




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
第二单元过关检测(时间:90分钟分值:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。awhen i was nineteen years old,i was at a dance club and met a new friend who walked with me to my car.we were in downtown seattle and it was a very cold night.as we were walking to my car,a man walked up to us.behind him was a woman pushing a stroller with a child inside who was about one year old.the child had a jacket on but it wasnt zipped (拉上拉链).the man told us that he wanted to borrow some money to get his wife and kid into a hotel for the night.he had a job but no place to live in and was waiting for his first salary.he said he could get our mailing address and mail the money back to us.the guy i was with reached into his pocket to give this man a $20 bill.as the man was extending his hand out to take the money,i put my hand on my friends hand and said,“can i talk to you for a minute?”then i told him some people earned money by begging.they cheated those warm-hearted people.and if they were truly worried about their child being out of the cold,they would have at least zipped his jacket.my friend looked at me and said,“michael,i know there are some people who take advantage of others.i also know some people out there that are one paycheck away from being homeless.if i give $20 to 10 people and only one of them really needs it and uses it for the right thing,it is worth it.”i am now thirty-seven years old and have never forgotten what my friend said to me.i dont even remember his name now,but i do remember that experience changed my perspective (观点) and the way i look at different situations.1.when did the author experience the matter?a.about twenty-five years ago.b.more than twenty years ago.c.when he lived in the suburb.d.when he was in his late teens.答案:d提示:细节理解题。根据文章第一段开头可以知道这件事发生在作者十九岁的时候。2.the underlined word “stroller” in paragraph 1 probably means“”.a.big luggageb.large packagec.baby carriaged.small bicycle答案:c提示:词义猜测题。根据后面“.with a child inside who was about one year old.”可知stroller应该指“婴儿车”。3.by what did the author think the couple were telling a lie?a.the couples expression.b.the attention to their child.c.the costumes of the couple.d.the word the man had said.答案:b提示:推理判断题。根据第一段叙述可知作者仔细地观察了婴儿车里的小孩,穿着夹克,却没有拉上拉链,而那个男子却说他想要些钱让其妻子和孩子住旅馆。再由第二段中“and if they were truly worried about their child being out of the cold,they would have at least zipped his jacket.”一句可知作者推断该夫妇在说谎的原因是他们根本不关心孩子。4.we can infer the author has learnt from the experience that .a.one should be very kind to everyoneb.anybody has a time when he needs helpc.one should do what is worth activelyd.one should guard against the bad men答案:c提示:推理判断题。根据文章最后两段可知作者对此次经历的感悟,特别是“if i give $20 to 10 people and only one of them really needs it and uses it for the right thing,it is worth it.”一句使作者意识到一个人应该积极地去做值得做的事。bwhen my sister gina was born,she had a problem with her heart.her heart was pretty bad in the beginning and she stayed in the hospital for a month.the first few years were very difficult because she was very sick.she had five operations(手术) before she was three years old.she had trouble walking,playing with other children,and going to school.although gina couldnt laugh and talk,we all knew that she just needed love and care.our parents wanted to take gina to a special place in florida where she could swim with dolphins.gina was afraid of swimming with them because she had never been around dolphins before.we had also never travelled that far as a family.when we got to florida,we saw where the dolphins lived.it was a place where kids with special needs like gina could come and spend time.i thought it was going to be a vacation,but it wasnt.gina had to work hard every day for a week.the trip was amazing.gina laughed and clapped(拍手) when she saw the dolphin,and the dolphin splashed(溅起水花) when it saw gina.they swam together all day.gina was able to move her body more than she normally did at home.mum and dad were proud of gina,and me too.5.we know from the text that gina .a.experienced five operations in a monthb.got along well with other childrenc.stayed in the hospital before threed.was born with a heart disease答案:d提示:细节理解题。