免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
题组层级快练(五).完形填空 i once had a friend that was diagnosed with terminal cancer. and the news that he might only _1_ up to six months was a great _2_ to him. it was also amazing to his family, his wife and his friends. in spite of the serious illness, he was initially determined to look for all _3_ treatments that might cure his disease or _4_ his life. i think that you tend to look for every possible way in the hope of saving your life, _5_ you find yourself in such situations. _6_, as months went on, his health grew worse. however, i _7_ a change in attitude that came over him. he _8_ to be a person with a cheerful personality, and he took _9_ in god. his talks focused on others rather than himself, and he spoke of the afterlife, believing that his _10_ parents were waiting for him in heaven. during the _11_ few months of his life, he was cared for _12_ by his family who looked after his emotional needs _13_ his physical needs, and workers from a local hospital came to the home to _14_ his medicine according to his disease and provide any other _15_ support. he didnt complain his fate treated him _16_.indeed, one might think why god _17_ death and suffering in our world, but for me, such experiences taught me to value family _18_. you often cant learn the important _19_ in comfort, and perhaps, only in such a(n) _20_ experience can you be aware of the greatest and final gift.1. a. delay b. finishc. lose d. live2. a. shock b. delightc. pain d. test3. a. important b. complicatedc. available d. creative4. a. protect b. extendc. prevent d. expect5. a. in case b. unlessc. if d. though6. a. equally b. luckilyc. gratefully d. disappointingly7. a. wished b. explainedc. noticed d. predicted8. a. picked out b. stood outc. found out d. turned out9. a. pride b. comfortc. charge d. place10. a. kind b. impatientc. helpful d. strict11. a. last b. nextc. first d. other12. a. regretfully b. carefullyc. casually d. carelessly13. a. besides b. regardless ofc. despite d. except14. a. make b. regulatec. inject d. show15. a. quick b. necessaryc. useless d. cheap16. a. unwillingly b. dishonestlyc. unfairly d. shyly17. a. persuades b. forcesc. enjoys d. allows18. a. least b. mostc. less d. more19. a. lesson b. advicec. message d. grade20. a. touching b. naturalc. upset d. unforgettable答案与解析【文章大意】 本文是一篇夹叙夹议文。作者的一个患癌症的朋友的故事让作者领悟到痛苦的经历能让我们更加珍惜家人。1. 答案 d解析 考查动词。根据上文的was diagnosed with terminal cancer可知,朋友癌症晚期,生命只剩下最后的6个月了。故答案为d项。2. 答案 a解析 考查名词。根据下文的it was also amazing,可知答案为a项。3. 答案 c解析 考查形容词。根据下文的look for every possible way,可知作者的朋友在寻找每一个可用的疗法。available“可找到的;可获得的”,故答案为c项。4. 答案 b解析 考查动词。根据上文可知作者的朋友在积极治疗癌症,因此此处表示的是希望能治愈或延长生命,故答案为b项。5. 答案 c解析 考查连词。此处是条件状语从句,表示如果你处在这样的状况下,你往往会寻找每一种可能的方法,故答案为c项。6. 答案 d解析 考查副词。根据上文的积极治疗和下文中的his health grew worse可知,治疗结果令人失望,他的身体状况更糟糕了。7. 答案 c解析 考查动词。根据语境可知,作者注意到朋友态度的改变。8. 答案 d解析 考查动词短语。pick out“精心挑选”;stand out“突出;显眼”;find out“查明”;turn out“结果是;原来是”。此处表示作者发现原来朋友是一个乐观的人。9. 答案 b解析 考查名词。此处表示他从上帝那里得到安慰。take comfort in“从得到安慰”。10. 答案 a解析 考查形容词。此处修饰的是parents,故选a项。11. 答案 a解析 考查形容词。根据上文可知朋友只剩下几个月的生命,因此这里指他最后的岁月,故答案为a项。12. 答案 b解析 考查副词。此处表示朋友的家人在细心地照顾着重病的他。13. 答案 a解析 考查介词和介词短语。besides“除之外(还)”;regardless of“不管”;despite“尽管”;except“除之外”。此处表示家人除了照顾他的身体需要还照顾他的情感需求。故答案为a项。14. 答案 b解析 考查动词。根据下文的according to his disease,可知临终疗养院的工作人员根据他的病情调整他的用药。regulate“调整”。15. 答案 b解析 考查形容词。此处表示他们还给重病的朋友所需要的支持。16. 答案 c解析 考查副词。根据上文可知朋友得了重病却很乐观。此处表示他不抱怨命运对他不公平。17. 答案 d解析 考查动词。此处表示为什么上帝允许我们这个世界存在死亡和痛苦。故答案为d项。18. 答案 d解析 考查副词。此处表示这样的经历教会作者更加珍惜家人。19. 答案 a解析 考查名词。learn a lesson“学到一个教训”,为习惯用法。故答案为a项。20. 答案 c解析 考查形容词。此处表示痛苦的经历才能让我们更加珍惜家人。可知此处应选c项。.