高考英语一轮复习 Module3 Adventure in Literature and the Cinema课时规范训练 外研版必修5.doc_第1页
高考英语一轮复习 Module3 Adventure in Literature and the Cinema课时规范训练 外研版必修5.doc_第2页
高考英语一轮复习 Module3 Adventure in Literature and the Cinema课时规范训练 外研版必修5.doc_第3页
高考英语一轮复习 Module3 Adventure in Literature and the Cinema课时规范训练 外研版必修5.doc_第4页
高考英语一轮复习 Module3 Adventure in Literature and the Cinema课时规范训练 外研版必修5.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

module3 adventure in literature and the cinema.阅读理解(共两节)第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。lets face it.no one drinks diet sodas for the taste.people drink diet sodas in the hope that it will help them lose weight or at least keep them from gaining it.yet it seems to have exactly the opposite effect,according to a new study. researchers from the university of texas said those who drank two or more diet sodas a day had waist size increases that were six times greater than those who didnt drink diet sodas.“what we saw was that the more diet sodas a person drank,the more weight they were likely to gain,”said sharon fowler. the study was based on data from 474 participants in a large,ongoing research project,where the participants were followed for nearly 10 years. while the findings are surprising,they also offer some explanations. nutrition expert,melanie rogers,who works with overweight patients in new york,has found that when patients are switched from regular to diet sodas,they dont lose weight at all.“we werent seeing weight loss necessarily,and that was confusing to us,”said rogers. so why would diet soda cause weight gain?no one knows for sure yet,but it could be that people think they can eat more if they drink diet sodas, and so overcompensate for the missing calories. a related study found some sweeteners (甜味剂)raised blood sugar levels in some mice.“data from this and other potential studies suggest that the promotion of diet sodas and artificial sweeteners may be risky,”said helen phazuda,professor at school of medicine of the university of texas.“they may be free of calories,but not of consequences.”1people drink diet sodas to_.aenjoy its tastebstay in fashioncachieve weight loss dgain more energy解析:选c。细节理解题。根据第一段中的“people drink diet sodas in the hope that it will help them lose weight.”可知,人们喝低糖汽水是为了减轻体重,故选c。2the new study suggests that drinking diet sodas_.acauses people to become heavierbhelps people to be healthiercmakes people much thinnerdoffers people more calories解析:选a。细节理解题。根据第一段的最后一句可知,新的研究表明喝低糖汽水非但不能减轻体重,反而会让体重增加。3we can learn from the passage that_.aregular sodas make people lose more weightbdiet soda drinkers tend to eat more foodcdiet sodas do help reduce caloriesdmost blood diseases come from diet sodas解析:选b。推理判断题。根据倒数第二段中的“.they can eat more if they drink diet sodas.”可知,喝低糖汽水的人倾向于吃更多的食物。4the underlined word“they” in the last paragraph probably refers to“_”asweetenersbdiet sodas and artificial sweetenerscsodasddiet soda drinkers and sweetener takers解析:选b。代词指代题。此处是承接上一句中的内容,故“they”指的是“低糖汽水和人造甜味剂”。第二节根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。sometimes willpower is much like the television remote controlhard to find just when you want it most.1._ but there are ways to increase your willpower.dont try to change your economic situation,win a promotion and lose weight all on the same morning.set one clear,specific goal and make a realistic plan to achieve it.extra willpower sometimes requires extra energy,so dont spread yourself too thin.2._whatever your goal is,dont expect to achieve it overnight.3._ if you are trying to kick a coffee habit,start by replacing your morning cup of coffee with a glass of water instead of promising never to drink coffee again.congratulate yourself on the small achievements.these successes help your willpower grow.4_ ask friends,family or colleagues for assistance and tell them exactly how they can help.if your credit card bills have risen,for instance,let friends know that you are cutting back on expenses.suggest having a common dinner instead of meeting at an expensive restaurant.find a support group or organization related to your goal and attend their meetings.you can get valuable advice,understanding and information.if possible,change your environment to encourage positive behavior.want to get in shape? keep an extra set of workout clothes in your office as a reminder to stop by the gym on the way home.want to quit smoking? 5._areal success takes time.bfocus on one goal at a time.cchange your environment to change your life.dimprove your willpower by a support network.echanging your behavior requires more than willpower.favoid bars or restaurants where you might be attracted to light up.gbreaking a bad habit or forming a new and healthy one can be difficult.答案:15gbadf.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项中选取最佳选项。