根据第一段的“when my sister gina was born,she had a problem with her heart.”可知,gina天生患有心脏病。6.the authors family went to florida to .a.treat gina for her illnessb.have a family tripc.see the dolphinsd.learn to swim答案:a提示:推理判断题。根据第二段的“our parents wanted to take gina to a special place in florida.”,第三段的“gina had to work hard every day for a week.”以及最后一段的“gina was able to move her body more than she normally did at home.”可知,作者一家去佛罗里达是为gina治病。7.how did gina feel about swimming with dolphins at first?a.excited.b.frightened.c.angry.d.proud.答案:b提示:细节理解题。根据第二段的“gina was afraid of swimming with them.”可知。8.why did the author say the trip was amazing?a.florida has many dolphins.b.gina became a normal person.c.the dolphins there were very lovely.d.swimming with the dolphins was good for gina.答案:d提示:推理判断题。根据最后一段的内容可知,gina通过和海豚游泳康复很快,因此作者才觉得佛罗里达之旅很神奇、不可思议。camanda hockings parents divorced when she was young.money was tight and there was no cable tv at home.“so i read a lot and took up writing,”she recalled.the first novel dreams i cant remember was written when she was 17.she sent it to several publishers,but was rejected.yet she did not give up.she wrote one after another.by 2010,she had written 17 unpublished novels.having spent years fruitlessly trying to interest traditional publishers in her work,amanda hocking became penniless and frustrated.what was worse,an exhibition about jim henson,the creator of the muppets,was coming to chicago later that year,but she couldnt afford to make the trip!then an idea occurred to her.she could upload her unpublished novels onto digital e-book sites.it was six months before the exhibition,and she thought she would surely make $300 needed for the desired journey to chicago.on april 15,2010,hocking made one of her books available to kindle readers on amazons website to raise cash for the muppets trip.within a few days,she sold nine copies of my blood approves,a novel set in minneapolis.by may she had posted two further books in the series,fate and flutter,and sold 624 copies.in july she posted switched,the novel she wrote in no more than a week.it brought in over $6,000 that month alone,and in august she quit her day job as a carer for disabled children.in six months,hocking raised not only the $300 she needed,but an additional $20,000 by selling 150,000 copies of her books.over the past 20 months hocking has sold 1.5 million books and made $2.5 million all by herself.not a single publishing house was involved.amanda hocking did get to chicago to see the muppets.and meanwhile she helped to set off a revolution in global publishing.now she is considered as a pioneer of the self-publishing revolution.9.which of the following is the most suitable to describe amanda hocking?a.insistent.b.selfless.c.honest.d.generous.答案:a提示:推理判断题。根据第一段中的“she sent it to several publishers,but was rejected.yet she did not give up.she wrote one after another.”可知,amanda hocking是个坚持不懈的人,故选 a项。10.we can infer from the text that .a.amandas friend paid for her trip to chicagob.jim henson helped amanda a lot in writingc.jim henson helped amanda publish her first noveld.amanda is a big fan of the muppets答案:d提示:推理判断题。根据第三段最后一句可知,amanda hocking要在短短六个月内凑足前往芝加哥观看布偶秀大电影作者展览的路费,由此可推断出amanda hocking是其忠实的粉丝,故选d项。