北京市高考英语一轮复习 练习手册(23)(含解析)新人教版.doc_第1页
北京市高考英语一轮复习 练习手册(23)(含解析)新人教版.doc_第2页
北京市高考英语一轮复习 练习手册(23)(含解析)新人教版.doc_第3页
北京市高考英语一轮复习 练习手册(23)(含解析)新人教版.doc_第4页
北京市高考英语一轮复习 练习手册(23)(含解析)新人教版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

北京市2014高考英语(新人教版)一轮复习练习手册(23)附详细解析课时作业(二十三)必修5unit 3 life in the future(限时:35分钟).完形填空june was lying by the olympic size swimming pool in her new swimsuit. she was really hot and dived into water. 1 else was in the pool. the refreshing water cooled her body immediately, which 2 her to continue doing some laps there.now having swum in the past several years and being a bit out of 3 , june began to tire 4 . “ah, no pains, no gains,” june thought to herself. june 5 to swim, realizing her head was 6 . breathing became difficult. her vision wasnt so 7 . she saw the lifeguard and a couple of others around the pool. no sense in 8 anyone. she continued.she found 9 in the middle of the pool. deciding not to make a scene, she continued to swim. 10 , she made it to the other side of the pool. nausea (恶心), weakness and exhaustion (精疲力竭) 11 it difficult for june to get out of the pool. 12 she stood, her body slowly shook back and forth, losing her 13 .realizing she needed help but 14 to even say anything, she 15 the pool side and stood there. several minutes later she had enough energy to only 16 her body up out of the pool. sitting at the side of the pool with her feet in the water she felt that someone was 17 at her. it was the lifeguard. june was just able to 18 her hand, telling him she was okay.have you ever found yourself in a 19 where youre in trouble and you dont ask for help? there is nothing 20 in asking for help. june could have drowned. however, we all have the tendency, as june did.1. a someone b. no onec anyoned. everyone2. a. encouragedb. advisedc. allowedd. forced3. a. mindb. timec. shaped. fashion4. a. hardlyb. easilyc. falselyd. unexpectedly5. a. remainedb. stoppedc. happenedd. continued6. a. hurtingb. hurtc. sufferingd. suffered7. a. sureb. cleanc. cleard. poor8. a. botheringb. interruptingc. attractingd. helping9. a. oneb. it c. herd. herself10. a. lastlyb. finallyc. suddenlyd. surprisingly11. a. foundb. letc. maded. felt12. a. sinceb. asc. untild. unless13. a. lifeb. couragec. chanced. balance14. a. unableb. readyc. proudd. afraid15. a. came acrossb. lay onc. leaned againstd. fought with16. a. pullb. pushc. raisedd. rise17. a laughingb. staringc. glimpsingd. shrugging18. a. holdb. lendc. moved. wave19. a. atmosphereb. conditionc. situationd. environment20. a. difficultb. differentc. usefuld. wrong15 bacbd610 acadb1115 cbdac1620 abdcd* 结束.单项填空1_alone in the large house,the little boy had to learn to survive by himself.ato leave bleavingcleft dbeing left2the couple watched the kongming light go higher and higher until they lost _ of it.aview bscene cvision dsight3laura had a tense expression on her face,_ she had met some alien creatures.aeven if bas ifcso that dnow that4im sure the beauty of _ nature there will make _ excellent impression on you.athe; the bthe; anc/; an d/; /5it would be very safe if you _ the door _ to the garden.afasten; led bwill fasten; leadscfastened; leading dfastened; to lead6“stop thief! stop thief!” but the thief was _ by the crowd and we lost sight of him.adrowned bswallowedccaught dstopped7fierce as they are faced with pressure, the students remain _ and try hard to achieve their goals.aconscious boptimisticcinfluential dcompetitive 8banks must complete for customers who will _ to another bank if they are dissatisfied with the service they receive.atransfer bswitch cappeal dresolve9more and more highrise buildings have been built in big cities_space.ain search of bin place ofcfor lack of dfor fear of10helen always helps her mother even though going to school _ most of her day.atakes up bmakes upcsaves up dputs up11a team of nurses_the doctor in performing the operation on the boy wounded in the earthquake.asupported bencouragedcassisted drespected12tom feared to go home after his failure in the exam because the _ stream of discontent from his parents would drive him crazy.aactual bgradualcefficient dconstant13when i saw the cars crash on the road,a frightened feeling _ through my mind.aflashed bstruck chit doccurred14when it was his turn to deliver his speech,_,he walked towards the microphone.anervously and embarrassinglybnervous and embarrassedlycnervously and embarrassingdnervous and embarrassed15in order to meet the demands they had to _ production.afasten up brise upcspeed up dgo up.