高考英语一轮复习 Unit 17 Laughte课时练(2)北师大版选修6.doc_第1页
高考英语一轮复习 Unit 17 Laughte课时练(2)北师大版选修6.doc_第2页
高考英语一轮复习 Unit 17 Laughte课时练(2)北师大版选修6.doc_第3页
高考英语一轮复习 Unit 17 Laughte课时练(2)北师大版选修6.doc_第4页
高考英语一轮复习 Unit 17 Laughte课时练(2)北师大版选修6.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时练(二)阅读理解提速练(练速度)(限时:35分钟).阅读理解a(2016甘肃省高三第一次诊断)i work in a nursing home and my job is to take care of the elderly.this year, a very sweet old lady that i cared for, alice, had gone through a difficult time. she got dementia and so she had been in the hospital twice. in november i was finally able to get her back to her “home”alice had thought her daughter was coming to visit her on christmas day and that they were going to have the whole family together like the old days. when she finally realized that that happy moment was not going to happen, she was very sad. knowing that her daughter was coming after christmas was not enough to make her feel happy. i hated the idea of her being alone on the holiday!on christmas eve, i gave her a surprise by asking if she would like to go to a candlelight service at church that night.instead of taking her to my church, i took her to her old neighborhood church where all her friends were. we got there early and i got her a seat where her friends could see her as they came in. then soon some of her friends came to the church and they rushed over to greet her and sit with her.the candlelight service was beautiful and alice got a lot of love from her old and new friends there.the truth of the story is that i am the one who got the best gift: the smile on alices face.语篇解读:本文是一篇记叙文。老人的女儿不能回来陪老人一起过圣诞节,作者便在平安夜带老人去了有老人熟悉的朋友的老社区教堂。在那里,作者看到了老人脸上幸福的笑容,这也是作者得到的最好礼物。1the underlined word “dementia” in paragraph 2 probably is _.aa houseba lettercan illness da plan解析:选c推理判断题。根据文章第二段中的“. and so she had been in the hospital twice.”可推断,此处表示老人生病了,住了两次院,故选c项。2where did alice spend her christmas eve according to the story?ain her old house.bin her old neighborhood church.cin the nursing home.din the hospital.解析:选b细节理解题。根据文章第五段中的第一句可知选b项。3what is the best title for this passage?aa special candlelight christmas evebthe dream of all old lonely ladiescmy special jobdthe true love解析:选a标题归纳题。本文讲述了作者帮助一位老人过了一个特别的烛光平安夜的故事,故选a项。b(2016河北省唐山市统一考试)hybrid cars (混合动力车) are cars that run on petrol and electricity. they have a small standard petrol engine and a battery (电池) electric motor to provide electric power.there are some differences between different models of hybrid cars, but the general principle is that the car runs on petrol, and the electric motor kicks in when additional power is required, for example, when going uphill or accelerating. in some hybrid cars the petrol engine turns itself off when not needed, for example when the car has stopped at traffic lights, keeping only the electric engine running.conventional cars have large engines to deal with driving uphill and accelerating. hybrid cars have much smaller petrol engines, improved by electric motors when needed, so they use less petrol. another way that fuel consumption is cut is by a system of “regenerative (再生的) braking”. the electric motor is used to slow down the car, rather than conventional brakes. the energy produced by slowing the car is changed into electrical power, which is automatically stored in the battery. in effect, the battery recharges when you brake. in conventional cars the energy produced when braking is wasted.in 1928, ferdinand porsche built an experimental hybrid car. the first massproduced hybrid car, the toyota prius, came out in japan at the end of 1997. however, hybrid cars became available in the usa only in 1999. as they use less fuel, hybrid cars are cheaper to run. there are also many voices in place to encourage people to buy them. in some countries, hybrid car owners pay a lower rate of tax, and dont have to pay on certain roads. in some cities, hybrid cars are allowed to park for free.语篇解读:本文是一篇科普说明文。文章介绍了以汽油和电为动力的混合动力车,它是一种节约能源的汽车。4hybrid cars consume less energy than conventional cars because hybrid cars _.ahave large engines to deal with acceleratingbhave conventional brakes to slow down the carchave no energy consumption when stoppingdhave electric power to assist when needed解析:选d细节理解题。根据第三段第二句“hybrid cars have much smaller . use less petrol.”可知,混合动力车必要时有电力支持,所以消耗较少的能源。5in regenerative braking, _.athe conventional brakes are used to slow down the car benergy wasted in conventional cars is stored in the batterycthe battery charges itself when the car is acceleratingdthe petrol engine is usually turned off automatically解析:选b细节理解题。根据第三段可知,混合动力车用电动马达减速而不是用传统的刹车,电动马达降低车速时产生的电能会被自动储存在电池里,而传统汽车浪费了刹车时产生的能量,由此可知b项表述正确。6from the last paragraph we can learn that hybrid cars _.awill gain more popularitybwere first available in the usacfree their owners from taxdare free to park anywhere in the city解析:选a推理判断题。根据最后一段中的“as they use less fuel, hybrid cars . for free.”可推知,使用混合动力车有很多好处,所以混合动力车会很受欢迎。7the main purpose of this text is to _.ashow how hybrid cars slow downbencourage people to buy hybrid carscinform people of a kind of energysaving cardexplain why hybrid cars use less energy解析:选c主旨大意题。本文主要介绍了一种节约能源的车混合动力车,故应选择c。