高考英语一轮总复习 课时作业34 Sharing 新人教版.doc_第1页
高考英语一轮总复习 课时作业34 Sharing 新人教版.doc_第2页
高考英语一轮总复习 课时作业34 Sharing 新人教版.doc_第3页
高考英语一轮总复习 课时作业34 Sharing 新人教版.doc_第4页
高考英语一轮总复习 课时作业34 Sharing 新人教版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时作业34sharing.阅读理解(2015四川省成都示范性学校月考)based on new analysis, we are rapidly approaching major climate change and the effects on society and the environment could be quite severe. geographers predict that within the next eighty years, current world climate zones could shift and some could completely disappear. polar regions will get colder while tropical regions will get even hotter, forcing animals to migrate (迁徙) north.climate changes like these could lead to the spread of diseases. tropical storms and hurricanes will not only increase but may also become more intense. if the changes come too quickly, animal and plant species may not be able to adapt fast enough and could disappear.according to science daily, a new study predicts that by the year 2100, many of todays familiar climates will be replaced by climates unknown in todays world. it is urgent that we reduce the risks of these farreaching consequences for the whole world. the planet itself has been showing signs of change. in 2004, a serious tsunami created by a major earthquake killed thousands in sumatra and in 2008, thousands died in china because of another severe earthquake. egypt was hit in 2009 with a major earthquake and haiti was devastated in 2010 by yet another massive earthquake.within just the last few months, new reports from around the world have been coming in and most agree that our climate situation is much worse than previously thought. at this point, it doesnt matter what is causing it, but rather, what can be done about it. whats more, our world is getting more and more unstable every year. there is war and threat of war everywhere. natural disasters are becoming more frequent and serious.however, other planets are experiencing global warming as well as our own and some scientists believe there may be some connection between this. no one knows anything for sure at this point because there is simply not enough data.1which of the following would be the best title for the passage?a. ways to protect our planetb. solutions to climate changec. be prepared for climate changed. climate change and its effects2what is the authors purpose in using the examples of earthquakes?ato show the damage earthquakes caused.bto remind people to prevent future earthquakes.cto show major changes are taking place on the planet.dto tell us more earthquakes will happen in the future.3what does the underlined word “devastated” in paragraph 3 mean?a. separated.b. destroyed.c. removed. d. affected.4what can be inferred from the passage?aanimals and plants wont die out as long as climate changes slowly.btheres enough data for us to predict the future of climate change.cthe world is getting more unstable because of animal migration.dthe earth is not the only planet that is experiencing climate change.答案与解析1d标题归纳题。从全文内容归纳可知d项正确。2c作者意图题。从第三段前两句可知c项正确。3b词义猜测题。从画线后的by yet another massive earthquake可知devastated 的含义为destroyed(毁灭)。4d推理判断题。从最后一段第一句however, other planets are experiencing global warming as well as our own.可知d项正确。.完形填空i lost my sight when i was four years old by falling off a boxcar in a yard in atlantic city and landing on my head. now i am thirtytwo. i can _1_ remember the brightness of sunshine and what red color is. it would be wonderful to see again, _2_ a disaster can do strange things to people.it occurred to me the other day that i might not have come to _3_ life as i do if i hadnt been blind. i believe in life now. i am not so sure that i would have believed in it so deeply, _4_. i dont mean that i would prefer to go without my eyes. i simply mean that the loss of them made me _5_ more what i had left.the hardest lesson i had to learn was to believe in myself. that was _6_. if i hadnt been able to do that, i would have _7_ and become a chair rocker for the rest of my life. when i say _8_ in myself i am not talking