完形填空in 1989 an 8.2 earthquake almost flattened america, killing over 30,000 people in less than four minutes. in the middle of complete damage and disorder, a father rushed to the school where his son was supposed to be, _16_ to find that the building was _17_after the unforgettable shock, he _18_ the promise he had made to his son: “no matter _19_, ill always be there for you!” and tears began to _20_ his eyes. as he looked at the pile of ruins, it looked hopeless, but he kept remembering his _21_ to his son. he rushed there and started _22_ the ruins.as he was digging, other helpless parents arrived, _23_: “its too late! theyre all dead! _24_, face reality. theres nothing you can do!” to each parent he responded with _25_: “are you going to help me now?” no one helped. and then he continued to dig for his son, stone by stone.courageously he went on alone because he needed to know _26_: “is my boy _27_ or is he dead?” he dug for 8 hours12 hours24 hours36 hoursthen, in the 38th hour, he _28_ a large stone and heard his sons _29_. he screamed his sons name, “armand!” he heard back, “dad! its me, dad! i told the other kids not to worry. i told them that if you were alive, you _30_ me and _31_ you saved me, theyd be saved. you promised, no matter what happens, ill always be there for you! you did it, dad!”“whats going on there?” the father asked.“there are 14 of us _32_ out of 33, dad. were scared, hungry, thirsty and thankful youre here. when the building collapsed, it made _33_, and it saved us.”“come _34_, boy!”“no, dad! let the other kids come out first, _35_ i know youll get me! no matter what happens, i know youll always be there for me!”16a.just bonly cever dstill17a.as flat as a pancake bas high as a mountaincas strong as an ox das weak as a kitten18a.memorized bforgotckept dremembered19a.what bwhat happencwhich dwho20a.fill bfill in ccome dburst21a.picture bpromisecpresent dencourage22a.digging bdigging throughcdigging out ddigging into23a.to say bsaidcand saying dsaying24a.come out bcome againccome on dcome off25a.one word bone soundcone row done line26a.for himself bof himselfcby himself dto himself27a.live bliving calive dlively28a.took back bpicked upccalled up dpulled back29a.sound bvoice cnoise dtone30a.will save bwould savecsave dwould have saved31a.when bbecauseceven if dthough32a.remained bmissingcleft dgone33a.a promise bspacecroom da triangle34a.in bfor cout dalong35a.because bthoughcwhen deven though.阅读理解just over a year ago, life as an orphan(孤儿) girl in tilinanu, southern malawi, was uncertain.relying on the kindness of the poor villagers for a roof over their head, many had to sleep in a room that held as many as fifteen people, eating a diet mainly of porridge.their classroom for daily lessons was an open space in the bush.now 34 of them have comfortable beds in a smart new home, with a community hall and medical centre next to it.another 175 village children eat there daily, with the adults coming in to learn english; its an amazing transformation. even more amazing is that the person behind it is just 21.when alice pulford was waiting to get into university, she took a fivemonth teaching position in malawi.she loved the place, and returned in the spring of 2009 to visit her friend zulu in tilinanu.his aunt mercy owned land there and was doing her best to provide an education for the orphans, many of whom had lost parents to aids or malaria(疟疾)but after helping mercy out for some time, alice realised that what the girls in particular really needed was a safe and permanent place to live.there was a derelict(年久失修的) church on mercys land.“if you give me the church, ill set up a home for these children,” alice told her.mercy agreed.alice phoned home and told her family about her plan.the family had already helped alice raise 1,800 to assist the orphans.after they received alices call, they threw themselves into raising another 6,000, organising theatre trips and special parties and dinners.alice found malawian builders, selected materials and even helped with the bricklaying.in ten weeks, the church became a dormitory with toilets and a living area.in spring last year, alice raised another 19,000 to build the medical centre and two new dormitories.the girls are happierand so is alice, who has been spending around four months in malawi a year.