




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
题组层级快练(十六).完形填空some years ago on a hot summer day in south florida, a boy decided to swim in the lake behind his house._1_, he ran out of the back door, leaving shoes behind on the way. he _2_ into the water, not realizing that as he swam toward the middle of the lake, an alligator(短吻鳄) was swimming toward the _3_. his mother in the house saw the two as they got _4_ together. with fear, she ran toward the water, yelling to her son as _5_ as she could.the little boy became _6_ after hearing her voice, and made a(n)_7_ to swim to his mother. it was too late. just as he reached her, _8_ the alligator reached him. from the dock, the mother grabbed her little boy by the arms _9_ the alligator snatched his legs. that began a(n) _10_ tug-of-war(拔河) between the two. the alligator was much _11_ than the mother, but the mother had much faith to _12_ the battle. a farmer happened to drive by, heard her screams and _13_ to shoot the alligator at last._14_ the timely treatment, the little boy survived. his legs were extremely scarred by the attack of the animal and on his _15_ were deep scratches where his mothers fingernails dug into his flesh.the boy interviewed by a reporter lifted his arms to show him his scars, saying with _16_: “i have them because my mom wouldnt let me go.”we can _17_ with that little boy. we also have scars not from an alligator but a _18_ past. they are ugly and have brought us _19_. actually, some wounds are because god has been _20_ you.1. a. sadly b. madlyc. cautiously d. hurriedly2. a. flew b. walkedc. entered d. climbed3. a. ship b. lakec. water d. shore4. a. farther b. quickerc. closer d. slower5. a. patiently b. loudlyc. clearly d. anxiously6. a. independent b. consideratec. amazed d. alarmed7. a. mistake b. focusc. return d. adjustment8. a. gradually b. unforgettablyc. naturally d. unfortunately9. a. as if b. asc. on condition that d. although10. a. informal b. complicatedc. incredible d. comfortable11. a. heavier b. braverc. greedier d. stronger12. a. win b. succeedc. defeat d. fail13. a. missed b. expectedc. escaped d. raced14. a. thanks to b. as toc. as for d. in addition to15. a. arms b. legsc. feet d. hands16. a. pain b. sorrowc. pride d. fear17. a. understand b. identifyc. compare d. combine18. a. bright b. surprisingc. funny d. painful19. a. hope b. ignorancec. regret d. care20. a. holding on to b. fighting withc. turning to d. objecting to答案与解析【文章大意】 本文是一篇夹叙夹议文。文章通过讲述一个男孩身上伤疤的来历告诉我们,获得伤疤或许正是因为上帝不放弃我们。1. 答案 d解析 考查副词。根据下文的leaving shoes behind on the way可知,男孩跑得很快,结果把鞋子都落在了路上。故答案为d项。2. 答案 a解析 考查动词。根据上文男孩子奔跑的状态可知,他是非常急切地跳入水中的,fly表示“疾驰;快速移动”,故答案为a项。3. 答案 d解析 考查名词。根据上文可知,男孩往湖中间游,再根据下文母亲看到此状况后的焦急状态可知,鳄鱼是朝男孩的方向游去,两者是相互的,因此此处指的是鳄鱼向岸边游去。故答案为d项。4. 答案 c解析 考查形容词。根据下文的with fear可知,母亲很害怕,因此男孩和鳄鱼的距离是越来越近了。故答案为c项。5. 答案 b解析 考查副词。根据当时的状况,母亲肯定是尽可能大声喊,以引起孩子的注意,因此选b项。6. 答案 d解析 考查形容词。根据下文男孩朝母亲游去可知,男孩听到母亲的声音后变得害怕了,alarmed“担心的;害怕的”。故答案为d项。7. 答案 c解析 考查名词。根据上文男孩朝湖中游去,到下文朝母亲游去可知,这是一个相反的方向。故选c项。8. 答案 d解析 考查副词。由下文男孩被鳄鱼赶上了可知,对男孩来说这是一件不幸的事情。故答案为d项。9. 答案 b解析 考查连词。此处是时间状语从句。母亲抓住男孩的胳膊的时候鳄鱼也咬住了他的腿。故用as。10. 答案 c解析 考查形容词。根据下文母亲和鳄鱼的力量的对比和母亲的取胜的信心可知,这场激烈争夺是令人无法想象的,incredible“难以置信的”,故选c项。11. 答案 d解析 考查形容词。根据常识可知,鳄鱼要比母亲强壮得多。12. 答案 a解析 考查动词。根据上文的转折连词but可知此处表示虽然鳄鱼比母亲强壮得多,但母亲却有赢得战争的决心,因此选择a项。13. 答案 d解析 考查动词。当时情况危急,农夫拿枪打死鳄鱼的动作应该是迅速的。race“快速移动”,符合题意。14. 答案 a解析 考查介词短语。根据下文的the timely treatment, the little boy survived可知,男孩的存活是因为及时治疗,故选a项。15. 答案 a解析 考查名词。根据上文的the mother grabbed her little boy by the arms可知选项a正确。16. 答案 c解析 考查名词。根据下文的i have them because my mom wouldnt let me go可知,男孩对于母亲的拯救是非常骄傲的。17. 答案 b解析 考查动词。根据下文的we also have scars可知,我们与男孩产生共鸣,因此答案为b项。identify with sb.“与某人产生共鸣;同情某人”。18. 答案 d解析 考查形容词。根据下文的they are ugly,可知答案为d项。19. 答案 c解析 考查名词。丑陋的伤疤带来的应该是regret(懊悔;遗憾),故答案为c项。20. 答案 a解析 考查动词短语。根据上文的actually可知,此处应是转向好的一面,通过对比选项可知答案为a项,上帝不放弃我们。.