




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
北京四中2015高考英语短文改错、阅读理解国庆作业(2)及答案短文改错when i first learned to write in english, i ran into 1. _many difficulties. the main problem was in that i 2. _always thought in chinese and tried to translate anything 3. _into english. my teacher advised me to keep my diary. 4. _i followed her advice and should put down 100 words 5. _or so each day. soon i began to enjoy talk to myself on 6. _paper as i was learning to express me in simple english. 7. _one day i wrote a little story and showed to my 8. _teacher. she liked it very much and reads it to the class. 9. _they all said the story was a good one. their word were 10. _a great encouragement to me.答案及解析1. 此行无错。2. 删去 in。根据句意及句子结构, 此处为表语从句。3. anything 改为 everything。此处为肯定句, anything 意为“任何一件事”, 侧重个体; 而 everything 意为“一切事情”, 侧重整体。4. my 改为 a。keep a diary 为固定短语, 意为“记日记”。5. 删去 should。and 连接两个并列的平行结构, 前后时态均为一般过去时态。6. talk 改为 talking。enjoy doing 为固定用法。故此处必须用动名词作宾语。7. me 改为 myself。express oneself 为固定短语。8. showed 后加 it。show 为及物动词, 后面应接宾语。9. reads 改为 read。and 连接两个并列的平行结构, 前后时态均为一般过去时态。10. word 改为 words。根据句意, 此处应为“他们的话语, ”用 words。【由安徽省合肥市2014高考模拟题改编】阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。scientists in uk have grown a living human brain. the team at aston university created tiny bunch of cells which act like a mini nervous system.they believe it could help find a cure for worse mental conditions like parkinsons disease. professor michael coleman is leading the research program. he explained, we are aiming to be able to study the human brain at the most basic level, using an actual living human cell system. cells have to be alive and operating efficiently to enable us to really understand how the brain works. the experiment involves changing cells from a cancer tumour (肿瘤)and making them behave like brain cells.although far from finished, researchers hope the false brain cells will give them a greater understanding of how real brains work. this, in turn, could significantly further research into conditions which affect the brain. neil hunt, chief leader of the research group, said, it is still very early days, but in the future the research could lead to a useful tool for looking into dementia (痴呆).the technique could also provide a way to carry on animal test and is being supported by the humane research trust (hrt). the scientists predict that over the next ten years a million people will develop dementia. professor coleman believes their findings could change this. he said,we hope our research will provide scientists with a new and highly relational human experimental model to help them understand the brain better and develop new drugs to control the related disease. however, the biggest challenge at present is that we are greatly short of fund, which will slow our research.1. uk scientists grow a living human brain in order to _.a. study the structure of human brain b. make use of living human cell system c. discover how human brain really works d. separate cells from a cancer tumour2. according to neil hunt, research into brain cells _.a. will get finished as early as possibleb. will make people discover dementiac. will affect the brain growth in many waysd. will help to treat some diseases in nerve system3. from the last paragraph,we can know that _a. the technique provided by hrt is immatureb. animal tests are no longer allowed by lawc. a million people suffer from brain diseasesd. the research program lacks financial support4. the text is intended to _.a. tell us about a breakthrough in medical researchb. introduce a research program in humans brainc. introduce the progress of drugs for dementiad. tell us about health problem in nerve system【参考答案】14、cddb阅读理解。imagine,one day,getting out of bed in beijing and being at your office in shanghai in only a couple of hours,and then,after a full day of work,going back home to beijing and having dinner theresounds unusual,doesnt it? but its not that unrealistic,with the development of chinas highspeed railway systemand thats not a11china has an even greater highspeed railway planto connect the country with southeast asia,and eventually eastern europechina is negotiating to extend its own high-speed railway network to up to 17 countries in 1 0 to 15 years,eventually reaching london and singaporechina has proposed three such projectsthe first would possibly connect kunming with singapore via vietnam and malaysiaanother could start in urumqi and go through kazakhstan and uzbekistan,and possibly to germanythe third would start in the northeast and go north through russia and then into western europeif chinas plan for the high-speed railway goes forward,people could zip over from london to beijing in under two daysthe new system would still follow chinas highspeed railway standardand the trains would be able to go 346 kilometers an hour,almost as fast as some airplanes chinas bullet train(高速客车),the one connecting wuhan to guangzhou,already has the worlds fastest average speedit covers 1,069 kilometers in about three hoursof course,there are some technical challenges to overcomethere are so many issues that need to be settled,such as safety,rail gauge(轨距),maintenance of railway tracksso,its important to pay attention to every detailbut the key issue is really moneychina is already spending hundreds of billions of yuan on domestic railway expansionchina prefers that the other countries pay in natural resources rather than with capital investmentresources from those countries could stream into china to sustain developmentit11 be a win-win project. for other countries,the railway network will definitely create more opportunities for business,tourism and so on,not to mention the better communication among those countriesfor china,such a project would not only connect it with the rest of asia and bring some much-needed resources,but would also help develop chinas far westwe foresee that in the coming decades,millions of people will migrate to the western regions,where the land is empty and resources unusedwith high-speed trains,people will set up factories and business centers in the west once and for a11and they11 trade with central asian and eastern european countries( ) 1. chinas new high-speed railway plan will be a win-win project because a. china will get much-needed resources and develop its western regions b. china and the countries involved will benefit from the project in various ways c. china will develop its railway system and communication with other countriesd. the foreign countries involved will develop their railway transportation,business and tourism选b在文章倒数第二段中有明确答案( ) 2. according to the passage,the greatest challenge to the new high-speed railway plan is a. technical issues b. safety of the systemw_w w.c. financial problems d. maintenance of railway tracks选c . 