11.which of the following is the correct order of the events?a.amanda hocking quit her day job as a carer.b.amanda hocking went on a trip to chicago.c.amanda hocking posted fate and flutter online.d.amanda hocking posted switched online.e.amanda hocking made my blood approves available to kindle readers.a.abcdeb.cdeabc.ecdabd.ecdba答案:c提示:细节理解题。根据第五段内容可知应选c项。12.what can be the best title for the text?a.amanda hockingpioneer of the self-publishing revolutionb.aa website that helps to realise writers dreamc.my blood approvesa historic novel in publishing revolutiond.amanda hockinga famous american writer in modern literature答案:a提示:标题归纳题。本文主要介绍了自我出版革命的领军人物amanda hocking,故选a项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。tiffany,a 16-year-old girl,was very shy.last september,her best friend,sophie,moved abroad with her family because she had to continue her studies in america.she even said she would not come back for at least a few years.13“i was really sad the moment i heard the bad news and i didnt know what to do”,tiffany recalled(回忆).“i shut myself in my room for a whole week.it was then that my aunt took me to a sports club one saturday and i saw so many young people playing various sports there.i signed up for a beginners course in volleyball and since then i have been playing this sport.now i practise twice a week there.it is wonderful playing sports in this club and i have made lots of friends as well.14”the most basic aim of playing sports is that you can improve your health even if you are not very good at sports.15tiffany used to be a very quiet girl.since she joined the sports club,she has opened up herself and now she has become very active and enjoys meeting and talking with others.for most people,that is one of the attractions of joining a sports club.you can get to know other young people who have similar interests.16you go in for sports and it is easier to understand your partners on the same team.now tiffany is quite popular with her friends and she has also gained more confidence.17the mind needs exercise as well as the body.a.try to do regular sports.b.tiffany became lonely and helpless.c.you can find what youre really interested in.d.it was three years later that sophie came back.e.you dont have to sit down and talk to strangers.f.whats more,i feel i am much healthier than before.g.in addition,you can get to know a circle of people at your age while playing sports.答案:1317 bfgea第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项。long ago,there lived a man who worked as a stonecutter(石匠) in a town.he was not happy with his 18 or his position in life.one day as he was cutting 19,he saw a rich 20 pass by and thought,“how i wish i were as 21 as that businessman.22,the stonecutter was changed into a(n) 23 and powerful businessman.one 24 day,as the newly rich man walked around the 25 watching all that he owned,he was 26 about the strength(强度) of the sun.“how i wish i were as powerful as the sun!”he thought,and suddenly he became the sun,27 others with his heat.then one day a dark cloud 28 under him.rain poured down and the wind blew,stopping the sun from 29 his power.“how i wish i were as powerful as the 30!”he thought,and he became a storm 31 rain and wind.people 32 his great power,33 when he blew against a huge rock,the rock did not move.“how i wish i were as powerful as that rock!”he 34,and in a moment he 35 the rock.not long afterward(后来),he heard a sound and felt a part of himself 36.“what could be more powerful than me,the 37?”he wondered.he looked down and saw,much to his surprise,that a stonecutter was cutting him.18.a.ageb.heightc.jobd.house答案:c提示:由下文的“his position”以及石匠想当商人、太阳等可知,他不满意自己的工作。19.a.stoneb.woodc.meatd.cloth答案:a提示:由上文的“stonecutter”可知。20.a.stonecutterb.businessmanc.neighbourd.officer答案:b提示:由下文的“that businessman”可知。21.a.famousb.powerfulc.happyd.clever答案:b提示:由下文的“powerful businessman”可知。22.a.finallyb.quietlyc.clearlyd.suddenly答案:d提示:由下文的“suddenly he became the sun”可推知,此处石匠这样一想,突然就变成了商人。