阅读理解it was bad news for business schools in britain and belgium in the 2014 financial times masters in management (mim) ranking, with seven out of 11 british schools and three out of four belgian schools dropping significantly by seven places or more. bucking (抵制,反抗)the trend was london business school, which entered the ranking for the first time and immediately secured a position in the top 10, making it the highest-ranked uk business school.the financial times mim ranking, now in its 10th year, features the top 70 management degrees for students with little or no previous work experience. st. gallen of switzerland remained in the top slot for the fourth year running, with two parisian business schools, hec and essec, ranking second and third respectively.the financial times mim ranking is based on data collected from two surveys one of the participating business schools and the other of their alumni who graduated three years ago (the class of 2011). the ranking is in part based on how successful alumni have been in their careers since graduation, as reflected in salary data.three years after graduation, the average annual salary of top-ranked st. gallens alumni, with an average age of 28, is almost $80,000. the swiss programme scores highly on several additional indicators it is the best value for money of all the programmes ranked, for example.the two biggest climbers in the 2014 ranking were esc rennes in france and michael smurfit graduate business school at university dublin in ireland, climbing 13 and 11 places respectivel to rank 23rd and 45th.in addition to london business school, there were four other new entrants in the top 70 table: ebs in germany (14) ; canadas sauder school of business at the university of british columbia (49) ; esc la rochelle in france (64) ; and school of economics and management, tongji university in china(65).the ranking remains dominated by european schools. only six of the 70 ranked are from outside europe, with calcuttas indian institute of management the highest-ranked in 13th place, just ahead of its sister school in ahmedabad, ranking 16th.1. which one is the best title for the passage?a. financial times releases the range of the 2014 global business schoolsb. the financial times mim ranking is based on data collected from two surveysc. the average annual salary three years after graduationd. the ranking remains dominated by european schools2. which one of the following statements is true?a. some business schools in britain are always at the top of every years running.b. london business school is always at the top of every years running.c. the income of the graduates in these schools is a part of the ranking bases.d. the financial times mim ranking is in its eighteenth year.3. which has improved most in the 2014 ranking?a. esc rennes in france.b. sauder school of business.c. school of economics and management, tongji university.d. esc la rochelle.4. what does the underlined word “alumni” mean in the passage?a. universities. b. colleges.c. researchers. d. schoolmates.5. where are the schools in the list of the ranking most from?a. europe. b. asia.c. america. d. all over the world.答案与解析【文章大意】 英国金融时报公布了2014年度全球商学院排行榜。1. 答案 a解析 主旨大意题。本文主要介绍了英国金融时报公布的2014年度商学院的排名情况。故选a项。其他几个选项过于片面。2. 答案 c解析 细节理解题。根据第一段中的with seven out of 11 british schools and three out of four belgian schools dropping significantly by seven places or morebucking the trend was london business school, which entered the ranking for the first time and immediately secured a position in the top 10可知,a项和b项不正确;根据第二段中的the financial times mim ranking, now in its 10th year, features the top 70 management degrees for students with little or no previous work experience可知d项不正确;根据第三段中的the ranking is in part based on how successful alumni have been in their careers since graduation, as reflected in salary data可知c项正确。故选c项。3. 答案 a解析 细节理解题。根据第五段中的the two biggest climbers in the 2014 ranking were esc rennes in france and michael smurfit graduate business school at university dublin in ireland .可知,在2014年排行榜中上升幅度最大的是法国的esc rennes。故选a项。4. 答案 d解析 词义猜测题。此处表示“英国金融时报全球商学院排行榜是依据两项调查所得的数据编制的。