nathan and travelin used to be two animal members in my family.they truly loved each other,much _1_ humans.travelin was one of _2_ female cats in my family.she was smaller than the other two.she seemed more of an “outsider”,_3_ she came to us after jessie and tabby had already _4_ a friendship.when jessie and tabby occasionally fought,travelin would _5_ across the room and get between them,but never took _6_.she was a peacemaker.one day we attended the _7_ of a family member who lived on his own with nathan,a male cat.he was _8_ in the apartment where his human _9_ had died,an event which obviously made him very sad.we were _10_ to find that he was still in the apartment after the funeral.we both _11_ that nathan would have to come to live with us.during the long drive back home,we tried to _12_ him,but he kept trying to squeeze(蜷缩)himself under the car seat.upon arriving home,he hid behind the washer.it was travelin that finally got him to _13_ the rest of the family.ever since,the two cats became inseparable.years later,nathan got sick.he ate very little,_14_ drank a lot of water.he lost about half his weight in about two months.even with a special _15_,he didnt improve at all._16_,his illness had a noticeable effect on travelin.she would rub her cheek against him and lick him.but he didnt get any better and _17_ nathan died.you could tell that she was very _18_.she hid herself in the corner of the basement,and wouldnt eat or drink anything.we would bring her out and hold her,but then she would go back to her corner.she wanted to _19_,too.on the third day,she became so ill that we had to take her to the vet (兽医)after the careful treatment,travelin finally _20_ and lived several more years.1a.asbunlikecabove dlike解析:选d。这两只猫,也像人一样互相爱恋。2a.two bthreecfour dfive解析:选b。后面讲到she was smaller than the other two,可见当时家里有三只母猫。3a.if bwhilecas dthough解析:选c。这里讲她为什么是“局外人”的原因。as引导一个原因状语从句。4a.turned up bbuilt upcgiven up dbroken up解析:选b。build up在此意为“建立,发展(友谊,名声等)”。5a.race bjoinclie dhelp解析:选a。race在此用作动词,“急速移动”之意,符合语境。她在房子里跑来跑去给另外两只打架的猫劝架。6a.sides turnscphotos dseats解析:选a。后面讲到她是一个和事佬(she was a peacemaker),可见她在打架中保持中立,take sides意为“偏袒或支持某一方”,符合语境。7a.meeting blecturecassembly dfuneral解析:选d。根据下文中“we were _10_ to find that he was still in the apartment after the funeral.”可得出答案。8a.asleep balivecalone dalert解析:选c。根据上文中的“who lived on his own with nathan”可知,主人是独自一人与他的猫生活的。主人死了,nathan就显得更孤独了。9a.supporter bdoctorcruler dcompanion解析:选d。companion意为“伙伴,伴侣”,符合文意。10a.disappointed brelieved cpuzzled dtouched解析:选b。relieved“放心的,欣慰的,宽慰的”,符合语境。葬礼后,我们很欣慰地看到他仍然在公寓里。11a.imagined bwonderedcdecided dagreed解析:选c。我们当时就决定收养nathan。12a.comfort bamusecacknowledge dseize解析:选a。前面讲到nathan因为主人死去而情绪低落(obviously made him very sad),故此处用comfort(安慰)符合语境。13a.associate with bbargain withctalk to drespond to解析:选a。根据上文中的“.squeeze(蜷缩) himself under the car seat.hid behind the washer”可知nathan自我封闭,不愿与外界交往。associate with意为“与交往”,符合文意。正是travelin终于使得nathan与其他的家庭成员进行交往了。14a.then borcbut dand解析:选c。前后存在转折关系,故用but。15a.food bdietcapproach dsoup解析:选b。diet为可数名词,通常指“规定的,限定的饮食”,符合语境。人或动物生病时,通常会在饮食上面进行改进。前面讲到nathan不吃东西(he ate very little)也有提示。注意food通常用作不可数名词。16a.to be honest bbelieve it or notcfrankly speaking dwhats worse解析:选d。此处表程度递进关系,故用whats worse(更糟糕的是)。17a.at first bat dawncat last dat night解析:选c。根据该句的关键词语“he didnt get any better”可知最终nathan还是死了,故at last符合文意。18a.shockedbdepressedcdelighteddfrightened解析:选b。伙伴死了,travelin当然会感到伤心抑郁。depressed符合语境。19a.diebsurvivecwalkdshout解析:选a。根据后面的too提供了解题的关键信息。伙伴死了,travelin也失去了生活下去的信心。20a.sufferedbrecoveredcfaileddgrew解析:选b。根据下文中的“lived several more years”可知travelin经过精心治疗终于康复了,recover意为“康复”,符合文意。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于1个单词)或括号内单词的正确形式。daisy:do you have somewhere to stay in london,peter?peter:no,i dont.in fact,i was about to ask you_1_you could arrange some place for me to stay.daisy:yes,thats no problem though i am not in charge of it.ill ask someone to arrange_2_for you.what kind of place are you considering?peter:well,i dont care if i share it_3_other people,but im not good at housework.maybe a home stay would be ok,_4_i dont like young children.as you know,theyre_5_(noise)and its difficult to study.hopefully,i can live with a lady_6_has retired.daisy:ok,thats no problem.but i must warn you that_7_(live)with a family in london is very expensive.much more expensive than other small cities.peter:thats not a big problem for i have some money_8_(save)besides,i can always get_9_parttime job.i am working in a supermarket as a cashier now.so i dont think i will have trouble with money.daisy:sounds good.i_10_call you if i get some information about that.peter:ok,thats great.thank you very much.1_2._3._4._5_6._7._8._9_10._1解析:考查连词。分析句子结构可知,空格后是宾语从句。根据句意可知,此处是peter问是否能为自己安排一个住的地方。在宾语从句中连词表示“是否”的意思

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论