about simply the kind of selfconfidence that helps me down an _9_ staircase alone. that is part of it. but i mean something _10_ than that: an assurance that there is a special place where i can make myself fit.it took me years to discover and _11_ this assurance. it had to start with the most elementary things. once a man gave me an indoor baseball, i thought he was laughing at me and i was _12_. “i cant use this,” i said. “take it with you,” he _13_ me, “and roll it around.” the words _14_ in my head. “roll it around!” by rolling the ball i could _15_ where it went. this gave me an idea how to achieve a goal i had thought _16_: playing baseball. at philadelphias overbrook school for the blind i _17_ a successful variation of baseball. we called it ground ball.all my life i have set ahead of me a series of _18_ and then tried to reach them, one at a time. i had to learn my _19_. it was no good trying for something i knew at the start was wildly out of reach because that only invited the bitterness of failure. i would fail sometimes anyway but on the average i made _20_.1a.entirelybnearlycvaguely dsimply2a.and bbut cso dfor3a.assess bfear cenrich dlove4a.otherwise btherefore chowever dbesides5a.understand bappreciate cpossess daccept6a.enough bspecific ctough dbasic7a.survived bescaped ccollapsed dsacrificed8a.hope bpower ccourage dbelief9a.unfamiliar bunbelievable cunexpected duncomfortable10a.harder bbigger cwarmer dheavier11a.weaken bstrengthen csharpen dbrighten12a.upset bdisturbed cashamed dhurt13a.urged bpromised cconvinced dadvised14a.flashed bappeared cstuck dcrowded15a.notice bhear csmell dtouch16a.impossible bimportant cimaginary dimpressive17a.produced bimitated cinvented dspotted18a.goals befforts cdirections dbarriers19a.challenges bstrengths csituations dlimitations20a.history bchange cprogress dsense答案与解析这是一篇记叙文。作者从小失明,但一个偶然的事件令三十而立的他重拾信心,作者的生活也由此发生了变化。1c从上文可知,作者是在4岁时从货车上摔下来,撞到头部从而失明的,现在作者已经32岁了,因此他对儿时的记忆是模糊的,故选c项,表示“含糊地,不确切地”。2b由语境可知,空处前后表示转折,因此选b项。能重见光明是很美好的事,但是灾难也会让人发生奇特的变化。3d由后一句话的“i believe in life now.”可推断,应选d项。作者几天前突然意识到如果他没有失明,也许他就不会如此热爱生活。4aotherwise “否则,不然”,符合语境。不然,作者不确定自己是否会这么热爱生活。5b由本段的第一句话可知,作者热爱生活,故 appreciate “感激,重视”,符合语境。作者失去了双眼,但这使他更加重视自己拥有的其他东西。6d由第四段第二句话的“elementary things”可知,应选b项,“初步的,基本的”。作者要学会相信自己,这是一切的基础。7c由空后的“become a chair rocker for the rest of my life”可知,c项“倒塌,崩溃”符合语境。8d由第三段第一句中的“believe in myself”可知应选d项。9a由前文可知,作者失明了,这里表示作者独自一人走下陌生的台阶,因此选a项,“不熟悉的”。10b由 but 及空后的内容可知,这里指作者的“相信自己”意味着更多的东西。故选b项。11b作者从小失明,32岁时才重拾信心,坚定信念。故选b项,意为“加强”。12d作者那时觉得自己被人取笑了,自尊心受到了“伤害”。13a由后一句话可知,作者回答不会玩室内棒球,但对方还是催作者把球拿着。根据语境可知选a项,意为“催促”。14c由上下文可知,作者由此奋起,故这句话深深地烙在了作者的脑海里。stick in ones head “(往事、形象等)铭记在心”。15b由第一段可知,作者看不见,所以只能靠听觉来判断球的运动方向。因此选b项。16a作者一直认为,对于一个双眼失明的人来说,打棒球是不可能的。因此选a项。17c根据后面的“variation of baseball. we.ball.”可知应选c项。作者因为看不见,便发明了棒球的一种变体。18a由倒数第二段中的“to achieve a goal”及空前的“set”可知,应选a项。这里讲的是作者给自己定下了一个又一个的人生目标。19d由下文的“wildly out of reach”可知,应选d项“限制,局限”,作者不得不了解自己的局限。20c由前文可知作者获得了自信,故虽然会失败但总体上作者在不断进步。progress “进步,前进”,符合语境。.语法填空woman:good morning.man:good morning, er.im looking _1_ a place to rent near the university.woman:what are you looking for, a house, a flat, _2_ a room?man:well, we want a flat if thats possible. there are three of us looking all together. we thought we might share it if we can find something _3_ (suit)woman:so something near the university?man:yes. we are all students, so it would be good if we could find something _4_ walking distance of the campus. _5_ of us has a car and we dont want to have to take a bus.woman:well, everybody wants that of course. are you here for your first year?man:no, i have been here for a year already. last year we all _6_ (live) on campus.woman:ok. so let me have a look and consider _7_ we have got. well, theres a threebedroom flat. thats 400 dollars a weekquite _8_ (reason), i think.man:oh, thats too _9_.woman:ok, ill try again. oh, here is another one near the sunshine bookstore. its a quiet place _10_ may fit in your requirement. only 150 dollars a week. its quite cheap. would you

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论