一项调查针对参与排名的商学院,另一项针对这些商学院在3年前毕业的校友(即2011届学生)”。故选d项。5. 答案 a解析 推理判断题。根据短文最后一段中的the ranking remains dominated by european schools. only six of the 70 ranked are from outside europe可知,上榜学校绝大部分仍为欧洲的学院。70家学院中,仅有6家来自欧洲以外的地区。故选a项。first lady michelle obama referred to her familys african roots in a speech on july 30th, 2014, telling a group of young africans that the “blood of africa” runs through her veins(血管) as she tried to persuade them to change traditional beliefs on the worth of educating women.michelle said as an african-american woman, her discussion with the african youth was “deeply personal”. “the roots of my family tree are in africa,” the first lady told the cheering crowd. “my husbands father was born and raised in kenya. members of our extended family still live there. i have had the pleasure of traveling to africa many times over the years, including four trips as first lady, and i have brought my mother and my daughters along whenever i can.”“the blood of africa runs through my veins, and i care deeply,” michelle said, addressing her listeners as her “brothers” and “sisters”.the white house is making womens empowerment(许可,授权)a theme in a washington african leaders summit next week. michelle said problems with girls education often stemmed (源于) from traditional “attitudes and beliefs” that exist even in the united states and result in issues such as the gender pay gap and lack of women leaders.she said men worldwide needed to “look into their hearts and souls and ask if they truly view women as their equals.”“i am who i am today because of the people in my family, especially the men in my family, who valued me and invested in me from the day i was born,” michelle said.1. according to the passage, we can know that _.a. obama was born in africab. obamas father was born in africac. michelle always visited africa aloned. obama once had quarrels with his father2. in michelle s opinion, traditional attitudes and beliefs will lead to _.a. pay differences between women and menb. more women leadersc. more job opportunitiesd. emotional problems among people3. what does the last paragraph imply?a. it is only her husband that can help michelle succeed.b. michelle was once looked down upon by her family.c. michelle owes her success to the support of her whole family.d. michelle thinks she is the best-educated woman in her family.答案与解析1. 答案 b解析 细节理解题。根据第二段中的my husbands father was born and raised in kenya.可知,奥巴马的父亲出生在非洲。故答案为b项。2. 答案 a解析 细节理解题。根据第四段的. result in issues such as the gender pay gap and lack of women leaders可知,女性教育常常因传统的“态度与观念”而受阻,米歇尔奥巴马认为这种“态度与观念”会造成性别收入差异以及女性领导不足。故答案为a项。3. 答案 c解析 推理判断题。最后一段主要讲述米歇尔认为她今天之所以成功,全都因为家人的支持,尤其是家里的男人们,从她出生的那天起就重视她,并对她进行投资。故答案为c项。.语法填空2014 fifa world cupthe 2014 fifa world cup was the 20th fifa world cup, the tournament for the association football world championship. germany won the tournament and took its fourth title by _1_(defeat)argentina 1-0 in the final.it began on 12 june with a group stage and _2_(conclusion)on 13 july with the championship match. it was the second time that brazil _3_ (host) the competition, the first _4_ (be) in 1950.all world champion teams since the first world cup in 1930 qualified for this _5_(compete). the title holders, spain, were eliminated at the group stage, along with previous _6_(win)england and italy. uruguay was eliminated in the round of 16 and france was eliminated at the quarter-finals. host and 2013 confederations cup winner brazil _7_(lose)to germany in the first semi-final. _8_ winning the final, germany became the first _
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 安全法培训的方法课件
- 安全法制教育培训教案课件
- 人事档案存档申请书
- 2025-2030工业机器人技术创新与产业投资方向分析报告
- 2025-2030工业机器人应用场景拓展及市场需求预测报告
- 2025-2030工业机器人市场供需结构与政策环境战略规划分析报告
- 2025-2030工业机器人产业链深度剖析及市场前景展望报告
- 灭火器使用课件
- 制药岗位申请书
- 质量复检申请书
- 仓库保管员模拟考试题(附答案)
- 盼盼食品案例分析
- 餐饮5S管理培训课程
- 视神经炎的临床应用
- 债权转让承诺书样本文件范例(2024年版)
- 2024年10月自考13648工程项目管理试题及答案含评分参考
- 湿疹课件教学课件
- 新个税专项附加扣除培训
- 作业班托管教师培训
- 公众参与调查表模版
- 人音版一年级上册第3课《国旗国旗真美丽》课件(共22张)
评论
0/150
提交评论