 课时作业1 (Book Ⅰ Units 1~2) 人教版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时作业(一)(book units 12).单项填空1hi,tom.any idea where mary is?she in the reading room.i saw her there just now.ashall bebshould have beencshould bedmight have been解析:考查情态动词表推测。语境询问mary现在在哪里,因此这里表示对mary现在情况的推测,用should be,而不是对过去的情况或者延续到现在的情况进行推测(b、d)。答案:c2(2012山东模拟)with tiny shops all the streets,the city of cairo arouses tourists interest in shopping here.alineblined withcliningdline along解析:句意:所有街道上都小店林立,开罗城引起了游客们在此购物的兴趣。“with宾语宾补”这一结构此处表示主语所处的状态。line排列,用现在分词表主动含义;若选b项,则变为:with all the streets lined with tiny shops.。答案:c3in my opinion,no search engine can baidu in terms of the range of search they can cover.acompetebequalcwindsuit解析:考查动词辨析。语境表示“就覆盖的搜索范围来说,没有哪个搜索工具能比得上百度”,用equal表示“比得上;抵得过;等于”。equal还可用作形容词表示“等于”,用作名词表示“相等的数量;可比的东西”。答案:b4freeway,railway and air transport will have to with each other with better service for passengers nowadays.achargebcompareccompletedcompete解析:考查动词辨析。语境表示“如今的高速公路、铁路和航空运输要凭借更好的服务来互相竞争,以争取更多的乘客。”用compete表示“比赛;竞争”。答案:d5now lets make up a situation you are alone in a foreign country,a situation one day may happen to any of you.ain which;wherebwhen;in whichcwhere;whichdthat;which解析:考查定语从句。名词situation作定语从句的先行词,且关系词在从句中作地点状语时,则用where/in which引导从句;关系词在从句中作主语、宾语、表语等成分时,用that/which引导从句。答案:c6(2012兴义模拟)now,where is my straw hat? !fathers calling us downstairs.atake your timebdont worryccome ondtake it easy7(2012天水模拟)jack is very interested in english and music. and .aso he is;so are youbso he is;so you arecso is he;so are youdso is he;so you are解析:“so主语系动词/助动词/情态动词”表示“某人的情况的确如此”;“so系动词/助动词/情态动词主语”表示“前者的情况也适合后者”。答案:a8jack,how did it that you made so many mistakes in your homework?well,i have no idea,either.acome aboutboccur tocbring aboutdhappen解析:come about“发生”,强调事情的结果。occur to后加sb.表示某人突然想起;bring about导致,引起;happen(偶然)发生。答案:a9may i come in?come in and sit down. .aits very kind of youbmake yourself at homechelp yourselfdplease do解析:b项“随便些,别拘谨(像在自己家里一样)”符合语境。a项“你真是太好了”,用于致谢;c项“自己取用(食物)”。答案:b10mr.smith became angry with me bacause i made the same mistake in physics class.aspeciallybgraduallycfrequentlydfluently解析:句意:史密斯先生变得生气是因为在物理课上我经常犯同样的错误。frequently经常地;specially专门地,特地地;gradually慢慢地;fluently流畅地。答案:c11the young dancers looked so charming in their beautiful clothes that we took pictures of them.amany ofba great manycthe number ofda large amount解析:a great manymany“许多”。many of用作代词;the number of“的数量”;a large amount (of)“许多”,修饰不可数名词。答案:b12(2012桂林模拟)the boss has never expected that his secretary should such an issue at the meeting.abring upbbring downcbring indbring about解析:句意:这个老板从来没有预料到他的秘书在会议上提出这个问题。bring up“养育,教育,提出,提及”;bring down“击倒,降低”;bring in“引进,带来,获利”;bring about“导致,引起”。答案:a13we were swimming in the lake suddenly the storm started.awhenbwhilecuntildbefore14(2012太原模拟)the present economic problems have put the company in a difficult .aoccasionbcasecbackgrounddsituation解析:考查名词词义辨析。句意:现有的经济问题使公司陷入困境。situation形势;occasion场合,时刻;case情况,状况;background背景。答案:d15(2012兰州模拟) the cost,there is the question of your health to be considered.aapart frombexceptcin spite ofddespite解析:句意:除了费用,你的健康问题也应考虑在内。apart frombesides“除之外,(还)”,包含在整体内。in spite ofdespite尽管。答案:a.