阅读理解“im at peace with it. i have no regrets,” li na posted this bitter-sweet statement about her retirement from professional tennis to her social networking accounts last friday. during sundays farewell news conference, she wiped tears from her face, revealing just how hard it was for her to come to this decision.the two-time grand slam champion, 32, has not played in a professional tournament(锦标赛) since her third-round loss to the chezeh republics barbora zahlavova stryeova at wimbledon 2014.in july, li suffered a fourth surgery on her knee and said she hoped to be back for the dongfeng motor wuhan open, to be held in her hometown, but she was unable to recover from her injuries.at the age of 17, li went professional and began training in the state sports system. after the beijing olympic games in 2008, she made the life-changing decision to leave the national team.the aggressive baseliner has since become one of the regions biggest stars and the poster girl for the womens tennis association (wta). after her win at the 2011 french open, li became the first player from asia to win a grand slam singles title.she went on to claim another grand slam title at the australian open this past january. at the height of her career, she was ranked the worlds no. 2 player behind serena williams from the us.despite her tough-as-nails approach on the court, li won millions of admirers with her warm and charming personality outside the arena(圆形运动场). her frequent joking in courtside interviews about the life with jiang shan, 34, her former coach and husband of eight years, who helped her become a global icon.lis biggest accomplishment, however, is her contribution to the rise of tennis in china. just a few years ago, the sport was still in its infancy (初期). the number of female tennis events in china has shot up from 2 to 10 over the course of the past decade.li is more than a sports superstar, shes an inspiration to millions. in that sense, shes achieved more in her professional life than most can ever dream.1. which of the following is the best title of the passage?a. the best tennis playerb. an introduction to li nac. a legend says “goodbye”d. li na contributes a lot to china2. li nas biggest achievement is _.a. to promote tennis in chinab. to win a grand slam singles titlec. to rank the worlds no. 2 playerd. to become asias biggest star3. we can learn from the passage that li na _.a. left the national team before the beijing olympic gamesb. took part in the dongfeng motor wuhan open and won at lastc. was admired by millions for her enthusiastic and appealing characterd. won three-time grand slam championships4. what do the underlined words “shot up” in paragraph 8 probably mean?a. appeared quickly. b. improved greatly.c. rose dramatically. d. occurred suddenly.5. the last two paragraphs suggest that _.a. sports have an everlasting effect on peopleb. li nas accomplishment inspire the chinese greatlyc. millions of people will dream of being a sports superstard. professional life contributes a lot to li na答案与解析【文章大意】 李娜宣布退役,结束了自己辉煌的职业网球生涯。1. 答案 c解析 本文是一则新闻,第一段是本文的主题段,主要讲的是在新闻发布会上李娜挥泪告别她的职业网球生涯和球迷们,故选c项。2. 答案 a解析 根据倒数第二段中的lis biggest accomplishment, however, is her contribution to the rise of tennis in china可知,李娜最大的成就是对中国网球发展的贡献。故选a项。3. 答案 c解析 根据倒数第三段的第一句despite her tough-as-nails approach on the court, li won millions of admirers with her warm and charming personality outside the arena”可知,李娜在运动场外热情和有吸引力的性格受到网球球迷们的赞赏。4. 答案 c解析 根据画线词前的the number of female tennis events in china和画线词后的from 2 to 10 over the course of the past decade可知,中国女子网球赛事的数量在过去的十年中已从两项增加到十项。shoot up意为“迅速上升,猛增”。故选c项。5. 答案 b解析 由文章的最后两段可知,李娜不仅对中国网球的发展做出了贡献,而且鼓舞了很多的中国人。故选b项。