在文章第8段看到 there are so many issues that need to be settled.及第9节中 but the key issue is really money( ) 3. which of the following words best describes the authors attitude towards chinas high-speed railway plan? a. critical b. reserved c. doubtful d. positive选d . 尽管在文章第8,9段中 提到存在的问题,但从最后两段中不难看出作者是持支持的态度( ) 4. which of the following might be the best title for the passage?a. new railway standards b. big railway dreamsc. highspeed bullet trains d. international railway network选b. 贯穿全文须知这只是一个梦想第12组阅读理解-astudents and technology in the classroomi love my blackberryits my little connection to the larger world that can go anywhere with me. i also love my laptop computer ,as it holds all of my writing and thought .despite this love of technology ,i know that there are times when i need to move away from these device and truly communication with others.on occasion, i teach a course called history matters for a group of higher education managers. my goals for the class include a full discussion of historical themes and ideas .because i want students to thoroughly study the material and exchange their ideas with each other in the classroom ,i have a rule no laptop, ipods, phones ,etc .when students were told my rule in advance of the class, some of them were not happy .most students assume that year reasons for this rule include unpleasant experiences in the past with students misusing technology. theres a bit of truth to that. some students assume that i am anti-technology. theres no truth in that at all. i love technology and try to keep up with it so i relate to my students.the real reason why i ask students to leave technology at the door is that i think there are very few places in which we can have deep conversions and truly engage complex ideas. interruptions by technology often break concentration and allow for too much dependence on outside information for ideas. i want students to think differently and make connections between the course the material and the class discussion.ive been teaching my history class in this way for many years and the educations reflect student satisfaction with the environment that i create .students realize that with deep conversation and challenge , they learn at a level that helps them keep the course material beyond the classroom .im not saying that i wont ever change my mind about technology use in my history class, but until i hear a really good reason for the change ,im sticking to my plan. a few hours of technology-free dialogue is just too give up.( ) 1.some of the students in the history class were unhappy with_a. the course material b. others misuse of technology c. discussion topics d. the authors class regulator ( ) 2.the underlined word “engage” in para.4 probably means _a. explore b. accept c. change d. reject ( ) 3.according to the author, the use of technology in the classroom may _a. keep students from doing independent thinking b. encourage students to have in-depth conversationsc. help students to better understand complex themes d. affect students concentration on course evaluation( ) 4.it can be inferred from the last paragraph that the author _a. is quite stubborn b. will give up teaching history c. will change his teaching plan soon d. values technology-free dialogues in his class 【文章大意】议论文,文章论述的主题是,students and technology,文章以教师的口吻谈到为何不允许学生在课堂上玩ipod、手机等通讯工具,因为technology会影响我们的深入交流。1.答案d。细节理解题。由文章第二段内容可以得出。2. 答案a。细节理解题。由i think there are very few places in which we can have deep conversions and truly engage complex ideas. 可知technology 会影响我们的深入交流。engage 与explore 探索意义表述与之为吻合。3. a 推理判断题。 students realize that with deep conversation and challenge, they learn at a level that helps them keep the course material beyond the classroom可以推知作者认为technology 会阻碍我们的独立思考能力4. d 推理判断题。由文章最后一段作者深信自己的technology会影响我们的深入交流。并且坚持她的values technology-free dialogues in his class的观点。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。today just as technology changed the face of industry, farms have experienced an “agricultural revolution”. on the farm of today, machines provide almost all the power. one of the most important benefits will be the farm computer. a few forward-looking farmers are already using computers to help them run their farms more efficiently. the computers help them keep more accurate records so they can make better decisions on what crops to plant, how much livestock (家畜) to buy, when to sell their products, and how much profit they can expect. many computer companies have been developing special computer programs just for farmers. programs are being written for pig producers, grain farmers, potato farmers, and dairy farmers. in the future, farmers will be able to purchase computer programs made to their needs. because of the growing importance of computers on the farm, students at agricultural colleges are required to take computer classes in addition to their normal agricultural courses. there can be no doubt that farmers will rely on computers even more in the future. while the old-time farms depended on horse power, and modern farms depend on machine power, farms of the future will depend on computer power. another technological advance which is still in the experimental stage is the robot, a real “mechanized hired hand”that will be able to move and, in some ways, think like a human being. agricultural engineers believe that computer-aided robots will make shocking changes in farming before the end of the century. unlike farmers of the present, farmers of the future will find that many day-to-day tasks will be done for them. scientists are now developing robots that will be able to shear (修剪)sheep, drive tractors, and harvest fruit. even complex jobs will be done by robots. for example, in order to milk their cows, farmers must first drive them into the barn,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB 45673- 2025《危险化学品企业安全生产标准化用规范》之“5.11变更管理”审核检查单(2025A0)
- 河北省沧县风化店中学2026届化学高二第一学期期末复习检测试题含答案
- 2025年秋季初级经济师职业资格考试 经济基础知识专项训练及解析试卷
- 研究方法考试题目及答案
- 教育培训行业线下活动策划
- 民法典培训知识点课件
- 2025年度尤洁吴刚共同房产买卖与权益移交合同
- 2025年个人购房贷款本金及利息还款合同
- 2025年度荒地旅游资源开发与经营权转让合同
- 2025年电子信息行业员工二零二五年度综合服务劳动合同
- GB/T 18710-2002风电场风能资源评估方法
- 第三章 群速度色散
- 田英章楷书心经-高清米字格版
- 2021年成都中医药大学辅导员招聘考试题库及答案解析
- 液相色谱柱使用记录
- 项目检查汇报报告(52张)课件
- 直螺纹套筒现场平行检查及记录表
- JJG 856-2015 工作用辐射温度计检定规程-(高清现行)
- J-STD-020D[1].1中文版
- 益美高引风式冷却塔特点介绍
- 1沥青混合料生产工艺
评论
0/150
提交评论