完形填空who has deprived the childrens happiness of learning?children are born with a natural desire of learning.they are curious and concerned about 1 around them.they are 2 to learn anything that amazes them.they have so many 3 that they keep on asking.they can bore the 4 all day long with many 5 questions which they will never feel bored with.why?this is because learning is their 6 ,perhaps an instinct of human beings.they just cant help.but 7 ,they feel bored with learning,especially when learning becomes a boring 8 for them,especially after school learning has become a 9 of their life,especially when they have to 10 teachers who tell them again and again to 11 to recite and memorize things they dont want to learn,and especially 12 they realize school is not what they once 13 to be but something that,according to their parents,they must rely on in order to 14 a good fame or a good job or a good future.that is to say,learning has become a 15 ,which they are forced or 16 to face.so it is the teachers and parents who have thrown the heavy 17 on the children.and meanwhile,the competitive society is also to blame.the children have been 18 of their pleasure and happiness that they could have enjoyed from the natural learning.therefore,my 19 to the studentslearning is that they 20 enjoy learning,enjoy the pleasure that they could feel from learning itself.find back the long lost desire and curiosity of learning in their childhood.1a.nothingbanythingceverythingdsomething解析:他们对周围的任何事情都好奇关注。答案:c2a.curiousbproudcnervousdeager解析:eager渴望的,be eager to do sth.渴望做某事,符合语境。答案:d3a.questionsbreactionscproblemsdtroubles解析:questions作后面定语从句的先行词,构成短语ask the questions。答案:a4a.studentsbadultscparentsdteachers解析:adults包括parents和teachers。由语境可知,显然不是students。答案:b5a.funnybboringcboreddpractical解析:boring指的是“令人厌倦的”,指事物让人觉得厌倦;practical“实际的”。答案:b6a.abilitybexcuseccharacteristicdnature答案:d7a.graduallybeventuallychoweverdtherefore解析:gradually“逐渐地;逐步地”,表示事态的发展;eventually“最终,最后”,表示某事的结果;however“然而,仍然”,表转折;therefore“因此,所以”,表示因果关系。答案:a8a.dutybexercisectaskdremark解析:task“任务,工作”;duty“义务,责任;职务”;exercise“运动,训练”;remark“非正式评论”。答案:c9a.pleasurebpartcoccasiondsuccess答案:b10a.facebfollowcescapedimitate解析:face“面对”;follow“遵照,采用,仿效; 听懂”;imitate“模仿,仿效”;escape“逃跑,逃脱”。下文也有提到face。答案:a11a.repeatbcopycreportdreply解析:句意为“重复背诵一些记忆性的东西”。repeat“重复,重说,重做;背诵”。答案:a12a.beforebsincecafterdwhen解析:when“当时候”;when,before和after都是从属连词,表示时间先后;since既可表时间,也可表原因。根据句意可知选when。答案:d13a.forbiddenbattractedcintendeddexpected答案:d14a.requirebachievecearndindicate答案:b15a.promisebservicecmustdchoice解析:“学习成了一种必须做的事情”。must此处为名词“必须做的事情”。答案:c16a.pleasedbrecommendedcobligeddexperienced解析:oblige迫使,用于be obliged to do sth.被迫做某事;recommend“推荐,介绍;劝告”;please“使高兴,请”;experience“经历”。答案:c17a.burdenbconfidencecdifficultydchallenge答案:a18a.informedbdeprivedcaccuseddapproved答案:b19a.encouragementbpersuasioncsuggestionddecision答案:c20a.mustbshouldcmightdcould解析:根据上文既然是建议,学生就应该(should)是享受学习。其他不合语境。答案:b.阅读理解agrowing up across the street with each other in twin falls,idaho,lisa fry and paula turner never doubted their friendship would last forever.but after fry married,moved to new york city and had a baby,her letters to turner suddenly went unanswered.“do you think ive somehow offended(冒犯) her?”fry asked her husband.turner,meanwhile,had convinced (使信服) herself she was no longer important to fry.“shes got a family now,”she told herself.“were just too different to be close like before.”finally,fry picked up the courage to call her old friend.at first,the conversation was awkward,yet soon they both accepted that they missed each other.a month later,they got together and quickly fell into their old habit of laughing and sharing confidences.