i met my friend stella smith the other day and she stated that she was having trouble sticking to her goals and finishing what she started. she said that she has decided many times that today will be the day that she works to complete that goal. she even went on to say that she talks about it a lot with her family and friends and they dont believe her anymore. her goal is to start her own business. she loves to cook and she is great at it, but no one believes that she will complete it. every time she tries to start her business something else happens in her life that makes her have to put her goals on hold for a while.i truly believe that she wants to complete this goal and it seems to be very near to her heart. but no one is going to take you seriously until you start to take yourself seriously! if you are constantly talking about what you are going to do, then it can seem that you are just talking! take a chance and make your dreams and your goals priorities. i understand that on your journey, sometimes there are obstacles that are in the way. keep your eyes on your goals and never give up! decide that you must keep moving to complete whats important to you.if you set a goal to complete, you should be consistently working to achieve that goal. your actions will show others that you are serious. it takes hard work and determination to achieve any goal that you set for yourself. you can talk about what you plan to do all day long, but a plan is nothing without a map attached to it. its just a plan. you have to identify exactly how you are going to make it happen. as ive said before, nothing happens overnight, but if you trust yourself, you can make your dream a reality.1. the author simply believes that _.a. we should make the dreams and goals prioritiesb. we can achieve anything we are longing forc. we must make a practical goal in the daily lifed. we should follow our dreams all the life2. what does the first paragraph imply?a. stella smith has bad luck all her life.b. empty talk leads to less and less credit.c. life is full of troubles and choices.d. it is hard to start a career.3. at heart the author believes stella smith _.a. didnt get timely help from her friendsb. really takes herself seriouslyc. didnt make efforts to reach her goalsd. didnt find a good chance to succeed4. what kind of person does the author admire?a. a person with great dreams and goals.b. a person with a talent for making his plans.c. a person with new ideas to carry out his plans.d. a person with great perseverance and dedication.5. how does the author develop the passage?a. by telling the truth.b. by making comparison.c. by giving the example.d. by following time order.答案与解析【文章大意】 本文是一篇议论文。把梦想变为现实不仅仅是说说那么简单,它需要你付诸行动。1. 答案 a解析 主旨大意题。作者在文中论述了要想实现自己的目标和梦想,就要付诸行动,想办法去实现它们,因此要把自己的理想和目标作为优先考虑的事情。故选a项。2. 答案 b解析 推理判断题。依据文章第一段可知,作者谈到斯特拉一直以来只是向人们描述自己远大的理想和目标,并没有付诸行动,因此失去了周围人对她的信任。故选b项。3. 答案 c解析 推理判断题。依据文章第二段的第一句可知,在作者心中他的朋友是想实现自己的目标的。由第二段中的if you are constantly talking about what you are going to do, then . just talking可知,作者的朋友没有努力去实现她的目标。故选c项。4. 答案 d解析 细节理解题。依据文章最后一段中的it takes hard work and determination to achieve any
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025江苏苏州高铁枢纽投资开发有限公司招聘8人笔试历年典型考点题库附带答案详解试卷2套
- 2025江苏盐城市交通投资建设控股集团有限公司招聘19人笔试历年备考题库附带答案详解试卷2套
- 2025江苏宿迁汉匠坊酿酒有限公司招聘人员工作笔试历年备考题库附带答案详解试卷2套
- 2025春季四川泸州市工业投资集团有限公司招聘10人笔试历年典型考点题库附带答案详解试卷2套
- 2025广东清远市英德市建筑工程检测站有限公司招聘注册结构工程师人员考试及笔试历年典型考点题库附带答案详解试卷2套
- 2025广东中山市坦洲镇镇属企业招聘工作人员(会计员)总及笔试历年常考点试题专练附带答案详解试卷2套
- 2026-2031年中国邮件信息处理软件行业市场发展趋势与前景展望战略研究报告
- 宫颈癌筛查与疾病预防控制体系的整合-洞察及研究
- 市政管网改造中的管道支撑与加固方案
- 人防工程施工现场消防安全保障方案
- 连锁门店的专柜管理课件
- 2025走进人工智能2.0
- 慢阻肺合并心衰的护理
- 2025年中国儿童旅行包行业市场全景分析及前景机遇研判报告
- vte预防与护理教学课件
- 内科护理期末题库及答案
- 智能电网建设2025年技术创新前景分析可行性
- 曹顺庆比较文学概论课件
- 运输经济高级经济实务经济师考试试题及解答参考(2025年)
- 能力图谱课件
- 安全检查表培训知识课件
评论
0/150
提交评论