免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(21)及答案 阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项。【深圳市2014高考英语综合能力测试题(1)】aback in 2006, as my father was dealing with advanced dementia(痴呆), our family faced a serious set of challenges. in addition to his health problems, we struggled with the lack of transparency in what his health insurance plan covered, and with substantial out-of-pocket costs. we were often left with unexpected bills after appointments and medical procedures with little recourse(援助).at times-it felt as though the system was set up against us. on several occasions, his insurance company interfered with his treatment, dictating important decisions about his care rather than his doctors. and there was little we could do about it. helping my mom navigate the process proved to be a frustrating and expensive burden on us. throughout it all, i would often wonder how many other families were in the same boat struggling with rising health care costs and the worst insurance industry abuses.not long after my dad passed away, i first heard then senator obama speak about his own mothers struggles with health insurance and the need to pass health reform. i knew that i had to be a part of making that change. since joining the obama administration in 2009, ive worked hard to help implement the affordable care act. its an honor to come to work every day at the white house to help make this landmark legislation a reality for millions of hard-working americans who will benefit from the security and peace of mind of having health insurance.26. which of the following is not included in the writers family challenges? a. the problem of payment. b. the problem of wealth plan. c. the problem of unexpected costs. d. the problem of health insurance plan.27. whats the writers attitude towards the old health insurance system? a. favorable. b. disapproving. c. doubtful. d. unconcerned.28. the underlined phrase in paragraph 2 is closest in meaning to _ . a. going by ship b. taking the same boat c. in the same good state d. in the same difficult situation29. what can we learn from the last paragraph? a. the writers father has died. b. the writers mother has died. c. obamas mother has died. d. the affordable care act has been passed.30. how long has the writer worked for the affordable care act? a. two years. b. three years. c. five years. d. seven years.【参考答案】26-30 bbdac一方面,美国医疗保健系统存在太多的浪费;另一方面,仍有3500万美国人处于未参保状态,他们在昂贵的急诊室花费状态下接受没有保险赔偿的治疗。从1990年起,攀升的成本已经使个人、企业和政府无力承担,所以美国总统奥巴马提出平价医疗法案。26. b。细节理解题。根据第一段内容可知,未提及b项。27. b。 观点态度题。根据第二段第一句at times it felt as though the system was set up against us.可知答案。28. d。词义猜测题。根据句意可知划线短语意为“处于相同困境”。29. a。细节理解题。根据第三段第一句not long after my dad passed away.可知答案。30. c。推理判断题。根据第三段的since joining the obama administration in 2009.可以推断出答案。较难题目特训:节能环保类rivers may be a significant source of the greenhouse gas nitrous oxide (一氧化二氮), scientists now find. their calculation suggests that across the globe the waterways contribute three times the amount of nitrous oxide to the atmosphere as had been estimated by the international panel on climate change (ipcc), the united nations scientific body charged with reviewing climate change research. they found that the amount of nitrous oxide produced in streams is related to human activities that release nitrogen (氮) into the environment, such as fertilizer use and sewage discharges. “human activities, including fossil fuel combustion and intensive agriculture, have increased the availability of nitrogen in the environment,” said jake beaulieu of the university of notre dame and the u.s. environmental protection agency in cincinnati, ohio, and lead author of the paper published this week in the journal proceedings of the national academy of sciences. “much of this nitrogen is transported into river and stream networks,” beaulieu said. there, microbes (微生物) convert the nitrogen into nitrous oxide (also called laughing gas) and an inert gas called dinitrogen (二氮). the finding is important, the researchers say, because nitrous oxide is a powerful greenhouse gas that contributes to climate change and destruction of the stratospheres ozone layer, which protects us from the suns harmful ultraviolet (紫外线) radiation. compared with carbon dioxide, nitrous oxide is 300-fold more powerful in terms of its warming potential, though carbon dioxide is a far more common greenhouse gas. scientists estimate nitrous oxide accounts for about 6 percent of human-induced climate change. beaulieu and colleagues measured nitrous oxide production rates in 72 streams. when summed across the globe, the results showed rivers and streams are the source of at least 10 percent of human-caused nitrous oxide emissions to the atmosphere. “changes in agricultural and land-use practices that result in less nitrogen being delivered to streams would reduce nitrous oxide emissions from river networks,” beaulieu said.1. from the second paragraph we can learn. a. actually rivers give off much more nitrous oxide than expectedb. scientists calculation is totally wrongc. human activities release nitrous oxide in to the riversd. there is no nitrogen in fertilizer2. which of the following is not the source of nitrogen? a. fertilizer use. b. sewage discharges. c. fossil fuel combustion. d. climate change. 3. nitrous oxide is a powerful greenhouse gas because. a. it can protect us from the suns harmful ultraviolet radiationb. it is to blame for most of human-induced climate changec. it is a far more common greenhouse gasd. it has much more warming potential than carbon dioxide4. what does the passage mainly tells us? a. rivers may be a source of the greenhouse gas nitrous oxide. b. its human activities that release nitrogen into the environment. c. how to reduce nitrous oxide emissions from river networksd what to do with the climate change caused by nitrous oxide. 