23.a.richb.nicec.actived.lucky答案:a提示:由上文的“rich”可知。24.a.coolb.warmc.wetd.hot答案:d提示:由下文的“the strength(强度) of the sun”可知,那天很热。25.a.villageb.townc.farmd.river答案:b提示:由上文的“in a town”可知。26.a.worriedb.carefulc.angryd.sorry答案:c提示:由于天气很热,所以他对太阳的灼热的强度感到愤怒。27.a.burningb.visitingc.searchingd.watching答案:a提示:由后面的“his heat”可知,石匠变成太阳,用他的热量炙烤着人们。28.a.diedb.shoutedc.laughedd.crossed答案:d提示:有一天,一朵乌云在他身下飘过。29.a.carryingb.controllingc.usingd.discovering答案:c提示:由上文的“rain poured down and the wind blew”可知,刮风下雨阻止了太阳发威。30.a.stormb.cloudc.raind.wind答案:a提示:由下文的“became a storm”可知。31.a.inb.withc.ofd.from答案:b提示:with在此表示伴随,“a storm with rain and wind”意为“暴风雨”。32.a.fearedb.wantedc.enjoyedd.discussed答案:a提示:人们对于暴风雨当然是感到害怕。33.a.untilb.unlessc.andd.but答案:d提示:“他的巨大威力”和“当他刮过一块巨石时,巨石却纹丝不动”之间为转折关系。34.a.guessedb.thoughtc.explainedd.described答案:b提示:由上文多处出现的“thought”可知。35.a.leftb.forgotc.becamed.chose答案:c提示:由下文的“a stonecutter was cutting him”可知,他如愿以偿地变成了巨石。36.a.changeb.talkc.danced.sleep答案:a提示:由下文的“a stonecutter was cutting him”可知,他感觉到自己的身体有一部分正在发生着变化。37.a.sunb.earthc.rockd.knife答案:c提示:此时他已经变成磐石,因此是在困惑还有什么比自己这块磐石更有威力。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。more than half a million south korean students38.(recent) took the university entrance examination.many people consider success on this test the first step towards a good life.south korean students say they feel stressed from the pressure.south korean high school students spend years39.their study for the university entrance examination.the test is multiple-choice,40.(mean) that the students may choose among several possible 41.(answer) to a question.a government study has found that south korean children are 42. least happy compared to children in 29 other developed countries.many south koreans owe this 43. (unhappy) to the educational pressure.south korean president park geun-hye 44.(promise) to reform her countrys educational system twice by now.she urges the system 45.(increase) creative thinking and reduce student pressure.still,getting south korean parents to reduce the pressure on their children might not be so easy.a mother says she is not willing to put so much pressure on her daughter.however,the fierce competition makes 46. impossible for parents not to do so.for now,47. the parents can expect is that the pressure brings good results.答案:38.recently39.on40.meaning41.answers42.the43.unhappiness44.has promised45.to increase46.it47.what第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。andrew is a 28-year-old american,which life is very difficult because he born without arms or legs.some people used to make fun of him and said he looked like a monster.doing normal things seemed impossibly to him.however,andrew never gave up,and after many failures,he finally learn to swim,fish and even surf.most surprising,he completed university and earned the two degrees.now he is the ceo of two company.when asking about the secret o
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年河北石家庄海关技术中心公开招聘劳务派遣类工作人员2名模拟试卷及完整答案详解
- 2025年度第6期广西南宁昇智人力资源服务有限公司招聘1人(青秀区工商业联合会)模拟试卷附答案详解(黄金题型)
- 2025年度青岛市园林和林业局所属事业单位青岛市园林和林业综合服务中心公开考前自测高频考点模拟试题及答案详解参考
- 羽毛球教练员合同8篇
- 2025广东依顿电子科技股份有限公司招聘硬件工程师等岗位人员考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解1套
- 2025福建福州市马尾区文化体育和旅游局下属单位福州市马尾区文化馆招聘编外聘用人员1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(必刷)
- 2025劳动合同法深度解析:合同工工伤保险福利
- 2025届春季厦门银行校园招聘考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025年上半年恒丰银行毕业生招聘考前自测高频考点模拟试题及1套完整答案详解
- 2025湖南怀化市溆浦县卫健局公开招聘乡镇卫生院编外专技人员20人考前自测高频考点模拟试题附答案详解
- 2025届春季厦门银行校园招聘考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 江苏省宿迁市沭阳县第一次城乡联考2026届九年级上学期9月月考语文试卷(含答案)
- 2025年安全员考试题库(附参考答案)
- 颅脑外伤创伤课件
- 车间落地品管理办法
- 生活委员课件
- 民事赔偿赔协议书
- 成人术中非计划低体温预防与护理-中华护理学会团体标准
- 格尔木瑞诚气体有限责任公司搬迁升级改造项目报告书
- 2025春江苏开放大学教师发展与职业道德过程性作业二参考答案
- 防蛇安全小常识中班
评论
0/150
提交评论