“thank goodness i finally took action,”fry says.“we both realized we were as important to each other as ever.”there are good reasons to treasure our friendships.some years ago a publicopinion research firm,roper starch worldwide,asked 2 007 people to identify one or two things that said the most about themselves.friends far outranked homes,jobs,clothes and cars.“a wellestablished friendship carries a long history of experience and interaction that defines who we are and keeps us connected,”says donald pannen,executive officer of the western psychological association.“it is a heritage we should protect.”ironically(具有讽刺意味) says brant rburleson,professor of communication at purdue university in west lafayette,ind.,“the better friends you are,the more likely youll face conflicts.”and the outcome can be exactly what you dont wantan end to the friendship.the good news is that most troubled friendships can be mended.1the passage is mainly about .aa broken friendshipbtreasuring friendshipcwhat is good friendshipdhow to make friendship last long解析:主旨大意题。本文以一对女友因为其中一人结婚搬家之后友谊中断最终又恢复如初的例子,说明友谊不可或缺。答案:b2the underlined word“awkward”in paragraph 3 probably means .aembarrassingbexcitingcconvenientdrelaxed解析:词义猜测题。上文已经说明她们的友谊中断了一段时间,所以最初她们的谈话应该不顺利,四个选项当中只有a项含有贬义,故答案选a。答案:a3according to the passage which of the following statements is true?alisa fry and paula turner believed their friendship wouldnt last forever.bturner didnt reply to frys letters because she was too busy.cpeople all think friends are far more important than homes,jobs,clothes and cars.dlisa fry and paula turner misunderstood each other at first.解析:细节理解题。根据第一段第一句可知,a项说法有误;根据第二段内容可知,turner没有收到lisa fry的来信,并不是没有时间回信,故b项不对;根据第五段最后一句可知,c项说法有误。只有d项表述符合文章内容,故答案选d。答案:d4what do you think the author will talk about next?asuggestions on how to mend the troubled friendships.bsome more examples of good friends.cfunctions of friendship.dhow to cherish friendship.解析:推理判断题。文章最后一段提到最困难的友谊也可以修复,因此接下来作者应该提到如何修复友谊的话题,因此答案选a。答案:ab(2012甘肃诊断)love,success,happiness,family and freedomhow important are these values to you?here is one interview which explores the fundamental questions in life.question:could you introduce yourself first?answer:my name is misbah,27 years old.i was born in a wartorn area.right now im a web designer.q:what are your great memories?a:my parents used to take us to hunt birds,climb trees,and play in the fields.for me it was like a holiday because we were going to have fun all day long.those are my great memories.q:does your childhood mean a lot to you?a:yes.as life was very hard,i used to work to help bring money in for the family.i spent my childhood working,with responsibilities beyond my age.however,it taught me to deal with problems all alone.i learnt to be independent.q:what changes would you like to make in your life?a:if i could change something in my life,id change it so that my childhood could have taken place in another area.i would have loved to live with my family in freedom.who cares whether we have much money,or whether we have a beautiful house?it doesnt matter as long as i can live with my family and we are safe.q:how do you get along with your parents?a:my parents supported me until i came of age.i want to give back what ive got.thats our way.but i am working in another city.my only contact with my parents now is through the phone,but i ha

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论