c(2016石家庄高三质检一)basic study manualhardcover:$37.50future success depends on the ability to learn. here are the answers to the questions most often asked by parents, teachers, business trainers and by students themselves. read this book and learn:what the three barriers to study are and what to do about themwhat to do if you get tired of the subject you are studyingtwentysix simple drills to help you learn how to study easily, rapidly and with full understandingbuy and read basic study manual and use it to dramatically improve your ability to study.study skills for lifehardcover:$31.99lron hubbards study technology for teenagers opens the door to their future success by giving them the ability to study and learn, fully illustrated for easy comprehension.learning how to learnhardcover:$24.99the basics of effective study for 8to 12yearolds is fully illustrated. children who read and apply the materials in this book regain their liking for study and their ability to apply this knowledge to life. get this book for a child you want to see wins at his studies!how to use a dictionary:picture book for childrenhardcover:$34.90in spite of millions of dollars spent on “educational research”, children are not taught the most basic skills of learning even the most basic of these: how to use a dictionary. in fact, a search of educational books for children found no book that told them how to use a dictionary or that one should. written for children from 8 to 12 years old, this fully illustrated book will teach your children:how to find words in a dictionarythe different ways that words are usedwhat the different marks and symbols that are used in a dictionary meanhow to use a dictionary to correctly pronounce wordsit includes a section for parents and teachers showing you how to use this book with children.buy this book and give it to your children to unlock their education. whats more, youll just pay 50% for it before may 1,2015.8some information of the four books was illustrated in order to_.areduce the cost of thembappeal to readers of all ageschelp readers understand themdmake them suitable for different readers解析:选c推理判断题。本文是一篇关于四本书的推荐广告,对这四本书的介绍,有助于读者对它们有所了解,从而有选择性地购买,故选c项。9what do the four books have in common?athey are all for 8to 12yearolds.bthey are all written by lron hubbard.cthey are all study books.dthey are all based on educational research.解析:选c推理判断题。根据这四本书的书名以及相关介绍可推知,这四本书都是与学习有关的,故选c项。10if you buy the four books on april 1,2015, you will have to pay _ for them.a$129.38b$64.69c$34.90 d$111.93解析:选d细节理解题。根据每本书的价格和文章的最后一段可知,前三本书是原价,而第四本书在2015年5月1号前购买是半价,那么四本的总价应该是:$37.50$31.99$24.99$34.9050%$111.93,故选d项。11the purpose of the passage is to _.aintroduce the four books to readersbhelp children to learn englishcsell the four books to studentsdenrich students knowledge about nature解析:选a主旨大意题。根据文章的整体内容可推知,本文是一篇关于四本书的推荐广告,目的是给读者推荐几本书,故选a项。d(2016东北三校二模)the stories we share with one another are important. they show wisdom and provide inspiration. they are important to our development. but sometimes people choose not to tell.consider the negative effects of not sharing a story in the news: people are wondering if public health officials are holding back too much information about the recent outbreak of ebola.there is a danger in holding back stories that ought to be told. bobette buster said it like this, “the fact is, history has shown us that stories not told can become like a dangerous genie (妖怪) left in a bottle. when they are finally uncorked,_their power to destroy is set free.”there are a number of reasons why we hide parts of our story: they often show our weaknesses or expose our disadvantages; they require courage and strength to share; and of course, there are some stories that should be kept secret especially those that embarrass someone else.most of us have two selves: the one we display on the outside and the one we actually are on the inside. and the better we get at hiding the stories that show our true selves, the more damage we may be causing to ourselves and to others. honesty and openness is important: it proves we are trustworthy. it displays we are human. we are not perfect or better. it highlights the importance of hard work and personal development. hard work may not allow us to overcome our disadvantages completely. but with hard work, we do not have to be restricted to our mistakes.does this mean we admit every weakness, every disadvantage, and every secret regret to everybody we meet? no, of course not. there is a time and a place and a certain level of relationship necessary for some stories to be told in an appropriate manner.12whats the function of the example in paragraph 2?ait reflects that people are concerned about the spread of ebola.bit shows the bad effect caused by sharing a story.cit proves not sharing a story can cause trouble.dit concludes that one should share a story at a proper time.解析:选c写作手法题。根据文章第二段第一句中的“consider the negative effects of not sharing a story in the news”可推知,本段中的例子就是为了论证这句话的,即不说明事情的真相会带来许多负面影响,与第三段的整体论述相呼应。故答案选c。13one of the reasons why people are unwilling to share experiences is that _.astorysharing highlights the importance of hard workbpeople are not used to exposing their weaknessescpeople sometimes have no courage to share their storiesdsome stories make themselves feel uneasy解析:选c细节理解题。根据文章第四段中的“they require courage and strength to share”可推知,有人不愿意与他人分享自己的故事可能是因为他们缺乏一定的勇气和力量。故答案选c。14which is close in meaning to the underlined word “uncorked” in paragraph 3?afreed. bbroken.cunfolded. duntouched.解析:选a词义猜测题。根据文章第三段的比喻可知,被隐藏的事情就像在瓶子里的妖怪,一旦释放出来,其破坏力是巨大的,由此可推知,“uncorked”与“set free”同义。故答案选a。15the writer aims to convince us to _.abe open to people close to you by sharing some secretsbshare stories appropriately for the good of others and ourselves cremove the dangers that can be caused by untold storiesdrealize the importance of being honest when making friends解析:选b写作意图题。根据文章第一段第一句(开篇点题)和最后一段最后一句(归纳总结)可知,本文旨在劝说读者为了自己和他人,应该适当分享一些故事。故答案选b。.阅读七选五(2016绵阳市第三次诊断)failure is inevitable if we are to succeed in life. unfortunately, many people do not know how to overcome failure, and they are stopped by it when they encounter one.rise up and dont regretwhen we fail, we might be tempted to think that we have wasted our time and thus regret it. but that should not be the case. the fact that you have done something is much better than doing nothing. rise up and move on._1_understand that failure is there to bring you wisdomfailure is there not without a reason. _2_ each failure you encounter increases your wisdom and brings you one step closer to success. if you hav

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论