高三英语二轮复习 第二篇 阅读技能探究 专题能力提升练 三十五 第二篇 阅读技能探究 专题六 书面表达 第4讲 漫画开放类.doc_第1页
高三英语二轮复习 第二篇 阅读技能探究 专题能力提升练 三十五 第二篇 阅读技能探究 专题六 书面表达 第4讲 漫画开放类.doc_第2页
高三英语二轮复习 第二篇 阅读技能探究 专题能力提升练 三十五 第二篇 阅读技能探究 专题六 书面表达 第4讲 漫画开放类.doc_第3页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

专题六 书面表达 第4讲 漫画开放类限时20分钟自选模块试题题号: 05阅读理解阅读下面的短文, 并根据短文后的要求答题。in spring 2008, the polar bear was placed on the endangered species list. according to the endangered species act, an endangered species is an animal that is likely to face extinction in its natural habitat. polar bears have been categorized as a “threatened” species. . the polar bear is the first animal that has been classified as endangered species due primarily to global warming. global warming is caused by carbon dioxide and other greenhouse gases that become trapped in the atmosphere. heating homes, driving cars, and burning garbage all require fossil fuel that lead to global warming. the polar bears habitat is more vulnerable(易受伤害的)to global warming than many other species. polar bears live mainly on the sea ice in the arctic. this is where they hunt for fish and build up fat reserves. . in the arctic, global warming is causing the ice to melt slightly earlier and form slightly later. this results in a shorter feeding season for the polar bear. some risk their lives to find ice. if they have to swim too far they will drown from exhaustion and hunger. the world wildlife fund estimates that nearly 25% of the arctic sea ice has disappeared in the past 30 years. it is not the polar bear that is at risk in arctic. every species of plant, animal, and insect there is threatened by global warming. nevertheless, environmentalist groups such as the world wildlife fund often study large carnivores(食肉动物)in order to assess the health of an ecosystem. . in addition, donations are more commonly offered for the protection of large animals such as bears or elephants. people in general are less interested in conversation efforts that protect small wildlife such as plants or insects. . once they are on the list there are laws that protect these animals from being hunted for food or sport. agencies also receive money and tools to protect the habitat and recover the species. the goal of removing the animal from the list is often achievable. since the endangered species act was introduced in the u. s. in 1973, many species have been taken off the list due to increased populations. 第一节根据短文内容, 从a、b、c、d、e中选出最适合放入短文空缺处的选项。选项中有一项多余。a. it is not rare for a species to go extinct after they make the list. b. the arctic food chain relies on the polar bear. c. a threatened species is one that is likely to become “endangered” in the foreseeable future. d. it is important that animals such as the polar bear be made onto the endangered species list. e. when the ice melts, many polar bears move to land and live off their stored fat. 第二节根据短文所给的信息, 用一个完整的句子回答下面的问题。according to the article, what is an endangered species? 【解析】选c。前一句意为: 北极熊被归为濒危物种, 接着对“濒危物种”进行了解释, 故选c项。【解析】选e。e项意为: 当冰融化的时候, 许多北极熊来到陆地上, 凭借它们储存的脂肪生存。前一句提到了“脂肪储存fat reserves”, 而e项也提到了“它们储存的脂肪their stored fat”; 在后一句中提到了“融化melt”, 而e项也提到了“融化melts”, 因为填入的句子应是前后相关的, 故选e项。【解析】选b。前一句提到了“评估生态系统的健康assess the health of an ecosystem”, 而b项也提到了“食物链food chain”, 故选b项。【解析】选d。d项意为: 像北极熊这样的动物进入濒危种类名单是很重要的。在后一句提到“一旦它们进入了法律保护的名单上”, 内容上是相互关联的, 故选d项。【解析】an endangered species is one that is likely to die out in its natural surroundings. 根据第一段第二句“an endangered species is an animal that is likely to face extinction in its natural habitat. ”可知。题号: 06填空阅读下面短文, 在标有序号的空白处填入一个适当的词, 或填入括号中单词的正确形式。scientists find that hard-working people live longer than average men and women, andcareer women are healthier than housewives. evidence shows that the jobless are in poorer health than the job-holders. an investigation shows that whenever the unemployment rate increases by 1%, the death rate increases correspondingly by 2%. all this comes down to one point: work is helpful to health. is work good for health? it is because work keeps people busy, away from loneliness. researches show that people feel unhappy and worried when they haveto do. instead, the happiest are thoseare busy. many high achievers who love their careers feel that they are happiest when they are working hard. work serves as abetween man and reality. through work, people come into contact with each other. and through collective activity, they find friendship and(warm). this is helpful to health. the loss of workthe loss of everything. it affects man mentally and physically. , work gives one a sense of fulfillment and a sense of achievement. work makes one feel his value and status in society. when a writer finishes his writing, when a doctor successfully operatesa patient, and when a teacher sees his students grow, they are happy beyond words. from the above we can come to the conclusion that the more you work, the happier and healthier you(be). let us work hard and study well and live a happy and healthy life. 【解析】that。动词find后接两个或者两个以上的宾语从句时, 第二个以及第二个以上的宾语从句的引导词that不能省略。【解析】why。从本段第二句的because可知。【解析】nothing。上句“work keeps people busy, aw

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论