【参考答案】4.adda 1photos that you might have found down the back of your sofa are now big business! in 2005, the american artist richard princes photograph of a photograph, untitled (cowboy), was sold for $ 1, 248, 000. prince is certainly not the only contemporary artist to have worked with so-called “found photographs”a loose term given to everything from discarded(丢弃的) prints discovered in a junk shop to old advertisements or amateur photographs from a strangers family album. the german artist joachim schmid, who believes “basically everything is worth looking at”, has gathered discarded photographs, postcards and newspaper images since 1982. in his on-going project, archiv, he groups photographs of family life according to themes: people with dogs; teams; new cars; dinner with the family; and so on. like schmid, the editors of several self-published art magazines also champion (捍卫) found photographs. one of them, called simply found, was born one snowy night in chicago, when davy rothbard returned to his car to find under his wiper(雨刷) an angry note intended for some else: “whys your car here at her place?” the note became the starting point for rothbards addictive publication, which features found photographs sent in by readers, such a poster discovered in our drawer. the whole found-photograph phenomenon has raised some questions. perhaps one of the most difficult is: can these images really be considered as art? and if so, whose art? yet found photographs produced by artists, such richard prince, may riding his horse hurriedly to meet someone? or how did prince create this photograph? its anyones guess. in addition, as we imagine the back-story to the people in the found photographs artists, like schmid, have collated (整理), we also turn toward our own photographic albums. why is memory so important to us? why do we all seek to freeze in time the faces of our children, our parents, our lovers, and ourselves? will they mean anything to anyone after weve gone?64. the first paragraph of the passage is used to _. a. remind readers of found photographs b. advise reader to start a new kind of business c. ask readers to find photographs behind sofa d. show readers the value of found photographs 65. according to the passage, joachim schmid _. a. is fond of collecting family life photographs b. found a complaining not under his car wiper c. is working for several self-published magazines d. wondered at the artistic nature of found photographs66. the underlined word “them” in para 4 refers to _. a. the readers b. the editors c. the found photographs d. the self-published magazines 67. by asking a series of questions in para 5, the author mainly intends to indicate that _. a. memory of the past is very important to people b. found photographs allow people to think freely c. the back-story of found photographs is puzzling d. the real value of found photographs is questionable 68. the authors attitude towards found photographs can be described as _. a. critical b. doubtful c. optimistic d. satisfied 1答案 64.d 65.a 66.d 67.b 68.c阅读理解the taj mahan (泰姬陵) is a love story,a sad and beautiful one.if it didnt exist,we would easily imagine that the story of its construction was simply a fairy tale.three hundred years ago,there lived an indian emperor called shah jahan.his wife was a beautiful and bright woman whom he loved greatly.her title was mumtazl mahan:its shortened form taj mahan,means “pride of the palace”.in the year 1630 this beloved wife of the emperor died.he was so brokenhearted that he thought of giving up his throne.he decided out of his love for his wife,to build her the most beautiful tomb that had ever been seen.he summoned the best artists and architects from india,turkey,persia and arabia and finally,the design was complete.it took more than twenty thousand men working over a period of 18 years to build the taj mahan,one of the most beautiful buildings in the world. the building itself stands on a marble.platform 29 meters square and 67 meters high.towers rise from each of the four corners.the taj itself soars another 61 meters into the air.it is an eightsided building made of white marble.the emperor planned to build an identical tomb of black marble for himself on the other side of the river connected by a silver bridge.however his son put him into a prison in the palace before he could finish,and for the rest of his life,he could only gaze across river at the tomb of his beloved wife.1.the whole passage tells us about_.a.a beautiful fairy taleb.the story of the taj mahanc.white and black marble tombs made for two emperorsd.the love story of emperor shah jahan and his wife2.which of the following statements is not true about the taj mahan? a.it was completed quickly owing to the efforts of the best artists and workers.b.a lot of people took part in the building work. c.it is a magnificent building.d.it is a tomb for the emperors beloved wife.3.the emperors own tomb was designed to
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年零售行业医药零售供应链协同合规认证考核试卷
- 2025年中医药应急预案编制中医药现代化合规考核试卷
- 2025年公共卫生执业医师资格《流行病学》实践能力应用强化考核试卷(含突发公共卫生事件应急处置新流程)
- 解析卷人教版八年级物理上册第4章光现象同步测试试卷(含答案详解)
- 104试卷前培训考核规范岗生产安全安全工业料车间防爆5年锂电材02.203
- 解析卷-人教版八年级物理上册第5章透镜及其应用综合训练练习题(解析版)
- 考点解析-人教版八年级上册物理物态变化《汽化和液化》单元测试试题(含详细解析)
- 培养测量素养丰厚活动经验
- 学校后勤工作人员绩效工资考核方案(2025年)
- 广告租赁安装合同(标准版)
- 湾汇云中心公馆500㎡超豪宅方案
- 山东省名校考试联盟2026届高三上学期10月阶段性检测数学试卷(含答案)
- 2025年个人电动汽车购买协议
- 无人机测绘课件
- 养老机构销售技巧培训
- 创意笔筒产品设计与制作方案
- 公文格式培训课件
- 快递员安全寄递培训课件
- 2025公务员考试《常识》高分题库完美版附答案详解
- 文库发布:五岳课件
- 装修直播培训课课件
评论
0/150
提交评论