“the orphans think theyre gaining from me, but when i see their smile, it transforms me,” she says.36over a year ago, the orphans didnt have _aa classroom ba teachercshelter dfood37what is known about the home alice has built for the orphans?ait looks like a community hall.bit depends on the villagers help.cit provides a place for recreation.dit benefits both the children and adults.38pulfords family are _ashort of money bfond of entertainmentscsupportive of each other dunaware of alices plan39what has alice learned from her experience?amoneyraising is a family business.bwinning orphans smile calls for skills.caids has made many children parentless.dhelping others brings changes in a person.短文填词mobile phones are becoming more and more popular with teenagers. they shorten the 40.d_ between people. thanks to mobile phones, it is more 41._ (方便) for us to contact people. but have you noticed that sometimes mobile phones also 42.b_ embarrassment to us? its not rare to see someone shouting loudly as if there 43._ no one else present. and im sure everyone has had some 44._ (经历) in which a mobile phone rings again and again 45._ public. people may have various reasons why they keep their phones 46.w_ all the time, but they interrupt people who want to concentrate on 47._ theyre doing. so if you are one of them, please shut off your mobile phone on formal occasions, 48.e_ when you are attending class or meetings. its respect for both 49._ (别人) and yourself.参考答案课时作业(二十三).1.c考查非谓语动词。句意:小男孩被单独留在一个大房子里,他不得不学着独立生存。leave和the little boy之间是逻辑上的动宾关系,故用过去分词。2d考查名词辨析。句意:那对夫妇看着孔明灯越飞越高,直到看不见。词组lose sight of意思是“消失在视野之外,看不见”。3b句意:laura表情紧张,好像遇到外星生物一样。even if即使,尽管;as if好像;so that以便;now that既然。根据题意可知b项正确。4c句意:我确信那里的自然之美会给你留下美好的印象。nature作“大自然”讲为不可数名词,单独使用时,前面不用冠词;短语make an impression on给留下印象。故选c项。5c第一空用过去时表示与现在事实相反的虚拟语气;第二空为现在分词作the door的定语,the door与lead为逻辑上的主动关系。6b考查动词辨析。这里指的是小偷被淹没在人群之中,我们看不到他了。所以用swallow,意思是“淹没,吞没”。drown淹死, 淹没(声音等);catch抓住;stop阻止。7b考查形容词词义辨析。句意:尽管学生们面临巨大的压力,他们仍然很乐观,努力实现自己的目标。conscious意为“有意识的”;optimistic意为“乐观的”;influential意为“有很大影响的”;competitive意为“竞争的”。根据句意可知b项正确。8b考查动词词义辨析。句意:如果客户对于接受的服务感到不满意而要换银行的话,银行必须为这些客户填写表格。transfer意为“转移,调任”;switch意为“改变,交换”;appeal意为“呼吁,有吸引力”;resolve意为“解决,分解”。根据句意可知b项正确。9c考查介词短语。in search of“搜寻,寻找”;in place of“代替”;for lack of“由于缺乏”;for fear of“因为害怕”。在大城市建高楼是由于缺乏空间,故选c。10a考查动词短语辨析。take up占据; make up编造; save up贮存;put up建造。句意:海伦总是帮助她妈妈,尽管上学占用了她一天的大部分时间。11c考查动词辨析。句意:一组护士协助医生给在地震中受伤的那个男孩做手术。assist sb.in doing sth.协助某人做某事。12d考查形容词辨析。constant连续发生的;不断的;重复的。句意:汤姆在考试失败后害怕回家,因为父母无休止的不满快使他发疯了。actual 实际的; gradual 逐渐的; efficient 高效的。13astrike与hit都直接接宾语,不需用介词;occur需要与to连用。句意:当我看到公路上汽车相撞时,恐惧感涌上我的心头。flash在此意为“突然想到,猛然想起”。14d考查形容词的用法。形容词nervous and embarrassed强调状态,是对he的情况进行补充说明。 15c考查固定词组。speed up加速;fasten up扣上;rise up上升;go up上升。结合句意可知c正确。句意:为了满足需求,他们不得不加快生产。 .本文为记叙文。故事发生在1989年美国大地震中,一个父亲靠一个诺言救出了被困在废墟下长达38个小时的儿子。16bonly to do sth表示“结果却,不料”,作结果状语,表示该结果在主语的预料之外。17. a这四个选项都是英语习语,根据本段第一句an 8.2 earthquake almost flattened america判断,选择a项。18d句意:他想起了他曾对儿子许下的诺言memorize是“背诵,熟记”的意思,不合题意。19a从结构上分析,该句是省略了谓语动词的省略句,省略谓语之后,意义仍然清楚;如不省略动词,则谓语使用第三人称单数happens。从意义上分析,可排除c、d两项。20a这几个动词都可以表示“流泪”这个意义,但句式搭配不同,其表现形式分别为tears fill his eyes. tears come into his eyes. he bursts into tears.21b句意:他不停地想着他对儿子许下的诺言。22bdig掘(土),挖;dig through在里挖掘;dig out 发掘出;dig into 钻研。由句意可知选b。23d从结构上分析,应该用现在分词作伴随状语。24ccome on表示劝说、鼓励,意为“振作点”。25done line意为“一句话(台词)”。a项中的one word干扰性较大,它表示“一个词”。26afor oneself为自己;by oneself单独地,独自;of oneself自行地,自动地;to oneself独享,独自拥有。27calive作表语,其含义与dead相对应。28dpull back意为“使后退”,这里指把一块大石头推开。29b注意这四个词的区别:sound (各种)声音;voice (人们说话的)嗓音;noise (不悦耳的)噪音;tone (人们说话的)语气,语调。30b这是表示将来的虚拟语气,主句中用“would动词原形”,从下文中也能找到类似的句子。31a句意: 你来救我时,他们也会得救。32c此题包含一个固定句型:there areleft 还有剩余下来。33d句意:房屋倒塌时,形成了三角空隙。而make room与 make space 意为“(有意识地)为腾出空间”。34ccome out出来。35a从上下文意义判断,此句为原因状语从句。.本文主要介绍了alice为孤儿所做的很多好事。从这些经历中,她明白了“赠人玫瑰,手有余香”的道理。36a细节理解题。根据第一段的最后一句“their classroom for daily lessons was an open space in the bush.”可知,一年多以前,孤儿们没有教室,只能在露天的灌木丛中的空地上上课。37d推理判断题。根据第二段第二句中的“another 175 village children eat there daily, with the adults coming in to learn english”可知,alice为孤儿们建的房子对孩子和成年人都有帮助。38c细节理解题。

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论